אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
אוקי, אז אני בונה מערכת קירור מים ויש לי כמה שאלות 1)האם יש חברות שמוכרות קוביות פרספקס (או כל צורה מרובעת אחרת) ולא רק לוחות? 2)עם איזה דבק אני מדביק לוחות פרספקס? האם כל דבק יתאים? ומה מבחינת איטום? צריך להדביק ואז לעבור עם סיליקון? (היופי לא ממש חשוב כי המיכל פנימי) 3)במיכל יש פתח יציאה למים ופתח כניסה ואני שם פיטינגים (נראה לי זה השם) בכל אחד מהם, האם יש חשיבות גדול למיקום? מטעמי נוחות אני מעוניין שהמיקום של פתח היציאה יהיה למעלה (מעל מיכל היציאה של המשאבה) ופתח הכניסה יהיה בצד...הםא ביצועי המערכת נפגעים דרמטית עקב כך? 4)המלצה על בלוק קירור מים למעבד (סוקט 775)
-
- 4 תגובות
- 778 צפיות
-
-
שלום, האורות ב-X-CONTROLLER שלי מהבהבים מנסיו באלטקוניקה אני חושד בפוטציומטר דפוק, יש לי עדין אחריות על המוצר, זה קורה לפעמים גם באחרים לא רק ב-1 ( מתוך 4) עזרו לאתר הבעיה תודה מראש אלי.
-
- 4 תגובות
- 778 צפיות
-
-
איפה צריך לעשות את החורים בפרספקס על מנת לקבל תאורה טובה על החריטה? אם לא קשה להביא תמונה שמראה איך זה נראה .
-
- 1 תגובה
- 778 צפיות
-
-
מישהו יודע למה משמש החלק הזה ומה יקרה אם אני יפרק אותו? http://img18.imageshack.us/img18/3249/img11228mn.jpg http://img18.imageshack.us/img18/2696/img11136ef.jpg
-
- 8 תגובות
- 778 צפיות
-
-
פירקתי מחשב ישן עם מעבד פנטיום 3. יש לי קופסת עץ שבאו בה 3 בקבוקי יין. ניסיתי להרכיב את המחשב בתוך הקופסא אבל אין בה מספיק מקום. על מה אתם ממליצים כמארז? אני רק רוצה לצבור ניסיון בדברים האלה בחיים לא התעסקתי עם מודינג
-
- 1 תגובה
- 778 צפיות
-
-
אני צריך הצעה לשני מאווררים שקטים ויעילים של 120MM למארז. אחד מקדימה ואחד מאחורה. פתח היניקה של המאווררה קידמי יהיה פתוח ללא מסננים. אני לא רוצה לשמוע מאווררים ממרחק של מטר.ו
-
- 5 תגובות
- 778 צפיות
-
-
טוב אז אני אתחיל מזה שאצלי כל הלדים מחוברים בלי שום נגד ישירות לספק ל5V שזה גם המתח של הלדים.. עכשיו לא הבנתי למה לד צריך נגד?? אם הוא היה מקבל 12\7 וולט הוא היה צריך נגד..אבל הוא מקבל כמה שהוא צריך אז למה הנגד?? אצלי הלדים פועלים מעולה בלי שום נגדים ועדיין לא נשרף לי שום לד.. תענו לי על השאלה כי לא הבנתי בידיוק מהמדריך שיש באתר על לדים ונגדים
-
- 8 תגובות
- 778 צפיות
-
-
האם שני קבלים(או יותר) שמחוברים בצורה טורית,לדוגמא שני קבלים של 50uf שווים לקבל אחד של 100uf? עומרי
-
- 1 תגובה
- 777 צפיות
-
-
לא משנה טעות שלי, אפשר למחוק/לנעול את האשכול[
-
- 0 תגובות
- 777 צפיות
-
-
שלום. אני לא כל כך יודע אם אפשרי ולכן אני שואל רציתי לדעת האם אני אוכל לחבר מאווורר 12V למפסק 3 מצבים שלרגל אחת יתחבר החוט הצהוב בספק ה12V. ולרגל השניה יתחבר 5V. ולחוט האמצעי אני אחבר אדמה. ראיתי שבכל המדריכים צריכים לחבר נגדים ולא כל כך הבנתי למה אם כבר בספק יש חוט אדום של 5V. אם זה אפשרי איך בערך אני יצטרך לחבר את החוטים למפסק ולמאוורר. ועוד משהו במדריכים כתוב שצריכים דיודה חד כיוונית. למה היא עוזרת והאם אפשר בלעדיה? תודה רבה לכל העוזרים.
-
- 5 תגובות
- 777 צפיות
-
-
או קי אז אני ממש ממש רוצה לעשות מודינג למחשב יש לי שתי בעיות... אחד אין לי מושג מה לעשות.... ויש לי מלא חוטים מפוזרים במארז כמה שסידרתי עדיין הם ממש מפריעים
-
- 5 תגובות
- 777 צפיות
-
-
-
תמונות : רעיונות ותגובות התקבלו בברכה !! [attachment deleted by admin]
-
- 7 תגובות
- 777 צפיות
-
-
הנגד הוא בעצם בא לחליש את הזרם נכון? או שאני טועה..? דוגמה: מנוה של 12 V אם נשים נגד הוא יחליש את העוצמה שלה ל5 V? או שאני דפוק?
