עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. לקחתי חתיכת פרספקס וחתכתחי אותנ לפי המידות של הפד הקודם שלי שייפתי 'את המשתך עם נייר מים 400 והנה התוצאות לפד גם תווסף חתיכת אלומיניום על הפד לשיפור ביצועים. ולדים להכנתEL [attachment deleted by admin]

• 36 תגובות
    • 3.5k צפיות
  2. Started by A.Iniesta,

עיצוב מיוחד של דלת המארז כמו פה: http://www.bit-tech.net/modding/2007/05/29/project_logs_update_11/2 באיזה כלי משתמשים? דרמל?

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. שלום אני חייב עזרה בתרמיסטור אם מישו כאן יכול לעזור לי : > אני אפצה אותו אפילו אני צריך את זה פשוט לעכשיו אשמח אם תעזרו כאן או תשאירו סקייפ יותר טוב.

• 3 תגובות
    • 974 צפיות
  4. ??

• 2 תגובות
    • 685 צפיות
  5. אפשר? המקלדת היא microsoft multimedia ואם אי אפשר אז אפשר איך שהוא להכין את האותיות בעיברית ואנגלית? יש אפשרות?

• 3 תגובות
    • 2.2k צפיות
  6. Started by blinkybill,

ראיתי פה פרוייקט של מישהו שבנה מקרן ממסך של psone ונורה של מקרן שקפים.. נתחיל מזה שאני גרוע באלקטרוניקה.. אבל יש לי את הנורה הזאת: http://www.stylefeeder.com/i/w0x638w7/Osram-Hmp-575-Se-Light-Bulb-B558 (שאני לא יודע איך לגרום לה לעבוד בכלל, אני מפחד סתם לחבר אותה לחשמל שאני לא אשרוף\אקצר משהו) ויש לי את העדשה הזאת: http://www.bhphotovideo.com/c/product/43406-REG/Raynox_7512535_75_125mm_f_3_5_Flat_Field.html את שניהם קיבלתי מחבר. אפשר לעשות עם זה משהו? את המסך אני אפרק ממכשיר DVD נייד. אני צריך קצת פרטים בסיסיים על כל המערך, אם אתם מכירים מדריכים טובים למתחילים זה יהיה טוב.. יש עוד משהו שאני צריך לקנות\להשיג? תודה מראש..

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by someone123,

אני לא יודע אם זה המקום המתאים לפרסם, אז מצטער מראש אני בכיתה ט' עכשיו ואני מעוניין להתחיל ללמוד אלקטרוניקה, יש לי קצת מושג על וולט,וואט,אמפר אבל הבעיה היא שאני מתבלבל ביניהם אני לא מבין איך האחד קשור לשני וכו' וחוץ מזה אני קצת בתחום של החומרת מחשב אבל בגלל שאני לא מתמצא באלקטרוניקה אז אין ממש מושג לגבי ספקי כוח. אז מאיפה אני יכול להתחיל ללמוד ?

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by dmanbuhnik,

המטרה: להפוך מארז 6A19 כמו של כולם למשהו טוב יותר 1. חלון עם X שבמרכזו יהיה מאוורר 80מ"מ מכניס אוויר 2. חלון על חצי גג ובאמצע מאוורר 80 מ"מ מוציא אוויר 3. חלון על הצורב שיתאים לחלון בגג 4. חור למאוורר בריצפה של המארז 80 מ"מ מכניס אוויר (שאלה לגבי העניין הזה בהמשך) 5. לדים כחולים במקלדת עם כפתור מובנה במקלדת לכיבוי והדלקה 6. הכנת כבלים מעוגלים 7. אורות כחולים בתוך המארז - בחיבורי מולקסים נבחרים ובתחתית 8. סידור עם סליבים של כול ה'בתוכו' של המחשב (או משהו אחר אם אני לא ירצה בסוף להשקיע כסף על זה) 9. להנות מההכנה עצמה וגם מהתוצאה - אני לא רוצה לקנות כלום חוץ ממה שאני באמת צריך (לדים כחולים אני מניח זה ההשקעה היחידה שאני יעשה) שאלות: 10. מצאתי לוח פרספקט מספיק גדול לכול מה שא…

• 16 תגובות
    • 2.5k צפיות
  9. Started by CyberBot,

אני צריך את הPINOUT של המחבר הבא: http://img.auctiva.com/imgdata/9/8/6/0/1/1/webimg/602852770_o.jpg שמאל/ימין

• 8 תגובות
    • 801 צפיות
  10. Started by eladhor7,

חברה אני רוצה לחבר ל usb שלי שבמחשב מסז לרגלים(הנעלים שעושות מסז), בקיצור הנעלים האלו רוצות 3 v ,וה usb מספק 5v , אז איך אני הופך את המתח מ5 ל3 וולט(v)? איך קוראים למכשיר הזא?

