עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by eeyc,

שלום לכולם!!! רציתי ללמוד את תחום תיכנות מיקרו בקרים יש לי ניסיון רב בתיכנות והבנה באלקטרוניקה גישה לרכיבים צורבים וציוד מעבדה. 1מה שאני שואל פה האם כותבים תוכנית בC מקפליים אותה עם קומפיילר מיוחד ספציפי מיקרו וצורבים אותה? 2אני יודע שקיימת שפה HDMV מה יותר פופולרי עם מה יותר קל לעבוד -אני אישית מעדיף C# או C 3 איזה כלים אני צריך ? אני צריך ללמוד תחומים מסויימים או שמפסיק לדעת איך מקרו עובד(רגלי פסיקות VSS DATA ADDRESS וכו' ) 4אם יש איזשהו מדריך או פרוייקט גמור של מערכת שעושה דבר מה או סתם קוד דוגמא שיושב בתוך מיקרו מעבד עם סכמה אשמח לראות ללמוד ולקבל כיוון. או סתם PDF של לימוד עצמי

• 0 תגובות
    • 791 צפיות
  2. Started by yakir8,

שלום אני רוצה לעשות מסך גרפי+נגיע, עכשיו כמה שהבנתי אני צריך Controller שמחבר בין השניים עכשיו יש Controller כזה שהוא בשביל מיקרו בקר ולא מחשב? אני רוצה לעשות נגיד שהבקר ירשום ל-LCD את מה שהחיישנים קולטים וכדומה... אז משהו מכיר מסך כזה שתומך במיקו בקר(הגודל שאני מחפש זה בין חריץ ל2 חריצים של כונן CD)? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 791 צפיות
  3. שלום, אני רוצה לעשות מודינג קטן.. רק חלון בצורה מסויימת עם מאוורר מואר ואיזה לד בתוך המארז.. רציתי לדעת כמה עולים המאוורר המואר+הפרספקס+לד.. יותר מ-150 שקל? מאיפה אפשר לקנות את הפרספקס וכמה הוא עולה? מכיוון שאין לי דרמל בבית ואין לחברים אז עלה לי רעיון אולי אני יתן את הדלת של המאז למסגר (או איך שלא קוראים להם..ואת השאר אני יעשה לבד) לעשות לי את הצורה שאני רוצה... מישהו יודע כמה זה עולה בערך(וכמה זמן לוקח להם לעשות דבר כזה)?? אני רוצה לעשות משהו כזה רק עם צורה יותר מתקדמת למשל X או משהו כזה (ד"א.. יש לי אותו מארז כמו בתמונה..) http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=316710.0 עריכה: לאן מחברים לדים/מאווררים וכל אמצעי התאורה? לספק?,לוח אם? אשמח לתמונה.. תודה על העזרה, …

• 3 תגובות
    • 791 צפיות
  4. עשיתי מוד של שעון למארז. פירקתי רדיו שעון ושמתי אותו במקום של הדיסקים.יצא מגניב,אבל השאלה אם זה עלול לפגוע ברכיבים האחרים כשהשנאי שלו קרוב להרדיסקים והלוח גם...

• 0 תגובות
    • 791 צפיות
  5. שלום... לפני כמה זמן ראיתי מדריך להכנס מנהרת אירור לכרטיס מסך אבל אני כבר לא מוצא קודם כל מי שיוכל להביא לי קישור אני אודה לו מאד!... אז ככה יש לי כמה דברים.. 1: מאיזה חומרים עדיף לי לעשות את קירות המנהרה..? אני צריך שהחומר יידבק איכשהו לכרטיס מסך ולא יקרה נזק לא לכרטיס מסך ולא לחומר :\ 2: מאיפה אפשר להזמין חומר כזה בארץ מהאינטרנט? 3: בבקשה תנו לי קישורים לאתרים עם יש ששם כבר מישהו אכן עשה תפרויקט.. זהו... תודה מראש לעוזרים..

