אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
יש בארץ מקומות טובים וזולים לקניים לדים Ultra Bright או שהכי משתלם פשוט להזמין מהאתר lsdiodes וזהו?
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
א. עם איזה ניירות זכוכית לשייף? ב. אפשרי עם מכונת שיוף? או שלא מומלץ? ג. איזה סוג צבע? תודה רבה לעוזרים....
-
- 4 תגובות
- 960 צפיות
-
-
אני מעוניין לשמוע חוות דעת לגבי לדים לבנים. מישהו ניסה להשתמש בהם לפרוייקט כלשהו? (במיוחד חריטה על פרספקס) אני עובד על פרוייקט וחשבתי להאיר את הפרספקס דווקא עם לדים לבנים, כי אני רוצה משהו עדין.
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום. אני זקוק להתקן מוסתר במחשב, שם יאוחסנו קבצים שאינני רוצה שיוכלו לראות. האופציה של תוכנות הסתרה לא מספקות אותי ו...כמובן שיש אפשרות לצרוב אבל זה לא מה שאני רוצה. אז חשבתי על אופציה פשוטה של התקנת הארדיסק נוסף שהחיבור שלו לספק יעבור דרך מתג חשמלי שיוסתר באחורי המארז. כך יווצר מצב שכשהמתג סגור - עם הדלקת המחשב לא יזוהה כלל ההארדיסק...וכשארצה אפתח את המתג. האם זה דמיוני מצידי או שיש אפשרות כזו ? ואם דיברתי שטויות( נא לא לרדת עלי...), אשמח לרעיון טוב יותר מכם. תודה רבה.
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
המודינג הראשון שלי נימצע עכשיו בהכנות ורציתי לדעת איך אפשר ליקדוח במארז חור בגודל מדויק ולפי מה שהבנתי מאיפה שקניתי תמאוררים הם 80mm אז תעזרו לי בבקשה
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום היום המורה שלי באלקטרוניקה הסבירה על התנגדות נראה לי ואמרה שמסמנים בסימן כזה של חצי עיגול כאשר החצי הריק נוטה למטה ויש 2 קוים משתי הצדדים למטה. והיא אמרה שזה נקרא אום, ואני תמיד חשבתי שלא כותבים אום אלא כותבים אוהם, האם צדקתי? תודה
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
חשבתי על רעיון... לחבר ללדים במארז חיישן רגיש לאור, שידליק אותם כשיש חושך ברמה מסוימת, או אפילו יותר טוב, שייתן יותר ויותר זרם ככל שיותר חשוך. מישהו מכיר רכיב כזה? אולי אפשר לבנות מעגל פשוט? ???
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אז ככה, בשבוע שעבר התחלתי לקנות את כל החלקים החדשים למחשב החדש שבין היתר כוללים את המארז היחסית פשוט, זול ויעיל של COMPUCASE שלצערנו או שבעצם לא לצערנו מגיע בצבע לבן משעמם. החלטתי לצבוע אותו... הסתכלתי מעט באינטרנט ... מדריכים לצביעת המארז ויצירת אפקט מראה. נסעתי לאייס, קניתי שלוש פחיות צבע וארבע פיסות נייר שיוף. 2 פיסות מספר 220 ושתי פיסות 1200. פירקתי את המארז, והתחלתי לעבוד. המארז עבר שיוף ראשוני עם נייר 220, לצערי שייפתי טיפה יותר מדי אבל הכל הסתדר לטובה. לאחר מכן צבעתי אותו בשכבה דקה ראשונית. לאחר מכן שייפתי אותו עם מים עם נייר ה-1200 בעדינות וצבעתי שכבה שנייה עבה יותר. לאחר יומיים של ייבוש בשנית שייפתי עם מים עם ה-1200 לסיום שכבת צבע שלישית ואחרונה. אכן קיבלתי א…
-
- 33 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אני צריך להכין מעגל מודפס ורציתי לברר באיזה דרך אפשר לעשות את זה או איפה אפשר לעשות את זה כאילו שאולי יש מפעל שאפשר לבקש בו והם יעשו לי את זה . קיצר כל רעיון טוב יעזור לי . זה מעגל די מורכב ולכן הוא מצריך מעגל מודפס ואי אפשר להסתדר בלי . מי שרוצה לראות אז זה המעגל ובלה בלה עליו http://www.mdejong.de/produkte.htm#LCD_Controller
-
- 7 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
מדובר על האשכול הזה http://www.hardforum.com/showthread.php?t=802808 פרויקט דום 3.. הוא משתמש שם בחומר כלשהו שאיתו הוא בונה את הכל לדוגמא הדלת בקדמת המארז (צירפתי תמונה) זה נראה חומר ממש קל לעבודה אם הוא בנה איתו מלא דברים הבנאדם אומן, מומלץ לראות את הפרויקט ואפילו להרשם לעדכונים [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
האם כל ההתקנים פועלים על מתח נמוך עד סביבות ה12 וולט או שיש חלקים שפועלים גם על מתח ממש גבוה כמו 100?
-
- 2 תגובות
- 932 צפיות
-
-
טוב אני יודע שנושא הזה חרוש ועשיתי מילוני חיפושים עם מלא צירופי מילים אבל לא מצאתי שום שבלונה מתאימה. אני רוצה שבלונות בסגנון הזה: אשמח אם תביאו לי כאלו.
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש לי את התוכנה EAGLE אבל אני לא מצליח להבין איך להשתמש בה... אני רוצה לבנות שם את המעגל של המקלט אינפרא אדום אבל אין לי מושג איך. מישהו יכול לעזור לי בבקשה?
