אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
מישהו מכיר חנות בחו"ל שעושה משלוחים לארץ?, אני רוצה להזמין ראשים לדרמל (בעיקר חיתוך וחריטה), מכיוון שהמחירים בהום סנטר הם מטורפים לגמרי... ושאלה נוספת למישהו יש מדריך טוב לדרמל, שמפרט (מלמד מה שיש כאן באתר), את השימוש של הראשים השונים של הדרמל, לאילו חומרים הם מתאימים ובאיזה מהירות צריך לעבוד עם כל ראש/חומר. תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 883 צפיות
-
-
אני רוצה לעשות שם מאורר...אבל אני לא רוצה לפרק את המחשב....זתומרת את החלקים שבפנים איך אני יכול לעשות את וזה בלי לפרק את הלוח אם והחלקים??
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מה המצב? אוקי אני מתכנן להוסיף מספר רכיבים שצורכים המוןןןןןןן חשמל למחשב. אז ככה: יש לי ספק TT 410W PPFC ויש לי את כל הנתונים עליו, כמה אמפר הוא מוציא לכל מתח, וכמה וואט כללי ולכל מתח. יש לי הרד דיסק WD80GB8MB(עם קצת מזל יעוף בקרוב מאוד מאוד מאוד), ועליו גם כן כתוב כמה מתח הוא צורך. יש לי צורב דוד NEC ND2500A ואין לי מושג כמה הוא צריך. זה הראשון שצריך לברר. עוד מספר רכיבים שצרך לברר: לוח (ABIT NF7-S(rev 2.0, מעבד AMD Athlon XP Mobile 2600+, זיכרון CORSAIR PC3200C2 256MB, כרטיס מסך Gainward Ge Force MX440 128MB. יש לי מאוורר של אנרמקס שיש לי את כל הנתונים לגביו. ועכשיו עוד משהו: איך משפיע OC על צריכת החשמל של השילוש? איך משפיעה העלאת מתח ללוח\מעבד\זיכרון על צ…
-
- 17 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום אני רוצה ליבנות מד RPM שמחברים את ה FAM מהוא אומר לך כמה RPM על מסך LCD ( אני רוצה ליבנות את זה ביחידה ניפרדת כי יש לי כבר LCD שמחובר ל LPT ) יש למישהו לינק
-
- 2 תגובות
- 892 צפיות
-
-
שלום חברים! אני רוצה לדעת איך מחשבים איזה גודל של נגד אני צריך בשביל להוריד מתח. לדוגמא מוחשית: אני מתכנן לחבר לד רגיל (שצריך בדר"כ 3V) למקור מתח שמספק 5V. איך אני מחשב איזה נגד צריך לחבר בטור ללד כדי להוריד את המתח עליו מ-5V ל-3V? תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
שלומות ;D יאללה ישר ולעניין, עשיתי חריטה נסיונית על פרספקס לא משהו כחלון למחשב או משהו כזה, סתם לראות איך יצא וכעת אני רוצה לחבר 4 לדים אולטרא ברייט לפרספקס, אני לוקח דרמל ועושה 4 חורים אחד בכל צלע של הפרספקס ומכניס את הלד בחור ככה: http://photos.walla.co.il/liozsosko תיקיה: חריטה שניה תמונה: סתם לד 2 רציתי לראות איך זה יראה אז שמתי לד כחול כמובן כבר חתכתי את הפרספקס כי ממש חבל על החתיכה הלא מנוצלת אז זה עכשיו בערך בגודל של 26x33.5 אז ככה אני מתכוון למקם 2 לדים אולטרא ברייט אדומים ו2 צהובים הבעיה שכבר שרפתי כמה לדים בניסיון נואש לחבר אותם לסוללה 9V :'( וכעת אין לי מושג איך כדי לחבר אותם ולאיזה סוג סוללה, אז אני פונה אליכם , תנו הצעות ו/או רעיונות איך לחבר את…
