אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום וערב טוב, מצטער מראש אם זה לא המקום לשאלות מהסוג הזה. במסגרת המגמה הכיתה שלי התחילה לעבוד עם ארדואינו. בינתיים עבדנו על שליטה בעוצמת האור (led). ברצוני לקנות ארדואינו כדי שאוכל לעבוד איתו גם בבית ולהתקדם בעצמי בפרויקטים. כרגע, אנחנו עובדים עם arduino leonardo. אשמח לקבל המלצה לדגם ארדואינו + חנות / אתר אינטרנט שדרכו אפשר לרכוש ארדואינו.
-
- 3 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני רוצה שגג המארז יוגבהה בשתי אזורים בגג המארז (מארז שוכב , אז החלק השיוצא החוצה) אני רוצה לפתוח שתי פתחים בגודל 5 ס"מ על 5 ס"מ ואז לסגור את הפתחים בעזרת מתכת שחורה מחוררת ככה שגובהם של שתי החורים יהיה 3 ס"מ יותר גבוהה מגג המארז. יש לי המון כלים בבית מה אני צריך לעשות ? ומאיפה אני משיג את המתכות ?
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני צריך דיסקיות חיתוך, ועוד כמה ראשים שונים לדרמל. איפה קונים אותם ? כמה הם אמורים לעלות ?
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
בעסק של סבא שלי יש מחרטה, השאלה שלי האם אפשר לחתוך את המארז במחרטה??? (רק מי שיודע שיגיד בבקשה...) וחוץ מזה ראיתי בכמה תוכניות בטלוויזיה שיש כמו דרמל רק שמתחבר לאוויר, מישהו ניסה לעבוד עם זה פעם???
-
- 4 תגובות
- 750 צפיות
-
-
http://www.crictor.co.il/he/episodes/lifter/ תהנו
-
- 14 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
מחפש מקומות שאני יכול למצוא בהם חלקים למחשב: כגון חלקי חוטים, חלקי מארזים מולקס וכ'ו... אני צריך את זה למודינג הראשון שלי... בבקשה אם אתם מכירים מן מקום כלשהו שהוא כמו "בית קברות" למחשבים, תשאירו לי הודעה..
-
- 3 תגובות
- 771 צפיות
-
-
היי, קניתי מחנות בתל אביב כמה מוצרים: 3 * 5 לדים צבע אחד 5 לדים דו צבעוניים 2 מפסקים on off שלוש רגליים 5 מפסקים on off on שלוש רגליים 4 מפסקי PUSH כבלים חיבורי MOLEX - שלא דומים בכלל לחיבורי מולקס שבמחשב.. נגדים של 1000Ohms ושל 33Ohms דיודות קופסת 5.25" כל אלה אמורים להספיק לבניית הדברים הבאים: http://www.ovelha.org/pasteler0/2005/12/06/howto-blinking-leds/ http://www.ovelha.org/pasteler0/2005/11/17/howto-external-winamp-control/ http://hwzone.co.il/guides/fanbus_2/ קודם כל.. זה אבא שלי קנה את זה לא הייתי איתו.. אז היו כמה בעיות: 1. הוא לא ידע מה זה חיבור SERIAL. הוא לא מצא ולא הביא לו.. 2. הוא הביא לי פלאג P2 מאוד מוזר! נראה לי שהוא התבלבל בחלק. במדריך…
-
- 24 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
זה המוד הראשון שלי מערכת לשליטה ב 4 מאווררים עם תאורה מתחלפת מאדום לירוק (זה ירוק לא יודע למה בתמונה זה נראה לבן ) הורדת המתח של המאווררים עד למצב של כיבוי אתם מוזמנים לתת דעה www.g2a2l2.pic.co.il
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי אני מחפש רכיב מיקרו מתכנת עם ממשק אלחוטי בעל רוחב סרט נמוך מאוד. חשוב לי שיהיה רכיב קטן, פשוט לתפעול וזול. כמובן חשוב שניתן לדבר בין רכיבים זהים. מישהו מכיר רכיב כזה ?
-
- 0 תגובות
- 692 צפיות
-
-
כתבו פה שממחזרים מסכים או משהו כזה .. אם אני לוקח מסך CRT למעבדת אלקטרוניקה .. כמה הם ישלמו לי ?
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ערב טוב אנשים, אני מעוניין לרכוש דרמל, איזה דרמל מומלץ לרכוש? התקציב שלי הוא עד 700₪ זה פעם ראשונה שאני רוכש אחד, רוב העבודה שאני מתכוון לעשות זה חיתוך ברזל,אלומיניום ופח.
