עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. אני רוצה להשתמש עם ספק מחשב ישן כמטען או כמפעיל דברים שונים כגון מנועים ועוד שטויות. כולם יודעים שבספק של פנטיום אין כפתור חיצוני כמו בספקים הישנים מאוד. בקיצור אני מבקש עזרה בבירור הפינים של החיבור 20 פין על מנת לבנות כפתור

• 4 תגובות
    • 757 צפיות
  2. Started by SpLiNtEr,

ש-לום. אני לפני מודינג שבו אני קונה 4-6 מאווררים. המאווררים באים רק עם חיבור מולקס (4Pin),והאמת - לא נראה לי שיש לי עוד 6 יציאות בספק בשבילהם. אז רציתי לדעת האם קיים בקר מולקס (כמו של המאוררים [3Pin]),או פשוט כבל שיפצל לי כבל של ספק לכמה יציאות. (יש לציין שכבר חיפשתי). בתודה,

• 4 תגובות
    • 757 צפיות
  3. אני רוצה לקחת מד חום לפרק אותו ולסים אותו במחשב עם אפשר! עם אפשר בבקשה מדריך!! תודה לעורים!! :yelclap:

• 2 תגובות
    • 757 צפיות
  4. Started by suslik,

היי . אני רוצה לדעת איפה אפשר לקנות ערכות חיתוך ליטוש ומה מחירן ??? אודה לכם מאוד 8)

• 6 תגובות
    • 757 צפיות
  5. Started by eegg,

חיברתי את השקע של העכבר לתוך לד מאוד גרוע ממשחק ישן קבלו (מצטער על איכות התמונות [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 757 צפיות
  6. Started by psycho killer,

אני רוצה לבנות מחשב HTPC שיספיק לי לראות סרטים ומוזיקה לא יותר מזה יש לי כבר מארז של וידאו שאני רוצה לשים בו הכל אבל אני לא יודע אם זה יספיק ויש לי מחשב P3 עם 256 זיכרון ו20 ג'יגה זה יספיק ??? מה אני עוד צריך ,איזה כרטיס מסך יתאים ,והאם אני צריך סידי ישן שיש בו כפתורים של הרצה כדי להפעיל דיסקים מבלי להפעיל את המחשב???

• 3 תגובות
    • 757 צפיות
  7. Started by bigblue,

התקנתי מאוורר של sunbeam עם לדים 80ממ בגג של המארז עכשיו כל פעם שאני מחבר אותו לחשמל המחשב לא נדלק אני די בטוח שהבעיה היא במאוורר עצמו אבל לא בטוח... מה עושים ???

• 5 תגובות
    • 757 צפיות
  8. Started by omri2423,

מישהו יכול לתת לי לינק למישהו שבנה GPS ויש הוראות בעיברית

• 4 תגובות
    • 756 צפיות
  9. עיינתי בעמוד המדריכים ובכמה מדריכים שונים ברחבי האינטרנט בחיפוש אחרי מדריך בניית ריובאס פשוט... אשמח אם מישהו שמבין באלקטרוניקה יוכל להסביר לי מה החשיבות בשימוש במייצב מתח ומדוע אי אפשר לחבר את הנגד המשתנה פשוט בחיבור ישיר למאוורר?

• 2 תגובות
    • 756 צפיות
  10. זה מסך VFD שהוצאתי מתוך DVD השאלה שלי היא האם אני יכול להשתמש בו בתור LCD? או שזה אבוד? [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 756 צפיות
  11. Started by beekiller,

היי שלום לכולם יש לי מעבד E6300 (1.86ghz , לוח אם GIGABYTE - 965DQ6 , זכרון 2 סטיקים של 1 ג'יגה של קינגסטון 667 VALUE אני כרגע הבאתי את המעבד לאיזור 2.4 GHZ ( באס 342) , נראה לי שאפשר יותר , אולם הזכרונות יגבילו אותי אני כרגע ביחס של 1:1 עם הזכרונות דהיינו הם כרגע עובדים במהירות של 684MHZ . חיפשתי בביוס אפשרות להורדת היחס אבל לא ראיתי , האם אמור להיות בלוח הזה? מה ניתן לעשות בכדיי להמשיך לעלות את הבאס מבלי להתקע בגלל הזכרון? תודה

