עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by DaMn18,

לאחר שהסתנוורתי קשות מהלד הכחול החזק שבמחשב SB75G2 מבית SHUTTLE, החלטתי להחליפו.. השאלה היא - איפה אני יכול למצוא חנויות שמוכרות מגוון רחב של לדים באזור השרון/ תל אביב ? תודה.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by liorgadidi,

שלום.! יש לי זכוכית שמיועדת להגדלת חלון במארז. אני רוצה לחתוך/לשבור אותה בקו מדויק ואין לי סכין חיתוך מיוחד לזכוכית. איך אני שובר אותה?

• 3 תגובות
    • 2.9k צפיות
  3. Started by liorgadidi,

http://www.thermaltake.com/accessories/xcontroller.htm למישהו יש אותו ויכול לתת לי עליו הסברים ופרטים..? אני רוצה לדעת איזה מאוררים אפשר לשים עליו? רק את אלה עם ה3 פינים שמתחברים ללוח אם או גם 4 גדולים(אני חושב מולקס) ואם כן אז כמה אני יכול לחבר ואיך אני מחבר לחשמל את המאוררים אם הם מתחברים אליו.?

• 3 תגובות
    • 685 צפיות
  4. Started by Dr.Narco,

טוב אז ככה דבר ראשון יש לי שאלה מישהו יודע איפה אני יכול לקנות פרספקס באזור לוד וכמה זה עולה?? ואם מישהו יודע איזה דרך הכי טובה לחתוך את המארז ואם מה?? ועוד שאלה מישהו יודע מה זה:ג'גיסו אני רואה בהרבה מקומות שאומרים לאנשים לחתוך את המארז או אם דרמל או אם ג'גיסו... מה זה ג'גיסו???

• 5 תגובות
    • 909 צפיות
  5. יש לי שלוש לוחות אם משנת 96-97 ואיך לי מה לעשות איתם (על תבקשו אני ל יביא אותם לאף אחד) ויש בהם מלא רכיבים שקל להוריד בנוסף לזה יש דם ג'וקים כל מיניאז רציתי לשאול האם ניתן לעשת שימוש כל שהוא בג'וקים הבאים: 9416 A USA 4C16256DJ 9438 B USA 4C4001JDJ N341256P-15 5H606020 VT82885N VT82C42N UM61256BK-25 9236S R60567 P9218 DM74LS245N יש עוד אבל אלה הכי קל להוריד ורובם גם על תושבת אז האם ניתן לעשות בהם שימוש כל שהוא?

• 7 תגובות
    • 929 צפיות
  6. Started by RomaDev,

מה המצב חברה?! קיצר יש לי כונן סידי ישן כזה 8X .. יש על הפאנל 2 כפתורים אחד הוא - PLAY / Forword והשני הוא STOP/ EJECT ..יש לו גם על הפאנל יציאת אוזניות יש איזה סירטוט או מעגל או משהוא שאני יכול לעשות אותו כדי שסתם אנ ינגיד יכניס דיסק רגיל של מוסיקה ואני יתחבר לאוזניות ואני יוכל לישמוע שירים ללא המחשב עצמו ,יענו לחיבור לספק אחר תודה לעוזרים

7. Started by NIRAN,

שמתי 9 לדים UB 6 כחולים ו 4 אדומים הכחולים למטה(מסודרים) בטור והאדומים למעלה מפוזרים: http://img159.exs.cx/my.php?loc=img159ℑ=p10100472di.jpg http://img215.exs.cx/my.php?loc=img215ℑ=p10100488gb.jpg http://img91.exs.cx/my.php?loc=img91ℑ=p10100497zk.jpg http://img189.exs.cx/my.php?loc=img189ℑ=p10100512vd.jpg http://img160.exs.cx/my.php?loc=img160ℑ=p10100450dh.jpg מצטער שהתמונות גדולות

• 8 תגובות
    • 756 צפיות
  8. Started by nir_ofer,

רציתי לדעת האם אפשר להחליף ראש למלחם, מכיוון שהראש של המלחם שלי שחוק לגמרי ואם כן איפה אפשר לקנות וכמה עולה דבר כזה תודה ויאללה מכבי!!!

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by Chevy,

לקחתי ממחשב ישן חיבור פרללי (25 פינים) בכדי לחבר LCD (לנסות ), עכשיו להפתעתי כל החיבור של הפינים פשוט מלא (ואני מתכוון מלא) דבק חם כך שאין בכלל גישה לפינים. איך להסיר את הדבר היחיד שעומד ביני לבין חיבור ה-LCD למחשב ? תודה מראש, סופ"ש נעים.