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מישהו יכול לתת לי מדריך (עדיף בעברית) על שימוש במולטימיטר. עם פירוט על כל אפשרויות והפונקציות במדריך. תמונה של ההמולטי. [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לא מצאתי באתרי אינטרנט. מישהו יכול להביא לי לינק? תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 952 צפיות
-
-
היום הלכתי לתומי ברחוב כשנפל על ראשי רעיון למה לא לבנות CNC לבד לא עמור לניות כל כך קשה, מה כבר צריך דרמל ומשטח שזז ע"י סרווים בגלל שאני לומד אלקטרוניקה אני יכול לשאול את המורה שלי איך ניתן לעשות זאת (כמובן שבעוד שבועיים) אבל לפני רציתי לדעת מכם אם זה אפשרי
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
דבר ראשון אני התחלתי קצת לעסוק במודינג ואני רוצה לקנות דרמל .. אז השאלה שלי היא איפה כדאי לקנות ושל איזו חברה ? וכמה זה עולה בערך ?!?!! דבר נוסף רציתי לשאול האם הדרמל יכול לשמש גם כמקדחה ( לקדוח חורים לברגים ולדברים קטנים ) ומברגה ( להבריג ולהוציא ברגים ) ??? תודה מראש לעונים .. וזה קצת דחוף כי אולי אני יקנה היום או מחר ...
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ברשותי מארז RAIDMAX STORM. למארז מאוורר מואר מקדימה, מאוורר מואר על הדלת והתקנתי גם JET 4 שלו יש שני לדים (אחד אדום מאחורה ואחד לבן שמשגע את השכל כי הוא רק מהבהב מקדימה). השאלה שלי היא האם ואיך אפשר לשלוט על התאורה בלבד של המאווררים? אני מחשיב את עצמי לא רע בתחום החומרה, אבל די חדש בכל עניין מודים וכיו"ב, כך שאני מודע לזה ששאלתי היא חובבנית למדי. בכל זאת, אשמח לקבל תגובות ענייניות. תודה
-
- 6 תגובות
- 809 צפיות
-
-
אני ועוד 3 חברים שלי מעונינים לקנות ביחד דרמל מקורי שלא ישרף אחרי חצי שעה איפה הכי זול לקנות? איזה דגם עדיף? עזרה בבקשה.. תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מערכת חדשה בניה ביתית http://photos.walla.co.il/loi_gie תבלו
-
- 1 תגובה
- 815 צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה להוסיף פוטנציומטר (נגד משתנה) ל FAN הגדול איזה נגד אני צריך
-
- 3 תגובות
- 822 צפיות
-
-
: עריכה: http://photos.walla.co.il/liozsosko איך יצא?
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
אוקי, לא מזמן סיימתי את הקידוח בדלת המארז שבנויה משני חלקים, זה היה קצת מרגיז אבל בסופו של דבר השתלם התקנתי מאוורר שסיבסדתי מספק שרוף של חבר שלי, וגם התגנתי לו את הגריל. בסופו של דבר המוד יצא חמוד, אני מקווה במשך להוסיף עוד קידוחים ומאוררים ואלי גם צביעה קטנה הנה כמה תמונות , מצטער על האיכות זה צולם ב WEBCAM מסריחה
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי אני קונה את הפאן בס הזה https://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=1871 עכשיו הוא שולט ב4 מאוורריםמ (לפי מה שהבנתי) : 1. CPU 2. VGA 3. HD 4. מאוורר אחד מהמארז עכשיו אני רוצה ב4 שהוא לא ישלוט רק על אחד אלה שהוא ישלוט על כל המאווררים של המארז ביחד זאת אומרת שאם אני מוריד לאחד אז לכולם (חוץ משל הCPU , VGA וHD ) יש לי מארז עם 5 מאווררים (SuperTalent) . למישהו יש רעיון איך לבצע את זה ? תודה.