-
- 1 תגובה
- 885 צפיות
-
-
טוב אני רוצה להמשיך את הפאן באס שהתחלתי ואני לא יודע איך בדיוק להלחים את הנגד ללד! אז צירתי משהו (ראה תמונה) ורציתי לדעת אם להלחים את הלד מהצד הזה של הנגד (כמו בציור), או מהצד השני שלו. ד"א אני צריך לחבר את הנגד לרגל האמצעים (-) של הלד! [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מצאתי את המדריך הנחמד הזה: http://www.bit-tech.net/article/62 ואני מת לעשות אותו כבר צבעתי את המאוורר בכסף עכשיו אני רק צריך לקה UV, יש למישהו מושג מאיפה אני יכול לקנות?
-
- 14 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
עכשיו קיבלתי איתו כמה חוטים ואני לא מבין איך לבר אותם בדיוק אני מסתבך פה :-\ :-\ אני רוצה לחבר את המאורר של המעבד לנקסוס ושני מאוררים.. איך בדיוק :'( :'(
-
מישהוא יודעה איפה אני יכול ליקנות פרספקט לחלון שלי
-
- 5 תגובות
- 832 צפיות
-
-
שלום, עלה במוחי רעיון לשים נגד משתנה במאווררים של המחשב וזה ישמש מעין ראו באס, אם אני לא טועה ניתן לעשות זאת, עשיתי חיפוש ולא מצאתי כלום :'( מישהו יכול להסביר קצת?
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום שלום אז ככה , פירקתי היום צג LCD ממכשיר שהיה מתחבר לטלפון שהבאנו מארה"ב לפני איזה 4 שנים , המסך הוא בעל בקר כפי שניתן לראות ובעל 20 פינים . השאלה שלי היא איך אני מחבר אותו כי אני לא ממש בטוח שהוא יעבוד לי . הוא שחור לבן נראה לי (כמעט בטוח). מאחורה רשום עליוHD44102CH ו HD44105H [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 17 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם אני ממש חדש בפורום הזה ובכלל באתר הזה... קודם כל רציתי להגיד שזהו אחד האתרים היותר טובים שראיתי ושאני חושב שאני יבלה בו הרבה זמן... עכשיו לבעיה... אני רוצה להרכיב אלמנט תאורה על-פי המדריך ואני לא ממש מבין באלקטרוניקה וחישובים :-[ רציתי לדעת איזה סוג של LED לקנות וגם איזה סוג של נגדים לקנות, אשר יתאימו ל-LED... ההרכבה עצמה לא נראת לי מסובכת אז ככה שאני יכול לבצע אותה אך אין לי מושג איך להתחיל לחשב מתחים... תודה רבה!!!
-
- 28 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
מצאתי מערכת סטריאו של Sharp ברחוב עכשיו אני מבין באלק' אבל לא מבין את הדבר הבא כאשר אני מדליק את המערכת ישנו POWER ON(מין איתחול של המערכת) ואז אני מקבל PROTECT וזהו המערכת אינה מגיבה אודה למישהו אם יוכל להגיד לי מזה ה Protect הזה ועל מה הוא אחראי כדי שאני יוכל לתקן את המערכת
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
טוב אני עקבתי אחרי המדריך הזה: http://www.twistedmods.com/article.php?artid=184 והכל הלך חלק הלדים עובדים ע"י שימוש במקור כוח חיצוני (בטריות למשל) וגם אם זה מחובר למחשב ואני עושה ריסטרט כל הלדים נדלקים למשך שנייה או שתיים (אני משער שהמחשב בודק או משהו את היציאה) אבל אני לא מצליח לגרום לזה לעבוד דרך וינאמפ! השתמשתי בתוכנה הזאת userport (יש לי XP) אבל זה משום מה עדיין לא עובד יש למישהו רעיון כלשהו?
-
- 6 תגובות
- 873 צפיות
-
-
יש לי לד אדום מאיזה שנאי שעבר זמנו, אבל 2 הברזלים או מה שזה לא יהיה באותו אורך והם קצרים מאוד כמו כן יש לי גם עוד כמה לדים שמחוברים לצעצוע שכבר לא צריכים אותו אבל הם מחוברים למין לוח כזה, רציתי לדעת האם אפשר לחבר אותם למחשב, אני לא יודע ממש אלקטרוניקה + - וכל המושגים האם זה מסוכן? יכול לשרוף משהו או לחשמל? יש לי ספק HEC 300W
-
- 1 תגובה
- 840 צפיות
-
-
שלום כולם! יש לי מפסק לא בשימוש ובניתי לפני כמה ימים את האלמנט התאורה הפשוט... עכשיו אני רוצה לשים תמפסק ככה שזה ידליק ויכבה.. יש למפסק 3 רגליים.. לאן אני מלחים אותו?? לאיזה רגל? ובאלמנט התאורה יש את השתי חוטים שמתחברים למולקס אחד אדום ושחור למה אני צריך לחבר תמפסק לשחור או לאדום??? תודה לכל העוזריםםםם!!!!!!!! הנה תמונה של המפסק http://members.lycos.co.uk/dragon55/%fa%ee%e5%f0%e4%20015.jpg
-
- 16 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה לעשות מודינג לעכבר. יש לי מאוורר ואני רוצה לחבר אותו לעכבר. השאלה שלי היא כזו: אם אני עשוה טעות בהלחמה או טעות אחרת יש סיכוי שמשהו ישרף במחשב? ועם כן איך יש לי אפשרות לבדוק זאת לפני שאני מנסה את העכבר על המחשב? תודה
-
- 4 תגובות
- 756 צפיות
-