עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by reyrey_200,

טוב מצאתי 2 רכיבים נוספים בבית שלי. האחד הוא כונן קשיח של SEAGATE 75GB תמונה: וראם של מובן מה כתוב אז הנה מה שרשום-PAM6416YL-66CL2 9807/1863 תמונה:

• 6 תגובות
    • 855 צפיות
  2. Started by J0n1,

יש לי מדפסת, ואני מחובר אליה בUSB. אמא שלי גם רוצה להדפיס לפעמים, אבל המחשב שלה לא מחובר אלי ברשת. חשבתי ליצור מפצל USB בדרך הבאה: למדפסת יכנס כבל USB, הוא יקח את המתח שלו מהמחשב שלי (שתמיד דלוק) ואת המידע, הוא יקח בעזרת סוויץ, אם אני אשים את המפסק בצד אחד הוא יקבל את המידע מהמחשב שלי, ובצד השני מהמחשב שלה. זה יעבוד? יש סכנה לרכיבים? יש דרך אחרת? תודה :]

• 3 תגובות
    • 855 צפיות
  3. Started by PhoenixBoy,

שלום, רציתי לדעת היכן אני יכול לקנות קולט שמש וכיצד אני יכול להשתמש בו בשביל להפוך אנרגיה סולארית לאנרגיית חשמל? תודה מראש.

• 6 תגובות
    • 854 צפיות
  4. Started by zZOROo,

http://metku.net/index.html?sect=view&n=1&path=mods/molexlight/index_eng אם אי אפשר אז רק להסביר איזה לדים ואיזה נגדים צריך ולאיזה חוטים מחברים אותם כי יש שם שתי שחורים ואחד אדום אז לאיזה שחור תודה מראוש

• 2 תגובות
    • 854 צפיות
  5. Started by tzolerguy,

שלום לפי מדריך פה באתר חיברתי לי מסך LCD עם בקר HD44870 דרך LPT למחשב והוא עובד והכל טוב ויפה עכשיו יש לי במחשב שתי כרטיסי מסך GEFORCE 6600 GT במערך SLI והייתי רוצה לדעת כיצד אני יכול להציג את הטמפ שלהם על המסך LCD תודה מראש גיא צולר

• 2 תגובות
    • 854 צפיות
  6. Started by alfa100,

אני לא יודע איזה נגד אני צריך אני צריך לדעת כמה ohm אני צריך אני יודע שR=I/V איך אני מגלה את I איך אני מגלה את V אם זה עוזר אני מחבר דרך מולקס ואני משתמש ב 3 לדים של 3 וולט תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 854 צפיות
  7. Started by d-undertaker,

יש לי ספק שאני לא יודע מה החברה!אשמח אם תציעו לי דרכים לגלות מהו הספר וכמה מתח הוא נותן ועכשיו יש לי 2 מאווררים אחד על המעבד ואחד סתם ככה לקירור הם רגילים לא מברזל ולא מכלום עכשיו אני רוצה לחבר עוד מאוורר ואני לא יודע אם הספק שלי מספיק חזק המאוורר שאני רוצה לחבר הוא מאוורר רגיל פשוט מפלסטיק

• 5 תגובות
    • 854 צפיות
  8. Started by sobe,

יש לי מארז NZXT Apollo ואני רוצה להוציא את הכלוב של הפלופי בגלל שהוא מפריע להכנסת מאוורר מקדימה של המארז..... עכשיו הבעיה היא שהכלוב מחובר בניטים כאלה שאני צריך עזרה בלהוציא אותם כי אמרו לי שאני צריך לקדוח אותם החוצה (משהו שאני לא רוצה לעשות כל כך ). יש פתרונות? הצעות? תודה לעונים

• 1 תגובה
    • 854 צפיות
  9. שלום, אני רוצה לעשות מודינג קטן.. רק חלון בצורה מסויימת עם מאוורר מואר ואיזה לד בתוך המארז.. רציתי לדעת כמה עולים המאוורר המואר+הפרספקס+לד.. יותר מ-150 שקל? מאיפה אפשר לקנות את הפרספקס וכמה הוא עולה? מכיוון שאין לי דרמל בבית ואין לחברים אז עלה לי רעיון אולי אני יתן את הדלת של המאז למסגר (או איך שלא קוראים להם..ואת השאר אני יעשה לבד) לעשות לי את הצורה שאני רוצה... מישהו יודע כמה זה עולה בערך(וכמה זמן לוקח להם לעשות דבר כזה)?? אני רוצה לעשות משהו כזה רק עם צורה יותר מתקדמת למשל X או משהו כזה (ד"א.. יש לי אותו מארז כמו בתמונה..) http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=316710.0 עריכה: לאן מחברים לדים/מאווררים וכל אמצעי התאורה? לספק?,לוח אם? אשמח לתמונה.. תודה על העזרה, …

