עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. שלום, אני צריך לבנות מעגל שבכניסתו שני הדקים- ביניהם ההתנגדות משתנה בתלות בכפתור שנלחץ. במוצא- שני הדקים וביניהם התנגדות משתנה. הערכים בכניסה ידועים והערכים המצופים במוצא ידועים. אין קשר לינארי בין המוצא לכניסה. דוג': כשלוחצים על לחצן מס' 1 בין הדקי הכניסה תהיה התנגדות של 58ohm. במוצא צריך להיות 16.8Kohm כשלוחצים על לחצן מס' 2 בין הדקי הכניסה תהיה התנגדות של 126ohm. במוצא צריך להיות 23.6Kohm הפתרון שאני חשבתי עליו הינו מערכת של משווים שתחפש איזה התנגדות נכנסה, המשווה שיזהה יכנס לרוויה ויפעיל טרנזיסטור שיחבר את הנגד שצריך ליציאה. מודה מראש למי שיצליח לעזור עם מעגל, רכיב, או כיוון שונה ממה שהצגתי. אורן

• 3 תגובות
    • 824 צפיות
  2. אין לי מושג בדברים האלו,חבר שלי יש לו UPS (כמו שלי) Gamatronic 650VA,הוא החזיק מעמד בהתחלה אבל עכשיו שיש הפסקת חשמל הוא פשוט קורס (לא מחזיק את המחשב),בעת נפילות מתח הוא כן מחזיק את המחשב. הוא ניסה לפתוח אותו והוא אומר שב UPSים הישנים היית יכול לכוון אותו ידנית,ב UPS הזה אי אפשר. האם ישנה דרך כלשהי לכוון את המעגל החשמלי בפנים? האם יכול להיות שה UPS הספציפי הזה מכוון דרך תוכנה\מחשב חיצונית ולא כיוון פנימי (של פנטציומטרים או איך שלא קוראים לזה) ואם כן איך אפשר לכוון אותו? תודה וסליחה על הבורות

• 0 תגובות
    • 824 צפיות
  3. Started by alon091,

שלום לכולם, פירקתי את אחד מחיישני המשקל של משקל אדם דיגטלי (מצ"ב תמונה). מישהו יודע איך אני יכול למדוד מתח משתנה או התנגדות משתנה מהחיישן הזה בהתאם למשקל או העומס שמשנה. אציין כי ניסיתי למדוד מתח (כאשר הוספתי סוללה) או התנגדות בין כל זוג חוטים ולא קיבלתי איזשהו פרמטר משתנה (מתח או התמגדות) בתלות בעומס (קיבלתי רק התנגדות קבועה של 1k). מישהו יודע כיצד ניתן להפיק התנגדות או מתח משתנה מהחיישן המצ"ב. תודה לכולם. [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 823 צפיות
  4. Started by PhoenixBoy,

קודם כל הדיון של אתמול אעבר לעמוד 2 ואת הדיון של היום נעלו לי אז אני חושב שמותר כבר לפתוח דיון כזה... אני רוצה להכין מקלט אינפרא אדום אבל לא מצאתי מאריך ליציאה של ה-9 פינים. אולי אפשר במקום זה לחבר את המעגל ליציאה פראללית? אם כן איך? הנה אתר שאולי יכול לעזור לכם לתת לי תשובה: http://b.domaindlx.com/obaid/pport/parallel_port.asp לפי מה שהבנתי אני אמור לחבר כךכה: פין 1 בפראללי במקום פין 1 בסיראלי פין 20 בפראללי במקום פין 5 בסיראלי אז זה נכון מה שאני אומר? תקנו אותי אם לא וגם באיזה פין בפראללי אני אמור להחליף את פין 7 שבסיראלי..?

• 1 תגובה
    • 823 צפיות
  5. Started by st0m,

הוצאתי מהמחשב הישן שלי את המאורר של הספק כוח ... אז השאלה שלי היא : איך אני יכול לחבר אותו למולקס ? ואין למאורר שום חיבור יש לו שני כבלים אחד שחור ואחד אדום ... מה אני עושה כדי לחבר אותו למולקס ? אם הדיון לא מתאים לפה אז תעבירו לאן שצריך ... תודההה

• 6 תגובות
    • 823 צפיות
  6. Started by re5pect,

אני מנסה כבר הרבה זמן ללהוציא את המנגנון של השעון המעורר משעון אבל תמיד זה מתפרק..... אני מנסה להוציא את זה ואז נגיד לעשות שבמקום שזה יעשה את הצלצול אני יוכל לקבוע שבזעה מסויימת זה יעשה משהו אבל כמובן בכמות הולטים של הזמזם... 1אז איך אני בדיוק מוציא את המנגנון הזה או שלמישהו יש הצעות אחרות? 2 משהו שפחות קשור יש לי מפסק מנעול עם מפתח כמובן תנו לי בבקשה הצעות למה אפשר "לנעול" איתו

• 4 תגובות
    • 823 צפיות
  7. עשיתי מוד של שעון למארז. פירקתי רדיו שעון ושמתי אותו במקום של הדיסקים.יצא מגניב,אבל השאלה אם זה עלול לפגוע ברכיבים האחרים כשהשנאי שלו קרוב להרדיסקים והלוח גם...

