אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום רציתי לדעת מה הדרך הקלה ביותר להוצאת מתח מהמחשב ואיך הפשר להקטין אותו נגיד ל 5 ואלט
-
- 5 תגובות
- 918 צפיות
-
-
איזה קטודה הכי עמידה? המון אמרו לי שהסאנבים טובות, אבל אין אותם במלאי של שום חנות ואני רוצה היום ללכת לקנות מאוורר לד ומאוורר נוסף יש במלאי קטודה של Speez ושל Thermaltake. חוץ מזה יש לייזר לד. מה היכולת תאורה שלו? (בהשוואה לקטודה) תודה לעוזרים.
-
- 27 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום בשביל מוד שאני עובד עליו אני צריך כבל IDE ארוך מאד {2 מטר לפחות}. מחיפושים שעשיתי לא מצאתי כזה כבל ארוך , למישהו יש ידע או רעיון כיצד להכין כזה כבל? האם ניתן לקנות את החוט ממנו עשויים כבלי IDE לפי מטר ולהכין לבד?
-
- 1 תגובה
- 866 צפיות
-
-
שלום יש לי פלאפונים nokia 3510i, nokia 3310 ועוד כמה פלאפונים ישנים וגם מכשיר game gear רציתי לדעת עם יש מה לעשות עם אחד מהם תודה לכול מי שעוזר
-
- 3 תגובות
- 799 צפיות
-
-
שלום לכם ותודה שנכנסתם. היה לי רעיון קטן, שלצערי כנראה לא יבוא למימוש (אבא שלי לא מרשה). הרעיון היה איך ליצור חלודה נחמדה.. מצרכים: שבבים קטנים של ברזל או פלדה (לא אל חלד), או אבקה.. הכי טוב.. צבע יסוד (בסיס), חומר מחמצן (אפשר כמו של השיער). איך זה הולך? לוקחים משטח (אפשר מארז). מרססים/צובעים אותו בצבע יסוד, כך שהחימצון לא ישפיע על הכל.. אחרי שעושים שכבה או שתיים, עושים שכבה שלישית.. לפני שהיא מתייבשת לגמרי, מפזרים את אבקת הברזל או השבבים הדקים על הצבע, ואז הם נדבקים אליו כשהוא מתייבש אפשר למרוח שכבה של דבק חזק מעל צבע היסוד ועליו לשים את השבבים אם רוצים.. אם צבע היסוד לא מדביק טוב. לוקחים חומר מחמצן, כמו של שיער (עדיף רמה חזקה), ומורחים/שופכים על הברזל. תוך…
-
- 7 תגובות
- 6.3k צפיות
-
-
המסך שלי התחיל להידפק ואין אחריות, אם אני אזכור אותו לזבל יש איזה משהו שימושים שאפשר למצוא בתוכו?
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
האם הוא יכול לשלוט ב 4 מאווררים רגילים? מהם המתגים בצד? http://www.athlonxp.com/modules.php?op=modload&name=Diner_Wrapper&file=index&req=ShowFile&file_wrap=html/reviews_zalman_zmmfc.html
-
- 0 תגובות
- 711 צפיות
-
-
בפעם הראשונה ששמעתי את המילה הזאת לא ממש הבנתי מה זה התחלתי לחפש ברשת עוד ועוד ואז מצאתי את האתר הזה HWZONE ראיתי קצת תמונות למדתי והבנתי! התחלתי לעבוד על המארז של המחשב הישן שלי (פנטיום 2 שהלך לעולמו) צבעתי אותו בשחור (כמובן הצבע האהוב עלי) כפתורים בכחול (גם אהוב עלי אבל פחות) כמובן שהוצאתי מתוך המארז את הכל הכל!!! עשיתי לו קידוחים וחיתוכים עם כוסות ומקדחים במיוחד בשביל מאווררים כל אחד לגודל שלו לאחר מכן עבדתי על שיוף המארז מכל כיוון שהיה צריך בצד שמאל פתחתי לו חלון מרובע, וניקיתי אותו טוב! אחרי שסיימתי עם החיתוכים והשיופים התחלתי לצבוע את כל המארז בשחור! יצא פשוט סוף הדרך! לאחר שסימתי לצבוע, התחלתי להרכיב. הרכבתי את הלוח אם(שיפרתי אותו עכשיו מפנטיום 2 לפנטיום 3) וכל הכר…
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי מה שנקרא "נורת קדם ברקס" הפנס הזה שיושב על המגש מאחורה באוטו ברגע שלוחצים ברקס הוא נדלק, אז ככה הנורה עובדת ברכב על 12V או פחות יש לי אותה עם הבסיס שלה וזה ממש יתאים לי למארז, להושיב אותה היא מתאימה בדיוק!! השאלה שלי היא: האם אני יכול לחבר אותה עם מחבר מולוקס ישירות לספק הכוח.< או שעלי להוסיף לו נגדים? ואם 12 זה חזק מדי בשבילו אני יכול לחבר במולוקס על החיבור של ה5V לא? אנשים תעזרו לי בזה ובקרוב אני אעלה את המארז החדש שעשיתי!!!