• 3 תגובות
    • 853 צפיות
  10. Started by avivlevy,

אוקי אני צריך לצרוב הרבה דיסקים! אז חשבתי לעשות מכונה כשאחרי שדיסק גומר להיצרב והוא יוצא המכונה מוציא את הדיסק (לא אכפת לי אם הדיסק יזרק על הריצפה) ושתסים דיסק חדש. בעקירון אני חושב שיש לי רעיון די טוב איך הדיסק יכנס, אבל איך להוציא אותו זה קצט סיפור.... בכל מקרה למי שיש רעיות/הצעות.... תעזרו בבקשה תמ"ר

• 8 תגובות
    • 853 צפיות
  11. Started by bluz,

וויסות המאווררים פועל, הלדים הדו צבעיים לא. חיברתי מולקס יחיד לבדיקת המערכת וזה דווקא פועל לא רע. הבעיה היחידה היא שאין אינדיקציה של אדום / ירוק בפעילות. למה חששתי שזה מה שיקרה? כי בבדיקת הצבעים בלדים, החוט האמצעי היה +, חוט ימני היה GND או חוט ימני GND. אם חיברתי את ה(+) לאמצע, ואת ה(-) לאחד הצדדים, זה פעל לפי זה (אם חיברתי לירוק זה פעל לירוק ולהפך). חשבתי לשנות את הסכמה אבל זה מאלץ אותי להוסיף דוידות לכל יציאה בלד. מישהו יודע מאיפה באה הבעיה?

• 2 תגובות
    • 853 צפיות
  12. Started by PhoenixBoy,

קודם כל הדיון של אתמול אעבר לעמוד 2 ואת הדיון של היום נעלו לי אז אני חושב שמותר כבר לפתוח דיון כזה... אני רוצה להכין מקלט אינפרא אדום אבל לא מצאתי מאריך ליציאה של ה-9 פינים. אולי אפשר במקום זה לחבר את המעגל ליציאה פראללית? אם כן איך? הנה אתר שאולי יכול לעזור לכם לתת לי תשובה: http://b.domaindlx.com/obaid/pport/parallel_port.asp לפי מה שהבנתי אני אמור לחבר כךכה: פין 1 בפראללי במקום פין 1 בסיראלי פין 20 בפראללי במקום פין 5 בסיראלי אז זה נכון מה שאני אומר? תקנו אותי אם לא וגם באיזה פין בפראללי אני אמור להחליף את פין 7 שבסיראלי..?

• 1 תגובה
    • 853 צפיות
  13. Started by igor5,

אני מחפש לקנות צג י טמפרטורה בלבד. לא פאנלים שיש בהם צגי טמפרטורה כמו הhardcano 2 רק הצגים של הטמפאטורה

• 0 תגובות
    • 853 צפיות
  14. Started by a2-power,

אני רוצה לעשות מארז שקוף.... מה אני צריך בשביל זה? איזה זכוכית פלסטיק או במה להשתמש כדי שזה יהיה טוב....... ואני צריך גם בערך את המחירים על החומרים ...... ועוד שאלה איפה ומתי יש בארץ תחרויות מודינג

• 6 תגובות
    • 853 צפיות
  15. Started by מאפיונר,

אני צריך לקנות נגד של 150 אום אבל אני רואה באינטרנט באתר שאני מזמין מימנו שיש כול מיני סוגם : 1/2 W 1/4 W 1W 2W 5W פוטנציומטר מה זה אומר? אני צריך של 150 אום אז איזה אני צריך? תודה ויום טוב

• 3 תגובות
    • 853 צפיות
  16. יש לי חיבור שמתחבר למצת ברכב הנה הפרטים שלו- CAR ADAPTOR INPUT DC 12V OUTPUT DV 7.5V 600MA כתוב למטה בקטן:ONLY FOR USE WITH DC 12V SYSTEM WITH NEGATIVE CHASSIS GROUND בקיצור החיבור בקצה השני הוא כמו חיבור שמחברים למודם ADSL\כבלים.... עכשיו יש לו רק שני חוטים... ובעיקרון לפי מה שאני יודע תקנו אותי אם אני טועה יש 2 GROUND במולקס... בקיצור יכול להיות שלזה אין GROUND ולכן יש לו רק שתי חיבורים? בקיצור עזרה תודה