• 10 תגובות
    • 4.3k צפיות
  10. Started by rock-night,

היי קניתי את המסך וחיברתי למדפסת ואני רוצה לעשות למסך תוכנית בשפת אסמבלי ואני מבין באסמבלי אני לא יודע מה הפורט של המדפסת בhex ואם מישהו יכול לעשות לי תוכנית פשוטה שאני אוכל ללמוד ממנה תודה מראש נ.ב אני מכיר את הקודים של הlcd כמו נקה מסך וכו ???

• 4 תגובות
    • 908 צפיות
  11. ה- VIN שנכנס לתוך הרכיב הוא בין 0.40 ל- 0.80 וולט. באמצעות נגד משתנה אני יוצר מחלק מתח וכך אני מכוון את מתח היחוס לרכיב. השאלה שלי היא איך אני יכול לדעת מבלי להפעיל עוד את המעגל, לכמה לכוון את מתח היחוס שלי?

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. Started by vaknin12,

יש לי מאוורר של 220v ומזרים זרם של 0.14A אני רוצה לחבר אותו לנגד משתנה על מנת להישטלת לו על המהירות אני יודע לחבר נגד משתנה למאורר של 120 מ"מ שמיתחבר יש ל-12V זה לא בעיה הבעיה פה שהמאורר מתחבר ישר ל-220v ואני צריך עזרה בהרכבת נגד משתנה

• 3 תגובות
    • 961 צפיות
  13. Started by ja_man,

שלום רב, אני עובד על פרוייקט פשוט שבו אני משתמש במעגל שאני מרכיב לבקרת טמפרטורה. המעגל מודד טמפ', המידע שהחיישן (LM35) מוציא עובר הגברה דרך LM324 ומשם לממיר ADC0804 ומשם לתוך ערכת פיתוח של ALTERA FLEX 10K. לפי קוד שכתבתי, הערכה תפעיל שלושה מנועי קירור (לדים), כל מנוע יתחיל את פעולתו לפי הטמפרטורה שאני אקבע באמצעות מקלדת לכל מנוע בנפרד. את הטמפ' הנמדדת ואת נקודת העבודה של כל מנוע אני מציג על 7SEG שעל ערכת הפיתוח, הלדים עצמם מולחמים למעגל שלי. כרגע אני עובד על ספר לפרוייקט וקצת חסר לי מידע. קראתי בכל מני מקומות שהרכיב LM35 צריך נגד קטן יחסית במוצא שלו, ואצלי במעגל אין לו שום נגד, היציאה שלו מחוברת ישירות למגבר (התנגדות הכניסה של מגבר היא אינסופית) האם בגלל קונפיגורציה הנ"ל …

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. חשבתי אולי להדפיס על איזה משהוא מיוחד ולגהץ אבל אני רוצה משהוא עם גימור יפה אז חשבתי אולי צריך לעשות לקה אחרי זה. יש למישהוא ניסיון בעסק ולהגיד לי במה צריך להיזהר ואולי דרך נוספות לעשות את זה?

• 2 תגובות
    • 805 צפיות
  15. הזמנתי X-Controler של טרמלטק, לפני כשבוע עם החוסר מזל שלי הגיע לי כמובן פאנל פגום (פעם במאה שנה יש רכיב אחד פגום והוא נפל דווקא אצלי :) בכל מקרה היום הגיע החדש, פאנל ממש חביב, עיצוב יפה תאורה יפה שליטה נוחה הכל סבבה, הכפתורים רגישים מידי לטעמי (לא מבחינת רגישות השליטה אלא מבחינת עמידות הכפתורים, הם נראים לי חלשים מידי ואם משתמשים ביותר מידי כוח אפשר לגרום לנזק). המינימום זה 6.5V שזה לדעתי לא משהו, אבל בסדר. הכפתורים ארוכים מידי, ממש גבולי, אפשר לסגור את המכסה של הפאנל אבל הוא לא נסגר בקלות.. אם היו עושים מילימטר פחות זה היה מושלם. קשה לכוון לאמצע (המצב הירוק) כי הוא ברדיוס מתחים ממש קטן וסיפור להתיצב על זה, אבל זה לא כל כך קריטי. הפאנל הרדקנו2 של טרמלטק, בתמונות ממש …

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. מחיאות כפיים אני מתחיל אז ככה שאם זה מעגל מסובך קחו בחשבון ואל תעשו לעצמכם כאב ראש בלהסביר לי אותו תודה מראש לכולם

• 1 תגובה
    • 847 צפיות
  17. אני רוצה לעשות חלון בגג ואני לא רוצה להוציא את כל הלוח M... :-\ :-\

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. מה הנושא שממש הייתם רוצים לראות פרוייקט מודינג בנושא? יכול להיות סרט,חברה,משחק,תוכנה או כל דבר אחר

