אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני מתכנן להכין פרויקט ממש ממש קטן, אני לומד אלקטרוניקה ויודע כבר את הבסיס, אני ממש מתחיל באלקטרוניקה. בקיצור אני רוצה לבנות רמקולים ניידים + מגבר וסוללה. אלה המצרכים שלי: http://www.ebay.com/itm/Max-Life-Battery-12v- סוללה http://dx.com/p/2-5w-bass-speaker-driver-unit-black-silver-109342 דרייברים http://www.ebay.com/itm/120902305263?ssPageName=STRK:M מגבר בכ"מ מה שאני לא מבין זה איך בדיוק הסוללה אמורה להיטען? אני לא רואה איפשהו שקע AC/DC במגבר או בסוללה... אולי יש ופיספסתי בטעות? דבר השני הוא אני צריך לדעת אם הדיאגרמה למטה נכונה, ז"א שהכבל האדום מהדרייברים שמעביר 12v ומטען חיובי אמור להיות ב + במגבר והשחור עם המטען השלילי ב - במגבר, או שזה ההפך? כנ"ל ל…
-
- 23 תגובות
- 4.9k צפיות
-
-
היי מצאתי את האתר הזה. הם מוכרים לדים בכל הצבעים ומכל הסוגים במחירים פשוט מצחיקים והם גם עושים משלוחים לכל העולם ממש ממש בזול כדאי לבדוק: http://www.lsdiodes.com
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש הבדל בין תא פוטו וולטאי לפוטו אלקטרי אוקיי נכון בשבבי ccd של היום יש סוגים רבים כאלו שמורכבים מהרכבים של התא הפוטווולטאי למי שלא יודע אפשר לשלוח לו סיכום בפרטי או שיחפש בויקדפיה או משהו ויש תאים פוטואלקטרים שמזה מורכב השבב ccd בעיקר אני יודע לכם מאוד אם תוכלו לענות לי אם יש תאים תאים פוטואלקטרים שעשויים משכבתה עליונה של גופרית ושכבה אמצעית של סיליקון ושכבה תחתונה של קדמיום או שרק המערכות לייזר מורכבות מזה ?!??!?! אם תענו לי על השאלה הספיציפית הזאת אני יודה לכם
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה להתחיל פרוייקט של התקנת נעילה לחדר באמצעות RFID. הדלת היא דלת פשוטה ללא מנעול קיים, וזו לא הכניסה לבית, לכן כל כך חשוב לי שהאבטחה תהיה בשמיים. כל הקיטים שמצאתי ברשת אמורים להחליף את כל מנגנון הנעילה של הדלת (כל הבריח) וזה מעבר למה שאני צריך. אני חושב לקנות את קורא ה-RFID וה-controller, ולחבר אותם למנגנון מכני כלשהו שאני אאלתר ואתקין על הדלת והקיר שלידה. הבעיה היא שהניסיון שלי באלקטרוניקה כרגע לא מדהים, ואני לא בטוח איך לגשת לזה (כמובן שאני מוכן להשקיע את כל הזמן הנדרש בשביל ללמוד את מה שצריך). המטרה העיקרית שלי היא ללמוד, ופחות חשוב לי שהדלת תהיה חסינה לניסיונות פריצה, וכל העסק גם לא חייב להיראות אסתטי. מישהו פה התעסק פעם עם משהו דומה? יש איזשהו רכיב נעילה…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מנסה לחבר ארדואינו UNO למנוע DC קטן, בעזרת בקר מנוע DRV8835 של POLOLU. חיברתי לבקר 5V, אדמה, HIGH בפין מצב, וENA וPHA כדי לשלוט רק במנוע אחד. מהצד השני של הבקר חיברתי זוג סוללות ומנוע לO1 וO2. שמתי קוד פשוט שמחליף HIGH וLOW לפין ENA כל 2 שניות כדי לבדוק. הקוד עצמו עובד, בדקתי עם LED. המנוע לא מסתובב, אז החלטתי לחבר בטור לENA נגד וLED כדי לראות אם אני מקבל בכלל סיגנל והלד לא נדלק, כלומר אין לי מעגל סגור. פה הלכתי לאיבוד. אנא עזרתכם!
