עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by yonatan_ca,

או קיי אז ככה ... יש לי מקלט אינפרא אדום ישן של PB פאקארד בל אני רוצה לחבר אותו למחשב ואני לא מצליח להגדיר אותו בשום דרך יעני זה לא מזהה לי אותו... יש איזהשהו דרייבר או משהו שיכול לעזור לי לדעתכם!? מצורפת תמונה .. אם אני לא טועה זה מתחבר ל COM ופשוט זה לא מזהה ... מה יכולה להיות הבעיה!? הנה קישור לתמונה http://j103.spd.co.il/I3010001.JPG

• 0 תגובות
    • 885 צפיות
  2. תודה מראש :smile1:

• 7 תגובות
    • 885 צפיות
  3. Started by JSK,

שלום, אני עומד לקנות את המארז Sunbeam Transformer, ורציתי לרכוש לו קתודה או שתיים כחולות. אז דבר ראשון, כמה קתודות צריך כדי להאיר את כל המארז (כל החלל הפנימי)? דבר שני, איפה אפשר לקנות קתודות כחולות איכותיות אבל במחיר זול יחסית? תודה רבה.

• 4 תגובות
    • 885 צפיות
  4. אני רוצה לחבר חולן שצד שקוף למארז שלי ... איפה אני יכול להסיג אחד כזה ?

• 4 תגובות
    • 885 צפיות
  5. Started by Lior4543,

תראו מצאתי את המארז הישן הזה בבית, ואני רוצה לעשות איתו משהו כי הרבה זמן הוא עובד בלי שאני עושה איתו משהו מיוחד... ואני רוצה לסדר אותו קצת ולהשים בו חומרה ישנה לאחים שלי.. ואני חושב שזה יהיה אחלה אימון בשבילי כי זאתי הפעם הראשונה שאני בעצם יעשה מודינג. אז קבלו קצת תמונות: *המצב קשה! http://img379.imageshack.us/img379/9563/1909081441rc7.jpg http://img171.imageshack.us/img171/1518/1909081442ve9.jpg http://img227.imageshack.us/img227/1066/1909081443oa4.jpg http://img227.imageshack.us/img227/8991/1909081444rs2.jpg תעייצו לי מה לעשות..

• 6 תגובות
    • 884 צפיות
  6. שלום יש לי מצביע ליזר ואני רוצה לעשות את התהליך הבא יש כאן אולי מישהו שמבין בדברים האילה ויוכל לעשות זאת ?

• 2 תגובות
    • 884 צפיות
  7. Started by uvdude,

איך אני יכול בעזרת מולטימטר לדעת בדיוק כמה ניצלתי מהבטריות שלי? ניקח לדוגמה בטריה רגילה של 1.5V איך אני מחשב כמה ניצלתי כבר מהבטריה וכמה עוד נשאר לה? תודה

• 1 תגובה
    • 884 צפיות
  8. Started by la_pumik,

שלום רב, נשרף לגיסי הספק למחשב , ולי היה ספק אחר והחלפתי לו. הנקודה היא שהספק החדש יותר חלש מהישן, ואני רוצה לדעת האם הוא מספיק. המחשב: p4 2.4 512mb אין לו כרטיסים בכלל, ז"א שיש לו כרטיס מסך מובנה. יש לו חוץ מזה דיסק קשיח, כונן דיוידי וצורב דיוידי. הספק: 250W 3.3v-20A 5v-25A 12v-13A האם אני צריך לקנות ספק חדש או שהוא יחזיק את זה?

• 6 תגובות
    • 884 צפיות
  9. Started by oren__levi,

שלום, חברתי מסך LCD ל-parallel port עפ"י המדריך שפורסם פה באתר. יצא מעולה, מדריך מעולה. עלה במוחי רעיון. מכיוון שה-LPT הוא PORT דו כיווני אנו מנצלים למעשה חצי פורט בלבד. אפשר לחבר להדקי ה-INPUT , מקלדת קטנה (3x3 כמו של אזעקה) וליצור פאנל שליטה נוסף למחשב. האם למישהו רעיון איך לממש את הנ"ל ועם איזה תוכנה מוכנה (מבלי לכתוב קוד בשפת C) ניתן לעבוד? תודה מראש על העזרה. אורן

• 3 תגובות
    • 884 צפיות
  10. Started by Liran Cohen,

אהלן, יש לי סרבר freenas שבניתי עם Mini itx עם מארז bitfenix prodigy m. אני מעוניין שהוא יהיה בתוך מזנון סגור, חשבתי להוסיף למזנון מאוורר מאחור, האם מאוורר שימשוך את האוויר החוצה יהיה מספיק? או שאני צריך לחשוב גם על מאוורר שיספק אויר פנימה? אשמח לדעות או ניסיון ממישהו, חשוב לציין שמפרט המחשב וצריכת החשמל שלו היא מינימלית. Intel Core i3 8100 תודה

11. Started by zam,

אם מישהו מכיר, מקום אמין עם מחירים טובים, אני אשמח לכתובת.

