אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום אני יודע שאולי היו דיונים על זה קודם אבל אני חולה ועייף וממש אין לי כוח להתחיל לעשות עכשיו חיפושים בכל רחבי הפורום ראיתי שבמדריך מסוים אמרו לקנות רהוסטאט של 5K , אז קניתי אחד , הבעיה שאחרי חישוב קצר הגעתי למסקנה שזה הרבה יותר מדי בשביל המאורר שלי המאורר פועל ב12V ולוקח פחות או יותר 0.2A , מה שאומר שיש לו התנגדות של 60 אוהם , בשביל לשחק עם המתח בין 12V(מהירות מקסימלית* ל6V (כבוי או בקושי פועל) אני אצטרך גם רהוסטאט של 60 אוהם , בכל מקרה אחרי שכבר הלחמתי הכל גיליתי שבאמת הרהובאס שלי אמנם פועל אבל פחות או יותר מספיקה הרוח שנושבת על הכפתור המסתובב כדי להכפיל את המהירות של המאורר , זה רגיש רצח. בכל מקרה לפני שאני אבזבז עוד 5 שקל על רהוסטאט חדש רציתי לברר שΩ60 באמת מה שאנ…
-
- 3 תגובות
- 896 צפיות
-
-
הנני עובד לפי המדריך הזה: http://www.instructables.com/id/Music-LED-Light-Box/step1/Preparing-the-circuit/ במדריך משתמשים בטרנזיסטור TP31, ובמתח הזנה של 12 וולט. רציתי לדעת האם יש אפשרות לשנות את מתח ההזנה ל230V (מתח שקע), ושהטרנזיסטור ימשיך בפעולתו התקינה? הסיבה לכך היא שאני רוצה להשתמש בלדים הפועלים במתח זה. במידה ומתח זה ישרוף אותו, יש טרנזיסטור אחר שאוכל לשים במקומו ויוכל לספק לי את אותו אופן פעולה?
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
במדריך כתוב LM7805ct אבל בחנות שקניתי המוכר אמר שאין לו את הדגם הזה, אבל יש לו דגם מקביל שהוא זהה LM7805cv האם זה נכון (כבר קניתי, 2 שקל לא רציני) והאם כדאי לי בכלל לנסות להלחים את העסק? אין לי מצלמה להעלות איתה תמונות, אבל יש הבדל ויזואלי, במייצב במדריך החלק האחרוי של הציפ שחור, אצלי הוא מתכתי (הכוונה לחלק עם החור)
-
- 3 תגובות
- 849 צפיות
-
-
שלום לכולם..! לדוד שלי היה שרת מפורק של ibm והוא איביא לי אותו אם המארז ובפנים המארז יש לוח אם,2 דסקים קשיחים,כרטיס Adaptec 29160, השאלה לי היא שראיתי את הAdaptec 29160 ואני לא יודע מה זה הכרטיס הזה למה הוא משמש וגם לדיסקים הקשיחים יש אותו חיבור כמו של ה- Adaptec 29160 מה זה..? ראיתי בזאפ שהוא עולה בסביבות ה800 ש"ח..? תודה מראש לעוזרים..! [attachment deleted by admin]
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני יכול לחבר 2 לדים למקור חשמל 7V (כל LED זה 3V + 1-0.5 %V נראה לי) ואז אני מחבר את הLED1 לLED2 ורגל ארוכה של LED2 לכבל צהוב ורגל קצרה מLED1 לכבל אדום נכון ? תודה
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום מצאתי לפניי כחודש מחשב נייד ישן הוא לא עבד ולכן זרקתי ונשאר הוסללה. הסוללה בנויה מ6 סוללות D שכל סוללה היא 1.8 וולט ומתח של 5200 מיליאמפר אבל השאלה עם כל סוללה זה 5200 מיליאמפר או שכל סוללה לפי חישוב זה 866.66 מילי אמפר? אוקיי עכשיו שתי שאלות. יש לי מכונית על שלט שהסוללה המקורית זה 4.6V ו600MAH עכשיו אם אני יחבר 3 סוללות של המחשב נייד אז זה ישרוף את זה לא?יעני 5.4V ו5200 מילי אמפר ישרוף את זה כי זה חזק מידי. אבל אני רציתי גם לחבר את הסוללה למערכת רמקולים הניידת שלי אבל שלא ישרוף אלא פשוט שישאר להרבה זמן..
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לאחרונה קניתי את הקיט של הבקר הזה ונתקלתי בבעיה שבגלל שאני שומע מוזיקה בעוצמה גבוהה החיישן משתגע ולא פועל כמו שבאמת ציפיתי ניסיתי לכסות אותו אבל עם דבק אבל זה לא ממש עזר והפחית את העוצמה של החיישן לשלט שלו. יש לכם איזה רעיון כיצד אני יכול להנמיך את הרגישות שלו אך לשמור על הIr?