• 1 תגובה
    • 756 צפיות
  12. д813 : 12V,280mW д814д: 12v,340mW אני צריך את השמות של המקבילים שלהם בדיודות שחורות(של היום) שניהם דיודות סטביליטרוניות (Stabilitron diodes),אם זה עוזר במשהו. בבקשה,כמה שיותר מהר (:

• 2 תגובות
    • 755 צפיות
  13. Started by arkadur,

הרכבתי מסך LCD למחשב ואף תוכנה לא מזהה אותו!! הוא מציג רק איתחול (הצגת שורה ראשונה...) מה אני עוד צריך להתקין??? (תוכנות, דרייברים) המסך בבקר HD44780

• 1 תגובה
    • 755 צפיות
  14. אז ככה...חשבתי על זה...הרבה..וזה נראה לי טוב... אז יש לי מחשב P2 שאני רוצה לעשות ממנו מחשב בתוך VCR... הלוח אם קטן מספיק בשביל להיכנס...וגם הכרטיס מסך (הרוחב של הVCR מספיק)...נכנס... אז יש לי את המסך הקטן של הVCR...אני רוצה שהוא יראה איזה משהו שקשור למחשב...(נגיד RPM של המעבד)... אז יש מצב מישהו עוזר לי עם זה?...

• 3 תגובות
    • 755 צפיות
  15. Started by AFIK10000,

יש לי רמקולים בלי מגבר למחשב שאני רוצה להפוך אותם לניידים אני ויש לי גם בטרייה של 12.0 V איך אני עושה את זה

• 3 תגובות
    • 755 צפיות
  16. Started by dany_tab,

אני רוצה לחתוך חלון במארז. אני חשבתי על לחתוך חלון שבאמצעו יהיה מקום למאוורר ככה: מקרוב המקום למאוורר: מה אתם אומרים? בר ביצוע? תציעו לי רעיונות בבקשה כל ביקורת תתקבל בברכה

• 6 תגובות
    • 755 צפיות
  17. שלום, יש לי לוח msi k8n neo4 יש לו רק חיבור מאורר אחד על הלוח שמאפשר שליטה על מהירות המאוורר מתוכנה כגון ספידפן. שאלתי היא אם אני יכול לחבר את החוטים של שני מאווררים יחד ולחבר אותם על אותה יציאה (Cpufan1) ובכך לשלוט על שניהם במקביל? האם יש סיכוי שזה יגרום נזק ללוח? תודה רבה!

• 3 תגובות
    • 755 צפיות
  18. סליחה על הבורות, אבל אין לי מושג איך קוראים לזה ובמיוחד איפה לקנות אחד -.-' האם יש גם מפצל שאפשר לחבר עליו 2 מאווררים(יש לי חיבור מולקס פנוי אחד)? פשוט שמתי לב שאחד המאווררים במארז שלי לא פועל, וכשבדקתי את העניין, הסתבר שהוא לא מחובר(ואין לאן).

• 2 תגובות
    • 755 צפיות
  19. Started by Big_Guy7,

יש לי את בקר המאווררים Sunbeam Chromatic Windmill http://www.sunbeamtech.com/PRODUCTS/Chromatic%20Windmill/Chromatic%20Windmill.htm בכל פעם שהוא מזהה "שיבוש בקשר" עם אחד המאווררים, הוא מפעיל את מנגנון ההזעקה שלו שכוללת צפצוף ממש מעצבן כנראה שהבקר השתגע קצת, והחליט שבכל כמה שניות מאוורר אחר לא תקין, ומצפצף. יש איזושהי דרך לכבות את מנגנון ההזעקה הזה?? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 755 צפיות
  20. Started by E-rAzOr,

לא יודע למה אבל החיבורים של הספק עיצבנו אותי אז החלטתי לעשות חיבורים חדשים.... זה מה שיצא נישאר רק לצבוע את הספק וזהו. [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 755 צפיות
  21. בקר שליטה באיורור - פאנל קידמי זול פשוט אמין. Enermax Front Panel UC-A3FATR2 - Black Retail ¤91 קישור: http://tms.co.il/product_info.php?cPath=197_199&products_id=4307 מישו יכול לעזור לי בקצת פרטים עליו.. בכמה מאוורים הוא שולט והאם הוא שווה תכסף? יש משו אחר שמומלץ במחיר דומה ?

