עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by wons,

אני מתחיל לבנות את הפרוייקט גמר שלי ליד' חשבתי על להשתמש בבקר מסידרת PIC24 - לפי הנתונים הוא נישמע משהו שמעניין ללמוד ושיתאים לפרוייקט שלי הבעיה ששוטטתי לי ברחבי הרשת ולא מצאתי יותר מידי מידע לגבי תכנתים של הבקרים הללו ומידע לגבי תיכנות שלהם... למישהו יש אתרים בנושאים האלה? ד"א הבנתי שהבקרים החל מה16BIT של מיקרוצ'יפ מותאמים לUSB (בלי צורך בשבב ממיר) ואלגוריתמי קידוד - למישהו יש מושג בנושא? תשימו לב לתמונה הבאה: http://www.microchipc.com/sourcecode/images/glcd_schematic.jpg למטה ניתן לראות חיבור USB, יש מצב שזה תכנת? (באתר לא ממש מוסבר על הסירטוט... אלה יותר מוסבר על תוכנית שכותבת על הLCD כתובית קטנה.)

• 2 תגובות
    • 786 צפיות
  2. Started by arkadur,

למי שמכיר את ההארדקאנו של TT, זה שבא עם סדרת הXASER (יש לי את הדגם עם 4 ווסתים) שמתי לב שאחד מהאגפים (יש לוח בקרה לכל 2 ווסתים) רותח, יש שם צלע קירור שפשוט בוערת על 70 מעלות (יש לי חיישן, מדדתי) כעיקרון - יש לי 4 ערוצים, שהבעיה היא בצד ימין (ערוצים1 ו2) לערוץ אחד מחובר מאוורר אחד ולערוץ 2 - שלושה מאווררים האם זה תקין, זה בנוי לעמוד בעומסים כאלה?

• 0 תגובות
    • 786 צפיות
  3. קוד הבקר כפי שמופיע על גבי ה-LCD (ה-LCD כולל 14 פינים+שני חיבורי תאורה (A,K) ובעל אפשרות תצוגה של 16x2) GWMTDC229

• 1 תגובה
    • 785 צפיות
  4. Started by EliranB,

http://www.sunbeamtech.com/PRODUCTS/images/ccfl_b_550.jpg http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=cckp2-30-b האם שני הקטודות האלה מאירות באותה עוצמה ? כי באתר של פיסי קול הם נראות חלשות ובאתר הבית של סאנבים (CCK-30-B) הם חזקות . . . והאם הם נותנות את האפקט של הUV לכבלי רכיבי UV ? האם שווה לקנות אותם ?

• 3 תגובות
    • 785 צפיות
  5. Started by MasterDK,

שלום לכולם. רציתי לדאול משהוא על חיבור מאווררים. יש לי מאוורר אחד מחובר (מאורר 1) אם תאורה נראה לי 0.14 אמפר 12 וולט היום קניתי עוד אחד רגיל (מאוורר 2) 0.18 אמפר 12 וולט וזה החיבור שלי http://img217.imageshack.us/img217/4704/fan6om.gif יענו שני המאוררים מחוברים למולקס אחד. האם חיבור כזה יכול לגרום נזק? תודה רבה לעוזרים

• 9 תגובות
    • 785 צפיות
  6. Started by Elram,

בטעות לא חטכתי נכון ברווחים של שני חוטים, עשיתי חתכים ברווחים של פעם 4 פעם שלוש משתנים ככה, מה התוצאה?

• 6 תגובות
    • 785 צפיות
  7. Started by shlomi8,

תראו לאח של אבא שלי יש מוסך לפחחות וצבע של מכוניות ואני יכול לצבוע אצלו את המארז שלי לאיזה צבעע שבאא ליי הכללל חופשי חח...המארז שלי כרגע שחור.... עם מישהו ראה תפירסומת של השוקו קרלו שמקבלים חדר חדש... ומחשב חדש וכל זה...אז יש שם תמונה של המארז שלי...לא חשוב קיצר....למישהו יש איזה דוגמאא או רעיון לצבע מגניבבבב? :

• 5 תגובות
    • 785 צפיות
  8. Started by Mimon Cohen,

מדוע מכשירי חשמל מיטלטלים המוחזקים ביד , נדרשים ליהיות בעלי תקע עם 2 פינים בלבד , כלומר ללא הארקה ?