-
- 3 תגובות
- 777 צפיות
-
-
שלום אני מחפש את המתאם הנל אולי מישה יודע מאיכן בארץ אפשר לקנותו .? תודה לכול העונים ... זה הדבר ...http://www.altronics.com.au/index.asp?area=item&id=P1690
-
- 4 תגובות
- 777 צפיות
-
-
-
שלום מה מצב?? טוב אז ככה אני רוצה לבנות מכשיר פשוט שמסוגל לגלות איפה עובר זרם חשמלי בקיר ולא דווקה חשמל אפשר טלפון וכדומה אז רציתי אם אפשר שתתינו לי רעיונות איך לבנות את זה תודה
-
- 2 תגובות
- 776 צפיות
-
-
אני רוצה לחבר מסך LCD ציבעוני במארז שיראה את מה שאני רואה במסך הרגיל מישהו מכיר את זה או מכיר מדריכם אשמך אם תביאו לי אותםם
-
- 2 תגובות
- 776 צפיות
-
-
שלום לכולם. הרכבתי מערכת קולנוע וגיימינג הכוללת - מחשב HTPC , מגבר חזק , DVD,ממיר , XBOX . כל הרכיבים יכנסו למזנון סגור (שיש בו פתי איוורור רק בצד התחתון שלו (עומד בסלון). השאלה שלי היא איך אני יכול לחבר מאווררים לפתחי איוורור ע"מ שישאבו את החום (כי החום עולה למעלה) ואיך אני מחבר טרמוסטט כדי שהמאווררים יעבדו רק מטמפ' מסויימת ולא כל הזמן? אני חשבתי לחבר אותם לחשמל של הספק של המחשב אבל אין לי רעיון עם הטרמוסטט. אשמח לשמוע רעיונות אחרים. תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 776 צפיות
-
-
לפני שבוע עשיתי צביעה לעכבר שלי.... פירקתי אותו לחלקים וצבעתי את 4 הלחצינים באדום וכל שאר העכבר בשחור (צבעתי בספריי שחור ואדום), מה שקרה זה שבכללי הצביעה יצא על הפנים, לא מקצועי לא כלום, וגם לאחר זמן מסויים שמחזיקים בעכבר מרגישים מאין דביקות כזו. השאלה שלי איך אני יכול להוציא את הצבע הנוכחי מהעכבר ולצבוע מחדש? ואיך בדיוק אני יכול לצבוע אותו בצורה המושלמת (שלא יהיה דביק והצבע ישמר)? אמרו לי גם לא להשתמש באצטון כי זה יהרוס לי את הפלסטיק.... בתודה אלעד....
-
- 4 תגובות
- 776 צפיות
-
-
-
ש-לום. אני לפני מודינג שבו אני קונה 4-6 מאווררים. המאווררים באים רק עם חיבור מולקס (4Pin),והאמת - לא נראה לי שיש לי עוד 6 יציאות בספק בשבילהם. אז רציתי לדעת האם קיים בקר מולקס (כמו של המאוררים [3Pin]),או פשוט כבל שיפצל לי כבל של ספק לכמה יציאות. (יש לציין שכבר חיפשתי). בתודה,
-
- 4 תגובות
- 776 צפיות
-
-
שלום מה המקסימום BaudRate שאפשר לקבל בעזרת שני מיקרו-בקרים שיתקשרו ב-IR? נניח שהמיקרו-בקרים יושבים קרוב מאד אחד לשני, למשל מרחק של 10cm.. תודה card
-
- 0 תגובות
- 776 צפיות
-
-
בעיקרון הרעיון ישן.. פשוט לא היה לי אקדח דבק כדי להדביק ת' פרספקס לעכבר. היום בסופו של דבר קניתי אקדח והדבקתי וסיימתי הכל בקבע שעה. אז ככה, כל מי שלא יודע כך ניראה העכר מקודם: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=150348.0 והוא היה ככה די הרבה זמן עד שנימאס לי. והופה! הבאתי במוד שוב. אז עכשיו זה נראה ככה: זה כשאני מצלם עם פלאש: ככה שהוא לא זז בחושך: וככה שהוא זז בחושך: באור רואים גם טוב אבל היה יותר קל לצלם בחושך. אז מה דעתכם? אשמח לקבל כל תגובה. עריכה: ד"א לא הדבקתי ת' מככסה השין של העכבר אלא פשוט מצאתי בדיוק אותו עכבר רק עם גולה במגירת הזבל שלי. ואז חשבתי מה לעשות עם זה. :] ואני גם יודע שורוד זה סיסי אבל את מי זה מעניין?
-
- 4 תגובות
- 776 צפיות
-
-
אני מתלבט בין 2 הפאנלים הנ"ל לשליטה על המאווררים אבל חשוב לי לבחור את הפאנל הנכון מכיון שאני רוצה שמאוורר ספיציפי אחד SUNON KD1212PMB1-6A יופעל על ידם. המאוורר מספק 6.8WAT, הפאנל של זלמן מספק 7WAT PER CHANNEL סה"כ 4 ערוצים. מצד שני ישנם ביקורות טובות על ה-KAMA-METER אבל לא מצאתי מה ההספק שלו לכל ערוץ. למי שמבין ויודע, האם ה-KAMA-METER יכול לעבוד עם המאווררים הנ"ל או שהזלמן יהיה עדיף במקרה זה? הצעות נוספות לפאנלים יתקבלו בברכה. תודה.
-
- 2 תגובות
- 776 צפיות
-