אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אם יש משהו יכול להמליץ על סביבת פיתוח לARM-pcDuin לחלונות -7 כמוכן חינמית !! תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 2.4k צפיות
-
-
היי, אני רוצה להתחיל עם אדרואינו ובכללי עם אלקטרוניקה, אז חשבתי על אדרואינו קודם כל רציתי לדעת איפה אפשר לקנות בפתח תקווה באיזה חנות הכי כדאי ? ודבר שני מדריך טוב שמלמד מ א' עד ת' תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 3.7k צפיות
-
-
הי, יש לי strip led עם נקודות הלחמה "שטוחות" בלי מחברים שאפשר להלחים אליהם את הכבל. השאלה שלי היא : איך כדאי להלחים את הכבל(18AWG)
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
ענקית השבבים נעזרת באחד מהמודולים הקטנים ביותר שיצרה אי פעם על מנת לספק לנו לוח פיתוח פשוט ונגיש עבור עידן האינטרנט של הדברים לכתבה: http://hwzone.co.il/קטן-זול-ומפתיע-הכירו-את-הארדואינו-החדש/
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
-
אהלן חברה, אין לי מושג בתכנות, אין לי מושג באלקטרוניקה. אני בונה עמדת נהיגה (סימולטור) והשתעשעתי במחשבה שאתקין כפתור התנעה שידליק את החשמל בעמדה ותוך כדי ההדלקה יושמע צליל של התנעת מנוע (יגואר F type למשל). אני מעוניין שתהיה יציאה רצינית לרמקולים ולא ל-BUZZER קטן. דעתכם ? אם מתקדמים מכאן?
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
אספתי עם השנים רכיבי אלקטרוניקה ישנים ועכשיו אני רוצה להיפטר מהם. מישהו יודע היכן ניתן לזרוק אותם? כמובן שלא בפח הרגיל..
-
- 1 תגובה
- 2.6k צפיות
-
-
שלום רב, אבקש את עזרת המבינים : אקדים ואומר שאין לי הרבה מושגים בעולם החשמל(אני מגי מתחום המשפט), אני מעוניין לרכוש סרטי לד לפי הצורך הבא : 1. סרט שיכסה אורך של 3.4 מטר, הסרט יבא בתוך גליל אלכסוני מתחת לארונות מטבח, האור אמור להאיר משטח עבודה, חלק מהתאורה תעבור מעל משטח בישול (נראה לי שטוב יהיה אם הסרט יהיה מוגן מלחות ואדים וכמו כן יוכל לעבוד תחת טמפרטורה כבוהה יחסית ). 2. סרט לד נוסף באורך כולל של 5.4 מטר, יעבור כתאורה נסתרת מעל ארונות מטבח, אמור להאיר מקומות אפלים שתאורת המטבח אינה מגיעה כתוצאה ממגבלות טכניות. 3. כנ"ל ארון באורך 60 ס"מ 4. ווטרינה באורך כ 4 מטרים. ככלל, תאורת הלד באה כגיבוי לתאורה הקיימת, שלדעתי אינה מס…
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מאוורר תקרה מארה"ב שנועד כביכול ל- 110V/60HZ אבל המנוע שלו הוא DC לפי מה שהבנתי. האם קיים חשש שמה לא יעבוד או יעשה תופעות מוזרות לחיבור 220V/50HZ בארץ? זה המאוורר: http://www.ebay.com/itm/Quorum-International-81725-8-Vector-72-Ceiling-Fan-With-Light-In-Studio-White-/201401648797?hash=item2ee479469d:g:JaAAAOSw9N1VwlO3&autorefresh=true אודה לתשובה מקצועית..
