עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. אני התחלתי להתעניין ככה במודינג והכל אבל לא הבנתי איפה קיבינימיני אני מחבר את המאוורים/לדים יעני למקור החשמל... האם זה אותו מקום? מישהו יכול לצרף תמונה?

• 17 תגובות
    • 2.8k צפיות
  2. Started by rabbit,

במדריך רשום להשתמש בכבל מדפסת ושיש שם 25 פינים חתכתי כבל מדפסת יש שם יותר מ25 פינים איך אני יכול לדעת מה לחבר לאן אולי יש איזה טבלה שעובדת לפי צבעים? למרות שרשום פה מספרים פשוט בשרטוט המספרים מגיעים עד 25 ובכבל זה עד 33 מישהו נתקל בזה כבר?

• 1 תגובה
    • 540 צפיות
  3. Started by ShakedB,

קודם כל כמה זמן לוקח במידה שאני עושה פעם ראשונה? ואם אני בכלל יכול לעשות את זה בלי ידע באלקטרוניקה? אני יכול להציג בזה את הטמפרטורות של המפרט?

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. Started by nimrods,

יש לי שאלה בקשר ל Bluetooth ? האם יכולים לבנות בלוטוס בתוך המחשב ולא מחוץ למחשב נגיד לא מין ה-usb ואם כן אז אתם יכולים להוסף לפה מדריך אם יד למשהו כי חיפשתי ולא מצאתי תודה..!

• 4 תגובות
    • 988 צפיות
  5. Started by SHA256,

אהלן חבר'ה התחלתי ללמוד אלקטרוניקה דרך הספר the art of the electronics second edition. אני ממש בהתחלה, הגעתי לחלק של ה input ו output. השאלה היא כזאת, למה יש צורך ב Input ו output ברכיבים אלקטרוניים? זה לא על אותו עיקרון כמו של AC ו DC? לא ממש הבנתי את הנושא הזה.

6. ראיתי את המדריך ב"מדריכים שלכם" עכשיו יש לי מאוור נוסף שאני לא משתמש בו , והכרטיס מסך שלי באמת עולה באש [70-80 מעלות במאמץ] רציתי לדעת אם זה באמת יעזור לי לעשות את זה , ועד כמה זה ישפיע , או שזה בכלל לא יעזור.... גם אמרו לי שזה ימלא לי תכרטיס מסך במלא אבק וזה יכול להרוס לי תכרטיס זה המדריך שעליו אני מדבר: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=70957.msg615747#msg615747 תודה מראש על התגובות!

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. הבנתם את השאלה שלי נכון אני מתכוון אם אני יוכל להתקין לDVD כונן ארדיסק וUSB שאני יעביר מהמחשב שלי לארדיסק את הסרטים ובמקום שהDVD ילך לכונן ה-CD שלו אז הוא ילך לכונן הארדיסק והארדיסק יהיה ריק למעשה מפורמט והDVD יזהה אותו בתור כונן CD מדומה ... אני חושב שהבנתם אותי עכשיו השאלה המעשית אם יש פה אנשים שכן יודעים לעשות את זה ויוכלו לעזור לי לדעתי זואתי משימה מאתגרת ...

• 2 תגובות
    • 799 צפיות
  8. Started by sharon_M159,

בפרויקט שלי אני צריך מקום לאכסון נתונים וחשבתי להשתמש בEEPROM של הארדואינו השאלה שלי היא איך אפשר לרשום מילים שלמות למקומות מסוימים לEEPROM ? לפי מה שהבנתי אפשר לכתוב לשם רק ביטים בודדים אבל לא הייתי בטוח, הכי בטוח לשאול פה תודה

• 2 תגובות
    • 990 צפיות
  9. Started by maor5,

שלום! הוצאתי lcd ממילונית חיברתי אותה הכל טוב ויפה אבל הבעיה שאני נגיד כותב סתם משפט באנגלית אז על lcd מופיע בגיבריש ולא את המשפט שרשמתי מה בדיוק הבעיה פה? בדקתי תחוטים הכל טוב אולי בגלל שהמסך הזה יש לו הרבה שפות וצריך תוכנה אחרת שתומכת בו? :nixweiss: תודה לעוזרים!

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by The UnKnown,

אוקיי יש לי הרד ATA100 ויש לי כבל מעוגל שהוא נראה לי ATA 133 או ATA אחר לא זוכר. לא תהיה לי בעיה אם אני יחבר אותו להרד שלי או שהכבל חייב להיות מותאם בדיוק למהירות הATA של ההרד שלי? תודה רבה!

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by ori14,

אני בונה ממיר מBCD לSEVEN SEGMENT במסגרת מגמת אלקטרוניקה, ויש לי בעיה- שערים לוגיים (שמרכיבים את הממיר) עובדים ב5V (משפחת 74), ולא מצאתי תצוגות שצורכות מתח 5V או פחות, אני גם לא יודע ממש איפה לחפש אם יש מקום נוח לדברים כאלה של חשמל. עוד משהו, אם נאמר תצוגה עובדת ב10V- כל לד בה צורך 10V או שזה בעצם מתחלק בין 7/8 הלדים?

