עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by PrefaceAlumni,

אהלן כולם! שאלה קטנה, קיבלתי את המארז עם 2 מאווררים עם לדים. שמתי לב כי המאווררים מסתובבים לאט יחסית, אם אנתק את הלדים הם יסתובבו יותר מהר??(הלדים לא באמת נחוצים לי). (הלדים מחוברים למאוורר) תודה

• 1 תגובה
    • 768 צפיות
  2. הוא מזה התחיל להרעיש לי.. והלוח אם אצלי רק איזה חודשיים.. יחסית חדש.. יש פיתרון לזה? הוא מסתובב לי ב-8000RPM כמעט.. אפשר להשקיט אותו איכשהו? איך לשלוט בו בעזרת Speedfan ?

• 3 תגובות
    • 603 צפיות
  3. Started by ElemenTal,

סמתי לב שזה המאוורר היחידי שבאמת שומעים אותו. שחררתי אותו מהדלת והוא הפסיק לעשות רעש, הצמדי אותו לדלת וזה חזר. והבנתי שהרעש זה בגלל זרימת האוויר דרך חורי הדלת. בהוצאת אוויר זה לא עושה את זה, מענין למה, אלה רק בהכנסת אווירר. קיצר אם אני אחתוך את זה ובמקום אסים גריל כזה אז לא יהיה את הרעש. במקורי זה הרבה חורים צמודים, פה זה עיגולים - אתם חושבים שפה האוויר יזרום מבלי ליצר רעש ?

• 1 תגובה
    • 588 צפיות
  4. המאוורר של המעבד הרי מחובר ישירות ללוח,אז לקחתי את ה3 פינים שבתוכו (שלוש חוטים,אחד צהוב ,אחד שחור,ואחד ירוק) הוצאתי את השחור,והצהוב לקחתי מולקס חדש,היה לו זכר-ונקבה חיברתי את הזכר שלו -לנקבה אחת במארז[מהספק ] ובזכר הכנסתי את השחור לשחור,ואת הצהוב-לצהוב מה שבעצם ,אמור לתת לי 12V נקיים,ולעשות למאוורר לפחות 5000RMP,הוא כרגע על 3200 ועשיתי את זה,וזה לא עזר. מדוע.? אמרו לי שאם זה מחובר ללוח,הוא על 7V ככה..ועם המעבד מתחמם אז הוא לאט לאט יודע להגביר את הקצב ע''י כך שהוא מגביר את הV בקיצור המחשב עכשיו פתוח קטן לידי בשביל לתקן את זה,שיקבל 12V ויעבוד במלואו המהירות שלו. חיברתי גם בחזרה את המולקס הקטן ללוח אם,עם חוט אחד[ירוק] שיגיד לי כמה RMP. [החוט ירוק,-חיישן של סיבובי RMP של המאו…

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. שלום... אני משדרג את המחשב שלי.. ובגלל הקירור שאני שם למעבד.. לא קשור כקגע אני רוצה לשים מתחת לספק מאוורר ובצד מאוורר.. עכשיו שתי שאלות.. החברה באמת חשובה באמווררים כאלו אם אני אקח ארקטיק קולינד או סתם ג'נרי יהיה הבדל? וממש סליחה על הבורות אבל יש מאוורר שמכניס אוויר ומאוורר שמוציא ? ואם כן איך אני קובע מה מכניס ומה מוציא? תודה רבה

• 4 תגובות
    • 740 צפיות
  6. Started by cabel guy,

יש לי מאורר שמחובר למולקס, עכשיו אני חיברתי עוד מעורר לאותם חוטים, המאורר עובד והכל טוב ויפה השאלה שלי היא כמה מאוררים אפשר לחבאר אותם חוטים? ** כל המאווררים הם במתח של 12V

• 2 תגובות
    • 589 צפיות
  7. קניתי מחשב מאייבורי, תכף תמונות, מארז די נפוץ שאייבורי נותנת. קיצר אני רוצה לקנות צד שיתאים למארז הזה בדיוק. שיהיה שקוף בצבע שחור אם זה אפשרי. לחתוך בעצמי אני לא אעשה, זה מסובך מדי וגם אני יודע שלא יצא לי טוב אם מישהו מכיר חנות בנתניה שעושה דברים כאלה ואו מוכרת את הצד הזה אייבורי מכנים את מארז ידית שחור כסוף usb קדמי. סליחה שלא רואים טוב מצלמה של פלאפון זה הצד שאני רוצה להחליף http://img155.imageshack.us/img155/2609/xxxsm6.jpg המארז מקדימה http://img291.imageshack.us/img291/2463/bbbxq6.jpg מארז פתוח http://img156.imageshack.us/img156/5821/vvvhu7.jpg אה ואולי בקושי תראו בתמונה האחרונה שפתוח יש מאוורר מקדימה של המארז מתחת לארד דיסק והוא לא מוציא אוויר כי מאחורה אין לו מאיפה…

• 25 תגובות
    • 3.1k צפיות
  8. Started by aviran_n,

רציתי לבנות את המגבר הזה: http://www.modfatha.com/ma_cmoy_hphone_amp.html אך למרות כל מאמצי לא הצלחתי להשיג את אחד הרכיבים. היום מצאתי באתר של אריהב משהו: http://www.arihav.com/products/kits/indexnew.asp חפשו "מגבר אודיו 10W סטריאו" זה נותן את אותו האפקט של המגבר הקודם שרציתי לבנות? זה יכול לשמש אותי לאותן המטרות? (חיבור לנגן MP3) תודה לעוזרים זה נורא חשוב לי!!