• 1 תגובה
    • 785 צפיות
  9. Started by lidor578,

היי חברה קניתי מחשב חדש לפני כמה ימים והכרטיס מסך שלי הוא של MSI דגם:NX7300GT של ג'יפורס האם כדאי לי להחליף לאותו ג'יפורס אבל רק של ASUS [כלומר:ASUS 7300GT] ואני מבקש לכל מי שעונה.. קודם כל לברר מה הנתונים למה שיש לי כרגע ומה הנתונים של ASUS בבקשה לענות אחרי בירור כי זה חשוב לי מאוד תודה אחים שלי

• 6 תגובות
    • 785 צפיות
  10. Started by The_Byter,

• 2 תגובות
    • 785 צפיות
  11. יצאתי לטיול השנתי לני כמה ימיים ובאוהל שלי היה ממש חסר לי מוזיקה באיכות נורמלית שהיא לא באוזניות , אז חשבתי אחרי שחזרתי הבייתה לפרק רמוקולים פשוטים ולראות מה המתח שהמערכת מקבלת לאחר שהחשמל עובר דרך השנאי הרמקולים: השנאי : אז לפי מה שכתוב יוצא משם מתח של 9V אז חשבתי שאם אני יחבר6 סוללות של 1.5V יעשו את העבודה אבל לצערי מה שקרה כאשר פירקתי את הרמוקולים ה"לוח אם" אם אפשר לקרוא לזה ככה (אותו לוח ירוק /חום שעליו מחובר הכפתור הדלקה , מה שמכוון את עוצמת הקול ועליו מחוברים הרמקולים והשנאי) הוא נשבר . כאשר אני מחבר את אחד הרמקולים לטלפון ישירות בצורה כזו : (הקצה השחור בצד בימני העליון מתחבר לטלפון אבל הייתי צריך את הטלפון כדי לצלם ) זה עובד אבל עוצמת הקול היא חלשה , …

• 1 תגובה
    • 785 צפיות
  12. Started by lion03,

אני לא יודע מה לעשות על גג המארז אז יש לי שתי אפשרויות דגל או שם הפרוייקט אגב יש כבר חריטה של דגל הצעות נוספות יתקבלו בשימחה

• 4 תגובות
    • 785 צפיות
  13. Started by roeesnir,

https://www.youtube.com/user/EEVblog

• 0 תגובות
    • 785 צפיות
  14. Started by mikko,

שלום יש לי את המחשבון הנ"ל וראיתי שאפשר לתכנת אותו ולהוריד לו תוכניות אני לומד אלקטרוניקה (הנדסאי) ואמרנו לנו שמותר להשתמש בו מישהו בבקשה יכול להמליץ לי על תוכניות או פונקציות ו/או מקומות להורדה תודה

• 0 תגובות
    • 785 צפיות
  15. Started by ziv22,

אהלן חברה יש לי שאלה , לפני יותר משלוש שנים קניתי כרטיס טלויזיה כרגע הוא לא עובד ולא שווה לתקן אותו , השאלה שלי אם אני יכול להשתמש בשלט שלו דרך תוכנה אחרת על השלט יש את הכפתורים הרגילים וליום וכו' .

• 4 תגובות
    • 784 צפיות
  16. החלק הינו רכיב המיקרופון והספיקר נקרא IC מי יכול עזור לי אין לי ידע או ניסיון בהלחמות לצערי, מה שצריך זה להלחים את הצ'יפ מחדש כי חלק מהמגעים נותקו, אשמח לעזרה

17. Started by sroolik,

קרה לי קטע מבאס: השגתי 2 לוחות פרספקס וקניתי דרמל ואמרתי- יאללה לעבודה ! ניסיתי לחתוך לוח ראשון עם בדרמל, שרטתי את כל הלוח וכל הדיסקיות התכלו לי לקחתי לוח שני, וניסיתי לחתוך עם מסור חשמלי (אני חושב קוראים לזה ג'קסון) עד שחתכתי שמתי לב שכל הפרספקס שחתכתי עלה בחזרה ומילא את החריץ שעשיתי, עברתי על זה עוד פעם תוך כדי חזרות אחורה לדאוג שנשאר החור הצלחתי לחתוך את החלון סימנתי עיגול למאוורר, ניסיתי לחתוך עם הג'קסון או גי'גסו, איך שלא קוראים לזה, הצלחתי אבל שוב זה התמלא, אז לקחתי מקדח כוס, היחוד שהיה לי היה הקוטר 3 או 4 ס"מ, אז עברתי איתו כמה פעמים על העיגול, אבל לא שמתי לב שהפרספקס היה מונח עם רווח גדול מאוד מאיזור הקידוח לקרשים שהרימו אותו שלא יפגע בשולחן אתם לא יכולים לתאר …