• 1 תגובה
    • 754 צפיות
  22. Started by valorien,

שלום לכולם. השאלה שלי לא קשורה ממש למודינג אבל קשורה לאלקטרוניקה אז חשבתי אולי תוכלו לעזור לי. אז ככה: אם אני קונה מוצר מסויים בארה"ב (נניח מסך LCD ) שיש לו שנאי מתח פנימי אוניברסלי שתומך במתחים בין 100-240 V, אז אני יכול להשתמש בו גם בארץ ללא מתאם או שנאי מיוחד? אני שואל זאת מכיוון שהחיבור במסך עצמו הוא זכר בדיוק כמו שיש במארז המחשב (חיבור ספק הכוח לחשמל חיצוני - שלושת הפינים בתצורת משולש) של כולנו, ונראה לי שאם המסך עובד בכל המתחים והכבל חשמל של המחשב שלי מתאים לו בדיוק מבחינת הצורה, אין שום סיבה שהמסך לא יעבוד בארץ (אם אקנה לו כבל נוסף כמו של חשמל המחשב) נכון? באתר היצרן גם מצויין שלמסך יש בורר מתח פנימי אז אין צורך לכוון שום דבר וכו'... האם מכל הנתונים האלה ניתן לה…

• 2 תגובות
    • 754 צפיות
  23. Started by Stastyle,

שלום וערב טוב! יש לי מכשיר הצורך מתח DC (לצורך העניין - מגבר אוזניות, אבל זה לא משנה, משום שאין עליו פרטים מזהים) בכל מקרה, לא רשום עליו כמה מתח הוא צורך...האם ישנה אפשרות/דרך לגלות כמה המכשיר דורש ? (בלי עקרון ניסויי וטעיה - טעות פה יכולה להיות הרסנית) תודה מראש לעוזרים!

• 5 תגובות
    • 754 צפיות
  24. Started by sagi5,

שלום עוד כמה זמן אני אתחיל את המודינג הראשון שלי ^.^ אז אני צריך כמה עצות בבקשה מאיפה כדאי לקנות מאוורים שמפיצים אור? מה יותר כדאי? ניאון או לדים? ומאיפה כדאי לקנות? וגם פרספקס מאיפה אפשר לקנות? תודה לעוזרים אם יש לכם עוד עצות אני אשמח לקבל תודה

• 3 תגובות
    • 754 צפיות
  25. Started by iakovl,

אחרי שפרויקט הגטו אחרון שלי נכשל עקב זה שלא היה לי זמן פנוי מתחיל לו הגטו מודינג הנוכחי ואיתו השינויים: - החלפת מארז המידי במיני (אני לא צריך מארז גדול , סתם תופס מקום, וגם אני לא אשלם שקל על החדש) - הכנת קירור+השקטה על ידי סנדוויץ' של הHDD בין 2 לוחות אלומיניום מחורצים והשמת חומר משתיק בצדדים והשמה של הHDD במקום של הCD עם תוספת מאוורר 80 מ"מ - BLOWHOLE עם DUCT לאחור - העברה של המארז למקום מיוחד (ממעל השולחן לבפנים) אל תוך כוך מיוחד מכוסה שטיח - כיסוי כל החוטים והכבלים עם צינור של מזגנים או פשוט דבק סלוטייפ מיוחד - הסרה של הCD (יש לי CD-RW ) - החלפה של כל צדדי המארז בקרטון מכוסה פלסטיק שחור + חלון שקופית - הכנת DUCT נייר למאוורר של המעבד - הכנת פילטרים למאווררים - השקטה ש…

• 2 תגובות
    • 754 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.