עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by gigabot,

שלום לכולם איך אני מוציא את הפרופלור של המאוורר מתושבתו - מדובר על מאוורר 80 מ"מ

• 3 תגובות
    • 809 צפיות
  2. Started by luluv,

שלום לכם, אני כותב חדש בפורום (אבל קורא די ותיק שלו). אני כרגע בתהליך של יצירת מערכת חדשה, בנתיים קניתי מארז ישן של שרת (גבוה מאד, מעל למטר) וכדי שאוכל להתחיל "להתעלל בו" כראוי קניתי היום את הדרמל של וולף (דרך אגב הוא במבצע בהום סנטר, מהיום, אבל בשל העובדה שהמלאי אזל כליל בחנות אחת נאלצתי לבקש שיזמינו לי בחנות אחרת ונסעתי לאסוף אותו משם, במחיר של 119 ש"ח) כאשר "ערכת המבצע" כוללת כ 99 יח'. האם מישהו מכיר את אתר הבית של היצרן? או האים למישהו יש את המדריך של המכשיר?, בדקתי באתר של "דרמל" במטרה לברר את ההתאמה של מהירויות העבודה לסוגי הראשים והעבודות השונות ואין כל כך התאמה. האם מישהו יכול לעזור?? בתודה LULUV

• 0 תגובות
    • 809 צפיות
  3. חברים תעזרו לי בזה כי זה חשוב לי

• 7 תגובות
    • 809 צפיות
  4. Started by Psychedelic,

שלום אני עכשיו באמצע פרוייקט מודינג ויש לי 2 חלונות...אחד עיגול גדול ואחד קטן מלבן...ועל שניהם יש פרספקס. אני רוצה לשים בחלון הקטן המלבני בודק בטריות כזה שכתוב עליו microampers שהוא בודק כמה כוח נשאר לבטריה... אם אני שם את זה במחשב זה יכול להזיק לאיזה שהוא רכיב ? הוא נראה ככה http://i6.ebayimg.com/02/i/05/53/82/12_1.JPG http://i2.ebayimg.com/01/i/05/5b/b5/8f_1.JPG חשבתי שזה יהיה רעיון מקורי לשים אחד כזה במחשב.. השאלה אם זה לא יפגע לי באיזה רכיב . תודה

• 4 תגובות
    • 809 צפיות
  5. Started by Saari,

אני רוצה לחתוך ריבוע בדלת ולשים פרספקס ואז לשים מסביב לדים. אפשר מדריך ? תודה מראש !

6. Started by iron_man,

שלום חברים , קניתי LCD מסוג HD44780 ומבחינת גודל פיסי הוא לא מתאים לי , אולי אתם מכירים מסכים קטנים יותר שעדיין יתמכו ע"י LCDC או crystal control ? אני ממש צריך עזרה דחוף , אשמח לקבל תגוהבה מהירה

• 0 תגובות
    • 808 צפיות
  7. שלום יש לי שאלה קטנה. מצאתי רדיו ישן, אבל את השנאי(9 וולט) שלו לא מצאתי. אז פתחתי אותו ומצאתי שיש חיבור רק ל vcc ול gmd. חבירתי שנאי אחר של 9 וולט ל vcc ול gmd. האם עשית טוב? אני פה ליד שקע החשמל, אני צריך תשובה מהירה אם עשית טוב, כי אני רוצה לנסות ולאות אם זה עובד , או שלא עשיתי טוב ויהיה בלאגן חברה תשובה דחופה. תודה

• 4 תגובות
    • 808 צפיות
  8. Started by asafmag,

שלום! לקחתי מחשב ישן והוצאתי לו את המאורר ואני רוצה להבין איך אני מחבר את המאורר לחשמל, חתכתי את השתי חוטים שמחברים אותו למחשב הישן, הצבע שלהם זה אחד שחור ואחד אדום. האם אני יכול לחבר את המאורר הישן לחשמל איכשהו? ואם כן איך? יעזור לי מאוד בתודה אסף