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני מתכנן לרכוש מחשב חדש, בדגש על הצבעים לבן ושחור. אשתמש בלוח אם Z170 SYBERTOOTH S , זכרונות BALISTIX של CRUCIAL, ספק מודולרי 650 של אנטק, SSD EVO 750 של סמסונג, כרטיס מסך 1060 של ASUS בגירסת DUAL FAN OC, מעבד i5 6600K לקירור אני מזמין מחול את הDEEP COOL CAPITAN, מאוד יפה לדעתי, אני עוד מתלבט אם לקחת 120 או 240. המארז יהיה ככל הנראה H440 של NZXT למרות שאני מתלבט לגבי הדגם הזול יותר ה340. בכל מקרה, אני לא כלכך יודע איזה כבלים לקנות, ומאיפה משתלם? ראיתי שאמאזון שולחים חלק, אבל לא יודע מה האיכות שלהם. אני מבין שצריך 24PIN אחד ללוח אם, עוד אחד של SATA עבור הSSD, ולגבי הכרטיס מסך אני באמת לא יודע איזה כבל צריך, האם עדיף לי לרכוש אחד א…
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן חברה, אני מחפש פתרון יצירתי להפעלת נורת לד על ידי לחיצה על מקש במקלדת או בקר אחר. אני מעוניין לחבר אורות בלם לעמדת הנהיגה שבניתי כל שבעת לחיצה על דוושת הבלם האורות ידלקו. הדרך הקלה לבצע זאת היא פשוט לפתוח את מערך הדוושות ולהתקין שם מיקרו סוויץ אך אני לא רוצה להתעסק עם זה, אלא למצוא פתרון יצירתי אחר שייתן לי גמישות בהמשך. אשמח לכיוונים. תודה שמוליק
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
היי חבריםאני מנסה לבנות מעגל חשמלי שמטרתו להדליק מנורת שולחן בעזרת ה-bluetooth ב-android.לצורך זה אני משתמש בדברים הבאים:1. ממיר 220V ל- 5V.2. Relady Module ZL-RC02D.3. אפליקציית android ייעודית לרכיב ה-Relay.הנוריות נדלקות בשני הכרטיסים. בנוסף, כאשר אני משתמש באפליקציה אני מקבל חיווי קולי משני הממסרים שעל רכיב ה-Relay.אבל בכל זאת מנורת השולחן לא דולקת (היא כן עובדת כאשר מחוברת ישירות לחשמל).מצרף 4 תמונות של המעגל החשמלי (לפי הסדר) ואשמח לעזרה: http://imageshack.com/a/img921/7056/Is9Rx1.jpg http://imageshack.com/a/img923/2750/dkfysb.jpg http://imageshack.com/a/img924/108/NrLbzv.jpg http://imageshack.com/a/img924/8907/sgxvU2.jpg תודה רבה!
-
מעוניין לפתח מערכת שתשלוט על תריסים חשמליים, בצורה ממוחשבת, למשל אפשרות מעקב של שלבי התריס אחרי תנוכעת השמש על מנת לקבל מקסימום אור ללא חדירת שמש, או אפשרות שליטה ישירות ממחשב על תריס מסויים, הן מבחינת סבסוב התריס או העלאה וירידה צריך אפשרות לשלו על כ 100 תריסים ואולי יותר , זקוק למעין מיני בקרים , שכל אחד ישלוט על מספר תריסים וכולם יהיו ברשת כך שניתן לשלוט על כולם דרך מחשב אחד האם הארדואינו מתאים לזה ואיזה מהם ?? , כמובן שהבקר יפעיל ממסרים שדרכם יופעלו התריסים
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
-
בחיפושי אחרי תחליף לנטבוק הישן ששימש לי כמחשב גיבוי , התודעתי לנושא ה SBC - סינגל בורד קומפיוטר. יש לי חיבה לאולרים שוויצריים - קטן, יעיל, הרבה אפשרויות... והנטבוק היה כזה. אז חשבתי שאכתוב פה את הרהורי בנושא, ואחרים יוכלו להצטרף ולחשוב יחד. בהתחלה לפחות, אני צריך מחשב : גלישה, סרטים ב 1080P , כתיבה/קריאה למחיצת C: של וינדוס שבהתקן איחסון חיצוני ( סצנריו שהמחשב הראשי נפל). סקייפ. לא דברים כבדים. השורה התחתונה , השימושיות, נקבעת לדעתי בעיקר ע"י קהילת המשתמשים שעוזרת לפתור בעיות, אחרת החומרה הפנטסטית לא תבבוא לידי ביטוי . יש שתי קבוצות של לוחות - ARM ואינטל. ARM = לינוקס. לא זוכר שיש אפשרות להריץ אנדרואיד. זולים. לרספבר…
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
- 2 followers
-
-
התקנתי פס לד תקין אבל לאחר קמה שעות כמה לדים החליפו צבעים למה זה קורה? מדובר על פס 2.5 מטר ושנאי 5A 12V.
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
חיפשתי מלחם קומפקטי ובסוף מצאתי את זה: http://www.banggood.com/TS100-Digital-OLED-Programable-Interface-DC-5525-Soldering-Iron-Station-Built-in-STM32-Chip-p-984214.html לפי מה שאני רואה הוא פצצה. מכיוון שהמחיר הוא לא 20 שקל, אני רוצה להיות בטוח בקנייה הזאת. אולי יש אותו למישהו פה? אם ישנם מוצרים דומים, אשמח להמלצות. אני מעוניין במלחם קטן להלחמות מזדמנות, לא לעבודה מקצועית. אחד שלא ישרוף לי את היד. חיבור לשקע רגיל (אם זה USB אז לא רק USB). שליטה על הטמפ' - לא חובה. מלחם קטן שיודע להלחים כמו שצריך, זה בגדול מה שאני מחפש. ה-TS100 על פניו מתאים לי אבל שם אני משלם על כל מיני פונקציות שאני לא באמת צריך, למרו…
-
- 1 תגובה
- 2.4k צפיות
-
-
1. יש לי ממיר מתח אך אני לא יודע האם הוא תקין. איך אני יכול לבדוק את תקינותו לפני שאני מחבר אליו מכשיר חשמלי. 2. על פי נתוני היצרן הספק כוח הוא 110V אך משהו טוען שחיבור אותו לשקע הישראלי וזה עובד לו. איך אפשר לבדוק האם הספק הוא 110V או 110-240? תודה
-
- 1 תגובה
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
היי. אני מברר עבור אחי, בעל עסק עצמאי, אם יש כאן מישהו שמנוסה בעבודה עם מכונת CNC, לתת הדרכה פרקטית [בתשלום כמובן] על עבודה נכונה עם מכונת CNC סינית - usb controller 6090 . תודה מראש וערב טוב. ליאור.