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
בבקשה אני צריך מדריך או כל חומר על איך עושים את החיתוך הזה חוץ מהשימוש ב CNC או משהו כזה בתודה רבה רבה מראש אלירן ..... התמונה נלקחה מהאתר הכי שווה של המודינג
-
- 2 תגובות
- 716 צפיות
-
-
חבר שלי החליט שהוא רוצה לקחת מיקרו ולעשות ממנו מארז. (לכו תבינו. אבל אחלה פרויקט) מיקרו אנחנו כבר משיגים. חלקים לניסוי? רכיבים של מחשב פנטיום אחד ישן. כלים? יש לי הכל חוץ מדרמל. נראה לי... אני צריך לשאול את אבא שלי. עכשיו מה שחשבתי לעשות הוא קודם כל להוציא את כל הרכיבים האלקטרוניים של המיקרו, אז אנחנו עוטף את כל הפנים של המיקרו במסקינג טייפ ליתר ביטחון. חבל לשרוף הכל על ההדלקה הראשונה. אז נקדח חור למאוורר 80MM ואת כל החורים הנחוצים לעכבר מקלדת מסך וכו'. בתוך הדלת של המיקרו נרכיב משני הצדדים של החלון השקוף קתודות. אחד ירוקה אחת כחולה בשביל אחלה אפקט. אז נרכיב את הלוח אם על הפלטה הזו שלו ויחבר את הפלטה לתקרה של המיקרו. זה החלק הכי קשה פה, אני מפחד שנשרוף את הלוח אם. ואין ל…
-
- 4 תגובות
- 789 צפיות
-
-
טוב תקשיבו אני חדש בקטע של האלקטרוניקה וקראתי את כל המדריכים ולא הנבתי בגרוש כאילו אני חושב שצריך שמישהו שיסביר בצורה מאוד מפורטת איך לעשות ואני מקווה שיש מישהו שמוכן להסביר בצורה מאוד מפורטת מה בדיוק בדיוק אני צריך לעשות כדי להכין פאן באס בצורה ברורה למישהו שלא הכי מבין למרות שכולם פה גאונים אחד אחד וזה דיי מעצבן להסביר למישהו וזה... הקיצר אני רוצה לדעת לבננות בצורה הכי פשוטה שיש תודה לכולם מקווה שלא עברתי ע שום חוק ושיש פה מישהו שמוכן לבוא ולהסביר איך כי גם יש עוד הרבה לדעתי שישמחו למשהו מאוד מאוד מפורט
-
- 4 תגובות
- 744 צפיות
-
-
אז לפני כמה ימים החלטתי לבנות לעצמי HTPC כי ....למה לא ! אז היום היה לי חופש ולכן החלטתי לנתחיל לבנות , המחשב יורכב במארז נירוסטה שיוכן על ידי אנוכי . בעיקרון מערכת מחשב קלה של סלרון 450 בקלוק , כרטיס מסך וודו 3 ישן עם יציאת טלויזיה , כרטיס קול פשוט של קריאטיב , כרטיס רשת , כרטיס קידוד גיפוג +עריכת וידיאו עם כניסת וידיאו , הארד של 40 גיגה מאקסטור , הארד WD גיגה אחד להתקנת מערכת הפעלה , 256 ראם . זה הכל בעיקרון . אולי יוכנסו שינויים בחומרה קצת בהמשך . אין לי תמונות ממשיות של העבודה עדיין כי לא צילמתי ואני לא רוצה להמשיףך לצלם עם החרא מצלמת רשת שיש לי ולכן אני אחכה לשכן והוא יצלם לי הכל . בינתיים אתם יכולים להנות מן התכנון שלי של הפאנל הקידמי ולראות איך הכל יסתדר ב…
-
- 31 תגובות
- 6k צפיות
-
-
