עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Shaul.Zuarets,

שלום רב, יש לי מגן ל microSD. הוא חלק לגמרי. האם ניתן לקנות מחברים שיחברו אותו לארדואינו? אם כן, איזה ואיפה? תודה רבה

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by tllbie,

אני צריך עזרה (שירטוט מעגל חשמלי + בקר ) בכדי לחבר ולשלוט על מנוע חשמלי 36v 800w איזה בקר הכי מומלץ ואיזה הגנות צריך וכדאי לשים כדי להגן את ארדואינו (UNO) מקצר או מתח גבוה מדי (מתכוון לחבר מצבר של רכב 12V)

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by card,

שלום אני משתמש במיקרו בקר Arduino Nano, שהיתרון בו הוא שהוא נכנס למטריצה. יש לו חסרון קטן, והוא ש-כל ה-Shield-ים הרגילים, מן הסתם, לא יתחברו אליו, בגלל שאין לו את המבנה המתאים כמו של ה-Uno. כדי לחבר אותו לאינטרנט, יש לי שתי אפשרויות: 1) Ethernet Module: http://imall.iteadstudio.com/m120525007.html 2) Ethernet Shield: שלא יתלבש עליו פיזית, אלא פשוט אחבר לו מתח, ואת חוטי ה-IO המתאימים http://www.buyincoins.com/new_en/details/ethernet-shield-w5100-for-arduino-2009-uno-mega-1280-2560-product-13785.html ניתן לחבר את ה-Arduino Nano אל ה-Ethernet Shield, ע"י כך שנחבר את פינים 10-13 ב-Nano, אל 10-13 ב-Shield. עוד יתרון ב-Shield, הוא שהוא כולל כבר מייצב ל-3.3v שאפ…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by card,

שלום במפרט של Arduino Uno, החל מ-Revision 3, במקום להשתמש בשבב FTDI, משתמשים בשבב ATmega16U2, שהוא גם כן של Atmel, והוא מריץ תוכנה שגורמת לולתפקד כ-USB-to-Serial Converter. השאלה שלי: אם עכשיו גם השבב השני הוא של Atmel, אז מה בעצם ההבדל בין ATmega16U2 ל-ATmega328? ולמה למשל לא להשתמש בשני שבבים זהים, למשל פעמיים ATmega16U2 בתוך הבקר, אחד מתוכנת לשמש כ-USB-to-Serial Converter, והשני עבור התוכנה שאנחנו כותבים? תודה card

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by kkffiirr,

אחרי שכל הפורום כאן רכש את הערכה הזו, האם מישהו התחיל לעשות עליה פרוייקטים? אני מחפש רעיונות, אבל בעצם אני לא יודע מה היכולות שלה, האם היא מסוגלת למשל להתממשק לזיכרון חיצוני? האם היא מסוגלת לנגן אודיו שמאוכסן בקובץ מקודד כמו MP3 או OGG או כל דבר אחר? (אני יודע שמבחינת תיכנות הכל אפשרי, השאלה אם יש מגבלות חומרתיות)

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by Maniac,

אהלן, ראו בבקשה את התמונה שצירפתי. זהו הרד דיסק נייד WD Elements SE 1TB שהקונטורלר שלו בדרך לשבוק חיים (לא ניתן להתחבר דרך ה-USB, יש הודעות שגיאה למכביר). פירקתי אותו מעטיפתו החיצונית, ואני מנסה להתחבר דרך החיבורים האחרים, אבל הם נראים לי לא סטנדרטיים - מישהו יכול לעזור ולומר כיצד מתחברים לאלה המוקפים באדום? (האיקס הכחול - לא ניתן להשתמש בחיבור זה כי הוא דפוק). תודה!

• 2 תגובות
    • 935 צפיות
  7. אהלן כולם יש לי מגבר ישן של ימאה Yamaha Twentyfive 112 amp model G25-112 מגבר נחמד מאוד, חזק ושירת אותי נאמנה עד ש.. באזים בכפתורים היו ממזמן, הייתי בטוח שזה עניין של מגעים ותכלס זה גם לא הפריע. כרגע המצב הוא שאם אין איפקט מהגיטרה (זאת אומרת בפריטות חלשות או מתי שמשתמשים בסינגלים קדמיים וכו) אז הצליל (עוצמה) דועך בצורה משמעותית מאוד ומהר. אני לא מבין גדול באלקטרוניקה אבל אם הייתי צריך לנחש, האות שיוצא מהגיטרה, ככל שהוא חלש יותר (כגון שימוש בפיקאפים קדמיים (גשר) ואי שימוש באחוריים או בקדם מגברים וכו) הוא דועך משמעותית, הייתי אומר אפילו אקפוננציאלית (חננה שכמותי). פתחתי את המגבר לראות אולי יש שמה איזה קבל נפוח או משהו כזה שנראה לא טוב אבל לא מצאתי כלום. מה אפשר לעשות??הממי…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. http://febon.blogspot.com/2012/09/dvb-t-transmitter-tx-usb-dongle-of-dvb.html משדר קטן ב USB ל DVB-T אני מחפש כזה כבר הרבה זמן..

