עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. שיהיה באורך 5 ס"מ לפחות, חזק (מברזל או מתכת חזקה). קוטר חיצוני - 30 מ"מ, ההברגה צריכה להיות על כל הצינור מבחוץ.

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by roi286,

חברים יקרים, ערב טוב! יש לי שאלה : במכונת התספורת שלי יש סוללת ניקל קדמיום שכנראה סיימה את חייה, ( לא מצליחה להיטען כלל) , יש לי העדפה אישית למכונה ובגלל זה אני לא מתעד להיפטר ממנה. לעצם שאלתי לא מצאתי אחד לאחד את אותה סוללה ( המכונה כבר לא צעירה ) מה שכן מצאתי זה את אותה סוללה ( מתח , הספק ) בניקל מטאל, אפשרי להחליף ? מכרים טכנאי טוב באזור חיפה ? המון תודה. רועי.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by r0yi,

http://i01.i.aliimg.com/img/pb/902/452/549/549452902_010.jpg בניתי מעכרת אני רוצה לחבר לה את הנגן USB שבתמונה רק רציתי לדעת שאני מחבר את זה נכון 12 V צד ימין כניסת אודיו צד שמאל השלושה יציאה AGND ,R OUT >>>> L OUT AGND אנטנה לרדיו צד שמאול רק לא הבנתי מזה ה VCC כך נראה הרמקול

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  4. יש לי כבל רמקולים די עבה של 2.5 מ"מ שאני מעוניין להלחים לו לשני הצדדים מחברי RCA כדי לחבר לרמקולים. הבעיה שהמתאמים קטנים ולא נוחים להלחמה וגם הכבל עבה וקשה לחמם אותו עם המלחם הפשוט שיש לי שמגיע עד 450~ מעלות. אני משתמש בבדיל 60/40 0.4מ"מ ויש לי גם 1מ"מ. תמונות: http://jpg.co.il/view/514cba4bb6327.jpg/ http://jpg.co.il/view/514cba4bbbff5.jpg/ שימו לב בתמונה הראשונה , החיבור הקטן של המחבר הוא ללא חור , אלא כמו צינור חלול בלי הלמעלה ונוצר איזה שקע שאין לי מושג איך אפשר להלחים לשם כבל. בתמונה השנייה רואים את הכבלים העבים. אשמח לעזרה, תודה.

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. שלום לפני כמה זמן קראתי שכדאי לחבר מיקרו-בקר למחשב, דרך USB Hub, כך המחשב מוגן במקרה של "בעיה" שמתרחשת לנו במיקרו-בקר. האם באמת צריך לדאוג בקטע הזה? תודה card

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by spring2005,

קצת לא קשור לפורום אבל לא מצאתי מקום מתאים יותר. אני מתכוון לשפץ מברגה ישנה. אני מניח שאצטרך להחליף את הגריז בפנים. איזה גריז מתאים? האם יש סיווג לגריז כמו לשמנים? איפה ניתן לקנות גריז כזה בדרום? תודה

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. שלום יש לי מצלמה קטנה ויש לה בטריה שנראת ככה: http://sizmedia.com/my.php?i=mn1utjeyyxyz.jpg חלשה מאוד אני רוצה לשים לה בית בטריה חדש כמו זה: http://sizmedia.com/my.php?i=xoyqa0dnkjdz.jpg האם זה אפשרי??

• 2 תגובות
    • 866 צפיות
  8. Started by 0TB/s,

מצטער אם זה ישמע קצת חובבני אבל ראיתי בגלריה וגם ביוטוב מה אנשים עושים וקיבלתי השראה. הבעיה? אני 100% מתחיל ואין לי ממש מושג איך דברים עובדים. אני יודע שיש את גוגל, אבל גוגל נותן כל כך הרבה אתרים שלך תדע מה אתה קורא, ובמקום להביא לי תועלת אני מקבל כאב ראש. אז אני מבקש הכוונה. עזרה לגבי ממה להתחיל, ואיך להתקדם משמה. מישהו יכול לעזור?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by sharon_M159,

בפרויקט שלי אני צריך מקום לאכסון נתונים וחשבתי להשתמש בEEPROM של הארדואינו השאלה שלי היא איך אפשר לרשום מילים שלמות למקומות מסוימים לEEPROM ? לפי מה שהבנתי אפשר לכתוב לשם רק ביטים בודדים אבל לא הייתי בטוח, הכי בטוח לשאול פה תודה

• 2 תגובות
    • 990 צפיות
  10. הם באים הגודל הזה לפי מה שאני יודע רק במארזים מסויימים של TT יש כאלו יותר קטנים שמצאתי באייבי אבל מעוניין בכאלו (בעל קוטר ראש של 15 מילימטר בערך) מישהו מכיר איפה ניתן לרכוש?

