אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
אני רוצה לחתוך ריבוע בדלת ולשים פרספקס ואז לשים מסביב לדים. אפשר מדריך ? תודה מראש !
-
- 1 תגובה
- 853 צפיות
-
-
אני רוצה לחבר מאוורר למחשב, האם יש הבדל בין חיבורו ל5V לבין 12V? אני יודע שהזרם הדרוש הוא 0.14A=I אז ההבדל הוא רק בהספק שהוא יקבל? עכשיו אני רוצה גם לחבר אותו לנגד משתנה-פוטנציומטר(כך שאוכל לשנות את ההספק הנכנס באופן ידני) איזה נגד עליי לבקש בחנות?
-
- 0 תגובות
- 852 צפיות
-
-
אני רוצה לצבוע את המארז של המחשב שלי, ועכשיו הבעיה שלי היא שאני לא יודע עם איזה סוג צבע להשתמש, מה יותר טוב וכל שאר הדברים האלה אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי תודה.
-
- 2 תגובות
- 852 צפיות
-
-
גלשתי באינטרנט ונכנסתי לביקורת על אלמנט תאורה מסוים, ושם ראיתי מארז מגניב ביותר שעבר מודינג מאוד מאוד יצירתי!!! כמובן, זה לא הדבר הכי מפואר אבל אתם חייבים להודות שזה ממש יצירתי ומגניב!!! [attachment deleted by admin]
-
- 7 תגובות
- 851 צפיות
-
-
אני מנסה כבר הרבה זמן ללהוציא את המנגנון של השעון המעורר משעון אבל תמיד זה מתפרק..... אני מנסה להוציא את זה ואז נגיד לעשות שבמקום שזה יעשה את הצלצול אני יוכל לקבוע שבזעה מסויימת זה יעשה משהו אבל כמובן בכמות הולטים של הזמזם... 1אז איך אני בדיוק מוציא את המנגנון הזה או שלמישהו יש הצעות אחרות? 2 משהו שפחות קשור יש לי מפסק מנעול עם מפתח כמובן תנו לי בבקשה הצעות למה אפשר "לנעול" איתו
-
- 4 תגובות
- 851 צפיות
-
-
קרה לי קטע מבאס: השגתי 2 לוחות פרספקס וקניתי דרמל ואמרתי- יאללה לעבודה ! ניסיתי לחתוך לוח ראשון עם בדרמל, שרטתי את כל הלוח וכל הדיסקיות התכלו לי לקחתי לוח שני, וניסיתי לחתוך עם מסור חשמלי (אני חושב קוראים לזה ג'קסון) עד שחתכתי שמתי לב שכל הפרספקס שחתכתי עלה בחזרה ומילא את החריץ שעשיתי, עברתי על זה עוד פעם תוך כדי חזרות אחורה לדאוג שנשאר החור הצלחתי לחתוך את החלון סימנתי עיגול למאוורר, ניסיתי לחתוך עם הג'קסון או גי'גסו, איך שלא קוראים לזה, הצלחתי אבל שוב זה התמלא, אז לקחתי מקדח כוס, היחוד שהיה לי היה הקוטר 3 או 4 ס"מ, אז עברתי איתו כמה פעמים על העיגול, אבל לא שמתי לב שהפרספקס היה מונח עם רווח גדול מאוד מאיזור הקידוח לקרשים שהרימו אותו שלא יפגע בשולחן אתם לא יכולים לתאר …
-
- 3 תגובות
- 851 צפיות
-
-
הכותרת מדברת בשם עצמה טיבין ותקילין בתרי זוזים . זו לא בדיחה - אני פשוט נואש . אני יודע מה אני רוצה - ולא - עוד אף אחד לא בנה כזה - לפחות ככה אני חושב. בבקשה - אני חוזר ואומר - ***צונזר***
-
- 2 תגובות
- 851 צפיות
-
-
שלום יש לי 2 עכברים אלחוטיים האחד אופטי והשני עם כדור כזה עכשיו אני רוצה להישתמש במקלט/משדר של העכבר עם הכדור ביחד עם העכבר האופטי יש להם חיבורים שונים וכדומה אבל אולי מישהוא מכיר איזה צורה כללית שבנוי מעגל כזה
-
- 0 תגובות
- 851 צפיות
-
-