• 2 תגובות
    • 972 צפיות
  9. שלום לכולם, קיבלתי (בשעה טובה) את ה Stellaris LaunchPad אני רוצה להתחיל לשחק קצת עם קוד אבל ניסיתי להוריד את סביבת הפיתוח שהבנתי שהיא נקראת StellarisWare אבל שאני בא להוריד מבקשים ממני U.S. Government export approval: נראה לי קצת מפחיד השאלות שם, חברה (שאין לי) מטרת עבודה וכו' השאלה שלי אם אני בכיוון ואת זה צריך באמת לפיתוח על הלוח הזה? ועוד כמה שאלות: האם יש Shild לאינטרנט? ומישהו יכול לתת לי הסבר קצר על הפינים שם ?

• 2 תגובות
    • 927 צפיות
  10. Started by udilbaz,

צהרים טובים קוראים לי אודי ואני רוצה להתחיל בפרויקט PC CAR. אני מעוניין בפרויקט דל עלויות לכן אני משתדל להשתמש ברכיבים משומשים ולרוב, לא הכי מתאימים. אז נגיע לבעיה שלי.. פירקתי מסך מDVD נייד ואני מעוניין להשתמש בו. עכשיו הכבלים שיוצאים ממנו לא מוכרים בכלל. יש לי סבלנות (למרות שאין לי זמן בכלל) אבל זה תחביב בשבילי, אני מעוניין להמיר אותו לVGA או חיבור כלשהו שירצה אותי. יש על הרכיבים תרשים קצר על כל יציאה , אבל אין לי מושג איך אני מחבר את המסך למחשב ונותן לו גם מתח חשמל (ברור לי שהוא לא יעבוד רק על חיבור VGA) הינה כמה תמונות: http://jpg.co.il/view/50c34c0b8a01f.jpg/ http://jpg.co.il/view/50c34c0b8deb9.jpg/ http://jpg.co.il/view/50c34c0b9165d.jpg/ http://jpg.co.i…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. אם סליבינג מדבר אליכם, זה הזמן להצטרף לקבוצה שהולכת וגודלת כל יום !!! ;D מה זאת הקבוצה הזאת בכלל? The International Computer Sleeving Community is a group for sleevers and beginning sleevers to share sleeving related information, sleeving guides, sleeving photos, and sleeving methods, sleeving sources/vendors and custom sleeving sellers. The first and foremost goal of the ICSC is to share information and to help each other reach new levels of perfection in our trade. We will always take the time to help out anyone who has a question regarding sleeving. חוקים: https://www.facebook.com/groups/ICSCommunity/?fref=ts

• 2 תגובות
    • 872 צפיות
  12. Started by ViPeRT,

שלום לכולם צרפתי תמונה של 2 רכיבים ורציתי לדעת מה הם ואיך בודקים אותם תודה מראש

• 2 תגובות
    • 852 צפיות
  13. Started by LIDOR_13,

היי אני חושב לעסוק במודיג כסתם תחביב השאלה היא איזה דרמל לקנות? יש של חברת WOLF ב200 ש"ח ויש של דרמל המקורי הדגם הכי זול ב450.... הדרמל של WOLF יספיק לי? ועוד שאלה,ציר גמישש הוא חיוני?

• 2 תגובות
    • 959 צפיות
  14. Buy an MSP430™ bundle for $10 only, including a LaunchPad plus Capacitive Touch BoosterPack. Use the coupon code SEABUNM during check out Buy a C2000™ LaunchPad and LED BoosterPack and get a $5 discount. Use the coupon code SEABUNC during check out. קידום מכירות של לוחות ותוספים מתאר לעצמי שבדיון ידונו בכדאיות

• 2 תגובות
    • 997 צפיות
  15. Started by misha7mb,

שלום לכולם. זקוק לטיפ איך לחבר מונה בינראי לקוצב זמן, כך שהמונה יספור מספר מסויים של פולסים (מספר שאני מגדיר לו) ולאחר מיכן יתן פולס בעצמו. או יותר נכון אני אני פשוט רוצה ליצור delay. תודה רבה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. Started by roeesnir,

אני צריך סוללה לבידורית ניידת Mipro 101. הסוללה שבפנים היא 12V 2.9Ah אני לא מצליח למצוא סוללה זהה אלא רק 12V 2.7. האם זה בסדר? ומה המשמעות של זה? תודה. ואם כבר, המתח בהטענה הוא 14.32V. זה תקין? הסוללה שיש לי עכשיו נותנת 12.2 אבל היא לא מצליחה להפעיל את הבידורית. היא נדלקת לשניה ומתעמעמת, כמו מצבר שנגמר. האם זה נכון להניח שעבר זמנה וצריך סוללה חדשה?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. אני מניח שאף אחד לא צריך את הדברים הישנים האלה, אבל למקרה שמישהו צריך אחד מהם לפרוייקט כלשהו או בתור חלק חילוף במקום משהו אחר, אז יש לי כרגע כמה דברים שאני לא צריך (ייתכן שייתווספו דברים בהמשך, אני צריך לבדוק מה יש בשאר הקופסאות שלא ניקיתי ולראות אם אני לא צריך משהו מזה): intel p80c32 mt8816ae 2X mt8870ce NEC uPC1298v STK4152II