• 8 תגובות
    • 853 צפיות
  17. Started by mikko,

שלום יש לי את המחשבון הנ"ל וראיתי שאפשר לתכנת אותו ולהוריד לו תוכניות אני לומד אלקטרוניקה (הנדסאי) ואמרנו לנו שמותר להשתמש בו מישהו בבקשה יכול להמליץ לי על תוכניות או פונקציות ו/או מקומות להורדה תודה

• 0 תגובות
    • 853 צפיות
  18. Started by guy124,

רציתי לדעת אם יש לכם מדריכים לבניית מארז קובייה (מרובע) ??? תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 853 צפיות
  19. שלום, אני צריך לבנות מעגל שבכניסתו שני הדקים- ביניהם ההתנגדות משתנה בתלות בכפתור שנלחץ. במוצא- שני הדקים וביניהם התנגדות משתנה. הערכים בכניסה ידועים והערכים המצופים במוצא ידועים. אין קשר לינארי בין המוצא לכניסה. דוג': כשלוחצים על לחצן מס' 1 בין הדקי הכניסה תהיה התנגדות של 58ohm. במוצא צריך להיות 16.8Kohm כשלוחצים על לחצן מס' 2 בין הדקי הכניסה תהיה התנגדות של 126ohm. במוצא צריך להיות 23.6Kohm הפתרון שאני חשבתי עליו הינו מערכת של משווים שתחפש איזה התנגדות נכנסה, המשווה שיזהה יכנס לרוויה ויפעיל טרנזיסטור שיחבר את הנגד שצריך ליציאה. מודה מראש למי שיצליח לעזור עם מעגל, רכיב, או כיוון שונה ממה שהצגתי. אורן

• 3 תגובות
    • 853 צפיות
  20. Started by yakir8,

שלום אני רוצה לעשות מסך גרפי+נגיע, עכשיו כמה שהבנתי אני צריך Controller שמחבר בין השניים עכשיו יש Controller כזה שהוא בשביל מיקרו בקר ולא מחשב? אני רוצה לעשות נגיד שהבקר ירשום ל-LCD את מה שהחיישנים קולטים וכדומה... אז משהו מכיר מסך כזה שתומך במיקו בקר(הגודל שאני מחפש זה בין חריץ ל2 חריצים של כונן CD)? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 853 צפיות
  21. שלום חבר'ה אני רוצה לחבר כמה לדים לכבל כזה של הספק כוח (הלבן הזה) עכשיו אין לי הרבה ידע באלקטרוניקה אבל למשל שרציתי לחבר מאוור חיברתי אותו לשחור אדום כי אני יודע שזה + - אז אם אני רוצה לחבר לד גם ככה הוא לא ישרף לי? ואני יכול לחבר ביחד לד + מאוור לאותו חיבור? לא ישרוף לי שום דבר? תודה!

• 5 תגובות
    • 853 צפיות
  22. אין לי מושג בדברים האלו,חבר שלי יש לו UPS (כמו שלי) Gamatronic 650VA,הוא החזיק מעמד בהתחלה אבל עכשיו שיש הפסקת חשמל הוא פשוט קורס (לא מחזיק את המחשב),בעת נפילות מתח הוא כן מחזיק את המחשב. הוא ניסה לפתוח אותו והוא אומר שב UPSים הישנים היית יכול לכוון אותו ידנית,ב UPS הזה אי אפשר. האם ישנה דרך כלשהי לכוון את המעגל החשמלי בפנים? האם יכול להיות שה UPS הספציפי הזה מכוון דרך תוכנה\מחשב חיצונית ולא כיוון פנימי (של פנטציומטרים או איך שלא קוראים לזה) ואם כן איך אפשר לכוון אותו? תודה וסליחה על הבורות

• 0 תגובות
    • 853 צפיות
  23. המעגל הוא של 24V שהמטרה להעביר 24V דרך מפסק ולהדליק LED בשביל אינדיקציה שהמפסק עובד בניתי את המעגל מה- אל המפסק אל הLED כבל ו+ (הLED נדלק אין בעיה כאן הבעיהנוצרת כאשר אני מנסה לוסיף חוט מהמפסק - ישירות אל + (בפועל יהיה שם ריליי) ואז הLED כבה מה הבעיה פה?

• 2 תגובות
    • 853 צפיות
  24. כמו כן גם קיבלתי עם זה Dual Cathode Transfomer עכשיו קראתי פה את כל המרדריכים והכל אבל עדיין לא הבנתי לאיפה אני אמור לחבר אותם במארז? יש לי הרי חוט שחור וחוט אדום לאן הם מתחברים? בקשה תשובה דחופה

• 3 תגובות
    • 852 צפיות
  25. Started by BoOoM2008,

לנעול טעיתי

• 1 תגובה
    • 852 צפיות

דיונים חדשים בפורומים