• 4 תגובות
    • 739 צפיות
  9. שלום לכולם. רציתי לשאול האם ניתן לקחת רמקולים דיי מעפנים של מחשב שיש לי, ךפרק אותם ולשלוף מהם את המגבר לאליו לחבר רמקולים של מערכת סטריאו ואם כן, הכיצד? אני רוצה בסה"כ שהרמקולים ששיכים למערכת סטריאו יהיו בעלי יציאה של 3.5MM ואני יודע שבלי מגבר, אם אני אחבר את הרמקולים נניח לנגן לא ישמעו כמעט כלום ולכן חשבתי על הרעיון הנ"ל. אני יודע שצריך להתיחס לנתונים של הרמקולים הספקים קיבולת של הרמקולים ועוצמת המגבר אך אני יוצא מתוך נק' הנחה שהמגבר הזה לא מפתח יותר מידי שכן הרמקולים הללו שמחוברים אליו דיי מעפנים לעומת הרמקולים של מערכת הסטריאו שהם חזקים מאוד כאשר הם מחוברים למערכת המקורית. ובנושא אם כבר אז שאלה אחרונה : האם אפשר להוציא את המגבר מהמערכת המקורית ולהפוך את הקרמקולים לר…

• 37 תגובות
    • 3k צפיות
  10. Started by sollito,

יש לי את הבליטות האלה על המגש - מסומנות בתמונה השאלה היא אם אני יכול לחתוך אותם? בין הבליטות הנ"ל לדלת אין ממש רווח ועכשיו עשיתי חלון גם בצד שמאל של המארז יש לי פרספקס 2 מ"מ ואני לא יכול לחבר את הדלת בלי לחתוך אותם יש איזה חלק בלוח אם שאמור להכנס לשם איזה רכיב אחורי או משהו בסגנון או שאין בעיה? אני מדבר על הDS-3 של ג'יגהבייט תודה לעוזרים, סליחה על השאלה המפגרת.. תמונה:

• 4 תגובות
    • 727 צפיות
  11. Started by et_gershon,

אוקי השאלה שלי היא האם אני יכול לקחת ממעבד ישן את המד טמפ' שלו ולהעביר למקום אחר ועם כן איך?

• 8 תגובות
    • 846 צפיות
  12. רציתי לשול אם מישהו יודע ויכול להגיד לי איך אני יכול להכין מהשבלונות של המדבקות לקישוט המארז שThe Grey Matter מהפורום פירסם להרודה. אני יכול להכין כמו מדבקה כזאתי שאני ישים אותה על המארז (החלון השקוף של המארז) והיא תיזהר לי כזה... יענו שמהאור שיש למאוורים וביכלל האור שיש לי בתוך המארז יגרום לה ליזהור מישהו יודע איך אפשר להכין את זה .?| נ.ב ערכתי את ההודעה כי היא לא היתה מנוסחת..!סליחה

• 27 תגובות
    • 2.5k צפיות
  13. כתוב שם לחלץ את חיבור החשמל של כונן הדיסקטים מהספק ההרוס. אבל לי יש חיבור כזה בכונן דיסקטים http://img262.imageshack.us/img262/613/psconnoa2.jpg איך אני מחבר אותו ? (ואיזה חוט מספק 12V האדום או הצהוב ?) יש לי מתאם מולקס 3 ל-4 http://img45.imageshack.us/img45/6863/cablemolex43im3.jpg אפשר לקמבן משהו ? בפעם האחרונה נסיתי לחבר מאוורר לפינים של מולקס וזה לא כל כך הלך, הסתבכתי עם זה

• 0 תגובות
    • 722 צפיות
  14. ל-IR LED שקניתי יש רק 2 פינים בניגוד למדריך שמראה IR LED בעל 3 פינים איך אני מחבר אותו? תודה!

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. בניתי בדיוק לפי ההוראות ומנסה לעבוד עם התוכנה UICE זה לא קולט לי אף שלט יש למישהו רעיונות למה זה לא עובד? השתמשתי בעינית אינפרא שונה ממה שיש בתמונות שיש במדריך היא בצבע ירוק וכתוב עליה מאחורה 621 S77 מישהו יודע אוליי אם יש לרגליים שלה סדר שונה או שהיא לא מתאימה בכלל למעגל הזה.. :

• 17 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. אני היום נוסע לקנות את הרכיבים ולבנות אם אני רוצה לשלוט על מהירות...אז במקום מפסקי On-Off-On אני קונה דימר (מפסק מסתובב כזה)? ומה אני שם במקום המפסק הראשי?(שהוא On-Off) תודה מראש לעוזרים.

