אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום, יש לי מנורות פלוראסנט מיותרות מסורקים [12V~800V]. יש למישהו רעיון מה לעשות איתן? מודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 760 צפיות
-
-
אני רוצה לצבוע את המארז של המחשב שלי, ועכשיו הבעיה שלי היא שאני לא יודע עם איזה סוג צבע להשתמש, מה יותר טוב וכל שאר הדברים האלה אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי תודה.
-
- 2 תגובות
- 793 צפיות
-
-
יש לי טלויזיה וכדי להחליף בין דיוידי להוט אני צריך לנתק ולחבר. אז רציתי לבנות בורר שיחליף ביניהם לפי איך שאני רוצה. אתם יכולים בבקשה לעזור לי במעגל כי די הסתבכתי עם זה בגלל שהבורר צריך לברור בין 2 מכשירים שלכל אחד יש 3 כבלים. איך עושים את זה? ודרך אגב מישהו אמר לי שחוטים רגילים לא טובים להחמה בשביל זה כי זה יוריד את האיכות. איזה חוטים אני צריך? ואיזה בורר בדיוק?
-
- 2 תגובות
- 915 צפיות
-
-
-
שלום ! קניתי קתודה מחנות מחשבים שהיא לא נראת ממש כמו הקתודות הרגילות אלה יש מסביבה מן צינור זכוכית ובשני הצדדים שלה יש פלסטיקים שאחד מהם הוא בקר וספק כוח. על הצד עם הבקר יש מן גלגלת בצד שלידה מצויר כמו פס כזה של ווליום עם תו מוסיקלי שמסביבו יש כאילו קרני אור. רציתי לדעת אם זה אומר שיש לקתודה שלי את ה- SOUND ACTIVATED כי יש לי 3 חוטים שיוצאים ממנה ו-2 מהם זה של הספק וה-3 אני לא יודע של מה אז בבקשה תעזרו לי זה חשוב כי ביום שבת סיימתי לבנות את המארז השקוף שלי (אני יעלה תמונות) ואני רוצה שהקתודה תתאים יפה למארז . תודה
-
- 2 תגובות
- 855 צפיות
-
-
אם סליבינג מדבר אליכם, זה הזמן להצטרף לקבוצה שהולכת וגודלת כל יום !!! ;D מה זאת הקבוצה הזאת בכלל? The International Computer Sleeving Community is a group for sleevers and beginning sleevers to share sleeving related information, sleeving guides, sleeving photos, and sleeving methods, sleeving sources/vendors and custom sleeving sellers. The first and foremost goal of the ICSC is to share information and to help each other reach new levels of perfection in our trade. We will always take the time to help out anyone who has a question regarding sleeving. חוקים: https://www.facebook.com/groups/ICSCommunity/?fref=ts
-
- 2 תגובות
- 913 צפיות
-
-
http://blogs.howstuffworks.com/2008/11/24/diy-build-your-own-led-clock/ הבחור נתן בראש! סתם מצאתי את זה המהלך השיטוט שלי באינטרנט והחלטתי לשתף.
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
קיבלתי את הלדים שהזמנתי מאריה"ב (ד"א מהר מאוד תוך יום עבודה! כל הכבוד להם!) הרגל הארוכה זה פלוס? או ההפך??