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכם! יש לי מחשב חדש (מפרט בצד), עם WINDOWS VISTA. מהירות השעון של Q6600 היא 2.4 ועכשיו אני פועל עם OC של 3GHZ. 333X9 הבנתי שמהירות זיכרון הRAM גדלה בהתאם לOC של המעבד. השאלה השלי היא: למה כשאני מנסה להגביר את מהירות השעון ל3.2 או 3.6 (356X9 / 400X9) הWINDOWS מסרב לעלות? הוא נותן שגיאה בBOOT. (יש לי קירור למעבד AC 7 PRO) כיצד אני צריך לפעול כדי להגביר את מהירות השעון למעלה מ3 GHZ? תודה לעונים!
-
- 2 תגובות
- 710 צפיות
-
-
אוקי אז ככה קניתי מארז וחיברתי לו 3 קטודות ועוד 2 בדרך ורציתי לדעת האם אפשר לחבר את כולם לאינוורטור אחד? תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 669 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לעשות מספק \ פוטנציומטר למאווררים שלי... אני לא כל כך רוצה להתחיל להתעסק עם לוח הלחמות נגדים ועוד, אנ י רוצה משהו פשוט. עשיתי סרטוט מסויים תגידו לי אם זה אפשרי כזה דבר.. ואם לא למה. תודה [attachment deleted by admin]
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי פלאפון (telitX110, ד"א) ואני משתמש בשירות ה gps שמציעה חברת פלאפון. הבעיה היא שאני נוהג במכונית צרפתית שבה, כמו ברוב המכוניות הצרפתיות החדשות, יש בעיה של מיסוך בשימשה הקדמית, כלומר: כדי למנוע סינוור מהשמש, השימשה הקידמית חוסמת חלק מהאור ומאחר שגם האותות שמגיעים לפלאפון הם גלים אלקטרומגנטיים היא חוסמת גם אותם והקליטה נשברת. חשוב רק לציין שאנטנט הדיבורית לא פותרת את הבעיה, כי אנטנט ה gps היא אנטנה נפרדת ולא קשורה ל gps (בזה אני בטוח) וגם חשוב לציין שלאנטנט ה gps אין חיבור מיוחד לאנטנה. עכשיו, אני יודע ומכיר את הפיתרונות של מגברים ואנטנות חיצוניות (מתחברת לחלק האחורי של הרכב ומשדרת פנימה), אבל אני גם לא רוצה להוציא את הכסף וגם לא איכפת לי לעשות פרוייקט קטן (מי יודע, …
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום אני מעונין להרכיב מעגל חשמלי פשוט המורכב מלד רגיל אחד(צורך 3.2 וולט ו 20 מילי אמפר) מנגד ומשנאי כמקור כח. פרטי השנאי הם: 9וולט ו 300ma. מה אומר בעצם ה 300ma, והאם אני יכול לחבר נגד שיוריד ל 5.8 וולט ממקור הכח? תודה
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום השאלה שלי מאוד פשוטה אני רוצה לבנות פאן באס בלי לדים (רק מפסקים) אני צריך מפסקים? אם אני יחתוך תחוט של המאוורר ויחבר קצה אחד לרגל האמצעית של המפסק וקצה שני לרגל צדדית בלי כל הסיבוכים של הנגדים והכל זה יהיה בסדר?
-
- 3 תגובות
- 786 צפיות
-
-
יש לי טרנספורמר ורציתי לדעת אם ה זלמן ZM-MFC1 מתאים למארז ובמיוחד לדלת ולמחברים הtool less
-
- 2 תגובות
- 830 צפיות
-
-
עשיתי כבלים עגולים לפי המדריך באתר. ובמקומות מסויימים חשפתי קצת את הגידים (אני לא חושב שהלהב של הסכין שרטה את הגיד) אבל עטפתי את כל המקומות בהן חשפתי את הגיד. בכל מקרה השאלה שלי היא האם יכול לקרות משהו (רע) במקרה וחיברתי את הכבל והגיד כן נשרט או נפצע? [זה היה סתם כבל ניסיוני (ומזל) אבל בכל מקרה אני רוצה לבדוק אותו ואני לא רוצה להסתכן ולאבד משהו] פעמים הבאות אנ אדאג לשים לב למה שאני עושה.
