אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
יש לי מארז MIDI ואחרי שמישהו ראה את המחשב שלי אמר לי שאני חייב להחליף מהר את המארז אחרת הוא פשוט יעלה באש. בתוך המארז יש מעבד AMD 2000 וספק שלא יושב מעליו אלא בצד בצמוד למעבד עצמו ואין מאוורר בקופסא אז האם אני יכול (במקום לקנות קופסא חדשה) לעשות חור במארז ולחבר את הספק בלמעלה (כלומר מעל הקופסא) ולהוסיף מאוורר שיכניס אוויר לתוך הקופסא ?
-
- 5 תגובות
- 834 צפיות
-
-
לאחר תקופה לא קצרה באתר, אני מודיע על סיום תפקידי באתר במנהל פורום, וכמנהל מדור אלקטרוניקה ומודינג. אני עושה זאת בצער רב, אך ההחלטה נובעת מאילוצים אישיים, לכן אני מקווה שתגלו הבנה אני מקווה שהחכמתם ולמדתם כמה דברים, בין אם מדובר בפרוייקטים שלי ובעיקר בפרוייקטים של משתמשים אחרים באתר. כל עוד זה תלוי בי - אני אחזור בעתיד לנהל את הפורום, אך קשה לי לאמוד את פרק הזמן הדרוש. תמשיכו להיות גולשים טובים כמו שאתם, נהנתי מאוד לענות לשאלות שלכם, ולתת טיפים הדרושים להצלחת הפרוייקטים שלכם במשך כל השנים האלה לא נתתי ולו אזהרה אחת, וזה לא בגללי, אלא בעיקר שאתם שאפתם ללמוד ולא להתעסק במשמעת. שלא תטעו, אני לא זנחתי את התחום, להיפך, היצר שבי גדל והפך לרעב יותר לתחום הזה, אני עדיין יהיה פעיל…
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אז ככה עלה לי רעיון לראש לעשות אקוולייזר - גדול שמורכב ממלא מלא לדים כמו בוינאמפ נגיד שיש שורה אדומה צהובה ירוקה וכ'ו . יש למישהו אולי שרטוט של איך המעגל הזה אמור להיות בנויי, איך זה מתחבר לחיבור אוודיו וכ'ו. אשמח לכל עזרה שהיא - תודה
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
הי, אני שוקל לנסות לחסוך את מארז + ספק שעולה כ 350 שח וכתחליף אני אאלתר ספק ואבנה את ה HTPC בתוך מגירה שמתחת לטלוויזיה. הבנתי שמבחינת חום זה עלול להיות בעייתי, אך מדומני שהרעש יהווה פחות בעיה ושמאווררים 120mm יפתרו את הבעיה. זה המפרט המתוכנן פחות או יותר: AMD Athlon-II X2 250 3.0Ghz Gigabyte GA-880GM-D2H350 2GB DDR3 SAMSUNG F3 500GB 16MB SATA2 7200 RPM בנוסף האם ניתן לחבר איזה משדר אלחוטי להדלקת המחשב? (במקום לפתוח את המגירה וזה) חוות דעת? אגב שאלה נוספת ששאלתי בפורום אחר ולא ענו לי ואלי אתם תדעו: אם הHTPC מחובר לטלוויזיה ב HDMI ואני רוצה להוסיף רמקולים חיצוניים שיהיה ניתן לשמוע דרכם גם שידורים וגם מה שה HTPC ינגן אז אני רק צריך לחבר את הרמקולים לטלוויזיה? (ובכלל אם אני…
-
- 16 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