בקשר להוצאת הכבל של הATX אז הבנתי שצריך להוציא אותו עם 2 סיכות בצדדים אבל כשאני מכניס סיכה אחת אין מקום לסיכה השניה אין איזה שיטה אחרת ? חוץ מגזירה והלחמה תודה מראש
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכם, לאחר אין סוף בדיקות של המחשב הגעתי לזה ששני קבלים (אחד לייד המעבד ואחד לייד הAGP) מנופחים וגורמים לבעיות יציבות במחשב ואני מעוניין להחליף אותם הסתכלתי קצת על הלוח וראיתי שמאוד צפוף להלחים ובקלות אפשר לשרוף חלקים מהמעגל מודפס, יש פה מישהו אולי עם נסיון קודם בהלחמות כאלה ויכול לתת לי עצות? אולי להלחים במקביל מתחת ללוח או משהו דומה? ועוד שאלה הקבלים התנפחו מסיבה כלשהי אם אני יקנה קבלים עם פרטים שונים אולי המחשב יפעל יותר טוב? בקיצור כול מידע בנושא יתקבל בברכה.. יש לי נסיון קודם בהלחמות אבל לא בצפיפות כזאת... יש אולי דרך לבדוק את הקבלים שהם עדיין על הלוח אם - אם הם עובדים? תודה לעונים :-\
-
- 0 תגובות
- 760 צפיות
-
-
אני מחפש כבר המון זמן בחיפה ולא מצאתי אנשים שיודעים איפה אפשר לקנות בחיפה וקריות אני אשמח אם ישאירו פה הודעה או ישלחו אלי את הטלפון\כתובת במסרים\איסי וכו... אנשים פרטיים שיש להם כמויות מכובדות של גומי יו במצב טוב (לא מטונפים\קרועים וכו...) גם הם מוזמנים ליצור איתי קשר באותם הדרכים תודה.
-
- 7 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
אוקיי , אתמול נתתי לאבאל'א לשוטט לו קצת בגלריית המודינג , אחרי בערך שעתיים של שיטוט , אבאל'א פנה אלי ואמר , אוקיי , אחרי שראיתי , אני עוזר לך לעשות מודינג רציני(סוף סוף) , עכשיו שלא תבינו לא נכון , לאבא שלי יש הרבה מקצועות , הוא היה צייר , המקצוע שלו זה בעיקרון אלקטרוניקה(QPS) ועכשיו הוא מעצב פנים , בקיצור , את הכישורים יש , עכשיו רק צריך לתכנן , אז לקחתי אתמול מארז מחבר ופירקתי את שלי על מנת לתכנן ולעשות את הכל , אז התכנון הולך ככה : בתמונה הראשונה משורטט מה שהולך להיות מהגג(המאורר באמצע בעיקרון מתוכנן להיות ירוק , אבל יכול להיות גם משהו אחר , לפי הצעה.., שחכתי גם להוסיף בציור השני שיש קטודה כחולה שמאירה את הכל בכחול גם ולדים ירוקים\כחולים שיאירו את החריטות. בתמונה השניה…
-
- 25 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
בעסק של סבא שלי יש מחרטה, השאלה שלי האם אפשר לחתוך את המארז במחרטה??? (רק מי שיודע שיגיד בבקשה...) וחוץ מזה ראיתי בכמה תוכניות בטלוויזיה שיש כמו דרמל רק שמתחבר לאוויר, מישהו ניסה לעבוד עם זה פעם???
-
- 4 תגובות
- 732 צפיות
-
-
בבקשה תעזרו לי אני לא יודע מה אנ י לא רשמתי בכותרת הקודמת תתקנו אותי אם לא כתבתי נכון אז השאלה שלי זה איזה דרמל יותר טוב מקורי של חברת דרמל או חיקוי? ומה שווה ליקנות (דגם ספציפי)?????????