אם אני מחבר ללוח הלחמות 5V ואז נגד שיגרום לזה שיזרמו שם 3.3ה אז לכל אורך הפס נחושת יזרום 3.3V גם אם אני יחבר כמה דברים? איתן
-
- 5 תגובות
- 851 צפיות
-
-
שלום יש לי שאלה קטנה. מצאתי רדיו ישן, אבל את השנאי(9 וולט) שלו לא מצאתי. אז פתחתי אותו ומצאתי שיש חיבור רק ל vcc ול gmd. חבירתי שנאי אחר של 9 וולט ל vcc ול gmd. האם עשית טוב? אני פה ליד שקע החשמל, אני צריך תשובה מהירה אם עשית טוב, כי אני רוצה לנסות ולאות אם זה עובד , או שלא עשיתי טוב ויהיה בלאגן חברה תשובה דחופה. תודה
-
- 4 תגובות
- 850 צפיות
-
-
שלום! לקחתי מחשב ישן והוצאתי לו את המאורר ואני רוצה להבין איך אני מחבר את המאורר לחשמל, חתכתי את השתי חוטים שמחברים אותו למחשב הישן, הצבע שלהם זה אחד שחור ואחד אדום. האם אני יכול לחבר את המאורר הישן לחשמל איכשהו? ואם כן איך? יעזור לי מאוד בתודה אסף
-
- 2 תגובות
- 850 צפיות
-
-
-
איפה אפשר לקנות את כוס הקידוח למקדח הכוס? האם היא מתאימה לכל מקדחה או שזה בא רק ביחד עם המקדחה? 120MM אני מחולון אז אם מישהו מכיר משהו מהסביבה? כמה דבר כזה צריך לעלות בימינו?
-
- 2 תגובות
- 850 צפיות
-
-
בפרוייק ספיידי של alianyn ראיתי שהוא הגיע עם פרספקס ע"י שיוף למרקם הבא: אחרי הרבה נסיונות לא הצלחתי להגיע למרקם כזה.. המרקם שאני מגיע אליו אחרי הרבה נסיונות עם כל מיני סוגים של נייר שיוף הוא לא אחיד ועם שריטות. אשמח לקבל טיפים לשיוף כדי להגיע למרקם דומה לזה שבתמונות. תודה מראש לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 850 צפיות
-
-
איפה אפשר להגיש את זה ? http://www.madtech.pl/pliki/coolermaster/rc690/rc-690-kwn1-gp.JPG ושאלה - אם אני ארצה ברגיל לעשות חלון גדול על כל הדלת, ואז לסים את מאווררים, מה הדרך הכי טובה ? לעשות חור שלם בגדול 120mm או לנסות לעשות הרבה חורים באותו הקוטר ? ואם אני עושה פשוט חור, אז במה לחסות את זה ? רשת, גריל או שיש עוד דברים שאני לא מקיר ? (השאלה היא על מודינג, אבל זה בהקשר למארז, וכבר פתחתי פה אז לא משנה, גם ככה כל מי שנימצא במודינג נמצא גם פה, אז אם יודעים תעזרו)
-
- 2 תגובות
- 850 צפיות
-
-
היי אני בונה עכשיו את המעגל הזה http://www.electronic-circuits-diagrams.com/alarmsimages/alarmsckt19.shtml (יש בדף לינק) בתור מודול אני משתמש בSFH507-40 בניתי את המשדר ובדקתי בסקופ שהתדר באמת 40 קילו . חיברתי את המודול וביציאה (כאשר 2 הלדים מאירים ) אני מקבל מתח ממש נמוך (2וחצי מילי וולט ) וכאשר אני מעביר את היד בין המשדר לבין הלדים אני מקבל רק הפרעה בצורת הגל ביציאה מהמשדר ולא משהוא רציני .כאשר ניתקתי את הלדים מה555 ראיתי שהגל ממש משתנה אבל עדיין זה לא מסביר למה אני מקבל מתח עלוב של 2וחצי מילי וולט כאשר אני חיברתי לו 5 וולט בVCC כמו שצריך . מה דעתכם ?
-
- 2 תגובות
- 850 צפיות
-
-
אם אפשר שיש להם אתר איטרנט תודה אם אסור אז תינעלו ומי שיכול שישלח בפרטי. תודה.