• 2 תגובות
    • 803 צפיות
  11. שלום. יש לי Raspberry Pi. עובד לי מעולה! דבר אחד מפריע לי: כאשר הוא מחובר לכונן חיצוני עם ספק כוח עצמאי, הכל עובד מעולה. א-ב-ל, כאשר אני מחבר כונן חיצוני "נייד" (ללא ספק כח עצמאי), הוא לא מצליח להפעיל את הסרטים, למרות שהוא כן "רואה" אותם (אפשר לנוע בין הקבצים). יש לי הרגשה שמדובר בחוסר היכולת שלו לספק לכונן כח. האם כך הדבר? במידה וכן, מה עושים? המון תודה

• 2 תגובות
    • 2.6k צפיות
  12. Started by sharon_M159,

כותרת.

• 2 תגובות
    • 998 צפיות
  13. Started by kaplanshaked,

אני רוצה להתחיל להתעסק קצת בארדואינו ראיתי קצת סרטונים וקראתי קצת מאמרים יש לי כמה שאלות השמח לקבל תשובה. 1. איזה לוח הכי מתאים למתחילים או שזה לא ממש משנה (חשבתי להתחיל עם mega 256). 2. איזה עוד לוחות כדי לקנות? (הבנתי הבנתי שיש לוחות שמתיישבים על הלוח הראשי). 3. איזה מדריך מומלץ לאנשים ללא רקע בכלל בתחום?. (מומלץ בעיברית). 4. האם יש קורס של כמה ימים של ארדואינו בארץ? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. המדפסת היא hp j6413, כשסורקים איתה מקבלים במקום תמונה, רעש. מה יכול להיות הגורם לכך? האם זה בר תיקון?

• 2 תגובות
    • 675 צפיות
  15. רציתי לדעת האם תיאורטית ומעשית קיימת אפשרות לחבר את הפקס לחיבור 3.5MM סטנדרטי ישירות לפלאפון כך שאחרי החיוג (שיבוצע בפלאפון) הפקס יפקסס? באמצעות בקר אני מניח שזה אפשרי לבנות ממשק שידמה, השאלה אם שימוש בחיווט רגיל, ללא בקר, יספיק לפחות על מנת לשלוח פקסים

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by Vessilate,

היי יש לי כבל SATA אדום. אני רוצה לשים עליו סליבינג כחול או שחור (נראה כבר) אני לא רוצה שיראו את צבע הבסיס. השאלה שלי היא, האם אני יכול לשים עליו איזולירבנד בצבע שאני רוצה, ואז לשים את הסליבינג על האיזולירבנד? תודה רבה

• 2 תגובות
    • 881 צפיות
  17. Started by card,

שלום לפני כמה זמן הזמנתי כמה לוחות Pro Mini מאיביי, ואחרי כמה זמן הזמנתי גם את המתאם FTDI הבא, מהחנות של IteadStudio: http://imall.iteadstudio.com/im120525005.html ועכשיו, סוףסוף ניגשתי לנסות לחבר בינהם ולראות שהכל עובד טוב. בגדול זה אכן עובד טוב, רק יש בעיה קטנה: אם אני לוקח את המתאם FTDI הנ"ל, ומחבר אותו קודם למחשב בעזרת USB, (כשהרגלי יציאה שלו עדיין באוויר, ולא מחוברות ל-Pro Mini), ורק אחרי זה מחבר את רגלי היציאה שלו ל-Pro Mini, אז זה לא עושה Upload, וסביבת הפיתוח נותנת את השגיאה הבאה: "avrdude: ser_send(): write error: sorry no info avail" אם לעומת זאת אני מחבר את זה בסדר הבא: קודם מחבר את רגלי היציאה של המתאם FTDI אל ה-Pro Mini, ורק אחרי זה מחבר את המת…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by orencz,

שלום וברכה! אני מוכרח להגיד שזה פרויקט ראשון שלי עם ארדואינו. האם אפשר בעזרת הארדואינו אונו להתחבר ולשלוט על שלושה מנועים בעלי מתח 230 V ? ואם כן, באיזה דרך?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by arieltan,

הסיבות והתנאים לביצוע הפרויקט לאחר שלוח המחשב המשני בן ה-7 שבק חיים ובנוסף הנייד הסלוני בקושי מעלה Ynet, החלטתי לקחת את רכיבי המחשב שנותרו לבניית HTPC חזק מספיק למשחקים, אלגנטי (קריטי) שיעבור את אישור האישה למיקום בסלון וכמובן שיהיה מתוכנן נכון מבחינת קירור ומינימום תחזוקה מונעת למחשב שעובד 24/7. בחירת מארז לאחר שסקרתי וראיתי את רוב המארזים הקיימים בשוק בכל הגדלים הגעתי למסקנה שמארזי low profile מתמזגים יפה יותר עם המכשירים הנמצאים בסלון כגון מגבר, ממירים, מזנון ועוד. ...ועל מנת שהמארז יתאים לדרישותיי הגבוהות אאלץ להוציא מהמחסן את ציוד הבטיחות, דיסק צד, מקדחה/ים, מקדח משחזת, מקדח כוס 115, שופין וכו'. קניתי מארז (LP) נמוך עם שלט IPPON Q4 בעל נוכחות אלגנטית. מינימום תחזו…