היי אנשים אני בשלבים של להתארגן על מחשב חדש, יש מצב שגם אבנה לו מארז ביום מן הימים, אבל פרה פרה. קודם כל מאוד חשוב לי שכל החלקים הפנימיים של המחשב יהיו בצבע שחור. לבינתיים הזמנתי: Thermalright True 120 Black EVGA P55 SLi Corsair Dominator 4GB Corsair 400CX PSU XFX HD4650 - מגיע עם שני DVI שחשוב לי עכשיו חוץ מהבאג של הצבע אני גם רוצה שקט. ולכן אני רוצה להחליף את המאוורר של הכרטיס מסך לפתרון שקט. אבל הפתרון הזה חייב להיות שחור כמובן. ואני לא מוצא קירור פאסיבי בצבע שחור בשום מקום. כבר יש לי Accelero S2 ישן וחשבתי אולי ניתן לצבוע אותו. אבל כיצד? הרי צביעה בספריי צבע תבודד את יכולות הקירור שלו. צביעה באנודייז עד כמה שאני יודע תופסת רק לאלומיניום ובקירור הזה יש גם…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
האם למישהו ידוע איפה אפשר להשיג את הלד הזה ? זה לתאורה של דאש של רכב, עושה מוד קטנטן
-
- 1 תגובה
- 961 צפיות
-
-
יש לי את כל החומרים שצריך אני רק לא יודע איזה פינים בחיבור VGA לחבר לRCA ואני ישמח אם משהו יעזור לי אולי לפי התמונה הזאת: אני רוצה רק חיבור צהוב אחד או S-וידאו תודה מראש!
-
- 22 תגובות
- 4.9k צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לחבר בעיה עם המאוור שהוא רועש מידי, זה הצלעות קירור שהוא קנה למעבד פרסקוט שלו והוא עושה את העבודה יופי אבל רועש: http://aluf.co.il/view_prod_he.aspx?ProdID=2137428752 המאוורר מתחבר ללוח אם עם 3 חוטים אז מה שאני רוצה לעשות זה ליקנות פוטנצימטר מתאים ולהלחים על אחד החוטים של המאוורר כדי להשתיק אותו קצת(להוריד מהסיבובים) איזה פוטנצימטר אני צריך ליקנות? ועל איזה צבע החוט שאני צריך להלחים עליו את הפוטנציומטר? תודה.
-
- 4 תגובות
- 941 צפיות
-
-
שלום במשקף גלים, האם אנחנו צריכים לעבור ממצב x1 למצב x10 החל מתדר מסוים? אם כן, מהו התדר? תודה
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם אני מודע לכך שהנושא כבר נידון בפורום בעבר, וראיתי את המדריך לבניית מקלט אינפרא, אבל יש לי מתאם USB IRDA של חברת unitek דגם Y-165 שבמיפרט שלו כתוב שהוא תומך בתקן ASK שלמיטב הבנתי זה התקן שבו עובדים שלטים רחוקים (של טלוויזיה, סטריאו וכו') ורציתי לדעת האם בינתיים (עברו כבר שנתיים מהפעם האחרונה שהעלו את הנושא) מישהו כבר מצא דרך לעשות את זה ? ניסיתי את התוכנה girder אך ללא הצלחה. תודה רבה, רון
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
חחחחחחחחח מישהו מסוגל על המודינג המטורף שעשיתי למחשב שלי ? מי שרוצה מדריך איך לעשות מודינג כזה מוזמן לפנות אלי בפרטי חחח ועכשיו בנימה קצת יותר רצינית : את המדבקה קיבלתי בבוגרשוב [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 3 תגובות
- 887 צפיות
-
-
התחלתי לבנות פדאל - קניתי חלקים והכל.. אבל הציור שיש לי הוא ללוח שורות.. הקטע הוא שיש לי לוח עיגולים כזה פשוט יותר השאלה שלי היא כזאת: יש מישהו שיכול להעביר לי את הציור של לוח שורות לציור של לוח עיגולים? http://aronnelson.com/gallery/album17/SILICON_FUZZ_FACE אם למישהו יש תוכנה שעושה דבר כזה או שהופכת מתיאור סכמתי שאני יכול לצייר בה אז שירשום גם את השם שלה.