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by Shaul.Zuarets,

שלום לכולם, אני מחפש חיישן משקל שיתחבר לארדואינו. החיישן צריך להיות יחסית מדויק אבל בעיקר להיות מסוגל לקלוט משקל עד 50 ק"ג. מצאתי את זה: https://www.sparkfun.com/products/10245 למישהו יש מושג אם אני יכול לקנות את זה בארץ או מוצר מקביל בארץ? האם המוצר הנ"ל מתחבר לארדואינו? שאלה נוספת, האם מישהו מכיר מגן טוב לארדואינו לאגירת מידע על כרטיס זיכרון? המערכת תעבוד על בטריות ולכן אשמח אם תהיה צריכת חשמל נמוכה. תודה רבה

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. שלום כשאני עושה File/Open או File/New זה מריץ לי עוד עותק של הסביבת פיתוח, במקום לפתוח עוד Tab בחלון הקיים כבר. האם אפשר איכשהו לשנות את זה, כדי שזה יפתח כמה Tabs בחלון הקיים? תודה card

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by anatoli,

אחרי שפרסמתי בפורום "יומני פרוייקטים" קצת תמונות ומידע על ה-CNC שבניתי, החלטתי להוסיף גם כמה מילים על האלקטרוניקה שדוחפת את הכל. עם זאת, אני חושב שזה רלוונטי יותר לפורום אלקטרוניקה מאשר ליומני פרוייקטים לכן אני פשוט אוסיף זאת כאן ואקשר לדיון בת'רד השני. אני לא רוצה לחפור יותר מדיי מסביב (שזה מה שאני נוהג לעשות בדר"כ), אבל אני כן רוצה להוסיף כמה מילים בנושא המעגלים שצריך כיוון שבעבר כבר היו כמה דיונים על מכונות CNC בפורום. באופן כללי מכונת CNC צריכה בקר שייתן את הפקודות (יכול להיות מיקרו-בקר, או כל דבר אחר - אפילו מחשב שלם), הרכיב הזה יהיה אחראי על נתינת פקודת הכיוון והצעד ברגע הנכון ובציר הנכון (הלייטנסי של הבקר מגביל את המהירות). דבר שני שצריך הוא לוח דרייבר שיבצע את המ…

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. Started by MaC_MaN,

יש למישהו מושג אם זה אפשרי לבצע מודינג לWifi Dongle לArduino Shiled? יש לי איזה כרטיס וויפיי שוכב בבית, אני מעוניין לעשות לו המרה ל Shield חיפשתי בגוגל ראיתי שאנשים עשו את זה ע"י Ethernet Shield, אתם יודעים אם אפשר לחבר "פשוט" את הכבלים של הUSB ליציאות של הArduino והוא יהפוך להיות Shield (כמובן עם הInclude המתאים), מתח למתח, 0 ל-0, 2X Data לDigital (או לסרוגין Data לTX/RX)...

• 2 תגובות
    • 2.9k צפיות
  22. Started by card,

שלום מישהו ניסה והצליח להריץ את ה-Arduino IDE על Raspberry Pi?

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. Started by Goshin,

שלום, אני משתמש ב-ELECTRONIC WORKBENCH לצורך שרטוט מעגלים חשמליים ושערים לוגיים. מה דעתכם על התוכנה הזאת? יש תוכנה טובה יותר לדעתכם? אני ממש חובבן ומתחיל, אני תלמיד ואין לי כוונה להשתמש בה לצורך פרנסה או משהו כזה.

• 2 תגובות
    • 3.2k צפיות
  24. Started by benyben,

האם מתאים?

• 2 תגובות
    • 971 צפיות
  25. שלום,יש לי LCD של טושיבה שקניתי לפני איזה 3 שנים לחדר, טלוויזיה מעולהההה, בקושי עבדה אצלי כי אני בקושי בחדר - עבדה לא יותר מ-50 שעות שידור וגם זה אם אני מגזים.לפני שבוע בערך ניסיתי להדליק והיא עושה רעש של הדלקה רק מס' פעמים ולא באמת נדלקת, ניסיתי הכל - אין מה לעשות. כיביתי אותה לשבוע - והיום ניסיתי שוב - עבדה חלק, ראו מעולה (ואין סיבה שלא, היא חדשה!) כיביתי, באתי בערב - ושוב התופעה חזרה.אני מחפש לתקן אותה אצל מישהו אמין שלא ישר יגיד לי "הלך מסך, תיקון 2000 ₪" שהיום חדשה, 3D LED עולה בסביבות ה-6000, מישהו שיהיה אמין ויבין שמדובר במשהו קטן..מישהו מכיר מעבדה אמינה וטובה באיזור המרכז? ראשל"צ והסביבה. וחלילה אל תפנו אותי ל"פל מעבדות" היה לי איתם סיפור מטורף אני לא אתקרב בחיים …

• 2 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים