עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by OpenCan,

שאלה פשוטה - יש לי מאורר של SUPERRED בגודל 120 על 38 מ"מ עם 3 חוטים שיוצאים ממנו. המאורר לא יהיה מחובר למחשב, אבל לפי מה שאני זוכר אחד מהחוטים קשור איכשהו למד טמפרטורה. זה באמת חיישן טמפרטורה שם? איך אני יכול להשתמש בו בלי מחשב? נגיד אם אני רוצה שהמאורר ידלק שהטמפרטורה עוברת את ה23 מעלות. יש איזה אפשרות לחבר לו נגד כלשהו או משהו כזה?

• 3 תגובות
    • 869 צפיות
  2. Started by nadaw,

מפה? https://www.zigzag2000.co.il/catalog/default.php?cPath=174_267&newitem=true&osCsid=a71c22b2e387bb8f1fa4bd8e365c9741 אני צריך פלופי... את זה מצאתי... אבל איזה לקחת לדוד ולצורב? צודההה

• 3 תגובות
    • 869 צפיות
  3. אחותי הגאונה הזאת ניתקה את המסך מהמחשב ואיכשהו עיקמה 5 פינים היא לא הסתפקה בזה והמשיכה לנסות לחבר וככה הפינים הלכו לעולמם....(נשברו) יש מה לעשות בנדון? אפשר להלחים אולי מחבר חדש? מוכרים את זה בכלל? *מישהו אמר לי פעם שמתי שדבר כזה קורה עדיף כבר לקנות מסך חדש כי התיקון יעלה כמעט חצי ממסך חדש הוא צדק?

4. Started by julbo,

קניתי דרמל ואני לא מסתדר עם החיבור של הדסקיות. אני מרכיב את זה על משהו מהערכה? אולי חסר לי חלק? אני מתחיל להתחרט על ההשקעה. תעזרו לי בבקשה. :s05: :s05:

• 4 תגובות
    • 869 צפיות
  5. את הארז שלי אתם יכולים לראות בצד... למי שרוצה עוד נתונים : http://www.thermaltake.com/xaserCase/sviking/va4000bwssviking.htm בכל מקרה..הטמפ' בסדר..אבל אני רוצה לשפר..חשבתי לקדוח חורים בחלק העליון של המארז כי כידוע חום עולה למעלה.. איך הכי מומלץ לקדוח? שמעתי על הדרמל הזה..אבל אין לי אותו ואין לי מאיפה להשיג..יש ברשותי ג'גסו ומקדחה+כוסות.. איך הכי מומלץ לקדוח? עם מקדח רגיל ופשוט לעשות הרבה חורים בישביל האיורר? איך אני יכול לחבר את המאורר למעלה? אתם חושבים שיהיה מקום? אני צריך מקדח מיוחד בישביל זה? יהיה מספיק מקום? המלצות/הערות יתקבלו בברכה נ.ב. התכנון הוא לשים מאורר 120מ"מ של AC

• 7 תגובות
    • 869 צפיות
  6. חשבתי אולי להדפיס על איזה משהוא מיוחד ולגהץ אבל אני רוצה משהוא עם גימור יפה אז חשבתי אולי צריך לעשות לקה אחרי זה. יש למישהוא ניסיון בעסק ולהגיד לי במה צריך להיזהר ואולי דרך נוספות לעשות את זה?

• 2 תגובות
    • 869 צפיות
  7. שלום יש לי לוח של GigaByte שכולל הרבה כניסות USB, ומתוכן, 2 הן USB3. אותן 2 שהן USB3, נגישות רק מהחלק האחורי של המחשב. (הן מולחמות על הלוח, ביחד עם שאר השקעים שמגיעים built-in על הלוח) הא יש דרך להביא את 2 ה-USB3 האלה (או לפחות אחד מהם) קדימה, ל-Front של המחשב? לא בצורה של להתחיל לעשות מודינג לפלסטיק, אלא יותר אולי בצורה של איזה פלסטיק מוכן שנכנס לתוך מקום של כונן 1.44, ואז מעביר את ה-USB3 בעצם קדימה.. יש לציין שאין לי על הלוח את הפינים שמאפשרים לקחת USB3. יש רק של USB2, והרבה, חלקם אפילו לא מנוצלים עדיין. זה אומר שאם אעביר USB3 אחד או שניים קדימה, אעשה את זה "י לקחת את אחת הכניסות שקיימות מאחור, ואז להעביר אותה קדימה.. תודה card

• 2 תגובות
    • 869 צפיות
  8. Started by jonkerbox,

שלום, לאחרונה ניסיתי לבנות רדיו פשוט הכולל סליל, דיודה, אנטנה והארקה (פרטים באתר זה:http://sci-toys.com/scitoys/scitoys/radio/radio.html). בניתי בדיוק כמו שמסבירים באתר אולם שמעתי רק רעש של תדר ("זזזזזזז") מה שמעיד על זה שהרדיו עובד אבל לא הצלחתי לתפוס שום תחנה. ניסיתי לשחק עם האנטנה וזה לא עזר. מישהו יכול לעזור? תודה, wannakill99