-
- 2 תגובות
- 987 צפיות
-
-
חבר הביא לי לבדוק אם אוכל לתקן לו כונן כזה שלא מגיב כאשר מחברים אותו למחשב (הלד אפילו לא נדלק) בפתיחה ראשונית של גוף הפלסטיק רואים שני נגדים ואת רכיב הזיכרון, שאר המעגל מוגן ונמצא מתחת למעטה פלסטיק בחלק התחתון. האם יש אפשרות לתקן כזה דבר, או לפחות לחלץ את המידע? באינטרנט מופץ סרטון בו מראים שכאשר שוברים את אחד הנגדים החוצה, ומקצרים את השני, טוענים שהמחשב יפעיל אותו מספיק זמן כדי לחלץ החוצה את המידע. הגיוני?
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן, בקרוב אני מתכנן להתחיל מנגינה על המארז ויש לי מספר שאלות לפני שאני מתחיל: יש ברשותי דרמל מקורי עם החוט המאריך הזה. חריטה: איזה ראש מתאים לחריטה על פרספקס? מה העובי הרצוי של הפרספקס להכנת חלון במארז? חיתוך: אם אני רוצה לעשות חור למאורר על גבי המארז, עם מה עדיף ? הדרמל ? מסור חשמלי ? לחורר עם מקדחה ולעבור עם הדרמל? יש ברשותי כוס למקדחה. חיתוך החלון במארז עם מה לעשות ? דרמל / מסור? ואם דרמל - איזה ראש / דיסקית? צביעה: אני רוצה לצבוע את הפנים / בחוץ של המארז (לעבור עליו בשחור - הוא כבר שחור מבחוץ), עם איזה ספריי כדאי ? כדאי להוריד את הצבע השחור החיצוני לפני שאני צובע מחדש ? כמה שכבות של צבע? אלקטרוניקה: לדים: אני רוצה לחבר איזה 12 לדים ביחד, עכשיו איך אני ידע איזה נגדים…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לכל מי שרוצה אתר מצויין לרכישת רכיבים אלקטרונים בזול יש לציין שיש מינימום הזמנה של 5 דולר +דולר משלוח http://www.taydaelectronics.com
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם אני סטודנט ובמסגרת הפרויקט גמר שלי אני עובד על האדיסון של אינטל שמורכב על בורד של ארדואינו ניסינו להריץ סקריפט שיריץ את הווי פיי עם תחילת כל הפעלה. מאז אנחנו נתקלים בבעיה הזו ברגע שאנחנו מנסים להתחבר לווי פי: Failed to connect to non-global ctrl_ifname: (null) error: No such file or directory Failed to connect to non-global ctrl_ifname: (null) error: No such file or directory Command 'wpa_cli ifname' returned non-zero exit status 255 Sorry. Could not get an IP address. Not connected. Something went wrong. ניסיתי לעדכן מחדש את הפלאש שלו. אבל זה לא עזר. אין לי שום ניסיון בהתעסקות עם זה, מישהו אולי יודע איך לתקן את הבעיה הזאת או איך פשוט לעשות לו פורמט ו…
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני לא יודע אם דובר פה על זה או מישהו הציע וגם לא יצא לי לראות פה שמישהו הסיר לחלוטין את הצבע מהמארז אבל בכל מקרה החלטתי לספר על החומר הזה יש חומר שקוראים לו דלסול 436 החומר מיועד להסיר צבעי שמן,פוליאורטן,אפוקסי,אטמים,צבעי לטקס וקליה בתנור ממשטחי עץ,מתכת וזכוכית ראיתי את החומר הזה באינטרסול(אבא שלי כנראה לא רצה לספר לי עליו ) מריחת החומר ותוצאה
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
רציתי לברר היכן אפשר לקנות צגי kcd מוכנים להרכבה עצמית כלומר שהם באים מוכנים ואני רק מרכיב אותם כמודינג בתןך המארז.? כי הסתבכתי עם המדריך לבניית צג kcd ושמעתי ממשהו שיש כזה דבר שאפשר לקנות מוכן ואני רק מחבר את זה לספק כוח מישהו יכול לעזור לי בזה?