• 0 תגובות
    • 884 צפיות
  12. Started by DARK_KNIGHT,

שלום לכןלם יש לי שאלה מאוד חשובה : ההורים שלי נוסעים לארצות הברית הייתי רוצה לדעת אם שווה לי לקנות דרמל בארצות הברית ואם כן מה הדגם המדויק???????????????

• 4 תגובות
    • 884 צפיות
  13. יש לי IR מובנה בלוח אם,מה ניתן לעשות עם זה?

• 1 תגובה
    • 884 צפיות
  14. אפשר עזרה ? יש לי איזה 50 לדים ורציתי להשתמש בחלק מהם כדי להאיר את המארז.. הלדים הם לא אולטרה ברייט הם בצבע אדום רגילים.. http://wuarchive.wustl.edu/pub/aminet/pix/misc/warp-led.jpg

• 2 תגובות
    • 884 צפיות
  15. Started by Psychedelic,

בקשר למדריך באתר אני יכול להשתמש במסך של מחשבון? או אפילו בכמה?

• 3 תגובות
    • 883 צפיות
  16. לפני תחילת הפרויקט שלי שהוא יתחיל רק שבוע הבא שאני יחזור מהבסיס .... אני רוצה לראות כמה שיותר תמונות של מארזים שנעשו לגמרי מפרספקט לראות צורות צבעים וכו וכו כול רעיון שרק אפשר בכדי לעשות לי מארז מטורףףף ומבטיח שיהייה כזה חח.. תודה יחיאל בן חמו

• 3 תגובות
    • 883 צפיות
  17. נכון יש את הכלים לחריטה בעץ וכדומה סכינים כאלה ניראה לי משהו כזה http://www.nagaroot.com/gallery2/d/572-2/a.jpg אז האם אפשר לחרוט אם זה? כמובן שאני יצטרך לעבור על אותו הדבר מספר פעמים אין לי דרמל ואין לי אפשרות כספית כרגע ליקנות זה מיועד לפרוייקט חד פעמי הפרספקט בא ברוחב מטר וגובה 42 ס''מ ועובי 0.4 או 0.5 מ''מ ועוד שאלה כדאי ליקנות 8 לדים אולטרה לייט ולחבר אותם לבטרייה 9 ואט כול 2 לדים בכול צד וכול לד מחובר ל בטרייה של 9 וואט פרוייקט זה אינו מודינג למחשב אבל זהו מודינג והוא מתאים לפה ואם אפשר לחרוט אם הכלי שאמרתי אז צריך פלוס לעבור עליו אם מקדחה שכמובן היא לא תקדח בתוך הפרספקס אלה תשפשף אותו תודה למי שיענה

• 5 תגובות
    • 883 צפיות
  18. Started by ShowstoppeR,

אהלן. חבר שלי (מהנדס אלקטרוניקה) מצא אצלו בעבודה 2 מסכי LCD קטנים. לאחר שהסברתי לו את פוטנציאל המודינג שלהם הוא נדלק והשיג הסברים מפורטים על איך בדיוק לחבר את המסך ליציאת מדפסת וכמעט סיים (המסך עבד אך ה קונטרסט היה גבוה מידי) יש לי כמה שאלות: 1. עזרה בזיהוי ה LCD, דגם מדוייק, מפרט טכני 2.איך לסדר את בעיית הקונטרסט. חבר שלי אומר שצריך פוטנציומטר הוא פשוט לא יודע איפה לתקוע אותו במסך. 3. האם זה אפשרי לחבר מסך כזה דרך יציאת USB. אם כן מישהו יכול לתת קישור למדריך מפורט? להלן התמונות של המסך:

• 7 תגובות
    • 883 צפיות
  19. Started by CyberBot,

מישהו פעם הביא פה אתר אמריקאי של כלי עבודה כמו ACE כזה אני זוכר שאתר היה ברקע אפור עם כתוביות בצהוב תודה מראש למוצא

