אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
בטח כולם כבר ראיתם את המדריך באתר של טום להכנת מקרן LCD אייכותי... (מי שעוד לא הספיק: http://www.hwzone.co.il/archive.php?file=newsid1100371660,40479, ) בכל אופן, הייתי רוצה לדעת עם ניתן לחבר ממיר דיגטלי ישירות למקרן הנ"ל (אני מבין שזה למסך, אבל בכל זאת...) בכדי לראות בצורה מיטבית? האם יש בכלל דרך כלשהי לחבר את הממיר למסך? אם כן, אז איך?? תודה מראש!!
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי מכשיר http://hammer.prohosting.com/~sc8850/home.htm) roland canvas sc-8850) הרוס אבל המסך שלו חיפשי דרך לחבר אותו למחשב ולא מצאתי פירקתי את המסך ויש לו בקר HD-66206te ו15 פינים אולי מישהו יודע איך אני יכול לחבר אותו למחשב. אז ככה על המסך כתוב שהוא של חברת optrex pwb51026a-vo (נראה לי שזה הדגם ) כול מה שמצאתי זה http://www.piputilities.com/Dirs/Docs/IC_Part_Docs/LCD_Apollo_Docs/51026aae.pdf חוץ מזה לא מצאתי כלום הפכתי מלא פורומים וחיפסתי בגוגל ואין שום הסבר. אשמך עם מישהו יוכל לעזור לי הדבר היחיד שמצאתי זה זה ואני לא ממש יודע מה לעשות עם זה No. Symbol Level Function 1 FLM H / L First Line Marker 2 LP H / L Data Latch Signal 3 CP H / L Clock Signal for Shifting Dat…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בגלריית המודינג ישנו פרוייקט שנקרא "ה-HTPC של רן" ובתיאור שלו מתוארת בעייה כמו שאני נתקלתי בה. הפיתרון שמוצע שם הוא "אדמה משותפת לכל המכשירים". האם הכוונה להארקה משותפת למחשב ולטלוויזיה? איך עושים את זה?
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היכן ניתן לקנות ספק כוח 24 VDC היכן לקנות? האם ניתן לחבר RELAY לספקים כאלה כך שכאשר המחשב נדלק גם הספק הנוסף ידלק?
-
- 0 תגובות
- 783 צפיות
-
-
היי, אני רוצה להכין פאנל קדמי של USB2 למחשב שלי. קודם כל, לקחתי לוח הרחבה של USB1 שהיה לי במחשב הקודם(מוסיף 2 כניסות מאחורה) וניסיתי לחבר אותו ללוח אם. חיברתי אליו רכיב USB1 והוא עבד בסדר. ניסיתי לחבר רכיב USB2 והוא לא זוהה. חיברתי לאותו חיבור על הלוח אם הרחבה של USB2 שקיבלתי עם הלוח אם והרכיב USB2 עבד(ההרחבה הזאת זה רק שני כבלים, אין מעגל כמו ב USB1). עד כמה שאני יודע אין הבדל בחומרה בין USB1 ל USB2 (ברמת החיבורים) אז לקחתי וולטמטר והתחלתי לבדוק את החיווטים הפנימיים של שני החיבורים. הלחמתי (והארכתי את הכבל) על הלוח של ה USB1 בצורה כזאת שעקפתי את המעגל אבל נשאר לי הלוח(כדי שיהיה לי איך לתפוס אותו מקדימה). חיברתי שוב ללוח אם, USB1 עובד ועדיין ה USB2 נשאר לא מזוהה. מישהו יו…
-
- 2 תגובות
- 911 צפיות
-
-
שלום, מחר יש לי בוחן על הנושא ואני צריך עזרה איך אני מוצא זרם בסיס, קו עבודה, נקודת עבודה ושאר הירקות. תודה מראש.