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
לדוגמא ניקח את הרכיב האינפרה אדום המוצג פה באתר. התיכנות שלא מתבצע מהמחשב והוא יעבוד כל עוד הוא יהיה מחובר לאותו מחשב אם התוכנה שתיכנתו אותו. עכשיו ניקח לדומגא טלויזיה היא לא תלויה במחשב בשביל שנוכל לשלוט עליה אם השלט. השאלה היא האם היא תוכנתה על ידיה מחשב לאיזה גיוק? אם לא ניקח רובוט הוא מתוכנת על ידי המחשב אבל לא תלוי במחשב בשביל לעבוד. יש לו איזה ג'וק האחראי לפעולות שלא שמידע עליו הוכנס מהמחשב. האם זה נכון אם כן מאיפה משיגים ג'וקים כאלה כמה הם עוליםואיך משתמשים בהם? תודה רבה מקווה שהבנתם את השאלה
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
חשבתי אולי להדפיס על איזה משהוא מיוחד ולגהץ אבל אני רוצה משהוא עם גימור יפה אז חשבתי אולי צריך לעשות לקה אחרי זה. יש למישהוא ניסיון בעסק ולהגיד לי במה צריך להיזהר ואולי דרך נוספות לעשות את זה?
-
- 2 תגובות
- 822 צפיות
-
-
טוב אז ככה דבר ראשון יש לי שאלה מישהו יודע איפה אני יכול לקנות פרספקס באזור לוד וכמה זה עולה?? ואם מישהו יודע איזה דרך הכי טובה לחתוך את המארז ואם מה?? ועוד שאלה מישהו יודע מה זה:ג'גיסו אני רואה בהרבה מקומות שאומרים לאנשים לחתוך את המארז או אם דרמל או אם ג'גיסו... מה זה ג'גיסו???
-
- 5 תגובות
- 925 צפיות
-
-
אז ככה, יש לי מאוורר D12SH-12 של חברת Yate Loon, אותו קיבלתי עם ה 6A19 שקניתי לאחרונה, אלו הנתונים שלו מאתר היצרן: # Air Flow: 88 CFM # Fan Speed: 2200 RPM # Noise Level: 40 dBA # Current: 0.30 Amps # Fan Size: 120x120x25 MM יש לו חיישן ירוק כזה, שאם אני מבין נכון הוא בעצם נגד שמשתנה כתגובה לחום הוא דיי דומה לזה: עכשיו השאלה שלי זה איך אני יכול להשתיק אותו בלי מוד 7V כי הבנתי שזה לא ממש בריא לספק כח, אולי אני יכול לחתוך את החיישן ולשים במקומו נגד או נגד משתנה?
-
- 2 תגובות
- 846 צפיות
-
-
היי , רציתי להמליץ לכם על ערכה של ראשי יהלככום לדרמל. הערכה מכילה 25 ראשים בציפוי אבקת יהלום . הדיסקיות בערכה הם רב פעמיות {לא יכולות להישבר} והם חותכות כל דבר אבל כל דבר. הערכה נקנתה מאייבי במחיר של 50 ש"ח בערך והיא הגיעה מאנגליה בשבוע בערך התשלום הוא בפאונדים הינה הקישור: http://www.ebay.com/itm/190556999619?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אם אני רוצה להקים תקשורת אלחוטית בין הארדואינו UNO שלי לבין הסמרטפון. אני לא מעונין לעשות תקשורת שמערבת SERVER או אינטרנט או ראוטר. התקשורת צריכה להיות P2P בין המכשיר לסמרטפון. צריך להגיע למרחק של 50-100 מטר תקשורת. מה אני צריך לקנות (מבחינת רכיבים) כדי לאפשר זאת? תודה.
-
- 0 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
יש לי כמה גופי תאורת חרום שהוצאו משימוש לפני זמן מה. אני רוצה לשים אותם בצד, ולא נראה לי שאשתמש בהם בזמן הקרוב (שנה-שתיים), אבל אני רוצה לשמור על הסוללות במצב תקין עד כמה שניתן עד עכשו הסוללות היו מחוברות לטעינה קבועה (חוץ מהפסקות חשמל), במעגל פשוט של מקור DC + דיודה + נגד גדול. עכשו הסוללות ריקות (גופי התאורה עבדו במצב של תאורת חירום ופרקו את הסוללות כשניתקו אותם) איך רצוי לטעון/לא לטעון/וכו' את הסוללות ? (אני יכול לתת להם טעינה מידי תקופה מסויימת במשך הזמן שהם לא בשימוש, אבל בגדול הם לא יעמדו מחוברים קבוע לחשמל) ויש לי עוד אחד מאותו סוג שיוצר ב 2006 ומאז לא היה בשימוש כלל. הסוללה (נומינלית 4.8V) מראה עכשו 4.4V. איך רצוי לשמור אותו - לא לגעת ?