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. Started by MacGyver,

אני יודע שהיתה כבר שאלה עד כמה הם אפקטיסים בכוננים..... אבל השאלה שלי אם אני מחבר מסך LCD אני יכול להאריך את הכבל כמה שאני רוצה? איתן

• 7 תגובות
    • 917 צפיות
  13. Started by shuy,

במה הוא השתמש, בצמיג? (מישהו אולי יודע לקרוא רוסית?) http://www.modmag.net/forum/viewtopic.php?t=181 [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 3 תגובות
    • 831 צפיות
  14. Started by MK007,

יש לי במארז מאורר אחד בצד, אחד מקדימה ואחד מאחורה. ויש לי עוד מאורר ספיר מהמחשב הקודם, עכשיו אני רוצה לשים אותו מאחורה השאלה שלי- יש לי מאחורה מאורר אחד שמוציא אויר, את המאורר הזה שאני רוצה לשים מאחורה לשים אותו שיוציא אויר או שיכניס אויר למארז ?

• 2 תגובות
    • 522 צפיות
  15. Started by Rule The Pc,

אהלן עלה לי רעיון... אם יש לי עבר אלחוטי אני יכול להשתמש באינפרא שלו כדי לשלוח דברים למחשב מהפלאפון שלי?

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. אני חושב לבנות מיני-מגבר לגיטרה שלי, ועברתי ברשת ומצאתי את הדף עם המעדל המאוד פשוט הזה: http://www.till.com/articles/GuitarPreamp/ השאלות שלי הן: 1. האם היציאה של הפרה-אמפ הזה מספיק טובה בשביל אוזניות? ואיך אפשר להגביר את ההגברה ללא רעשים, בשביל השאלה השניה? 2. איך אני יכול להוסיף פוטנציומטר שישנה לי את המתח במוצא? כלומר, להוסיף כפתור שאני יוכול להזיז ולשלוט על מתח המוצא?

• 0 תגובות
    • 675 צפיות
  17. חברה אני רוצה הזמין כמה דברים מהאתר הזה והם משתמשים בשיטת תשלום בשם paypal.....עכשיו הקטע הוא שאני לא יודע מה זה השיטה הזאת.... :'( אולי מישהו פה יודע על השיטה הזאת משהו...ואם היא בטוחה לקנייה באינטרנט ..ואיך זה הולך בכלל..? אני יודע שצריך להירשם באתם שלהם קודם https://www.paypal.com/ מישהו פה אולי משתמש בשיטה הזאת אז אולי הוא יכול לספר לי עליה כי אני חםם על כמה מוצרים שאני חייב להזמין למארז שלי...השמח מאוד לשמועע הסברים על השיטת תשלום הזאת... תודה מראש n0fo

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by longhorn,

יצא לי לפני כמה זמן להכנס לאתר שמוכר ציוד למודינג ואני חושב שחלק מכתובת היה TECNO משהוא כזה מישהו יכול לעזור לי תודה אני חושב שהחנות בחיפה

• 0 תגובות
    • 629 צפיות
  19. Started by thedag,

מישהו פה יודע איפה אפשר להשיג בדיל במשקל בערך 250 גרם או חצי קילו, במחיר סביר? בראשון לציון או בהר ציון בתל אביב או משהו באיזור... תודה...

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  20. שלום לכולם רציתי לדעת עם יש מכשיר כל שהוא שיכול לבדוק ולהגיד לי אם הסוללה התקלקלה וצריך להחליף אותה. זאת אומרת נניח ויש לי סוללה שאני משתמש בא מספר שנים ואורך החיים שלה יתקצר,הכוונה היא שאם בהתחלה היא היתה מספיקה ל 10 שעות עבודה והיום ל 5 שעות עבודה באותו השימוש אז אורך החיים שלה התקצר. דבר נוסף זה רציתי לדעת איך ניתן לשמור על אורך החיים של סוללות נטענות דבר אחרון אם מישהו יכול להסביר לי איך פועלת סוללה, הבנתי שיש לה הגנות אורך חיים וכיו.. תודה לעזורים

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  21. Started by MacGyver,

1) למה החומר משמש?? 2) איך משתמשים בו?? תודה רבה איתן

• 6 תגובות
    • 766 צפיות
  22. Started by vaknin12,

האם יש מצב ליבנות חישן שיפעיל לי את הלדים במחשב על פי צללי המוזיקה שנישמעים מהמחשב???.

• 11 תגובות
    • 2.7k צפיות
  23. Started by No-Limits,

עוד אף פעם לא בניתי חלון אבל אני מתכוון לבנות עכשיו עכשיו יש לי שאלה אני רוצה לעשות חלון בצורת ריבוע ואני רוצה לחבר אותו עם ברגים (פרספקס) עכשיו כאשר אני אחבר את הפרספקס עם הפח (דלת המארז, צדדי) יש הפרש גבהים ולא הבנתי איך עושים שלא יהיה http://www.pc-spot.co.il/gallery/displayimage.php?album=26&pos=0 ראיתי את זה ואני לא מבין...

• 4 תגובות
    • 713 צפיות
  24. נכון יש את החיבורים בצד ימין (שזה של המסך..) ויש בצד שמאל , אז מה הם(הכבל של המדפסת יענו)?

• 3 תגובות
    • 827 צפיות
  25. Started by ofeky1,

יש לי שני מנורות במחשב שכל באחת מהן יש 3 לדים שמחוברים בטור אלה שבתמונה: עכשיו אני רוצה לבנות להם בקר שבו אני יוכל לשלוט על העוצמה שלהם ולהדליק ולכבות אותם יש לי מפסק ויש לי פוטנציומטר B10K והנה השרטוט של המעגל: השאלה שלי אם הפוטנציומטר מתאים למעגל הזה ואם אני יכול לחבר עוד לדים למעגל הזה? תודה עוזרים!

• 5 תגובות
    • 798 צפיות

דיונים חדשים בפורומים