-
- 8 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
לעשות איתו כדי שאני יקח דברים למחשב מודינג באלגנים תביאו רעיונות
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי לד אדום מאיזה שנאי שעבר זמנו, אבל 2 הברזלים או מה שזה לא יהיה באותו אורך והם קצרים מאוד כמו כן יש לי גם עוד כמה לדים שמחוברים לצעצוע שכבר לא צריכים אותו אבל הם מחוברים למין לוח כזה, רציתי לדעת האם אפשר לחבר אותם למחשב, אני לא יודע ממש אלקטרוניקה + - וכל המושגים האם זה מסוכן? יכול לשרוף משהו או לחשמל? יש לי ספק HEC 300W
-
- 1 תגובה
- 862 צפיות
-
-
קצת לא קשור לעולם המולטימדיה, ראיתי בטיול שחבר הביא משהו שנראה כך: בית בטריה, מתאם למצת רכב, ונורות (4 לדים בכל אחד) שניתנות לשרשור. נראה לא מסובך בכלל לבנות לבד. בכל מקרה, מה שלא הצלחתי לעשות הוא למצוא באיביי משהו שאפילו דומה במקצת לנורות האלה. יש למישהו רעיון איך זה יכול להקרא או איך אפשר למצוא את זה? בנוסף - מעבר להלחמת החוטים, יש צורך במשהו נוסף? (נגדים וכ'ו). תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אז לפני שנה בערך יצרתי טלפון ביתי שמתחבר לחיבור PL במחשב וככה אפשר להקליט שיחות. המטרה הייתה אמנם די ילדותית - מתיחות בטלפון - אבל הביצוע היה מקצועי יחסית. בכל מקרה, הייתה בעיה אחת בלבד: אין אפשרות לחסוי בטלפון ביתי. אז אתמול קיבלתי טלפון נייד ישן של חבר, שתרם את המכשיר למדע ולמען עתיד טוב יותר למתיחות ילדינו, היום ביצעתי מודינג למכשיר וכעת הוא מחובר לחיבור PL כסוף ויפה, והעיקר: אפשר להקליט דרכו. אני בטוח שהמתיחות זה לא החלק שמעניין פה אנשים בפורום, נעבור ישר לתמונות: ועכשיו לשאלה: הסאונד שמתקבל מהמכשיר נורא חזק, איזה טווח נגדים צריך כדי להקטין אותו? זאת אומרת, נגד של 25 אוהם יעשה שינוי גדול? או שכדאי לנסות ישר נגד של 100 אוהם? תודה על העזרה ואשמח לשמוע תגובו…
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלומות, מדובר על מחשב יישן עם מערכת הפעלה XP-SP3 ולוח אם של אסוס P4P800. במחשב מותקנים 2 דיסקים קשיחים (SATA) כאשר על דיסק מספר 1 מותקנת מערכת ההפעלה XP והדיסק השני משמש לאיחסון מידע. בשבוע האחרון הדיסק התחיל לעשות בעיות ובכול אתחול שני הייתי חייב להריץ את הפקודה CHKDSK /R אחרת המערכת לא הייתה עולה או שעולה ולא יכולתי להעתיק קבצים מסויימים. החלטתי להתקין התקנה נוספת של XP על דיסק מספר 2 וההתקנה עברה בהצלחה והכול עובד וכרגע יש לי DUAL BOOT. אני מעוניין להסיר את הדיסק הפגום שמספרו 1, לצערי המערכת לא עולה אם אני מסיר את הדיסק פיזית למרות שמערכת ההפעלה עולה מדיסק מספר 2. מה עושים ? גיבוי לכול המידע קיים לכן אין בעיה לנסות כול דבר ופקודות DOS קטנות עליי.
-
- 12 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
מדריך ריאובאס בת'רד "תחרות מדריכים" ישנם שתי קבלים האחד 0.1 מיקרו-פאראד והשני 10 מיקרו-פאראד למה צריך אותם במעגל הזה?
-
- 3 תגובות
- 900 צפיות
-
-
טוב שמעו אני רוצה להתחיל לעשות מודינג למארז שלי.... אז ככה המארז שלי הוא סתם מארז פשוט של אייבורי יש תמונות למטה.... אני ישמח אם תוכלו לתת הצעות איך לחתוך את החלון ומה לעשות בפאנל הקידמי...ואולי אפילו סירטוט תלת מימדי... טוב אז זה המארז...: [attachment deleted by admin]
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חברה, ראיתי באיזה פורום באינטרנט הצעה או בעצם מדריך על חיבור ממש פשוט של שליטה על מאורר בודד. פשוט לחבר בין הקבל הצהוב של החשמל מהספק למאורר נגד משתנה ובכל פעם שאני מסובב את הכפתור בעצם ההתנגדות משתנה ואפשר ככה לשלוט על מהירות הסיבוב של המאורר הרעיון נורא נורא קל ליישום ורק רציתי לדעת אם יש נגד זה איזה שהם הערות? לא בטיחותי או משהו כזה... עוד משהו, במדריך ההוא צויין להשתמש בנגד משתנה של עד 20אוהם. הייתי רוצה לדעת איך אני יכול לחשב את התנגדות הנגד שאני צריך לקנות (את הפוטנציומטר) ע"י הנתונים של המאורר שלי. תודה רבה, לירן
-
- 5 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
-
אהלן =) אני צריך לדעת היכן אוכל לקנות נגד משתנה (פוטנציומטר) בסביבות 120KOhm שיכול לעשות כעשרה סיבובים, וכמה זה יעלה לי. תודה, איתמר.