-
- 0 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אז ככה, יש לי קרור אקטיבי של פריזר של מקרר למערכת קרור המים שלי , אפשר לראות ת'רד באוברקלוקינג . אני צריך לשלוט על הטמפ' שלו , ובעיקרון במקום להפעיל מאוורר בטמפ' שאני קובע להפעיל את המקרר. כמובן שאני מעונין בטמפ' שהלוח מדווח . אבל , כדי למנוע מחזורי הפעלה וכיבוי מהירים שבעיקרון מזיקים למדחס, אני צריך לקבוע מרווח בין טמפ' ההפעלה וטמפ' כיבוי , למשל להפעיל ב40C ולכבות ב35C . כלומר אני צריך משהו שיעבוד מ 40 ל35 , אבל לא מ35 ל40 !
-
- 0 תגובות
- 764 צפיות
-
-
אפשר עזרה ? יש לי איזה 50 לדים ורציתי להשתמש בחלק מהם כדי להאיר את המארז.. הלדים הם לא אולטרה ברייט הם בצבע אדום רגילים.. http://wuarchive.wustl.edu/pub/aminet/pix/misc/warp-led.jpg
-
- 2 תגובות
- 853 צפיות
-
-
אז ככה, אני מחפש לקנות פאנל שליטה... אני מקווה שזה הפורום נכון הוא צריך להיות מסוגל להחזיק את המאווררים שיש לHAF 932 וגם SFLEX 1900 אני צריך עם לפחות 5 יציאות... אפשר להמליץ על אחד מארה"ב (כל עוד הוא יגיע תוך שבוע וחצי ככה לכתובת שאני יתן בארה"ב והוא אמין כי לא תיהיה לי אחריות בארץ) חשבתי על הNZXT SENTRY 2 אבל מקצת גוגלינג ראיתי שלמרות מה שכתוב עליו הוא לא כ"כ מחזיק את המאווררים של הHAF במהירות מלאה... אני צריך משהו שיוכל להוציא את כל המיץ מהמאווררים שלי... מסך מגע? נחמד, לא חובה בכלל.. חיישני חום? זה כבר יותר מגניב, אבל גם לא חובה, אבל זה בהחלט אקסטרה מחיר? אנלא יודע... צריך משהו איכותי אבל לא יקר מידי, אני פשוט לא מכיר את המחירים ברכיבים האלה.. תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
היי, אני מתכוון לקנות את המארז של sunbem ה-transformer ובשביל המאוורר בגג שלו אני מתכוון לסדר את כל החוטים בשביל לאפשר לזרימת אוויר טובה יותר. לכן אני רוצה לקנות כבלים מעוגלים, כאלה שמחברים מהלוח אם לכונן של הדיסקים או דיסקטים. בקיצור, אני רוצה לשאול, מה הכי כדאי לקנות בסכום של כ-50ש"ח ואם צריך אז קצת יותר, שיהיה UV??? אני מניח שאין כמעט הבדלים בין כבל של כל חברה חוץ מאיך שהם זוהרים ( UV ), לכן איזה כבל של איזה חברה זוהר הכי יפה וחלק כזה??? ואיזה אורך של הכבל לקנות??? תחשבו על זה שיש לי את המארז טרנספורמר ואני אחבר בין הלוח אם לכונן דיסקים ולכנון דיסקטים, ותחשבו שעדיף שיהיה קצר על מנת שיאפשר לזרימת אויר טובה יותר, אבל כמובן שלא יהיה לחוץ.
-
- 1 תגובה
- 794 צפיות
-
-
אני מתלבט בין Sansa e260 4GB לבין iAudio 6 ואני רוצה לקנות משהו כזה לרכב ואז לחבר אותם למישו יש ניסיון עם רדיו דיסק כזה???(למי שלא מבין למה אני מתכוון אז אני מדבר על כניסת usb) ולגבי הנגן איזה שווה יותר....
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לפי מה שהבנתי מהמדריכים עם יש לי 3 לדים ואני מחבר אותם בטור זה אומר שהם צורכים 9v ושאני צריך לחבר אותם ל ספק בחיבור של 12v אז אני צריך נגד של 150אום השאלה שלי היא 150 אום זה מקטין את צריכת החשמל ב 3v? לא? ככה שאם אני רוצה לחבר בטור 2 לדים ל 12V אז אני צריך נגד של 300 אום? או 2 של 150?
-
- 5 תגובות
- 905 צפיות
-