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ההודעה המקרוית שלי הייתה לגבי תאורת מולקס של סאנביים, עכשיו שגילתי שיש לי קצת כסף להשקיע במודינג החלטתי פשוט להחליף את כל המאוורים שלי (שכולם יצאו מספקים שונים,סתם שחורים ומשעמעים, וגם קצת רועשים...) , השאיפה היא להכניס שני צבעים עיקריים , כחול ואדום, כדי ליצור אפקט של הילה סגולה מהמחשב... אולי שילוב של UV ואדום יהיה יותר יפה...? וגם את התאורת מולקס הזו: http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6211#detailed בתמונה אפשר לראות את המארז שלי, כשכל צבע מיצג את צבע הלדים שעל המאוורר.... (מאוור שעל הגשר הצפוני לא יוחלף, לא ראיתי מאוור 40MM עם תאורה.. יש כזה..?) דעתכם..? איזה מאווררים לקנות? יש איזה סט או שמהו בסגנון שיחסוך קצת כסף..? בהמשך אני יעשה חלון לדלת.... זה יהיה ה…
-
- 27 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אוקי אז התעוררה שאלה שהיא לא מהשאלות השגרתיות שלי אבל פתאום קפץ לי הרעיון לראש: המארז שאקנה (NZXT APOLLO) הולך להיות לי בחדר שינה, ראיתי בתמונות ובביקורות שהוא כולל תאורות לדים מקדימה וגם מבפנים, דרך החלון יוצא האור, השאלה שלי היא האם יש דרך לישון כשהמחשב דולק בלי תאורות הלדים? האם הלדים מוכרחים לפעול? והאם באמת יש לדים פועלים באופן רגיל במארז הזה? אני מפחד שהלדים יאירו לי את כל החדר בצבע כחול כשאנסה לישון.
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
איך אני יכול לדעת כמה אוהם יש בוולאט אחד? כי נשאלה שאלה האם נגיד ב 12V יש 1200 אוהם ואני מחבר נגד של 600 אוהם אז מ - 12V נשאר לי 6V האם זה נכון?
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום רציתי לדעת אם אפשר באמצעות מערך של כמה קבלים וסליל לשנות מתח מ9V DC לכמה שיותר..המגבלה היא מקום (שלו יעלה על לוח כזה שמלחימים עליו מה שרוצים..בערך 15X15). נ.ב:זה בשביל מצת לSPADE GUN אגב איזה פורום שולטD: אני אוהב אלקטרוניה ובשבילי זה גן עדן ממש . (טוב בעצם גן עדן בשבילי זה האחוזה של יו הפנר,אבל מתקרב ) תודה רבה חברים
-
- 5 תגובות
- 768 צפיות
-
-
מה הזרם שצורכים הלדים אולטרה ברייט? קצת קשה לי להאמין שהם באמת צורכים 25-30 מיליאמפר יש אולי תשובות אחרות?
-
- 3 תגובות
- 953 צפיות
-
-
שלום לכולם , פעם ראשונה שאני מפרסם מודינג שעשיתי באינטרנט למרות שאני כבר 5 שנים בעסק וזוכר שנרשמתי לפני כמה שנים לתחרות מודינג שרצו לקיים בארץ , אבל בסוף התבטלה והסיבה אין מספיק משתתפים טוב אז אני אציג את אחד הפרויקטים שלי ,,, המארז בנוי מעץ ומזכוכית שנחתכה במיוחד . הערה : לחיצה על יד ימין של הצפרדע מדליקה את המחשב יד שמאל עושה ריסיט רגל שמאל מדליקה אור רגל ימין מכבה את האור יש עוד תמונות , אפרסם בהמשך דעתכם חשובה ,
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-