• 4 תגובות
    • 791 צפיות
  6. Started by bogdant,

כן שלום רב יש לי כמה אוזניות ל מפ3. חתחתי אותם ל חצי בכידי לחבר חצי אחד של חיבור לחצי אחר של אוזניות החשב יש לי שם חוטים . בצד שמאל אדום ורגיל (צבע עור) ובצד ימין ירוק ורגיל . ובחצי של האוזניות יש לי בצד שמאל אדום ורגיל ומימין ירוק ורגיל החשב איך אני מחבר אותם בכידי שהאוזינות יעבדו ...איך שאני לא מנסה לא עובד!!!! ??? לתמונה כידי לעשות SAVE כי רק כך אפשר לראות בברור צבעים והכול [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 791 צפיות
  7. Started by tzolerguy,

שלום לפי מדריך פה באתר חיברתי לי מסך LCD עם בקר HD44870 דרך LPT למחשב והוא עובד והכל טוב ויפה עכשיו יש לי במחשב שתי כרטיסי מסך GEFORCE 6600 GT במערך SLI והייתי רוצה לדעת כיצד אני יכול להציג את הטמפ שלהם על המסך LCD תודה מראש גיא צולר

• 2 תגובות
    • 790 צפיות
  8. Started by GTI,

אני רוצה לדעת אם יש איזה שנאי מיוחד שיאפשר לחבר אליו רדיו דיסק של רכב בבית ומגבר וכל מה שקשור למערכת אודיו של רכב כמו שראיתי שיש בחנויות אביזרי רכב שם המערכות של האוטו מחוברות לחשמל רגיל כמו שיש בבית אם יש מאיפה להשיג דבר כזה אני רוצה לדעת מאיפה וכמה יעלה תודה מראש!!!

• 9 תגובות
    • 790 צפיות
  9. Started by ben007,

שלום, יש לי מארז קומפיוקייס 6A19 ( כמו בתמונה ) ורציתי לשאול שאם במידה ואני אשים מאוורר לדים בפרונט של המארז, האם יראו את האור דרך החריצים בפלסטיק? ( מסומן )

• 2 תגובות
    • 790 צפיות
  10. שמתי לב שנגיד המאוור של המעבד מתחבר יש ללוח אם עם שקע קטן כזה שמעליו כתוב CPU FAN אותו דבר גם למאוורר של הצ'יפסט -CHEST FAN שמתי לב שיש גם שקע אחד פנוי שכתוב עליו משהו כמו CHAZ FAN ושום דבר לא מחובר אליו ידוע לכם במה מדובר? כמו כן יש לי מאוור 120 מ"מ שיש לא גם יציאה קטנה כזאת שמסוגלת להיכנס ללוח אם האם ניתן להכניס אותו ליצאיה הזאת בלי שכלום יקרה?

• 2 תגובות
    • 790 צפיות
  11. משהו בנה צורב .. ומשהו תיכנת בו ..במה ..

• 1 תגובה
    • 790 צפיות
  12. אין לי מושג בדברים האלו,חבר שלי יש לו UPS (כמו שלי) Gamatronic 650VA,הוא החזיק מעמד בהתחלה אבל עכשיו שיש הפסקת חשמל הוא פשוט קורס (לא מחזיק את המחשב),בעת נפילות מתח הוא כן מחזיק את המחשב. הוא ניסה לפתוח אותו והוא אומר שב UPSים הישנים היית יכול לכוון אותו ידנית,ב UPS הזה אי אפשר. האם ישנה דרך כלשהי לכוון את המעגל החשמלי בפנים? האם יכול להיות שה UPS הספציפי הזה מכוון דרך תוכנה\מחשב חיצונית ולא כיוון פנימי (של פנטציומטרים או איך שלא קוראים לזה) ואם כן איך אפשר לכוון אותו? תודה וסליחה על הבורות