• 0 תגובות
    • 639 צפיות
  17. Started by MODI,

קודם כל אחלה מדריך, מסודר ומפורט. כל הכבוד!! עכשיו יש לי שאלה. אני רוצה לצבוע את העכבר שלי בשני צבעים, אדום ברקע, ושני פסי מירוץ לבנים מעל באמצע, איך אני משלב את שני הצבעים עם כל השיופים וכו'...?

• 6 תגובות
    • 879 צפיות
  18. Started by Sarlula,

בשלב: "לעבודה" יש סרטוט עם תכנית, וטבלה עם פירוט שכותב המדריך כתב. עכשיו אם מסתכלים על הסרטוט ועל הטבלה זה לא מסתדר. למשל כתוב בטלבה: לחור מס'1 במסך ה-LCD מתחברת הארקה מהמולקס אבל בסרטוט רואים שהכבל הוא בכלל מהפרללי. מישהו שהרכיב כזה מסך לפי המדריך יכול לפתור את הבעיה?

• 0 תגובות
    • 634 צפיות
  19. Started by dor-eli,

במדריך הזה http://hwzone.co.il/guides/caseled/6/ יש את התמונה הזאת עכשיו אני רוצה לבנות משהו בסגנון הזה ורצי לדעת איך בדיוק לשים את הלד שהמקל הגדול מתחבר לחוט האדום או השחור?

• 4 תגובות
    • 711 צפיות
  20. האם אני יכול להעביר מידע מהפלאפון למחשב באמצעות המקלט הזה? או שצריך גם לבנות משדר או משהו?

• 5 תגובות
    • 951 צפיות
  21. Started by Sarlula,

התחלתי לאסוף חומרים ועכשיו מה שחסר לי זה המסך עצמו והמולקס. הלכתי לחנות שבה מוכרים מולקס והוא אמר שלא מוכרים בה רק את הפלאסטיק (כמו בתמונה שבמדריך) אלה כבל עם זכר שמפוצל לשני נקבה.. החלטתי לא לקנות ולשאול פה בפורום מה אני צריך: רק את הפלאסטיק או את מה שהמוכר הציע..? ד.א. מישהו יודע איפה אפשר במרכז: תל-אביב, רמת-גן, גבעתיים לקנות מסך LCD עם בקר מתאים כמו שבמדריך? תודה, אני חדש פה..

• 9 תגובות
    • 750 צפיות
  22. אומים שם שאפשר ליבחור בין 5V ל12V איך בוחרים מבינהם?

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. אממ סיימתי לבנות הכל ,נותר רק החלק של הלדים . בסכמה שנתנו במדריך שלי לא היה נגדים אבל לפי הרבה אנשים הבנתי שצריך אז שמתי נגד של 400 על כל לד(מה שהיה לי בבית -_-") ,תוצאה=לד חצי מהבהב חצי לא דולק לא מגיע אליו מספיק מתח.. איזה נגדים כדאי להשתמש בשביל המוד? (משתמש בלדים UB שהוצאתי מעכברים מסכנים של מייקרוסופט,והאמת?עובדים מצויין ,לדים חזקים ביותר!) נ.ב שאלה לא קשורה-כמה אמור לעלות לד UB ? מוכרים אצלנו בהרצליה בחנות שיחידה שיש פה כל לד 6 שקל!גנבים! תודה רבה מראש..!

• 1 תגובה
    • 664 צפיות
  24. Started by a_beilis,

http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=cl-ba אני רוצה לקנות את זה למחשב...זה בטוח?? יש לי את המפרט בצד ימין...הספק שלי יחזיק את זה בנוסף למערכת שלי? השאלה שלי אם זה לא יגרום לחימום יתר של האזור ויקרה איזה משהו למחשב או לספק...וגם אם זה בא מחברה איכותית שלא יצור איזה קצר ויהרוס לי את המחשב... בתודה מראש... ;D

• 7 תגובות
    • 703 צפיות
  25. Started by magadi,

אז ככה אני גם רוצה לעשות מודינג ויש לי כמה שאלות 1)יש מדריך על החומרים? ועל המושגים הבסיסים? ודבר שני בקשר לפח אם יש לי פח של מחשב צבוע בצבע איך אני עושה שיהיה צביעה מקצועית וחלקה?(ראיתי מחשבים שנראים כאילו צבעו אותם בלורדים...) ודבר שני כמה עולה פרספקט? (בו נגיד 2 חתיכות בגודל של דלת מחשב תנו לי מחיר) תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 641 צפיות

דיונים חדשים בפורומים