-
- 1 תגובה
- 673 צפיות
-
-
סוף סוףףףףףףףףףףףףףףףףףף אמא ואבא שלי הסכימו לקנות לי דרמלל סוף סוף אחרי שהם שמעו אותי שאמרתי להם אני רוצה לחתוך תמארז הם כמע התעלפו.. הקיצר לא משנה אז סוף סוף מחר אני קונה בעזרת השם! שאלתי היא: מה שווה לי יותר? 1.לחתוך ישר את הצורה שאני רוצה במארז או לחתוך אותה בפרספקט? 2.ואם אתם יכולים מאיפה אני יכול לקחת איזה ציור יפה בשביל חריטה\חיתוך...? או להביא לי משהו כזה להבות משהו.... תודה מראש!!! יש לי בעיההה!
-
- 25 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
זה מוד שאני וחבר שלי עשינו תמינו או לא אבא שלי התימני הזה בא עם סכין יפני ניסה לעשות חור בצד בסוף הוא דפק עם פטיש על אזמל ועשה חור משהו בובה טוב אקיצר תהנו דרך אגב סרקתי (כן עם הסורק הצמדתי אותו לקיר של המחשב) בחלקים... http://photos.walla.co.il/loi_gie אני רוצה להודות לאבא שלי התימני וגם לחבר שלי BoBcat מהפורום שעזרו לי
-
- 23 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
בוקר טוב. הכל התחיל בכתב חדשות שהבטיח לכתוב חדשות אם אעזור לו בבעיה. אותו כתב, כשרצה לדבר בסקייפ, היה צריך להתכופף אל מאחורי המחשב, לשלוף את חיבור הרמקולים שלו ולחבר את האוזניות. כמובן שהכל היה נפתר אם היה לכתב מערכת קידמית לחיבור סאונד ומיקרופון אבל הוא לא רצה לחבר רק אוזניות, אלא מספר רב של דברים. את הרמקולים הרגילים של המחשב, את הטלויזיה כדי שיוכל לראות סרטים מהמחשב, את המערכת סטריאו האימתנית שלו וכמובן את האוזניות המדוברות. הוא ביקש שאני אבנה לו מפצל שיחובר למפסק בצידו הקידמי של המחשב והוא יוכל לבחור כל פעם את מה שהוא רוצה. לפני הכל, חשוב להזכיר לכולם את כללי הבטיחות - בהלחמות, שימוש בדבק חם וקדיחות מומלץ ללבוש בגדים ארוכים ולהיזהר בכל שימוש בכלים כאן התחילו התי…
-
- 19 תגובות
- 7.3k צפיות
-
-
1) אני רוצה לקנות קטודה אבל אני אל ידוע איזה חלק אומרים ש 4 אינצ' לא מספיק כדי להאיר את כל המארז וחלק אומרים שאם זה לא של חברה מוכרת זה יכול להתפוצץ אז מישהו פה יכול להמליץ לי על קטודה טובה שיש לו ניסיון איתה אם אפשר לשים לינק בבקשה 2) אני רוצה להחליף את הלדים במקלדת ללדים בצבעים האם זה אפשרי? אם כן איזה לדים אני צריך לקנות? תודה לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 782 צפיות
-
-
-
עשיתי ציור יפה על המארז ואני רוצה לחתוך אותו יש לי גקסו אבל אני ידוע שזה יצא לי ממש מעפן אז אני רוצה ללכת לאיזה מישהו מקצועי שעושה את זה לאן אני צריך ללכת?..... מסגריה, נגר, פחח??? תודה לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 932 צפיות
-
-
אוקי אז ככה שתי שאלות פשוטות... 1. לפי החישוב שלי אם הפוטנציומטר יגרום למאוורר לפעול בכ-5v אז אני אצרך פוטנציאומטר של 0.98watt אני צודק או לא? 2. איך יודעים כמה וולט הפוטנציומטר מוריד? 3. האם המעגל שלי נכון או שטעיתי במשהו? 4. איך אני אמור לדעת מה ההתנגדות של הפוטנציומטר [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 32 תגובות
- 2.1k צפיות
-