• 0 תגובות
    • 790 צפיות
  13. אני התחלתי בתהליכים ראשונים של תכנון מוד למארז כרגע אני מתלבת בין סילברסטון, אנטק או כולר מאסטר או בכלל לבנות מארז חדש מעץ (אני יודע את הבעיות של עץ עם חום). החלטתי כבר על כמה דברים שאני רוצה: הפיכת לוח אם כדי ש הדלת הימיני תהיה הדלת הראשית למארז ושם יהיה גם החלון. תאורה עדינה של ספוטים של לדים לבנים מערכת חשמל ייחודית כבר בתהליכים סופיים. כמובן סליבינג שחור אולי מסך 20x4 עם רקע שחור ואותיות לבנות הצבע של המארז יהיה שחור מט עם חלקים כתומים ולבנים. אולי מחזיק דיסיקם פנימי (חשמלי) אל תדאגו לכמה זמן כל זה יקח כי זה מתוכנן לחופש הגדול ואז כנראה יהיה לי גם מחשב חדש אז המפרט שבפרופיל שלי כנראה תהיה זו אבל קחו בחשבון שאין לי תקציב גדול חוץ מהמארז שגם הוא יהיה רק כ500 כרגע אני מב…

• 2 תגובות
    • 790 צפיות
  14. Started by MuGi,

יש ברשותי שני כונני HD בתוך מארז CM690.. ראיתי קירורי HS רבים ברשת במחירים סבירים.. מה שכן אני מעדיף לבנות לבד אני הרבה יותר מסופק מזה חחח.. גם מה שכן חשבתי על זה ובגלל שאני משתמש בשני HD המאורר מוציא החום של התחתון יחמם את העליון במידה מסוימת.. וגם אני בכלל לא בטוח שהקירור יכנס עם הפטנט של ה TOOLESS למישו יש ניסיון עם קירור HD במארז CM690? בכל מקרה אני אשמח לשמוע המלצות בעיקר מכאלה שכבר ניסו לגבי בנית קירור לHD..

• 0 תגובות
    • 789 צפיות
  15. Started by ElemenTal,

בבקר מאוורר בנוי, אם אני רוצה שיהיה לי לד שהאוצמה שלו זה לפי האוצמה של המאוורר (יענו כמה שאני מנמיך את המאוורר האור ניהיה חלש וכמה שאני מגביר האור ניהיה חזק) אז אני פשוט מחבר גם את המאוורר וגם את הלד לנגד המשתנה ככה שהנגד שולט גם על הלד, נכון ? וזה משנה איך אני מחבר (טור/מקביל) שלא יהיה מצב שאחד יקח מהכוח של השני ?

• 2 תגובות
    • 789 צפיות
  16. Started by J0n1,

יש לי מדפסת, ואני מחובר אליה בUSB. אמא שלי גם רוצה להדפיס לפעמים, אבל המחשב שלה לא מחובר אלי ברשת. חשבתי ליצור מפצל USB בדרך הבאה: למדפסת יכנס כבל USB, הוא יקח את המתח שלו מהמחשב שלי (שתמיד דלוק) ואת המידע, הוא יקח בעזרת סוויץ, אם אני אשים את המפסק בצד אחד הוא יקבל את המידע מהמחשב שלי, ובצד השני מהמחשב שלה. זה יעבוד? יש סכנה לרכיבים? יש דרך אחרת? תודה :]

• 3 תגובות
    • 789 צפיות
  17. Started by eladh16,

שלום אני רוצה לחבר מעגל חשמלי פשוט המורכב מ 2 לדים ונגד אחד. האם יש חשיבות איך לחבר את הנגד במעגל? - יש חשיבות ל - ו +? תודה

• 2 תגובות
    • 789 צפיות
  18. Started by 1_Nike_1,

לא משנה כיצד נראה... תנו כמה שתמצאו/תוכלו ואני כבר אבחר אחד (: תודה מראש

• 0 תגובות
    • 789 צפיות
  19. שלום חבר'ה אני רוצה לחבר כמה לדים לכבל כזה של הספק כוח (הלבן הזה) עכשיו אין לי הרבה ידע באלקטרוניקה אבל למשל שרציתי לחבר מאוור חיברתי אותו לשחור אדום כי אני יודע שזה + - אז אם אני רוצה לחבר לד גם ככה הוא לא ישרף לי? ואני יכול לחבר ביחד לד + מאוור לאותו חיבור? לא ישרוף לי שום דבר? תודה!