• 4 תגובות
    • 653 צפיות
  11. האם זה נכון שככל שהסוללה מתרוקנת כך האמפר יורד?

12. Started by psycho killer,

אני רוצה לבנות מחשב HTPC שיספיק לי לראות סרטים ומוזיקה לא יותר מזה יש לי כבר מארז של וידאו שאני רוצה לשים בו הכל אבל אני לא יודע אם זה יספיק ויש לי מחשב P3 עם 256 זיכרון ו20 ג'יגה זה יספיק ??? מה אני עוד צריך ,איזה כרטיס מסך יתאים ,והאם אני צריך סידי ישן שיש בו כפתורים של הרצה כדי להפעיל דיסקים מבלי להפעיל את המחשב???

• 3 תגובות
    • 757 צפיות
  13. Started by ETB,

אני רוצה להוסיף מסך LCD מהסוג של 2X16 בלי תאורה, וחשבתי להוסיף לו תאורה משלי. השאלה האם אני יכול להוסיף לו תאורה, על ידי הדבקת לד אולטרה ברייט בצבע אדום או כחול מתחת למסך, ועם בכלל יראו את הכיתוב על המסך עם אני ישנה את הצבע.

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by EranS,

היי, קודם כל אני חדש ,ואני מקווה להשתלב בפורום, ואני גם חדש בכל הנושא של המודינג ,ואני רוצה לצבוע את המארז בשחור, לעשות חלון בצד של המארז ,ולשים לדים במארז ,טוב אז אני צריך המלצות לחלון (אני רוצה חלון מוכן ) ,וללדים (אני רוצה רק לדים כחולים,ואולי גם מאוורר לדים) ו.....זהו ,המארז שלי זה מארז פשוט של HEC ,טוב וזהו אז בבקשה תביאו לי המלצות לחלקים

15. למקם אותו גג המארז זה לא נרעה לי קשה צריך לחתוך בגג לקדוח חורים לתושבת של הכונן לחבר את התושבת ואת הקוןן זה נראה לי מגניב להחניס את הדיסקטים בצורה כזאת וזה גם חוסך מקום לכל מיני גאג'טים בכדמת המארז כמו מאווררים פאן באס ועוד דרך אגב אפשר לעשות את זה גם עם cd "ששואב" דיסקים ועז זה עוד יותר מגניב [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by infer73,

טוב ככה, היום מצאתי בבית שלי משהו סטייל סמן לייזר כזה אבל הוא היה ירוק (אור ירוק) והאור היה מפוזר יחסית,לא כמו סמן לייזר אלא יותר כמו פנס ירוק חלש בכל מקרה, אני יודע שהLED שיש בפנים פועל על 3 בטריות כפתור (הקטנות האלה) בטריה כמו זאת: http://www.unbeatable.co.uk/resources/images/products/medium/300119.jpg בעקרון הוא פועל גם כשיש רק 2 בטריות אבל האור שהוא עושה חלש יותר וכשיש בטריה אחת הוא בכלל לא פועל עכשיו השאלה שלי היא, לאיפה במחשב אני אמור לחבר את הנורה ואיזה (אם בכלל) נגד אני אמור לשים? (כמה התנגדות כאילו?)

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by JaguArrrr,

אני וחבר שלי פושטים כל מחשב פנטיום 1 שלא עובד. בנתיים לקחתי את ההיטסינק לשעבר של המעבד והוצאתי את הצ'יפ של הביוס. יש גם על הכרטיס מסך צ'יפ של winbond. רציתי לדעת האם אני יכול לתכנת מחדש את הצ'יפים האלה ולעשות בהם שימוש?

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by jeyjey,

מצאתי את המדריך הנחמד הזה: http://www.bit-tech.net/article/62 ואני מת לעשות אותו כבר צבעתי את המאוורר בכסף עכשיו אני רק צריך לקה UV, יש למישהו מושג מאיפה אני יכול לקנות?

• 14 תגובות
    • 2.1k צפיות
  19. Started by ag43,

יוצא לי לפרק הרבה מחשבים ניידים וכדו' ורוב הזמן מתבזבז על פירוק והחזרת ברגים. אני מחפש מברגון נטען (אני מקווה שככה קוראים לזה) שכל מטרתו הוא לפרק ולהרכיב ברגים במחשבים ומוצרי אלקטרוניקה. להברגות "גדולות" יותר יש לי מברגה רצינית. אני מחפש דגם עם מספר זוויות מרבי ואפשרות למציאת חלקי חילוף (בדגש על בטריה) כדי שלא יזרק עם הקלקול הקטן ביותר. אשמח להמלצות.