• 0 תגובות
    • 883 צפיות
  20. Started by tk4,

יש לי תקציב של 100 שקל... הממ וזה צריך להיות מזיגזג כי הם שני מטר מהבית שלי... אני רוצה משהו שיעיר ת'מארז כי חוץ מאיזה מאוורר LED אדום אין לי משהו מיוחד... אם אפשר המלצות, אני יודע שיש קטודות ולייזרים אבל אני לא יודע מה טוב ואיכותי תודה

• 12 תגובות
    • 883 צפיות
  21. Started by ElemenTal,

סימתי עכשיו להכין את זה: http://www.danielandrade.net/2005/12/06/howto-blinking-leds/ לא עובד בכלל (בשתי המצבים) כמה שאלות שאולי זאת הבעיה: כתוב במדריך - So you have to decide to get the left or right channel and connect with the left pin from the Tip31 ואחרי זה - You have to connect the ground from P2 connector to the right pin of the Tip31 - מה הם דפוקים ??? איזה מהם הוא הנכון ? לחבר את אחד הקטנים לשמאלי של TIP או את הגדול לימני של TIP ? שאלה שניה: איך אני יודע מה הוא הימני ב TIP31 ? אני חברתי כך: כשמה שכתוב אליו מופנה אלי אז חברתי אל הימני. אבל לפי זה זה מחובר לשמאלי, אז ה TIP31 בתמונה הפוך או מה ? ואז את הימני של ה P2 (שד"א גם פה אני לא יודע מה הימני והשמאלי …

• 4 תגובות
    • 883 צפיות
  22. Started by itaysp,

דוד חיבר לי מסך LCD גרפי, 2X16 אני חושב. אני משתמש בוינדוס אקס פי. כשאני מחבר אותו לחשמל של המחשב ולחיבור של המדפסת יש חיבורים על חצי מהמסך, ולאט לאט הם מתבהרים עד שהם נעלמים. ניסיתי להציג נתונים על המסך עם CrystalFonts PowerLCD LCD smartie ובאף אחת מהם זה לא עבד. התקנתי את הדריבר של I/o.. זה לא עזר. עכשיו אני נזכר, שאני בניתי את מסך ה LCD שלי, 2 שורות ולא גרפי, הייתה אותה בעיה אבל אני חשבתי שבניתי את המסך לא נכון! מישהו יכול לעזור?

• 2 תגובות
    • 883 צפיות
  23. Started by miki26,

היות וזה קשור לאלקטרוניקה אני שם את זה פה מנהלים בבקשה לא להעביר יש לי נייד של קומפק פרסריו 2100 והמסך מוחשך חשבתי שזה קטודה שנשרפה אבל לפני שהלכתי לקנות קטודה אמרתי אולי כדי לראות אם היא באמת נשרפה לכן פתחתי את המסך ובדקתי את היציאה לקטודה ואין בה בכלל זרם אז אולי בכל זאת המנורה כן עובדת שאלתי לחברי הפורום היותר מבינים היא :מסך 14.1 איזה V צורכת הקטודה הקרה שלו כדי שאנסה לחבר מקור מתח זהה לקטודה ואראה אם הבעיה היא באינורטר או בקטודה עצמה (כדי לראות אם האינוורטר מוציא זרם חיברתי אליו רמקול קטן ואין שום רחש!!)

• 5 תגובות
    • 883 צפיות
  24. Started by gigabot,

שלום לא הבנתי את העניין של הפוטנציומטר בשביל מה הוא ואיך מחברים אותו אשמח לפירוט, את שאר המדריך הבנתי וכבר חילקתי למספרים (אחלה מדריך!)

• 3 תגובות
    • 883 צפיות
  25. Started by SD Project,

אהלן ח'ברה... בקשר למוד הזה... http://www.twistedmods.com/article.php?artid=184&page=1 יש לי את הדבר הזה בתמונה... שתי שורות לדים של 16... 16 ירוקים 16 אדומים... אני רוצה לעשות את אותו דבר שיש במוד... אז ככה במקום 8 לדים יש לי 16 זוגות של 2... ככה שאני מחבר 4 לדים (שתי זוגות על חוט צבעוני אחד מהLTP) השאלה שלי ככה.. הלדים הם 3.7 וולט כנראה, ככה שאני צריך 68 אום... אז איך אני מחבר 4 לדים על נגד אחד ?! מקבילי או טורי ?! ואיך אני יכול להיות בטוח שהלדים הם באמת 3.7 ?! חיברתי אותם לשנאי 3 וולט 500mA הם פעלו סבבה לא נשפרו לא כלום... תודה לעוזרים, מי שיכול להתחבר אליי לאיסקיו אני יודה לו עוד יותר... ניאו.... [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 883 צפיות

דיונים חדשים בפורומים