-
- 6 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
היי חבר'ה מישהו יכול להגיד לי כמה עולה בית מנורה כמו שיש בממד רק של 1 (של מנורה 1) (המנורות הארוכות האלה) +- ליחידה מחיר של בית מנורה והמנורה עצמה תודה לעזורים
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן ח'ברה... בקשר למוד הזה... http://www.twistedmods.com/article.php?artid=184&page=1 יש לי את הדבר הזה בתמונה... שתי שורות לדים של 16... 16 ירוקים 16 אדומים... אני רוצה לעשות את אותו דבר שיש במוד... אז ככה במקום 8 לדים יש לי 16 זוגות של 2... ככה שאני מחבר 4 לדים (שתי זוגות על חוט צבעוני אחד מהLTP) השאלה שלי ככה.. הלדים הם 3.7 וולט כנראה, ככה שאני צריך 68 אום... אז איך אני מחבר 4 לדים על נגד אחד ?! מקבילי או טורי ?! ואיך אני יכול להיות בטוח שהלדים הם באמת 3.7 ?! חיברתי אותם לשנאי 3 וולט 500mA הם פעלו סבבה לא נשפרו לא כלום... תודה לעוזרים, מי שיכול להתחבר אליי לאיסקיו אני יודה לו עוד יותר... ניאו.... [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 846 צפיות
-
-
אהלן ! לפרויקט ברובוטיקה שאני עובד עליו במסגרת בית הספר , אני מעוניין בבניית בקר שליטה קצת יותר נוח מזה שקיבלנו . אני צריך לבנות שולחן בעל שלוש מצערות , שלכל אחת יש רק ציר Y כמובן . כל הבקר הזה ( כל שלוש המצערות ) צריכות להתחבר למחבר מסוג DB15 , בצורה אנלוגית לחלוטין כמובן . חיפשתי קצת חומר , אבל קיוויתי שאנשים כמו תום שמבינים קצת יותר ממני באלקטרוניקה , יוכלו להציץ ולתת כמה עצות , רעיונות , או עזרה .. תודה רבה מראש , תום :]
-
- 0 תגובות
- 642 צפיות
-
-
אהלן, ראיתי את הכתבות על ארדואינו באתר והחלטתי שאני רוצה להתחיל להתעסק עם זה. יש לי רעיון די נחמד ויש לי כמה שאלות לגביו: 1. אפשר לחבר כמות גדולה מאוד של מנורות לד לארדואינו ולשלוט על כולן? הידע שלי באלקטרוניקה דל ביותר, אז תגידו גם במה זה כרוך 2. כמה מנורות לד (בקבוצות של אדום, ירוק, כחול ולבן) יתנו תאורה שמשתווה לזו של 3 מנורות ספירליות? ומה תהיה העלות? בנושא אחר, מבחינת התפקוד של המקלדת, זה אפשרי לחתוך חלק ממנה? זאת אומרת, אם אני מפרק מקלדת וחותך את כל החלק של הנאמפד, היא תמשיך לעבוד?
-
- 6 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
יש לי את בקר המאווררים Sunbeam Chromatic Windmill http://www.sunbeamtech.com/PRODUCTS/Chromatic%20Windmill/Chromatic%20Windmill.htm בכל פעם שהוא מזהה "שיבוש בקשר" עם אחד המאווררים, הוא מפעיל את מנגנון ההזעקה שלו שכוללת צפצוף ממש מעצבן כנראה שהבקר השתגע קצת, והחליט שבכל כמה שניות מאוורר אחר לא תקין, ומצפצף. יש איזושהי דרך לכבות את מנגנון ההזעקה הזה?? תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 754 צפיות
-
-
של לי את המארז ENERMAX CHAKRA ECA3052 MID TOWER CASE +25cm אז השאלה שלי היא כזאת: האם אני יכול לחבר את המאוורר הגדול לפאנל ולשלוט בו ואיזה חיבורים יש לו? ואם הפאנל אני יכול גם לכבות את המאוורר? הפאנל שאני רוצה הוא: http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=rhk-sa ואיזה עוד איפורמציה הוא מביא לי ?
-
- 9 תגובות
- 991 צפיות
-
-
שלום, יש לי מקלדת ועכבר עם המשדר ואין לי מה לעשות איתם. יש רעיונות? תודה.
-
- 1 תגובה
- 558 צפיות
-
-
מה זה החיבור הזה, ואיך אני יכול לחבר אותו למחשב? [attachment deleted by admin]
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעונין לחבר ספק חדש עם יציאה ללוח של 24 פינים ללוח-אם ישן עם כניסה של 20 פינים. ראיתי מתאמים הפוכים, מ-20 פינים ל-24 פינים (לאנשים שמשדרגים את הלוח אני משער) אבל לא מצאתי מה שאני צריך. אם מישהו יודע איפה אפשר להשיג מתאם כזה, או אם יש למישהו רעיון יצירתי אחר - אשמח לשמוע. תודה
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היכן ניתן להשיג קבלים LOW ESR לכרטיס מסך באזור המרכז רמת גן פתח תקווה ? התנפחו לי שניים ואחד התבקע תודה
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-