• 16 תגובות
    • 3.1k צפיות
  20. Started by guy124,

שלום ! קניתי קתודה מחנות מחשבים שהיא לא נראת ממש כמו הקתודות הרגילות אלה יש מסביבה מן צינור זכוכית ובשני הצדדים שלה יש פלסטיקים שאחד מהם הוא בקר וספק כוח. על הצד עם הבקר יש מן גלגלת בצד שלידה מצויר כמו פס כזה של ווליום עם תו מוסיקלי שמסביבו יש כאילו קרני אור. רציתי לדעת אם זה אומר שיש לקתודה שלי את ה- SOUND ACTIVATED כי יש לי 3 חוטים שיוצאים ממנה ו-2 מהם זה של הספק וה-3 אני לא יודע של מה אז בבקשה תעזרו לי זה חשוב כי ביום שבת סיימתי לבנות את המארז השקוף שלי (אני יעלה תמונות) ואני רוצה שהקתודה תתאים יפה למארז . תודה

• 2 תגובות
    • 854 צפיות
  21. אז ככה....החלטתי לצ'פר את הספק הישן שלי שהוצאתי לאחר שקניתי ספק חדש... השלבים הם ככה: 1. בחירת העבודה 2. הכנת חומרים 3. התחלת העבודה 4. תוצאות ומסקנות מכיוון שאין לי מספיק חיבורי מולקס וגם רציתי יותר הספק במחשב שלי... החלטתי לחבר את הספק הישן שלי ביחד עם החדש..כאשר הישן ישמש לתאורה ולמאווררים החלטתי גם לצ'פר אותו ולעשות אותו קצת יותר יפה מבדר"כ אתמול בערב חתכתי חור בגג של הספק שייפתי אותו ושלחתי לצביעה (יש לי חינם מאיפה) היום הוא חוזר אליי ביחד עם פרספקס שאני אחבר לחור שחתכתי ואז אני אתן תמונות לפני שאני אחבר את הפרספקס אני אכניס פנימה מעט תאורה ובפרספקס עצמו אני אוסיף מאוורר קטן שיכניס אוויר (זה ספק ישן שרק מוציא אוויר) לאחר שהוא יהיה מוכן יהיה לי ספק צבוע עם גג עם תאורה…

22. טוב חברי המודרים אני פירקתי את המסך הנ"ל: [url=]http://planet.nana.co.il/davidy_1991/images/254813pic3.JPG אני תואה האם אפשר להשתמש בו ואני משער שכן אומנם במדריך היה רשום בקר כלשהו שלא התאים לשלי HD44780BO6

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. אני מחפש כבר המון זמן בחיפה ולא מצאתי אנשים שיודעים איפה אפשר לקנות בחיפה וקריות אני אשמח אם ישאירו פה הודעה או ישלחו אלי את הטלפון\כתובת במסרים\איסי וכו... אנשים פרטיים שיש להם כמויות מכובדות של גומי יו במצב טוב (לא מטונפים\קרועים וכו...) גם הם מוזמנים ליצור איתי קשר באותם הדרכים תודה.

• 7 תגובות
    • 2.7k צפיות
  24. Started by yairbaz,

חיברתי מאוורר 12V ישירות לחשמל והוא התפוצץ במקום!! הבנתי שזה לא טוב והתחלתי לקרוא בנט, מסתבר שצריך שנאי ראיתי ביוטיוב איך לחבר למטען נוקיה והגדלתי את הראש במספר ניסויים לא אפקטייבים. מה שאני צריך זה לחבר 6 מאווררים של מארז מחשב 12V וגם לחצן ששולט על נורות הלד שעל 2 מאוורים. 3 מאוורים זה 0.14A .. ו3 מאווררים זה 0.18A.. סה"כ 0.96A. בקיצור הבאתי מספר שנאים של מספר מוצרים שונים כגון מדפסת ראוטר של בזק מטען נוקיה שנאי של טלפון אלחוטי וכדומה.. (כולם בין 5V ל-12V) ואני מרגיש שהמאוורים חלשים ולא נותנים בראש.. הבאתי שנאי 12V 2A חדש וזה עדיין לא סוחב.. חשבתי להביא שנאי 13 או 15V כי אני לא מבין בחשמל רק קורא בנט. מה לעשות? תודה יאיר

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by IG,

יש לי לוח של ג'יגה בייט (KT400...) ומארז ג'נרי (9950 ATX) רציתי לדעת אם מישהו ניסה להחליף את לד הPOWER (לד רגיל) ללד UB. השאלה שלי היא: האים הלוח נותן מתח\ זרם מספיקים (ולא גדולים מידי!) בשביל לד UB? ואני מבקש: תשובות ענייניות בלבד! שאלות של "למה..." לפרטי. תודה.

• 22 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.