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, קניתי מאוורר קטן לכרטיס מסך, עלה לי 10 שק בא.אבן .. בקיצור יש לי כמה שאלות לפני שאני מחבר אותו. 1. הקונקטור - הוא בא עם קונקטור של 4 פינים.. משו מוזר כזה ויש לו 3 חוטים, יש לי קונקטור נורמלי מהמאוורר הקודם אבל איך אני מחבר אותו? 2. חשמל - המאוורר הקודם התחבר לכ. מסך, על המאוורר הזה רשום 12V 0.15A , אני צריך להתעסק עם נגדים או משו או שפשוט לחבר וזהו? 3. לאן לחבר? לספק\ללוח\לכ.מסך? ניסיתי לצלם את הקונקטור הזה אבל המצלמה לא הצליחה לעשות עליו פוקוס.. (A80! לעזאזל) אז הה מה שיצא.. תמונה 1 תמונה 2 מקווה שתבינו משו..אם לא ברור תגידו אני יצייר או משו תודה לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 722 צפיות
-
-
אז ככה אני חדש לעניין המודים והיום עשיתי צעד ראשון בדבר - הלכתי לחנות אלקטרוניקה לקנות LEDים. למוכר אין מושג מהו הזרם/התנגדות/מתח שלהם אז הגעתי הביתה חיברתי נורת LED אחת לסוללה - לא עובד. שישרתי שתי סוללות (AA כלומר 2*1.5) וחיברתי ל LED - לא עובד. כשהייתי בחנות בדקנו לראות אם זה עובד ואני זוכר שהוא כיוון את המתח שם ל 3.5וולט והנורה האירה. מה אני עושה לא בסדר? תודה רבה, לירן
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מצטער אם אני מנגס על ה IR Reciver אבל קניתי היום חלקים.. ואי אפשר להכנס למדריך של heatseekerz..מישהויודע איפה אפשר למצוא אותו? עוד שאלה מה ההבדל בין המדריך ניגיד שלהם לבין המדריך של Winlyrc? הם טיפה שונים.. כנראה שאני יבנה לפי WinLyrc כי אני לא מוצא את שלהם. אז אם מישהו יודע איפה אפשר למצוא אותו .. תודה ד"א אני מצלם הכל
-
- 3 תגובות
- 832 צפיות
-
-
שלום, בשיטוטי בסייבר(איך אני נשמע כמו סבא ככה LOL...)מצאתי ת'מודר המוזר הבא:http://www.lionetwork.net/modules.php?&name=Edonkey&d_op=viewdownloaddetails&lid=13661&ttitle=%F1%E9%EE%F0%E8%F7:_%F0%E5%F8%E8%E5%EF_%EE%E7%E9%F6%E4_%F7%F1%E5%EE%E4_{%E2%E9%F8%F1%E4_8.5_*%E7%E3%F9%E4_%E1%E9%E5%FA%F8*}_/_Symantec:_Norton_Partition_Magic_8.5&archive= לא כל כך אהבתי את דרך הפעולה שלו,זה די ערבי הקטע עם המתג. חשבתי שבמקום אמצא ת'יוצורון שאחראי לכך שהכונן יודע שיש דיסקט בפנים ואעשה קשר בינו לבין המתג של המארז,מישהו עלה כאן פעם עם רעיון דומה רק עם כרטיסים ושטויות... אני די מתקשה למצוא אותו אבל...חוץ מזה שאני לא בבטוח במאת האחוזים שזה בר עשייה. בגלל זה אני פונה לכאן כ…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קודם כל, זה מוד ראשון שלי ואין לי הרבה ידע באלקטרוניקה (לפחות לא רשמי) אז סליחה על הבורות אמממ הדבר הכי קל ובר ביצוע לרמה שלי זה לדעתי החלפת הלד בעכבר וזה מה שאני מנסה לעשות, יש לי כבר עכבר (עכבר ישן שאני לא ממש צריך)וכבר פירקתי אותו לגורמים, עכשיו יש לי מספר שאלות יש בעכבר שני לדים (משום מה) אחד מרכזי בתחתית העכבר 5MM (נראה לי) ומעליו כיסוי לבן גדול שמקובע בתוך הלוח המודפס, איך אני מסיר אותו? ולד שני, מאחורי העכבר (מקביל לחוט PS2) מעליו אין כיסוי או משהו מיוחד אבל איך אני אמור להוציא אותו מתוך הלוח?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, הגיעו לידי כמה מודולים של 7 segments display , זה פשוט תצוגת ספרה רגילה (10 רגליים למי שמכיר). השאלה - האם אני יכול לחבר אותם למארז איכשהו ? כמו שמחברים LCD רק שפה אני אציג מספרים בלבד (נאמר טמפ'). מה אני צריך עוד להשיג ? איזה קישור למדריך יתקבל בשמחה. תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
