אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
-
מה הנגד המשתנה צריך להיות? 100 קילו אוהם 10 קילו אוהם לא הבנתי.. אם זה לא משנה, מה כדאי?
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני מבקש מהמנהל לתת לי להוסיף לת'ראד "כל מה שרציתם לדעת על אלקטרוניקה והעזתם לשאול!" כמה הסברים משלי על ציור סכמטי של מעגל חשמלי ועל פוטנציומטרים וכוליי...
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
התחלתי לבנות פדאל - קניתי חלקים והכל.. אבל הציור שיש לי הוא ללוח שורות.. הקטע הוא שיש לי לוח עיגולים כזה פשוט יותר השאלה שלי היא כזאת: יש מישהו שיכול להעביר לי את הציור של לוח שורות לציור של לוח עיגולים? http://aronnelson.com/gallery/album17/SILICON_FUZZ_FACE אם למישהו יש תוכנה שעושה דבר כזה או שהופכת מתיאור סכמתי שאני יכול לצייר בה אז שירשום גם את השם שלה.
-
- 2 תגובות
- 986 צפיות
-
-
לכל מי שרוצה אתר מצויין לרכישת רכיבים אלקטרונים בזול יש לציין שיש מינימום הזמנה של 5 דולר +דולר משלוח http://www.taydaelectronics.com
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
עיינתי בעמוד המדריכים ובכמה מדריכים שונים ברחבי האינטרנט בחיפוש אחרי מדריך בניית ריובאס פשוט... אשמח אם מישהו שמבין באלקטרוניקה יוכל להסביר לי מה החשיבות בשימוש במייצב מתח ומדוע אי אפשר לחבר את הנגד המשתנה פשוט בחיבור ישיר למאוורר?
-
- 2 תגובות
- 756 צפיות
-
-
ברשותי מארז עם האוורור הבא: 2 מאווררים מקדימה - מכניסים אוויר 2 מאווררים מאחורה - מוציאים אויר מאוורר בצד המארז שמכניס אוויר. מאוורר של הספק כוח (ליברי 500). האם הסידור שלי טוב ? צריך לשנות משהו ? מה דעתכם ?
-
- 2 תגובות
- 812 צפיות
-
-
אני מתלבת בין שני דברים: לקנות גריל מוכן, או לעשות אחד. אני יכול להשיג קפיץ בקוטר 5 מ"מ באורך מספיק למה שאני מתכנן (הממחסן שאני עובד בו ... מי אמר שאפסנאים לא דואגים לעצמם דבר ראשון???) אני חשבתי על גריל מרובע עם הכיתוב IG, בתוך משושה (אולי מאוחר יותר אני אביא תמונה...). הקפיץ מגיע במצב מקווץ לגמרי (אין רווח בין העיגולים) והוא די קשיח, בצבע נחושת/ זהב. או לקנות איזה גריל מוכן ויפה : מה אתם אומרים... ואיך אני יכול לחבר את הקפיץ (אני מתכוון לחלק אותו לכמה חלקים, ואני צריך לחבר אותם... הלחמה לא תחזיק וריתוך לא יצא יפה... חשבתי על דבק מגע, אבל אני לא חושב שהוא יחזיק... הקפיץ די חזק, ואני אצתרך לקופף אותו קצת...)