• 2 תגובות
    • 868 צפיות
  9. Started by Zimer,

שלום, אני יכול להשיג מסך LCD בגדול 5X4 ס"מ בערך אבל שאין לו שורות, אלא הוא גרפי [ככה הסבירו לי] כל פיקסל הוא נפרד ולא כל משבצת. השאלה שלי האם אפשר להשתמש בו לטמפ' וכו', ואיך מחברים אותו. תודה

• 3 תגובות
    • 868 צפיות
  10. יש לי פאנל שליטה של SCYTHE KAMA-METER, ברצוני לחבר 2 מאווררים אל תוך חיבור יחיד בפאנל. האם יש מפצל מיוחד בשביל זה או שחותכים את החוטים ועושים קומבינציה של השניים. ? תודה.

• 4 תגובות
    • 868 צפיות
  11. Started by GRiM,

1. כמה עולה ספריי טוב לצביעת מארז ואיפה ניתן להשיגו? 2. כמה עולה חלון ומאיפה ניתן להשיגו? 3. כמה עולים לדים, מאיפה משיגים אותם ובאיזה אופן מחברים אותם?

• 2 תגובות
    • 868 צפיות
  12. Started by dbzu,

שלום לכולם השגתי מארז של וידיאו לקחו ממנו את כל החלקים מבפנים אז חשבתי במקום מסך LCD לשים 7 seg שיראה טמפרטורה מישהוא בבקשה מוכן לעזור לי למצוא סכמה של מעגל כזה שלא יהיה מסובח מידי אם אפשר תודה אילון

• 1 תגובה
    • 868 צפיות
  13. Started by yakirsh4,

שלום אני רוצה לקנות אוזניות לPS3 ויש לי כמה בעיות הבעיה היא שPS3 מוציא סאונד דרך חיבור אדום לבן וצאט (הדיבור של האנשים וקליטה של הדיבור שלך דרך המיקרופון) דרך usb אז חשבתי לקנות אוזניה עם מיקרופון בעלת שני חיבורים (אחד למיקרופון ואחד לאוזניות) ולחבר לדבר כזה http://www.hometheater.co.il/files/(23984)_usb-sound-card-3d.jpg אבל עכשיו יש בעיה שאני ישמע רק את הצאט ולא את הסאונד של המשחק אז מה שחשבתי זה לקנות רכיב כלשהו שקולט שני חיבורי pl (העגול) ומשלב אותם לחיבור pl אחד ככה שאני יוכל לחבר גם את היציאה של הסאונד מהחיבורי ימין שמאל (הסאונד של המשחק) וגם מהכרטיס קול החיצוני (הסאונד של הצאט) ושזה יחבר את שניהם לחיבור pl אחד (אם יש אפשרות למשהו שאני גם יוכל לשלוט בעוצמה של כל …

• 0 תגובות
    • 868 צפיות
  14. שלום לכולם! אני באמצע הבנייה של מארז הHTPC שלי אני רוצה לעשות ככה שהכפתור ווליום של המארז אשכרה ישלוט בווליום שיוצא מהמחשב בהתחלה חשבתי לחבר לכבל שיוצא אאוט מהכרטיס קול פוטנציומטר רגיל אבל זה לא עובד. לפי מה שהנתי צריך לבנות לזה מעגל מיוחד. אם למישהו יש שירטוט או רעיונות אני אשמח!!!! תודה בכל אופן מצאתי את זה באינטרנט: http://www.electronics.up.co.il/ אבל כמו שאתם רואים S1 וS2 הם כפתורים ואני רוצה לחבר את זה כפתור מסתובב סטייל פוטנציומטר

• 0 תגובות
    • 868 צפיות
  15. עריכה: שיהיה, כבר נקרא לזה מדריך, הוא די מסביר איך לעשות את זה =) אז ככה, אותי לא מעניין לשלוט על כל מאוורר בנפרד, מה שעניין אותי זה שאני יוכל לבחור בין שני מצבים: 12V (רועש) 7V (שקט). לא רציתי נגדים לא רציתי סיבוך, רציתי שיהיה זול, ושיפעל. אז עשיתי משהו פשוט, ציירתי ציור של איך זה נראה=) מה שעשיתי זה בניתי תקע שמתחבר למולקסים נקבה שיוצאים מהספק, ושם יש מפסק 3 מצבים שבורר בין לחבר את השלילי של המאורר ל 5 V ואז יש מתח של 7V, לחבר את השלילי של המאורר לשלילי של הספק, ואז יש מתח 12V, או מכובה, שאני לא יודע למה עשיתי את זה, סתם מסוכן שהמנקה תכבה בטעות =\ בכל מקרה ואז יש שקע רגיל כאילו שיצא מהספק שלשם אפשר לחבר מאווררים. היתרונות של המוד הזה לעומת המדריכים באתר: א) אין שימוש בנ…

• 2 תגובות
    • 868 צפיות
  16. קראתי את המאמר הזה: http://hwzone.co.il/guides/fanbus/ אני רוצה לעשות את אותו הדבר רק לדיסקים קשיחים (כל אחד ביבת דיסק משלו) קראתי שם עמוד שלם על בחירת נגדים, איך אני יודע איזה נגד לבחור לדיסק קשיח? למה זה כל כך חשוב? ובסוף איך אני מחבר את ההדיסקים קשיחים למערכת? איזה חלקים צריכים להתחבר?

• 6 תגובות
    • 868 צפיות
  17. Started by O.G.D 2k5,

שלום לכולם אני רוצה לחבר מאוורר ישן סטוק של הכרטיס שלי של ASUS לחיבור מולקס רגיל (תסתכלו תמונות) מישה יכול להסביר איך??? [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 5 תגובות
    • 868 צפיות
  18. מצאתי אל פסק מסוג ADVICE VA700 שרשום עליו לא תקין והיה בו מסך אז פירקתי תמסך ורציתי לדעת אם יש מצב להשתמש בו להצגת טמפרטורות המחשב או דברים אחרים ע"י חיבורו ליציאת COM או כל יציאה אחרת ולשלוט בו ע"י תוכנה (מצורפות תמונות של המסך) [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 868 צפיות
  19. Started by בני סלע,

אני הולך להתחיל מחר פרויקט מודינג חדש.זה הפעם הראשונה שלי. אני הולך לצבוע את המארז ויש לי שאלה לגבי זה,קראתי ב"מדריך לצביעת מארז"איך לצבוע,וכיוון שזו הפעם הראשונה יש לי כמובן שאלה לגבי זה. נתקלתי בשתי סוגי צביעה,צביעה רגילה-צביע על פני הצבע הקודם ודרך נוספת-לשייף את הצבע עם נייר זכוכית,ולצבוע מחדש.רציתי לשאול,מה נירא יותר טוב? האם יש הבדל בין שתי דרכי צביעה?מה אתם מצעים לי?....סליחה אם אני קרציה ושואל אותה שאלה,פשוט לא מצאתי את התשובות בפורום. שאלה נוספת אני רוצה לצייר ציור על הדלת של המארז,אך אני עושה את זה? תודה תודה ועוד פעם תודה! [br]פורסם בתאריך: 24.03.2007 בשעה 23:02:15 אנשים בבקשה,תעזרו לי...בבקשהאני מתכוון להתחיל מחר.

• 1 תגובה
    • 868 צפיות
  20. Started by HellBoY,

מה דדעתכם עליו? ZALMAN ZM-MFC1 עולה 148 שקל מפנדה.. שווה? אמשח לקבל עוד הצעות לגבי פאנלים.. תודה

• 0 תגובות
    • 868 צפיות
  21. Started by ScreameR,

הכסוף הזה

• 3 תגובות
    • 868 צפיות
  22. Started by shaks,

אני מעוניין לעשות מחברי מולקס מוארים, יש לי את כל המצרכים (לדים ונגדים) ויש לי שאלה: מחברים את הלד למולקס והוא לוקח כוח מהמולקס אז אם אני יחבר את המולקס נגיד להארדיסק אז להארדסיק עלול להיות מחסור בכוח והוא עלול לא לפעול כי אין לו מספיק חשמל לא?

• 6 תגובות
    • 868 צפיות
  23. Started by CyberBot,

אני צריך את הPINOUT של המחבר הבא: http://img.auctiva.com/imgdata/9/8/6/0/1/1/webimg/602852770_o.jpg שמאל/ימין

• 8 תגובות
    • 868 צפיות
  24. Started by ELiA,

יש כאלה שיצחקו יש כאלה שיעזרו :s05: יש לי את הדרמל הזה: ואני לא יודע איך לחבר אליו את הראשי חיתוך/שיוף/הברקה מישהו יכול לנסות לעזור? תודה!

• 6 תגובות
    • 867 צפיות
  25. אם אתם בעלי מסך LCD (לפעמים גם CRT) תורידו קצת את הראש רואים את כפתור ההפעלה שלו עכשיו אני מחפש מעגל שיעבוד על אותו פרינציפ לוחצים פעם אחת - נדלק, פעם שניה נכבה מצאתי מעגל כזה אבל הוא דרש רכיבים מסובכים - אז הבנתי שזה לא ממש מתאים לי מצאתי מעגל נוסף אבל בו יש שני כפתורים אחד לON ו אחד ל OFF מבוסס על שני טרנזיסטורים NPN ו PNP שני נגדים מקור וכמובן כפתורים לא ממש הצלחתי לגרום לו לעבוד אז מה שאני מחפש עכשיו זה מין מעגל שמורכב מ 4 כפתורי PUSH וכל אחד ישנה למצב אחר OFF LOW MID HIGH בעצם אחרי לחיצת הכפתור הOUT של המעגל יעבור למתח אחר 0V 1V 2V 3V כמובן שכל מתח יסופק למעגל בנפרד כך שלא יצתרך ניגוד וכל מיני כאלה שאלה נוספת היא מה עושה הרכיב LM2576T-ADJ (חיפשתי אבל לא ממש הבנתי מ…

• 2 תגובות
    • 867 צפיות

דיונים חדשים בפורומים