• 2 תגובות
    • 808 צפיות
  9. Started by sroolik,

קרה לי קטע מבאס: השגתי 2 לוחות פרספקס וקניתי דרמל ואמרתי- יאללה לעבודה ! ניסיתי לחתוך לוח ראשון עם בדרמל, שרטתי את כל הלוח וכל הדיסקיות התכלו לי לקחתי לוח שני, וניסיתי לחתוך עם מסור חשמלי (אני חושב קוראים לזה ג'קסון) עד שחתכתי שמתי לב שכל הפרספקס שחתכתי עלה בחזרה ומילא את החריץ שעשיתי, עברתי על זה עוד פעם תוך כדי חזרות אחורה לדאוג שנשאר החור הצלחתי לחתוך את החלון סימנתי עיגול למאוורר, ניסיתי לחתוך עם הג'קסון או גי'גסו, איך שלא קוראים לזה, הצלחתי אבל שוב זה התמלא, אז לקחתי מקדח כוס, היחוד שהיה לי היה הקוטר 3 או 4 ס"מ, אז עברתי איתו כמה פעמים על העיגול, אבל לא שמתי לב שהפרספקס היה מונח עם רווח גדול מאוד מאיזור הקידוח לקרשים שהרימו אותו שלא יפגע בשולחן אתם לא יכולים לתאר …

• 3 תגובות
    • 808 צפיות
  10. אני רוצה לחבר את המטען של מוטורולה ישנה למחשב, המצלמה לא אצלי אז אין לי תמונה, אבל המטען הוא SPN4604A http://www.bigkey.com/pic/motorola/19025_spn4604a_cellphone_charger.jpg המידע שכתוב עליו: AC Power Supply Input: 100V-240VAC 50-60HZ 0.2A Output: 4.4 VDC 1.1A יש אפשרות? זה יכול להזיק לספק?

• 3 תגובות
    • 808 צפיות
  11. אני מנסה לחתוך את הפרספקט אבל שאני חותך אותו אז זה מה שיוצא לי (מצטער על האיכות של התמונה) אתם יכולים להסביר לי איך לחתוך עם איזה כלים צורת עבודה...

• 5 תגובות
    • 808 צפיות
  12. Started by lidor578,

היי חברה קניתי מחשב חדש לפני כמה ימים והכרטיס מסך שלי הוא של MSI דגם:NX7300GT של ג'יפורס האם כדאי לי להחליף לאותו ג'יפורס אבל רק של ASUS [כלומר:ASUS 7300GT] ואני מבקש לכל מי שעונה.. קודם כל לברר מה הנתונים למה שיש לי כרגע ומה הנתונים של ASUS בבקשה לענות אחרי בירור כי זה חשוב לי מאוד תודה אחים שלי

• 6 תגובות
    • 808 צפיות
  13. Started by דור788,

אם מישהו יכול לאמר לי או להפנות אותי למקור שיש בו מידע על חיבור פרללי לגבי: -מספר פינים. -מספר יציאות\כניסות (קלט\פלט). -איזה אינפורמציה אפשר לעהביר דרך כל פין. תודה

• 0 תגובות
    • 808 צפיות
  14. צריך המלצה לחריטה על פאנל קידמי פאנל של כונן

• 4 תגובות
    • 808 צפיות
  15. שלום, יש לי על המעבד SLK-948u וכשקניתי אותו קניתי גם משום מה Vantec ThermoFlow . זו הוכיחה את עצמה כבחירה לא מתאימה לאוברקלוקינג מכיוון שהחיישן נמצא על המאורר ולא מתחמם מספיק, ולכן גם המאורר לא הסתובב מספיק מהר. השבוע החלטתי שנמאס לי אז תלשתי את החיישן (כזה כחול קטן) והלחמתי ישירות את שאריות הרגליים שלו ועכשיו הוא מסתובב מהר ומקרר יופי . בנוסף, יש לי פה כמה picים שאני בקרוב אלמד להשתמש בהם ולתכנת אותם. האם אתם חושבים שאפשר לעשות שימוש ברכיב כזה עם כניסת A/D של ה pic כדי לבנות חיישן טמפ' ? או שאולי הוא לא יכול להיות מספיק מדויק? תודה מראש לכל מי שיגיב, אם צריך אני אצלם את החיישן למרות שנראה לי שזה מיותר כי זה בסה"כ גוש כחול קטן...

• 1 תגובה
    • 807 צפיות
  16. הוצאתי 2 מאווררים מספקים מקולקלים ואני רוצה להרכיב אותם במארז. הבעיה היא ש ששניהם 12V וצריכים להתחבר לחוט הצהוב של המולקס ויש לי רק מולקס אחד פנוי. איל אני גורם לשניהם לפעול ומפצל את החוט הצהוב במולקס ל2? או שאולי בכלל לא חייב לפצל? מה עושים?

• 1 תגובה
    • 807 צפיות
  17. Started by elram_u,

או צריך ספק יותר גדול?