• 0 תגובות
    • 823 צפיות
  8. Started by ElemenTal,

יש לי מצלמת וידוא והיציאת FIREWARE שלה הלכה. יש לי במצלמה גם חיבור S-VIDEO, אז סתם חיברתי את זה למחשב, הפעלתי את המצלמה (ניגון) וכמובן שלא היה שום דבר על מהסך במחשב. האם יש איזה דרך לגרום למצלמה להציג את הוידוא במחשב, ואז אני פשוט אעשה רקורד עם FRAPS.

• 4 תגובות
    • 823 צפיות
  9. Started by MasterDK,

שלום לכולם. רציתי לדאול משהוא על חיבור מאווררים. יש לי מאוורר אחד מחובר (מאורר 1) אם תאורה נראה לי 0.14 אמפר 12 וולט היום קניתי עוד אחד רגיל (מאוורר 2) 0.18 אמפר 12 וולט וזה החיבור שלי http://img217.imageshack.us/img217/4704/fan6om.gif יענו שני המאוררים מחוברים למולקס אחד. האם חיבור כזה יכול לגרום נזק? תודה רבה לעוזרים

• 9 תגובות
    • 823 צפיות
  10. Started by guy124,

רציתי לדעת אם יש לכם מדריכים לבניית מארז קובייה (מרובע) ??? תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 823 צפיות
  11. Started by nimrodim,

היכן ניתן לקנות ספק כוח 24 VDC היכן לקנות? האם ניתן לחבר RELAY לספקים כאלה כך שכאשר המחשב נדלק גם הספק הנוסף ידלק?

• 0 תגובות
    • 823 צפיות
  12. שמתי לב שנגיד המאוור של המעבד מתחבר יש ללוח אם עם שקע קטן כזה שמעליו כתוב CPU FAN אותו דבר גם למאוורר של הצ'יפסט -CHEST FAN שמתי לב שיש גם שקע אחד פנוי שכתוב עליו משהו כמו CHAZ FAN ושום דבר לא מחובר אליו ידוע לכם במה מדובר? כמו כן יש לי מאוור 120 מ"מ שיש לא גם יציאה קטנה כזאת שמסוגלת להיכנס ללוח אם האם ניתן להכניס אותו ליצאיה הזאת בלי שכלום יקרה?

• 2 תגובות
    • 822 צפיות
  13. Started by ofir1103,

שלום כולם יש לי שאלה .. אני מנסה לחבר LED למפסק ופתאום אני רואה שיש לו 3 רגליים יש למישהו datasheet של מפסקים או שהוא יכול להגיד לי מה כל רגל עושה ? תודה רבה. .

• 3 תגובות
    • 822 צפיות
  14. אהלן לכולם, אני נמצא עכשיו בלימודים של י"ד ואני צריך לעשות הפרויקט גמר,עכשיו חשבתי על אחד אבל אני צריך לדעת עליו כמה דברים אני מקווה שחלק מהאנשים כאן אולי יוכלו לעזור לי אז ככה,הפרוייקט הוא ככה,יש ג'וייסטיק שמסובב מצלמה על מנוע צעד,בנוסף יש ליד המצלמה או עם המלצמה (עוד לא בדקתי את הנושא) קרן אינפרה אדום,עכשיו כל אדם או חפץ שחותך את האפרה אדום המצלמה תצלם אותו ותשלח את התמונה למסך ה LCD (שגם אותו אני עדיין לא יודע איפה יהיה) השאלה... 1)האם אפשר לעשות דבר כזה? 2)איך כדי שהמצלמה תשלח את התמונה לצג הLCD? תודה רבה לעוזרים!!!!!!

• 1 תגובה
    • 822 צפיות
  15. Started by The_Byter,

• 2 תגובות
    • 822 צפיות
  16. Started by EliranB,

http://www.sunbeamtech.com/PRODUCTS/images/ccfl_b_550.jpg http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=cckp2-30-b האם שני הקטודות האלה מאירות באותה עוצמה ? כי באתר של פיסי קול הם נראות חלשות ובאתר הבית של סאנבים (CCK-30-B) הם חזקות . . . והאם הם נותנות את האפקט של הUV לכבלי רכיבי UV ? האם שווה לקנות אותם ?

• 3 תגובות
    • 822 צפיות
  17. Started by shlomi8,

תראו לאח של אבא שלי יש מוסך לפחחות וצבע של מכוניות ואני יכול לצבוע אצלו את המארז שלי לאיזה צבעע שבאא ליי הכללל חופשי חח...המארז שלי כרגע שחור.... עם מישהו ראה תפירסומת של השוקו קרלו שמקבלים חדר חדש... ומחשב חדש וכל זה...אז יש שם תמונה של המארז שלי...לא חשוב קיצר....למישהו יש איזה דוגמאא או רעיון לצבע מגניבבבב? :

• 5 תגובות
    • 821 צפיות
  18. Started by SkyCity,

שלום, פעם ראשונה שאני עושה מודינג ורציתי לעשות קודם על עכבר. מישהו יכול להביא לי מהאתר הזה : bug.co.il עכבר שאפשר לפרק את הכול גם את הקליקים... קיצר את כול החלקים. ושהיה זול לא 500ש"ח 10-90ש"ח תודה.