-
- 2 תגובות
- 913 צפיות
-
-
קניתי את המשדר הכי זול שמצאתי באינטרנט (90 ש"ח כולל משלוח) על מנת לחבר לשמוע את הנגן אמפי 3 ברכב. אופן הפעולה: המשדר מחובר למצת, מהמשדר יוצא חוט PL שמתחבר לנגן במקרה שלי..עכשיו המשדר שלי הוא בין הדגמים הפשוטים ביותר לכן יש בו רק תדר אחד...במקרה שלי 88.1FM... ועל התדר הזה נופל שידור של תדר אחר לכן יש טיפה רעש ברקע כשאני שומע את האמפי3..רציתי לדעת כיצד אוכל לשנות תדר (על ידי החלפת רכיב או משהו כזה)? האם זה אפשרי?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ערב טוב לחברי הפורום . לפי חישוב זרם IB כלומר זרם הנכנס ל B המתח שנופל על הנגד RB2 הוא זהה למתח שנופל על הטרניסטור כלומר כמו על דיודה כלומר 0.6 . קצת לא הבנתי איך . בגלל שהמתח במקביל תמיד זהה , זה אומר שהמתח שיפול על המקביל שלו יהיה תמיד כמו על מתח של דיודה ? [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום רב לכולם, אני מתכנן לקנות מערכת חדשה, ובפרט את המארז Chieftec Mesh Black כאשר הספק יהיה או Liberty ELT500AWT 500W או ToughPower W0103 600W PFC בכל אופן, שני הספקים מגיעים עם מאוורר וגריל עליונים, ופולטים אוויר כלפי מעלה. שאלתי היא האם יש צורך בפתיחת פתח אוורור עליון במארז לשם כך? כך או כך, אשמח לקבל חוות דעת תודה מראש למגיבים
-
- 2 תגובות
- 695 צפיות
-
-
שלום אני מחפש מקום שיכול לעשות לי חריטה מקצועית על פרספקס . כבר חיפשתי ומצאתי את התרד הזה: http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=69428.0 אבל לא היו שם תשובות . דרמל הוא לא אופציה כי אני לא חושב שאני יצליח לחרוט משהו מורכב . ;D תודה לכולם .
-
- 2 תגובות
- 996 צפיות
-
-
אני רוצה לבנות מסילה באורך של 30-50 ס"מ, שעל גביה תונח מצלמה והיא תנוע לפי כמות הזמן שהמשתמש קבע. איזה חלקים אני צריך בנוסף? האם החלקים המצוינים למטה יספיקו? (לא מחפש לוח מקורי) http://www.aliexpress.com/item/high-quality-UNO-R3-MEGA328P-for-Arduino-UNO-R3-NO-USB-CABLE/1986980366.html האם המנוע הזאת מספיק חזק? (המצלמה שוקל בערך 200-250 גרם) http://www.aliexpress.com/item/RC-Toys-DIY-Parts-Electric-Wired-Mini-Coreless-Motor-6x12mm-DC3-7V-45000RPM/32237751671.html איך אני מוצא גלגלי שיניים ורצועות מתאימות? טיפים? תודה רבה.
-
- 2 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מישהו שמבין באלקטרוניקה וידע לחבר מסך LCD של 24 אותיות על 8 שורות למחשב. יש לי שניים כאלו ואני מוכן לתת מסך אחד כזה מתנה למי שיצליח לחבר אותו למחשב. יש במסך שלושה בקרים של מיצובישי ואם אני לא טועה 10 כפתורים. מי שמעוניין שישאיר פה הודעה ואני אשלח לו במייל את התמונה של המסך ואת כל הלינקים שיש לי לגביו תודה. הנה ה Datasheet שלו כאן מידע לגבי אופן החיבור (אני מקווה שהוא נכון, ויכול לעזור במשהו) כאן הנה עוד משהו רק הפעם באנגלית כאן
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, כאמור - רכשתי מחשב נייד חדש בארה"ב (HP DV-7) השאלה שלי, היא האם אפשר לחבר את המחשב בצורה "רגילה" (מתאם חשמל לצורת החיבור התקנית בארץ) או שיש צורך בשנאי/ממיר מתח מיוחד? הנתונים הבאים רשומים על המטען של הנייד: Input Voltage: 100-240 50-60 Hz אני מניח שאלו הנתונים הרלונטיים (אם לא - תגידו מה עוד צריך ואני אבדוק), אני רק לא יודע מה לעשות איתם ואיזה דרך יש לדעת שבטוחה במאת האחוזים ולא תגרום נזק. במידה והדרך הבטוחה ביותר היא לבדוק את זה דרך מעבדת אלקטרוניקה כלשהיא, אז זה בהחלט מה שאני אעשה. רק רציתי לדעת אולי בכל זאת אפשר להבין את זה ללא מיכשור מיוחד או משהו בסגנון. תודה רבה.