-
- 2 תגובות
- 688 צפיות
-
-
הייתי רוצה להתייעץ לגבי הוספת מאוורר עליון למארז, כרגע על המארז: Scythe Kaze-Jyuni בחזית דוחף פנימה 12 ס"מ 1200 RPM Scythe Kaze-Jyuni אחורי מוציא החוצה 12 ס"מ 1200 RPM על שלישיית דיסקים של WD יש את המאורר הדיפולטיבי של המארז (כחול). הייתי רוצה לדעת האם יש מקום להכנסת עוד מאורר בחזית ועוד אחד בגג המארז, כמו כן חשבתי על קניית דלת מארז עם מאוורר מובנה של 25 ס"מ . כמובן שאני לא חושב על הכל יחד אלא מנסה להשיג תוצאה טובה בלי להרעיש מדי. <מונה מצורפת> [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מלא חוטים מההארד דיסק..מהסי די מהפלופי מהספק בלה בלה בלה ...בקיצור מלא חוטים איך אני יכול לסדר אותם..?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אוקייי יש לי 2 מסכים אחד שמצאתי ואני לא יודע של מה הוא והשני מדיבורית ישנה של רכב(מוטורולה 9520) עכשיו לשתיהם יש 14 פינים הקטע שלמסך של הדיבורית לא כתוב את הבקר HD44780 אלא מלא שטויות אחרות ואילו על המסך השני הגדול כתוב את שם הבקר הקטע שאם המסך קטן אז יותר נוח למצוא לו מקום וגם יש לו אופציות מגניבות של קליטה ושטויות כאלה והמסך הגדול כנראה רק מספרים... תמונות: מסך גדול: מסך קטן: גדלים של המסכים לפי קנה מידה: תגידו לי מה יותר שווה לעשות בו כדי לא לבזבז סתם זמן וחלקים
-
- 2 תגובות
- 810 צפיות
-
-
היי קניתי מאוורר ממש טוב השם הוא :Smart Case Fan Blue LED אז אני לא משתמש בפונקציה של האוטומטי לפי החום אז יש לי חיישן מיותר מה אפשר לעשות איתו? דרך אגב ניסיתי את המאוורר SF2 לעומת מה שיש לי עכשיו הם לא שונים במהירויות אבל ברעש שונים ובנוחות גם מה שיש לי עכשיו יותר טוב מבחינת אסטתיקה וגם רעש שונה וזה באמת וגם נוחות הוא מתחבר לספק וגם לSYS FAN אפשר
-
- 2 תגובות
- 683 צפיות
-
-
אמממ אני ממש מקווה שכתבתי את הכותרת כמו שצריך כי אני גולש פה די הרבה ואני יודע שעל כותרת אתם ממש קוטלים את החדשים......(אגב חדשים הכוונה שאני לא פעיל פה בנושאים ) אז ככה אני עשיתי כבר מוד למחשב אחד שלי אבל הוא כבר היה צבוע בצבע כסף עכשיו יש לי מחשב נוסף שאני רוצה למדר הוא בצבע רגיל המגעיל ואני רוצה לצבוע אותו בשחור המארז כבר כולו מפורק ומוכן לצביעה רק רציתי לשאול איך אני בדיוק צובע אותו מבלי שיהיה מעיין שפשפוים כטלה וחיספוסים בצביעה כמה שכבות לשים ובכלליות הסבר קצר ולעניין איך עושה את זה שיהיה פרפקט תודה מראש לכולם אלון
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קניתי את המסך הנ"ל חיברתי אותו לפי מדריך והעלתי את הקוד שהמוכר הביא ואני לא מקבל שום תצוגה http://www.ebay.com/itm/261121636224?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום אני צריך לדעת איפה אפשר לקנות פלסטיק פרספקט באזור המרכז אני כל השמן מחפש אבל לא מוצא יפה אבל אני יודע שיש בתל אביב.... מי שיודע איפה אפשר לקנות פרספקט בחנות באזור המרכז (ראשון) שיכתוב לי ..... תודה......ביי
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
המעגל הוא של 24V שהמטרה להעביר 24V דרך מפסק ולהדליק LED בשביל אינדיקציה שהמפסק עובד בניתי את המעגל מה- אל המפסק אל הLED כבל ו+ (הLED נדלק אין בעיה כאן הבעיהנוצרת כאשר אני מנסה לוסיף חוט מהמפסק - ישירות אל + (בפועל יהיה שם ריליי) ואז הLED כבה מה הבעיה פה?
-
- 2 תגובות
- 810 צפיות
-
-
סליחה על הבורות, אבל אין לי מושג איך קוראים לזה ובמיוחד איפה לקנות אחד -.-' האם יש גם מפצל שאפשר לחבר עליו 2 מאווררים(יש לי חיבור מולקס פנוי אחד)? פשוט שמתי לב שאחד המאווררים במארז שלי לא פועל, וכשבדקתי את העניין, הסתבר שהוא לא מחובר(ואין לאן).