• 5 תגובות
    • 789 צפיות
  20. אהלן לכולם, אני נמצא עכשיו בלימודים של י"ד ואני צריך לעשות הפרויקט גמר,עכשיו חשבתי על אחד אבל אני צריך לדעת עליו כמה דברים אני מקווה שחלק מהאנשים כאן אולי יוכלו לעזור לי אז ככה,הפרוייקט הוא ככה,יש ג'וייסטיק שמסובב מצלמה על מנוע צעד,בנוסף יש ליד המצלמה או עם המלצמה (עוד לא בדקתי את הנושא) קרן אינפרה אדום,עכשיו כל אדם או חפץ שחותך את האפרה אדום המצלמה תצלם אותו ותשלח את התמונה למסך ה LCD (שגם אותו אני עדיין לא יודע איפה יהיה) השאלה... 1)האם אפשר לעשות דבר כזה? 2)איך כדי שהמצלמה תשלח את התמונה לצג הLCD? תודה רבה לעוזרים!!!!!!

• 1 תגובה
    • 789 צפיות
  21. Started by ofir1103,

שלום כולם יש לי שאלה .. אני מנסה לחבר LED למפסק ופתאום אני רואה שיש לו 3 רגליים יש למישהו datasheet של מפסקים או שהוא יכול להגיד לי מה כל רגל עושה ? תודה רבה. .

• 3 תגובות
    • 789 צפיות
  22. אני רוצה לעשות מודינג של לדים במארז שלי, אני רוצה לדעת איך אני יכול לחבר את הלדים לספק הכוח בלי שישרפו אבל כמובן לעשות להם אפשרות של הדלקה וכיבוי אבל עם ה- "סליל משתנה. זהו סליל אשר אנו יכולים לשנות את עוצמת השדה המגנטי שלו ידנית ועל ידי כך אנו יכולים לשנות את ההשראות שלו." איך אני יכול בעצם לחבר את הלדים לספק הכוח בלי שישרפו? מישהו יכול לסרטט לי משהו בסגנון?

• 3 תגובות
    • 789 צפיות
  23. Started by Big_Guy7,

יש לי את הפאנל הזה: http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6214 מחוברים אליו 5 מאווררים (ביניהם המאוורר של המעבד). כיביתי את המחשב (כיבוי מסודר כמובן) והדלקתי אותו שוב, אז הסתכלתי אל הפאנל, וראיתי שהוא לא מזהה שום מאוורר, ולא מראה טמפ' (יש לו חיישנים שפעלו לפני כיבוי המחשב). כל המאווררים מחוברים אליו בדיוק כמו שהיו קודם. יש למישהו מושג מה קרה?!!!!!!

• 8 תגובות
    • 789 צפיות
  24. אז ככה בניתי מעגל לדים על פי המדריך שיש בנעוץ משו כזה רק עם 4 לדים ולא 5 עכשיו אני מחפש מדריך טוב ופשוט יחסית כי הידע שלי לא כזה נרחב באלקטרוניקה אז אם למישו יש איזה מדריך הוא מלך תודה לכולם

• 4 תגובות
    • 789 צפיות
  25. Started by Game5,

שלום , אני לא יודע אם זה הפורום המתאים , למרות שהוא עוסק באוברקלוק ומודינג ראיתי פה מדריכים על אלקטרוניקה... בכל מקרה השאלה שלי היא : איך מתקדמים בנושא הזה? כל המדריכים שאפשר למצוא זה רק חוקים בסיסיים ודברים שאולי למדתי 7 פעמים. אני רוצה ללמוד דברים כמו : רדיו , משדר FM , טרנזיסטורים , מסננים , מעגלים משולבים וכו'. יש מישהו שיכול לעזור בזה? יש ספר שאפשר לקנות בשביל ללמוד את זה?

• 2 תגובות
    • 788 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.