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לך רעיונות מה אני יכול לעשות לגיטרה קלאסית בצבע חום אם מישהו יכול להביא לי תמונות / רעיונות מקוריים מה לעשות איתה אני ישמח
-
- 0 תגובות
- 695 צפיות
-
-
אמ לאבא שלי יש מין מכשיר שהוא דומה לדרמל רק יותר גדול אני רציתי לדעת אם יש אפשרות להשתמש איתו במקום דרמל . ואיזה דיסקית אני אצטרך לפרספקס? ולדלת של המחשב?
-
- 9 תגובות
- 934 צפיות
-
-
יש ראשים שיכולים לחתוך סוגי מתכת חזקים ? כמו ברזל או משהו דומה (מתכת קשה לא כמו של מארזים)
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי את ה http://www.coolermaster.com/index.php?LT=english&Language_s=2&url_place=product&p_serial=ALD-V02&other_title=+ALD-V02+Aerogate%20II ורציתי לדעת אם הוא מסוגל להחזיק בכל ערוץ 2 כאלה: http://www.thermaltake.com/2005/dcfans/led/thunderblade120.htm או שזה יסכן אותו..? תודה לעונים.
-
- 9 תגובות
- 713 צפיות
-
-
אני מתכנן לבנו ראק (מין קופסא עם חיבורי USB המסך LCD וחיבורי מתח...-באנגלית זה נשמע יותר טוב...) אני רוצה שיהיולחבר שם גם USB...והבעיה היא שאין לי מושג איך לחבר את זה?? כמו שהיה במודינג בשעה -2 אותו דבר הבעיה היא שלא הראית איך הUSB מתחבר.... קיצר -מה לעשות? איתן
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני רוצה להוריד מתתח למאורר 12V ל 7V והשאלה שלי היא אם יש לדים במאורר אז כשאני אוריד את המתח האם העוצמה שלהם (תאורה) תיחלש גם? תודה,
-
- 6 תגובות
- 689 צפיות
-
-
מצאתי אצלי בבית מקדלת ישנה ו"חידשתי אותה" (ניקיתי אותה). עכשיו למקדלת יש חוט המחבר אותה למחשב בצורת סלסול (כמו חוט טלפון) ואני לא אוהב את זה כלכך. אז אני רוצה לדעת כיצד נקרא החיבור של החוט בצד של המקלדת (תמונות בהמשך) וכמה כזה חוט יכול לעלות? הנה תמונות של החיבור: הנה תמונה של החיבור במקלדת: ושאלה נוספת: אם מה צובעים את הפאנל של המקלדת? (צבע לפלסטיק?) וכמה כזה דבר יכול לעלות? אם זה משהו אחר כתבו את שמו ואת המחיר. תודה.
-
- 3 תגובות
- 884 צפיות
-
-
שלום אני בונה מעגל אלקטרוני שיש בו ג'וק אחד וכל השאר נגדים וקבלים. לא שמתי לב, ועשיתי בטעות הלחמת תיקון אחת כשהג'וק מורכב לע המעגל (ז"א בתוך תושבת). מה הסיכוי ששרפתי את הג'וק והאם יש לי דרך לדעת אם הוא שרוף או לא, כי המעגל לא עובד מאז תודה רבה מראש
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום. הזמנתי רכיב שהייתי בטוח שהוא IR ועכשיו אני רואה שמרוב שרציתי שהוא יהיה IR לא קראתי שהוא RF אז שאלתי היא האם ניתן לפתוח אותו ולחבר שם משהו ולהפוך את זה לאינפרא רד (או "תת אדום" לפי ויקופדיה חח) בגדול זה נשמע לי לא מסובך כי זה כולה לחבר לד ומפסק וכל שאר החיבורים כבר מחוברים אבל מחיפוש בגוגל ויוטיוב ראיתי שזה יותר מסובך מזה ורציתי לשאול אותכם האם זה בר ביצוע, דרך אגב אני שוקל קניית לוג'יטק הרמוני 900 מEBAY ואומנם קראתי במפורש באתר שלמרות שהוא משתמש בRF להגביר את עוצמתו הוא לא יכול לשלוט במכשירי RF וראיתי בכמה פורומים אמריקאים שיש אפשרות לעשות כמה קומבינות עם זה אז האם מישהו מכיר את זה? אשמח לכל עזרה תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מתכנן הזמנה משם...ואני לא מבין איפה המתח שהלדים צריכים....? בלינק תלכו לדים הכחולים...http://www.lsdiodes.com/3mm/ ואז יופיע דף קטן כזה.....מישהו מוכן להגיד לי מה מייצג כל נתון שם?? לאחראים:אני יודע שפתחתי נושא דומה ב"כללי" אבל זה ממש לא אותו דבר..... איתן
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-