-
- 1 תגובה
- 2.5k צפיות
-
-
שלום חברים קניתי בוסטר לרכב ואחרי משחקים לצערי הלוח נשרף כרגע נשארה לי הבטריה שלו (עם חיבורים לתניני רכב ) שזו הסיבה לרכישה שלו בגדול אשמח לדעת איך להטעין את הסוללה הזו ללא החיבור ללוח השרוף אלא ישירות מהחוטים מצרף תמונות של הסוללה המון תודה חברים
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
שלום רב, ברשותי מחשב נייד מסוג פוג'יטסו שעובד נהדר, עם אמינות נדירה. לצערי, סוללת המחשב כנראה וסיימה את חייה. אני מעוניין להחליף את תאי הסוללה(6 במספר, כנראה מסוג 18650) לחדשות. הסיבה שאני רוצה לעשות את את זה בצורה עצמאית כרוכה בעיקר בכך שעלות סוללה חדשה מקורית- לא מצדיקה את ההשקעה, סוללה חליפית אומנם זולה יותר, אך אי אפשר לדעת מה יש שם בפנים וכבר שמעתי על התלקחויות בעקבות סוללות חלופיות באיכות ירודה. העניין הוא שבברור שעשיתי, ישנם יצרנים שתיכנתו את הבקר כך שברגע שהבקר מופרד מהתאים, מתבצעת נעילת בקר ואז כל העסק מיותר. איך אוכל לדעת האם הבקר אצלי בנוי בצורה כזאת ולא להזמין לחינם את תאי הסוללות ? תודה מראש. רועי
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
היי, התעסקתי לפני כמה שנים עם ארדואינו אבל אף פעם לא התעסקתי עם raspberry pi ואני לא בטוח אם זה מה שאני צריך לשימוש שלי אז אני שואל פה... מה שאני מתכנן לעשות זה לרכוש raspberry pi 3, שעליו אני מתכנן להריץ שרת מינימלי לאפליקציית web שאני התחבר אליה רק ממכשירים ברשת הביתית (מהמחשב או מהטלוויזיה). עדיפות לצד שרת בnode js או ב-java, על מנת להריץ קוד java או node js מה-raspberry pi אני מבין שאני כנראה אצטרך להתקין עליו איזושהי גרסה מינימלית של לינוקס. כחלק מהקוד שירוץ על ה-raspberry pi יהיו כל מיני פעולות batch שמנתרות את הרשת הביתית ומבצעות כל מיני פעולות פשוטות והweb server יחשוף איזשהו API שאני אוכל לצרוך מהצד לקוח שמציג את הסטטוס של כל הפעולות האלה. …
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
אני רוצה להאיר את המרפסת ב3 פסי לד (עם דימר) של 1.5מ' כל אחד. אותם אני אשחיל בתוך פרופיל מוגן מים. אשמח לעזרה כי קצת הלכתי לאיבוד... פסי לד - ממה שחפרתי קצת, נראה לי שמה שמתאים לי זה גליל לד של 3528 עם צפיפות של 120 לד למטר (כדי שלא יראו נקודות). אני בכיוון? יש יתרון ל24V לעומת 12V? איזה דרייבר אני צריך? עם זרם קבוע? או מתח קבוע? הכוונה שלי היא לקנות עמעם של גויס, אותו לחבר לקופסא מוגנת מים במרפסת, שבתוכה יהיה הדרייבר (עם דימר). כלומר העמעוום יהיה כל 220V AC של הבית. תודה לעונים!
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
בס"ד שלום רב, אני מחפש להבין אם יש בשוק תכנות המאפשרות תכנות של בקר ארדואינו בצורה קלה וידידותית , מבלי להתעסק עם שפת תכנות, אלא באמצעות גרירה של סמלים וצלמיות . אשמח לתגובות בנושא, האם ניתן לפתח כזה דבר? baruch.next@gmail.com
-
- 1 תגובה
- 2.1k צפיות
-
-
היי מישהו יודע פחות או יותר כמה יעלה לי לפתח בקר על בסיס ארדואינו למערכת מכנית קטנה ע"י חברה גדולה בטווח של חודשיים
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-