OK, ככה, כרגע הגג של המארז שלי נראה ככה: נתרכז בזה: כמו שאפשר לראות, יש כמה פאקים, שאני מתכוון לפתור ע"י עיבוי הגבולות (אני אשתדל לעבות כמה שפחות...) נואשתי מלחפש אחר הניאון האדום שרציתי לשים מתחת לזה כדי שיאיר את הכוכב השני גוונים (המופרדים ע"י החריטה), והחלטתי לשים לד, שיאיר לי רק את החריטה. שאלה ראשונה: האים הפאקים האלה יבלטו יותר מידי? (אני לא אצליח לתקן את כולם...יש עוד אחד בזרועה העליונה של הכוכב... התיחום לא מדוייק...תראו בתמונה השנייה) שאלה שנייה: האים האור יגיע גם לנקודות האדומות בצדדים, אם אני אמקם את הלד במיקום של הפס האדום? במיקרה ואני כן אשיג ניאון, החריטה תיבלוט או שהיא תהייה בצבע של שאר החלון? (אם אני אאיר רק עם הניאון...) יש אפשרות לשלב בין …
-
- 2 תגובות
- 801 צפיות
-
-
שלום אנשים יש לי CDROM ושני רמקולים למחשב. השאלה שלי היא האם אפשר לנגן שירים מהכונן אל הרמקולים בלי ספק כוח של מחשב (אבל עם מקור מתח אחר) ובלי לחבר אותו למערכת סטריאו?
-
- 3 תגובות
- 868 צפיות
-
-
http://www.bit-tech.net/article/141/6 התמונה השניה והשלישית אתם יודעים עם איזה תוכנה הוא עשה את זה?? תודה לעונים או שאם מישהו מכיר אז תודה..
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ריאתי הרבה מקלטי IR שיש להם תוכנה אבל לא ראיתי שום מדריך סביר למשהו פשוט כמו חמישה כפתורים שמפעילים כמה תוכנות ושולטות עליהם מכירים משהו ?
-
- 3 תגובות
- 836 צפיות
-
-
פירקו בעבודה של אבא שלי איזה מיני בר ואבא שלי חשב שאולי אני אצטרך את ה LCD הזה למטרות מודינג... אז הנה כמה תמונות, תגידו לי אם יש מה לעשות עם זה...
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי,לאחרונה אני קורא על הרבה אנשים המחפשים רשתות של רמקולים במטרה למודינג. ובכן, אתמול יצאתי לסופר ובמקרה נתקלתי ברשת כזאת.. המוצר עצמו זהו מכסה[מרשת שחורה] לסיר בישול...אני חושב שאפשר להשיג את המכסה הזה בכמה גדלים מקווה שעזרתי למי שחיפש ... אסף.
-
- 0 תגובות
- 828 צפיות
-
-
היי, פתחתי את המחשב שלי היום ופתאום מהמאוורר שבתקרת המארז יצא מלא עשן כיביתי את המחשב ופתחתי אותו וראיתי שכל הבידוד של החוט שמעביר חשמל לפלופי נמס!! כן ככה שניה כל הבידוד נמס!!! הוצאתי את הבידוד הנוזלי למחצה ושמתי בידוד חדש וגם לו קרה אותו דבר ככה בשניה והחוט לא היה חם כי נגעתי בו שניה אחרי שהוא המיס את הדידוד המקורי כדי לשים את הבידוד החדש.... שהוצאתי את החוט מהפלופי הפינים של החשמל שלו היו עקומים אחרי שישרתי אותם וחיברתי שוב עוד פעם נמס הבידוד! מה לעשות אני מפחד שזה ישרוף לי חלקים במחשב? ממה זה נובע?? זה ספק שכבר עבד הרבה זמן כך שאין סיכוי שזה מעומס או משהו כזה.. תודה רבה רבה רבה מראש! ניר.