• 3 תגובות
    • 821 צפיות
  19. אני מנסה לחתוך את הפרספקט אבל שאני חותך אותו אז זה מה שיוצא לי (מצטער על האיכות של התמונה) אתם יכולים להסביר לי איך לחתוך עם איזה כלים צורת עבודה...

• 5 תגובות
    • 821 צפיות
  20. Started by wons,

אני מתחיל לבנות את הפרוייקט גמר שלי ליד' חשבתי על להשתמש בבקר מסידרת PIC24 - לפי הנתונים הוא נישמע משהו שמעניין ללמוד ושיתאים לפרוייקט שלי הבעיה ששוטטתי לי ברחבי הרשת ולא מצאתי יותר מידי מידע לגבי תכנתים של הבקרים הללו ומידע לגבי תיכנות שלהם... למישהו יש אתרים בנושאים האלה? ד"א הבנתי שהבקרים החל מה16BIT של מיקרוצ'יפ מותאמים לUSB (בלי צורך בשבב ממיר) ואלגוריתמי קידוד - למישהו יש מושג בנושא? תשימו לב לתמונה הבאה: http://www.microchipc.com/sourcecode/images/glcd_schematic.jpg למטה ניתן לראות חיבור USB, יש מצב שזה תכנת? (באתר לא ממש מוסבר על הסירטוט... אלה יותר מוסבר על תוכנית שכותבת על הLCD כתובית קטנה.)

• 2 תגובות
    • 821 צפיות
  21. ב"ה שלום חברים יקרים שלי, מה שלומכםםם ? (עמיקו וחבריו חחח) המזגן היה זקוק להחלפת חוט שאחראי על הטמפרטורה בקרה וכו'... כי כל חצי שעה ופחות הוא היה כבה והנורה של ה POWER היתה מהבהבת (למרות שאני אישית חושב שזה קרה כי השנאי כבר היה גמור) אז פירקתי אותו אני רוצה לבדוק את השנאי אם לא תקין (שנאי אני מתכוון החלק הגדול הלוח שכל החוטים מתחברים אליו) איך אני יכול לעשות זאת ? יש לי עוד שנאי של מזגן בדיוק אותו הדבר שגם הוא לא עבד שחיברנו כנראה גם הוא לא תקין אבל חשבתי לבדוק אולי החלק של השנאי הגדול באחד מהם טוב ונעשה החלפה ויעבוד במקום לקנות חדש ב 1000 שח... יש על השנאי עצמו שכבה רבה של דבק כזה שמוצרים חשמלים פולטים למי שמכיר ... ועל השני ממש אין ונראה טוב יחסית ! אשמח לקב…

• 0 תגובות
    • 821 צפיות
  22. היי אנשים.. אז ככה.. יש לי מארז של אנטק בעובי של 1מ"מ.. (סתכלו במפרט), הכל טוב ויפה, יש מספיק מאווררים ואיוורור אבל מה, אני רוצה לעשות סליביג לכבלים של הספק.. מישהו יודע איפה אפשר להשיג את הסליבינג שיש בדרך כלל עם ספקי כוח על הכבל 24 פין שלהם? (ספקים כמו enermax וכד') כמו כן אני רוצה אולי לעשות חור בגג של המארז שיתאים עבור מאוורר של 80 מ"מ וגריל מבחוץ ויוציא אוויר חם החוצה מהמארז.. מישהו יכול לעזור לי בזה? איך להתחיל? נ.ב. פעם אחרונה שעשיתי חור בדלת במארז הישן שלי, זה לא יצא טוב כי צריך גם לשייף ועשו לי אותו עם כוס חריטה.. אולי זה לא הפתרון הנכון כי המאוורר הרעיש והרעיד את הדלת ברגע שחיברתי אותו לחור..

• 8 תגובות
    • 821 צפיות
  23. Started by eegg,

היה לי רעיון להשתמש במתכת שחתכתי את מגן של המאוור שחתכתי מהמארז והחלפתי בגריל. אז שמתי אותו על ה ציף ואז חתכתי אותו שיתאם מסביב לכל הקבלים וכו וחיברתי אותו עם ברגי קפיצים וזה משמש כהיטסינק פשוט וגם אפשר לחבר מאוור עם דבק חם וזה די עוזר.

• 7 תגובות
    • 820 צפיות
  24. משהו בנה צורב .. ומשהו תיכנת בו ..במה ..

• 1 תגובה
    • 820 צפיות
  25. Started by Amir_ca,

התחדשתי לי במכונת משחקים חדשה מה דעתכם על הסידור של הכבלים במארז =)

• 3 תגובות
    • 820 צפיות

דיונים חדשים בפורומים