• 5 תגובות
    • 807 צפיות
  18. Started by Inzagi,

שלום לאחרונה קניתי מחשב חדש שארוז בAntec Sonata III וכולל בתוכו את כרטיס המסך RADEON HD 4870. למי שיודע או לא יודע, בגלל גודל הכרטיס אי אפשר להרכיב מאוורר נוסף במארז מקדימה ועל כן האוויר בתוכו חם. הטמפרטורות של הרכיבים אצלי גבוהות יחסית לממוצע ובמיוחד כשאני מפעיל עומס על המחשב. המקום שחסר כדי להכניס את המאוורר הוא 1-2 ס"מ. באחורי המארז, החלק של ה PCI EXPANSION SLOTS בולט כלפי פנים המארז בערך באורך החסר בשביל המאוורר. כמו שאני רואה החלק הבולט מוברג לאחורה של המארז. אפשר אולי להחליף את החלק הזה בחלק שטוח שלא יבלוט כלפי פנים וכך להרוויח את הס"מ הדרושים כדי לשים מאוורר מקדימה?

• 4 תגובות
    • 807 צפיות
  19. Started by ElemenTal,

היה לי מאוורר במארז (80Mm) שעשה הרבה רעש ובסוף אפילו הפסיק להסתובב אז ניתקתי אותו, ואז ראיתי מדריך שאפשר לשמן אותו (ידעתי שאפר לשמן אבל לא ידעתי איפה) ורק צריך להוציא את המדבקה וזהו, אז עשיתי את זה והוא באמת חזר להסתובב ובלי שום רעש. במקור הוא היה מותקן מקדימה, אבל חשבתי לתקין אותו במקום אחר אז הוצאתי את הערובה שיש בדלת וסמתי שם את המאוורר שיכניס אוויר ישירות למעבד (ככה שזה יוצא יותר טוב מהערובה). אז קודם כל האם זה עדיף שהמאוורר יהיה בצד ולא מקדימה (זה המאוורר היחידי שמכניס אוויר, ויש עוד אחד של 120 שמוציא, המערכת עצמה ישנה אז זה גם ככה לא משנה כל כך). ולגבי השאלה: המאוור 120 שמוציא אוויר התחיל לעשות שמיניות ופוגע בדופן וזה עושה רעש, אז יש דרך לסדרת את זה ? חשבתי לשמן גם …

• 3 תגובות
    • 807 צפיות
  20. Started by nimrods,

alianyn אחי אתה יכול לירשום לי פה בבקשה את המצרחים של המדריך שלך של תאורת הלדים במארז?? תודה...!

• 2 תגובות
    • 807 צפיות
  21. Started by O.G.D 2k5,

שלום השאלה בכותרת

• 7 תגובות
    • 807 צפיות
  22. Started by yakirsh4,

שלום, אני רוצה לעשות סוויץ HDMI לחיבור שני מכשירים לטלויזיה אחת בלי הצורך להוציא את הכבל HDMI ממכשיר אחד לשני אני זוכר שפעם קניתי אחד כזה ושהוא התקלקל פתחתי אותו וראיתי שם שהמתג הזזה הראשי הוא בעצם חתיכת פלסטיק שממנה יוצאים הרבה ריבועים במחוברים לסוויצים כאלא http://www.ebay.com/itm/1-pcs-2-Position-SPDT-Vertical-Slide-Switch-1-Pole-2-Throw-ON-OFF-3-Pin-PCB-/230986755302?pt=US_Rechargeable_Batteries&hash=item35c7e22ce6 ואז בעצם שאתה מזיז את הסוויץ הראשי הוא מזיז הרבה סוויצים קטנים שכל אחד מחובר לפין אחר של החיבור HDMI השאלה שלי היא איפה אני יכול למצוא חתיכת פלסטיק שיכולה להתחבר לסוויצים הנ"ל או פשוט סוג של סוויץ גדול שמזיז הרבה סוויצים קטנים מבפנים מקווה שהבנתם אם לא…

• 2 תגובות
    • 807 צפיות
  23. Started by ArcLite,

שלום,קיבלתי היום את הקתודה שלי ואין לי מושג איך להתקין אותה...עזרה מישהו ???

• 7 תגובות
    • 807 צפיות
  24. אני מדבר על המדריך הזה http://hwzone.co.il/guides/lcdguide/3/ פעם אחת בשרטוט יש של פוטנציומטר של 100 אוהם ובכיתוב רשום פוטנצימטר של 10 אוהם אני קניתי כבר פוטנציומטר של 100 אוהם - להחליף??? וכדאי לתקן כי יש אנשים שגם קוראים את הכתוב...... :cool2:

• 3 תגובות
    • 807 צפיות
  25. Started by masterblaster,

אני מדבר על הכבלים של החשמל

• 11 תגובות
    • 807 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.