-
- 2 תגובות
- 754 צפיות
-
-
האם אפשר להפוך כל מחשב לHTPC או שיש לו סטנדרט מסוים? לא אכפת לי שזה יהיה מחשב לא כל כך מוצלח אבל שיתפקד כמו מחשב HTPC. ברשותי מחשב ישן מבוסס פנטיום 2... אני חושב שאני יכול להשיג פנטיום 3 אחד אבל כרגע יש לי פנטיום 2 שאני יכול להפוך אותו... האם ניתן להפוך אותו למחשב HTPC (אפילו שיהיה גרוע...)? אם כן, תפנו אותי למדריך או הסבר איך עושים זאת די בכללי... בבקשה... תודה לכל העוזרים, שמעון
-
- 2 תגובות
- 758 צפיות
-
-
תראו אני לא משהו באלקרוניקה ורציתי לדעת ולבין קצת יותר קראתי את הסטיקי אבל עדין לא כתוב שם הרבה אז אפשר איזה מדריך או אולי ספר מומלץ(בעברית)
-
- 2 תגובות
- 771 צפיות
-
-
בשביל המוד שלי: (גג המארז-) רקע לבן, בצדדים פסים בצורת ברק בגוונים של כחול ותכלת, החלון בגודל 80 מ"מ ולפניו יש חלון נוסף בצורת כוכב, עם תאורה אדומה. אני רוצה מאורר 80 מ"מ של COOLER MASTR, שיתאים למוד ושיעבוד טוב (בסביבות ה4K סל"ד). אני יודע שיש מאוררים שזוהרים, וכאלה שנותנים תאורה גם מסביב, אני פתוח להצעות... אבל אני רוצה שהמוד יהייה פחות או יותר אחיד, אז אל תציעו לי כל מיני מאוררים עם תאורה שמתאימה לדיסקוטק (מלא צבעים שלא קשורים אחד לשני ולשאר המוד... זה לא שאני מתנגד לתאורה מגוונת, העיקר שלא יהיה יותר מידי פרוע...) תודה
-
- 2 תגובות
- 660 צפיות
-
-
יש לי שאלה.. האם ניתן לבנות טיסן ביתי? אם כן כיצד? (אשמח לקבל שירטוטים..) בתודה אלעד..
-
- 2 תגובות
- 943 צפיות
-
-
בהמשך לפרויקט מודינג בשעה שפורסם על אינפרא אדום http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=73896.0 רציתי לשאול אם הרסיבר IR שברשותי מתאים דגם OPT601 כמדומני, פירקתי אותו מטלויזיה ישנה, מצורף לינק לפרטי רכיב: http://www.americanmicrosemi.com/information/spec/?ss_pn=OPT601 ועוד משו, אני לא מצליח לראות את התמונה של השרטוט באותו פורום, אם זה בעיה רק אצלי אשמח לקבל קישור חדש לתמונה או לינק לשרטוט ממקום אחר תודה :)
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, רציתי לדעת אם יש מישהו שיכול לעזור לי בנוגע לשימוש בטיימרים במיקרו בקר 80C31 ( הוא עובד כמעט כמו כל בקר ממשפחת 8051). מה אני רוצה שזה ייעשה: ככה, אני מכניס לרגל במיקרו בקר (פורט 1.5) מוצא של גלאי IR, כשיש פעולה בגלאי הוא מוציא ירידת שעון למשך זמן מסויים. הבעיה היא שאני לא מצליח למדוד את הזמן הזה בעזרת המיקרו בקר, פחות או יותר עשיתי שימוש ב- TMOD=1 (16 bit) s והבנתי שצריך לעבוד עם TL0 ו TH0. יותר מזה לא הצלחתי. אשמח אם מישהו יוכל לעזור או לתת דוגמא. תודה רבה!
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
תגיבו מה אתם חושבים[br]פורסם בתאריך: 19.01.2008 בשעה 19:44:04 ...[attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 943 צפיות
-
-
יש ברשותי ממסר מסוג : http://www.teledynerelays.com/pdf/military/hd.pdf. עכשיו התפקיד של הממסר הוא לקצר בין שתי רגליים שבעזרת כך מערכת מסויימת מתחילה לפעול. עכשיו הממסר לא עושה את תפקידו , זאת אומרת הוא תמיד מקצר לפי המערכת, אבל שאני עושה בדיקת קצרים בעזרת FLUKE הוא מראה שבעצם הממסר עובד ויש קצר ואין קצר (על ידי ציפצוף). אני די תקוע , יש למישהו רעיון? החלפתי במקום הממסר מתג ידני והמערכת עובדת כנדרש, אז זהוי בעיה של הממסר. אשמח לתשובה.
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-