• 2 תגובות
    • 3.3k צפיות
  20. Started by orei,

אני ממש חדש בנושא וקראתי על זה מזמן פשוט לא היה לי זמן להתעסק עם זה עכשיו השאלות שלי הן אם למישהו יש מדריך איך עושים את זה כולל החלקים שצריך? האם יש לכם דגשים מסויימים בעבודה עם הלוח האם לדעתכם זה אפשרי לביצוע עם הידע שלי באלקטרוניקה לא בשמיים? כמה פרוייקט כזה צריך לעלות? ושאלה אחרונה טיפה לא קשורה אם יש אפשרות בגלל שזה מתנגן מהמחשב שבמקרה ואני משמיע מוזיקה הלדים עבדו פי המוזיקה? תודה ושבת שלום!

• 2 תגובות
    • 905 צפיות
  21. Started by Pythagoras,

שלום לכולם, אבד לי ספק הכח לרמקול JBL Radial, בתחתית המכשיר כתוב - 24V 2.3A איפה אני מוצא כזה בארץ, מבלי להזמין מאיי-ביי וכדומה ? כמו כן איך אני מוודא שהחיבור חשמל מתאים בגודלו לכניסה ברמקול... תודה רבה לעוזרים

22. Started by yakirsh4,

שלום, אני רוצה לעשות סוויץ HDMI לחיבור שני מכשירים לטלויזיה אחת בלי הצורך להוציא את הכבל HDMI ממכשיר אחד לשני אני זוכר שפעם קניתי אחד כזה ושהוא התקלקל פתחתי אותו וראיתי שם שהמתג הזזה הראשי הוא בעצם חתיכת פלסטיק שממנה יוצאים הרבה ריבועים במחוברים לסוויצים כאלא http://www.ebay.com/itm/1-pcs-2-Position-SPDT-Vertical-Slide-Switch-1-Pole-2-Throw-ON-OFF-3-Pin-PCB-/230986755302?pt=US_Rechargeable_Batteries&hash=item35c7e22ce6 ואז בעצם שאתה מזיז את הסוויץ הראשי הוא מזיז הרבה סוויצים קטנים שכל אחד מחובר לפין אחר של החיבור HDMI השאלה שלי היא איפה אני יכול למצוא חתיכת פלסטיק שיכולה להתחבר לסוויצים הנ"ל או פשוט סוג של סוויץ גדול שמזיז הרבה סוויצים קטנים מבפנים מקווה שהבנתם אם לא…

• 2 תגובות
    • 769 צפיות
  23. Started by yamamoto,

אם כבר התחלתי אז אני ימשיך לקבל המלצות מחברי הפורום ...לפני שבוע anatoli המליץ לי על רב מודד טוב Uni T UT61E וכבר הזמנתי מאיביי לפני כמה ימים כי בארץ זה לפחות 150 שקל יותר עכשיו אני רוצה לקנות בדיל איכותי ודק וגם פלאקס טוב נוזל או שפורפרת ( לא יודע מה עדיף ) ובכלל אני מעוניין לדעת מאיפה אפשר לשיג דברים טובים בזול בארץ אני מתכוון לדברים כמו חוטים להלחמות, מחברים עדינים למתח, ושרינקים... פערי המחיר בין קניה בארץ לקניה בחו"ל של כל הג'אנק הזה זה הבדל רציני?

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by yakir1834,

יש לי כרטיס WIFI ממחשב נייד, יש לו חיבור לאנטנה אחת, ומקום הלחמה ריק לעוד אנטנה, אם אני אלחים קונקטור במקום הריק, אני יוכל לחבר לשם אנטנה נוספת? אני לא רואה על הכרטיס שחסר עוד רכיבים... מצורף תמונות http://i1265.photobucket.com/albums/jj514/yakir1834/public%20share/2013-07-03155135_zps84bc5c09.jpg http://i1265.photobucket.com/albums/jj514/yakir1834/public%20share/2013-07-03155147_zps41c8189b.jpg

25. Started by שמוליק82,

זהו הפרויקט הראשון שלי בתחום. רכשתי לוח Arduino uno R3 . חברתי את הלוח באמצעות הכבל (הנורה דולקת). איני מצליח לעשות deploy לקוד על גבי הלוח וזאת כאשר אני משתמש בדוגמאות הקוד שמובנות בתוך ה IDE. אשמח לעזרה. תודה, שמוליק

דיונים חדשים בפורומים