-
- 5 תגובות
- 850 צפיות
-
-
שלום יש לי מסך של הטלפון הישן שלי ואני לא יודע איך לחבר אותו אז אם מישהו יכול לעזור לי תודה רבה זה המסך וגם הסבר על החיבורים {אני פשוט לא יודע לאן לחבר כל דבר} http://sandiding.tripod.com/m55.html
-
- 0 תגובות
- 849 צפיות
-
-
התחלתי לאסוף חומרים ועכשיו מה שחסר לי זה המסך עצמו והמולקס. הלכתי לחנות שבה מוכרים מולקס והוא אמר שלא מוכרים בה רק את הפלאסטיק (כמו בתמונה שבמדריך) אלה כבל עם זכר שמפוצל לשני נקבה.. החלטתי לא לקנות ולשאול פה בפורום מה אני צריך: רק את הפלאסטיק או את מה שהמוכר הציע..? ד.א. מישהו יודע איפה אפשר במרכז: תל-אביב, רמת-גן, גבעתיים לקנות מסך LCD עם בקר מתאים כמו שבמדריך? תודה, אני חדש פה..
-
- 9 תגובות
- 849 צפיות
-
-
היי חבר'ה , אני חדש פה בפורום הספציפי הזה , ומאוד אהבתי את כל הקטע של המודינג למארזים . ניסיתי לקרוא כמה מדריכים , אבל התייאשתי מהר כי זה נשמע לי כמו סינית נדלקתי על הפרוייקט האחרון פה : http://www.hwzone.co.il/gallery/albums.php?set_albumListPage=10 איך אני עושה משהו דומה ? איזה כלים אני צריך , מאיפה אני משיג וכמה בערך יעלה ? בבקשה תשתדלו לדבר איתי בשפה הכי פשוטה שאפשר, כי באמת אני חדש בעסק... כמו כן אשמח אם תביאו לי את המדריך שלדעתכם הכי יעזור לי להבין פחות או יותר על מה שאני רוצה.. אם ניסחתי או אמרתי משהו לא נכון תגידו לי באמת חדש בנושא ומקווה לעזרה , אביאל.
-
- 4 תגובות
- 849 צפיות
-
-
בבקר מאוורר בנוי, אם אני רוצה שיהיה לי לד שהאוצמה שלו זה לפי האוצמה של המאוורר (יענו כמה שאני מנמיך את המאוורר האור ניהיה חלש וכמה שאני מגביר האור ניהיה חזק) אז אני פשוט מחבר גם את המאוורר וגם את הלד לנגד המשתנה ככה שהנגד שולט גם על הלד, נכון ? וזה משנה איך אני מחבר (טור/מקביל) שלא יהיה מצב שאחד יקח מהכוח של השני ?
-
- 2 תגובות
- 849 צפיות
-
-
שלום, פעם ראשונה שאני עושה מודינג ורציתי לעשות קודם על עכבר. מישהו יכול להביא לי מהאתר הזה : bug.co.il עכבר שאפשר לפרק את הכול גם את הקליקים... קיצר את כול החלקים. ושהיה זול לא 500ש"ח 10-90ש"ח תודה.
-
- 3 תגובות
- 849 צפיות
-
-
טוב, היום ניסיתי לעשות מודינג ראשון חיברתי שני לדים כחולים בתוך המארז כאשר יש על הדלת של המארז חור של המאורר ודרכו יוצא האור של הלד וכל זה מחובר למפסק וממנו לחיבור המולקס. הבעיה היא שהחוט נופל (מהחיבור של המולקס) כיוון שהוא די דק אז בהתחלה הלחמתי אותו קצת (חלק מהנחושת קצת השחירה לי:roll:) על מנת להקשות את הנחושת ולאחר מיכן הכנסתי את החוטים שוב. והפעם הכנסתי לבפנים קיסם ושברתי אותו בפנים, השאלה היא האם יש דרך יותר נורמלית משלי???? ובנוסף, ניסיתי לחבר את החוטים למפסק שלוש הרגליים וחשבתי להלחים את החוטים לרגלים אך פתאום ראיתי שכל הרגל של המפסק התעקמה לי אז סתם הדבקתי את החוט לרגל (סצלוטיפ)... אז מה אני עושה?! הרי זה לא יכול להימשך ככה!!
-
- 4 תגובות
- 849 צפיות
-
-
למי שמכיר את ההארדקאנו של TT, זה שבא עם סדרת הXASER (יש לי את הדגם עם 4 ווסתים) שמתי לב שאחד מהאגפים (יש לוח בקרה לכל 2 ווסתים) רותח, יש שם צלע קירור שפשוט בוערת על 70 מעלות (יש לי חיישן, מדדתי) כעיקרון - יש לי 4 ערוצים, שהבעיה היא בצד ימין (ערוצים1 ו2) לערוץ אחד מחובר מאוורר אחד ולערוץ 2 - שלושה מאווררים האם זה תקין, זה בנוי לעמוד בעומסים כאלה?
-
- 0 תגובות
- 849 צפיות
-
-