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מחפס חנות שמוכרת חומרים ליציקה על בסיס מתכת רכה או פלסטיק. בשיטות קצר באינטרנט מצאתי שני חומרים שמאוד קל ליצוק אותם ליציקה ונורא קל לעבוד איתם. ראיתי שני מוצרים כאלו. הראשון זה כדורי פסלטיק שנמסים בחום, ואז הופך לנוזל ואפשר לצקת אותו לתבנית. והחומר השני זה שתי בקבוקונים שמכילים שני חומרים אקרילים שונים, ושמארבבים אותם הם מתקשים ביציקה. הנה האתר של החומר השני: http://www.alumilite.com/line.cfm חיפסי במלא חנויות תחביבים ואומנות והציאו לי רק חומרים גבס או חומרים דומים בחוזק שלהם, ואני צריך שהחומר היצוק יהיה חזק. ניראה לי שאני ימצאה בחנות לבניית דגמים מניטורים, הכוונה לחיילי אופרת והפלסטיק הקטנים, שאנשים מכינים בעצם. מישהו מכיר אולי חנות כזאת? או בכלל חנות שמחזיקה חומר מה…
-
- 14 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
לחתוך ת'צהוב באמצע ולהתנהג כרגיל?או שזה יפגע במכשיר אם הוא מקבל רק חלק מהזרם??? עריכה: צריך בבקשה תשובה בזמן הקרבו: א.אני חייב לגמור עם זה עוד היום!(נראה לי אני אשאר ער עד הבוקר עם כל ההתקנות) ב.לא מצאתי בחיפוש כאן שום דבר
-
- 1 תגובה
- 721 צפיות
-
-
אהלן,יש לי פרויקט קטן לרכב(קטן קטן אבל גדול ) יש לי בערך 3 מסכי LCD תקינים לגמרי שפירקתי מלפ טופים. רציתי לשים אותם ברכב כמו בחללית הזאת במסע בין כוכבים אתם יודעים שלוש מסכים כאלו מקדימה. הבעיה שאני לא יודע איך האם יש מדריכים כולשהם או משהו כזה? אה ועוד משהו האם זה חוקי לעשות דבר כזה? :-\
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חיפשתי הרבה בביט-טק ופה על איך אפשר לחבר לגריל או לכרטיס זיכרון (שלא בשימוש בנתיים) של הps2 לדים.... חלק הוציאו חוטים מהמכשיר עצמו מה שלא בא בדעתי חלק לקחו ספק כוח של atx... אז אני רוצה אולי איכשהו לחבר לסלוט של הכרטיס השני... אבל זה ממש קשה לבדוק את זה (ניסיתי עם מולטימטר) כי ה"דלת" של הסלוט נסגרת כל הזמן כי זה עם קפיץ.... אז למישהו יש לינק או משהו בקשר לוולטים בps2? גם רעיונות מוגינד אחרים יתקבלו בברכה!
-
- 0 תגובות
- 750 צפיות
-
-
לא מזמן קניתי מחשב חדש משהו פגז, אבל נורא התאכזבתי מהמארז עצמו אז חשבתי לעצמי אולי אני יעשה לו כמה שינויים שיראה פצצה.. בכל מקרה זה המארז עכשיו כל הקטע של הפרפר הזה בצד ממש אבל ממש לא מתאים לי עכשיו השאלה שלי היא: האם אני יוכל לקנות משהו שיחליף את הפרפר המסכן הזה ואם כן אז מאיפה?
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה.. יש לי בבית מחשב נייד ישן.. ויש לו מסך LCD...שפועל והכל.. אני קראתי את כל ההודעות הקשורות בנושא..ולא מצאתי משו שיכול לעזור לי.. צילמתי כמה תמונות אם זה יעזור.. אני מת כבר לחבר אותו למחשב ככה שאני יוכל לראות את כמות הזיכרון שבשימוש מה אני שומע בווינאמפ וכל זה.. האם מישו יכול להביא לי פה איזה מדריך לחבר את זה???.. בבקשה... :-[ האא ו.. יש לי גדנע ...יענו הזה של הצבא וכל זה.. אז אני לא יוכל לענות עד יום חמישי בערב.. אז איך שאני יבוא אני יענה על כל שאלה... תעזרו לי בבקשה..!
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-