-
- 2 תגובות
- 11k צפיות
-
-
תגידו יש אפשרות להזיז את העכבר בעזרת השלט יש לי את המקלט ואני עובד עם uice ניראה לי שכך קוראים לזה ועם שלט של הוט אם מישהוא יודע איך או אפילו עם תוכנה אחרת שיעזור לי
-
- 2 תגובות
- 641 צפיות
-
-
שלום לכם! יש לי מחשב חדש (מפרט בצד), עם WINDOWS VISTA. מהירות השעון של Q6600 היא 2.4 ועכשיו אני פועל עם OC של 3GHZ. 333X9 הבנתי שמהירות זיכרון הRAM גדלה בהתאם לOC של המעבד. השאלה השלי היא: למה כשאני מנסה להגביר את מהירות השעון ל3.2 או 3.6 (356X9 / 400X9) הWINDOWS מסרב לעלות? הוא נותן שגיאה בBOOT. (יש לי קירור למעבד AC 7 PRO) כיצד אני צריך לפעול כדי להגביר את מהירות השעון למעלה מ3 GHZ? תודה לעונים!
-
- 2 תגובות
- 732 צפיות
-
-
אני רוצה לבדוק כמה ספקים גנריים (אם הם מחזיקים / כמה הם מתחממים וכו) להערכה, אל ידיי חיבור עומס דמה (מנורות ליבון של אוטו - לא מתאים לי לשרוף מחשב אם אני שורף את אחד מהספקים בבדיקה) את המסילה 12 V אני הולך לבדוק בכל רמות העומס אבל כמה להעמיס את ה 5 V כדיי שיצא בערך עומס של מחשב ? (את ה 3.3 אני לא הולך להעמיס כי הוא גם ככה מיוצר מה 5 V, ולא נראה לי שמחשב בכלל מנצל את המסילות האלה עד הסוף אפילו בספק גנרי)
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
רציתי לדעת האם אפשרי להפעיל את המחשב ע"י הקיט של "מנעול קוד סודי " שנמכר באריהב, או ע"י אחד הקיטים של השלט הרחוק? הנה קישור לקטלוג הקיטים: http://www.arihav.com/products/kits/index.asp תודה ניר
-
- 2 תגובות
- 790 צפיות
-
-
יש לי מארז Enermax Laguna עם לוח אם מיקרו, כי המארז דק. התקנתי לאחרונה כרטיס רשת WIFI אבל הבעיה היא שאני לא יכול לחזק אותו עם הבורג בגלל שהפס מתכת הזה ארוך מדי למארז, לכן, הייתי צריך לפרק אותו ולהתקין את הכרטיס בלי הפלאח (עם שווא בפ') מתכת הזה. הבעיה נוצרה בגלל שלכרטיס יש חיבור לאנטנה חיצונית, וטיפה אני משחק עם האנטנה וזה מושך את הכרטיס החוצה מהסלוט. אני מחפש איזשהו פיתרון כדי לקבע את הכרטיס במקום. חשבתי לקנות פלאח חליפי כזה אבל אני לא יודע איך קוראים בכלל לחלק הזה. הפס מתכת שמחזיק את הכרטיס על המארז מישהו יודע איפה אני יכול לקנות חלק כזה או איך הוא נקרא?
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
שלום שמעתי מחשמלאי שעובד אצלנו שזה לא טוב לקבץ את חוטי החשמל במארז בעזרת איזוליר בנד כי זה יכול ליצור השלכות בלה בלה בלה (די שיגע לי תשכל אם כל מיני ביטויים) השאלה שלי בעצם מה אתם אומרים כי יש פה כמה מומחים בינכם שעושים את זה לא מעט זמן. האם כדאי עם איזוליר בנד או שיש משהו אחר (אני לא הולך לקנות סליבינג כי אין לי כוח לפרק מולקסים ימים ולילות) תודה
-
- 2 תגובות
- 736 צפיות
-
-
שלום חברים. כבר חצי שנה אני מחפש רשת משושים, עיגולים, או כל רשת מתכת שתוכל לשמש כגרילים לפרויקט שאני מתחיל בקרוב. הייתי רוצה לקבל שמות וכתובות של חנויות, למעשה ארצה כמה שיותר מידע על החנויות, עדיף חנויות עם נסיון אישי שלכם. למישהו יש מושג כלשהו לגבי חנויות שמוכרות רשתות מתכת.? תודה רבה, Aviko
-
- 2 תגובות
- 969 צפיות
-
-
יש לי מאווררים שמתחברים ישירות לספק. ב- 12V הם קצת מרעישים, וב- 5V הם חלשים. חיברתי אותם ל- 7V (מינוס ל- 5V ופלוס ל- 12V). האם זה יכול לגרום לנזק / בעיות במערכת?
-
- 2 תגובות
- 865 צפיות
-