• 3 תגובות
    • 784 צפיות
  18. Started by sniffi,

אני הכי חדש בסצנה של המודינג הבנתי את בייסיק ושממש צריך דרמל לכול הדברים אבל אני פאקינג תקוע עם מארז 90 אחוז פלסטיק ולא בא לי אקווריום של פרספקט אני רוצה לעשות צעד צעד עם חברי הפורום בפירוק המארז בלבד הוא הדבר הכי מסובך שראיתי בחיים שלי כמה דברים א. אין בעיה של כסף בכלל ב. אני מבין במחשבים די טוב! ג.יש לי ידיים ממש טובות ד. אני פשוט צריך מישהו שמבין בלחבר את כול השייט ביחד ברמה האלקטרונית ומישהו עם סבלנות אז אם בא למישהו שותף אני בקטע אסף =)

• 7 תגובות
    • 784 צפיות
  19. Started by דור788,

אם מישהו יכול לאמר לי או להפנות אותי למקור שיש בו מידע על חיבור פרללי לגבי: -מספר פינים. -מספר יציאות\כניסות (קלט\פלט). -איזה אינפורמציה אפשר לעהביר דרך כל פין. תודה

• 0 תגובות
    • 784 צפיות
  20. Started by SkyCity,

שלום, פעם ראשונה שאני עושה מודינג ורציתי לעשות קודם על עכבר. מישהו יכול להביא לי מהאתר הזה : bug.co.il עכבר שאפשר לפרק את הכול גם את הקליקים... קיצר את כול החלקים. ושהיה זול לא 500ש"ח 10-90ש"ח תודה.

• 3 תגובות
    • 784 צפיות
  21. Started by Inzagi,

שלום לאחרונה קניתי מחשב חדש שארוז בAntec Sonata III וכולל בתוכו את כרטיס המסך RADEON HD 4870. למי שיודע או לא יודע, בגלל גודל הכרטיס אי אפשר להרכיב מאוורר נוסף במארז מקדימה ועל כן האוויר בתוכו חם. הטמפרטורות של הרכיבים אצלי גבוהות יחסית לממוצע ובמיוחד כשאני מפעיל עומס על המחשב. המקום שחסר כדי להכניס את המאוורר הוא 1-2 ס"מ. באחורי המארז, החלק של ה PCI EXPANSION SLOTS בולט כלפי פנים המארז בערך באורך החסר בשביל המאוורר. כמו שאני רואה החלק הבולט מוברג לאחורה של המארז. אפשר אולי להחליף את החלק הזה בחלק שטוח שלא יבלוט כלפי פנים וכך להרוויח את הס"מ הדרושים כדי לשים מאוורר מקדימה?

• 4 תגובות
    • 784 צפיות
  22. שלום יש לי שאלה קטנה. מצאתי רדיו ישן, אבל את השנאי(9 וולט) שלו לא מצאתי. אז פתחתי אותו ומצאתי שיש חיבור רק ל vcc ול gmd. חבירתי שנאי אחר של 9 וולט ל vcc ול gmd. האם עשית טוב? אני פה ליד שקע החשמל, אני צריך תשובה מהירה אם עשית טוב, כי אני רוצה לנסות ולאות אם זה עובד , או שלא עשיתי טוב ויהיה בלאגן חברה תשובה דחופה. תודה

• 4 תגובות
    • 784 צפיות
  23. Started by LIOR42,

היכן יש חניות של מוצרי מודינג (לא חניות אינטרנט) :welcomeani:

• 4 תגובות
    • 783 צפיות
  24. חברים תעזרו לי בזה כי זה חשוב לי

• 7 תגובות
    • 783 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.