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הבחור הזה לוקח כל מני CONSOLE והופך אותם לניידים (הוספת מסך ובטרייה באריזה קומפקטית), עד כה הוא עשה לכל מני דברים גם ל PS1. השבוע הוא פרסם עם תמונות כיצד הפך את ה PS2 שלו לנייד, חובה לראות לכל מודר: http://www.benheck.com/Games/PS2p%201.htm
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
החלטתי שאני רוצה הגה לשחק במחשב, אז במקום לבזבז כמה מאות שקלים החלטתי לבנות בעצמי. אז עם מה אני מתחיל בעצם: גוייסטיק ישן ממש ישן לפני 10 שנים בערך שיש בו 3 Potentiometers שכנראה את אחד מהם אני יחליף הסבר בהמשך, חוט של גוייסטיק לgameport וזהו(תמונות אני יוסיף ביום חמישי). אז מה זה Potentiometer אתם שואלים את עצמכם?(או שאתם יודעים) זה בעצם ווסת אני לא מומחה לאלקטרוניקה זה כמו ווסת של אור שאפשר לעמעם איתו מנורה רגילה. אני צריך 3 כאלה, אחד להגה כמובן ,אחד לדוושת גז ואחד לדוושת בלמים. לאחר שעשיתי ניסיון קטן וחיברתי את כל הPot-ים דרך החיבור למחשב גיליתי שהם לא משהו ובעצם הPOT שהחי חשוב לי רועד, לכן אני יחליף אותו, אולי זה לא קשור לPOT, לא יודע אבל לא נראה לי שזה עולה כל כך הרבה…
-
- 24 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
קתודה UV, מאוורר UV, וכבלים מעוגלים... כמובן UV.. [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
למי שיש מאוורר של 120 מ"מ יכול בבקשה למדוד מה האורך שלו ומה הרוחב שלו? אני מתכוון לכל המאורר לא רק לחלק עם הכנפיים שמסתובבות, אלא לכל הריבוע עם הפלסטיק איפה שמחברים את המאוורר למארז. [זה צריך להיות 12X12 ס"מ?!] תמדדו בבקקשה ותגידו לי... תודה, טל
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם אני חדש בפורום שלכם יש לי משתמש כבר כשנה בערך אבל השתמשתי בו פעמים ספורות ממש מזמן אני דיי פעיל בפורום של GAMER אבל אני ממש רוצה לנסות להשתלב בקהילה שלכם. תחום הידע שלי במחשבים הוא דיי נרחב בנושא חומרה ותוכנה ותמיכה טכנית ויש לי ידע גם במודים למיניהם (אבל אני לא יודע כלום על OC ) ואני מאמין שזה יהיה גם הפורמים היחידים שאני יגיב בהם כי אלו בעיקר תחומי העיניין שלי במחשבים, אני לא כל כך מתעניין במשחקים וכו' אני יותר מתעסק אם תוכנות וחומרות ואני מקווה שאני יוכל לשמש כעזר בעתיד לחברי הפורום הזה. אבל נכון לעכשיו יש משהוא שאני רציתי לשאול אתכם יש בבעלותי מתאם IRDA ל USB ורציתי לדעת אם משהוא ממכם מכיר יישום או תוכנה כל שהיא שניתן בעזרתה לסנכרן בין שלט כל שהוא למחשב בכ…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום , יש לי משאבה מסוג Danger Den 12v-d4 , שצורכת 18 וואט בחיבור 12 וולט, ואני מעוניין לחבר לה פוטנצימטר על מנת לשלוט על העוצמה שלה. האם תוכלו להמליץ לי על אחד מוכן (רק לקנות) בזול עדיף בלי פאנל , סה"כ אני מתעצל לחפש בחנויות אלקטוריקה ולחבר לבד, אני מעדיף שזה יראה מקצועי ולא מאולתר כמו שאר העבודות שלי....חחח.. תודה רבה.
-
- 7 תגובות
- 874 צפיות
-