• 5 תגובות
    • 982 צפיות
  19. Started by Nick_Less,

אז ככה,אני רוצה לבנות מעגל פשוט (ללא מעגל מודפס) ומה שאני רוצה שיהיה בו זה אלה: סוללות - לא יודע כמה צריך,שיהיו אלה שיש בשעונים המעגל לא אמור להתחבר למחשב מפסק 2 מצבים (סגור/פתוח) 5 לדים אולטרא ברייט ,אם זה יותר מידי אז אפשר להוריד רק שיהיו כמה שיותר חזקים נגד(ים) אם צריך,איזו עוצמה,כמה וכו' אם אפשר שהחלקים יהיו מאריהב וצירוף של סירטוט מה שאני צריך עכשיו זה רק חישוב של כמה בטריות ואיזה ערכי נגדים צריך תודה ;D

• 2 תגובות
    • 750 צפיות
  20. Started by ballerum,

מישהו מכיר איזשהי חנות אלקטרוניקה באינטרנט בארץ שמוכרת טרנזיסטורים קבלים וכל מיני דברים דומים

• 2 תגובות
    • 719 צפיות
  21. שלום לכולם! אני באמצע הבנייה של מארז הHTPC שלי אני רוצה לעשות ככה שהכפתור ווליום של המארז אשכרה ישלוט בווליום שיוצא מהמחשב בהתחלה חשבתי לחבר לכבל שיוצא אאוט מהכרטיס קול פוטנציומטר רגיל אבל זה לא עובד. לפי מה שהנתי צריך לבנות לזה מעגל מיוחד. אם למישהו יש שירטוט או רעיונות אני אשמח!!!! תודה בכל אופן מצאתי את זה באינטרנט: http://www.electronics.up.co.il/ אבל כמו שאתם רואים S1 וS2 הם כפתורים ואני רוצה לחבר את זה כפתור מסתובב סטייל פוטנציומטר

• 0 תגובות
    • 794 צפיות
  22. Started by Drek Boy,

יש לי שאלה מזה משנה אם משאבה חזקה או חלשה? אם המשאבה חלשה אז המים שזורמים מהר יעברו דרך הבלוק מים ולא יספיקו לקבל את החום מהבלוק ולהעביר אותו הלאה אז המים יוצאים קצת חמים, מגיעים אל הרדיאטור ושם הם גם עוברים מהר ולא מספיקים להעביר את כל החום אל הרדיאטור. במשאבה חלשה נגיד המים שהם יותר איטיים נכנסים לבלוק ויכולים לקבל יותר חום כי הם יותר זמן בתוך הבלוק ואז המים החמים יותר עוברים לרדיאטור ושם הם גם מקוררים יותר כי הם נמצאים יותר זמן בתוך הרדיאטור ויכולים להעביר יותר חום לצלעות הקירור ולאויר. כך שבסופו של דבר משאבה של 80 ליט לשעה יש לה בדיוק אותם ביצועים כמו של 150 ליטר לשעה. לא?! תקנו אותי אם אני טועה אבל לפי דעתי זה מתקזז בדיוק באותה מידה כך שמהירות זרימת המים לא משנה בגרו…

• 2 תגובות
    • 700 צפיות
  23. Started by דודי הסטלן,

שלום לכולם, היום עשיתי מודינג ראשון קטן וצנוע ורציתי לשתף אותכם ביצירה שלי: תהנו {ובלי קטילות כן..? סה"כ אני לא מומחה בזה }. ואם אתם שואלים מה זה הקיט הזה של טרמל טיק, קניתי אותו ביחד עם שני מאווררים של 80 + שני מאווררים של 120 ועשיתי בפנים חגיגת רוח נחמדה, האמת זה די עוזר הוריד לי 3-5 מעלות. אם תרצו תמונות אני יצלם גם מבפנים.

• 23 תגובות
    • 2.2k צפיות
  24. שלום. גם אני נסחפתי לשגעון ה mini ובא לי לבנות מחשבון מאפס. אחרי שיטוטים ארוכים באינטרנט הגעתי למסכנה שכדאי ללכת על בורדים של via מכיוון שיש להם היצע הכי גדול ונסיון גדול בתחום. (http://www.mini-box.com/s.nl/c.ACCT127230/sc.8/category.15/.f) כנראה שיש אותם ב plonter. בנוגע ל cdrom ו hard disk, חשבתי להשיג כאלו של laptop בגלל הגודל וצריכת החשמל הנמוכה ובגלל שיש לי כבר ספק ממוזער. האם הם עובדים בסדר, האם יש משהו שאני צריך להזהר ממנו (התחממות, בלאי גבוה...)? תודה רבה מראש. אצרף תמונות כשיהיה מה לצלם.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by yahavon028,

דבר ראשון אני רוצה לקנות מאורר של 120 מ"מ. רציתי לשאול כמה מאוררים ולדים וקטודות בערך הספק שלי (350 וואט) יכול להחזיק. יש לי ספק אחר אבל אני לא מצליח כל כך להפעיל אותו. דבר שני רציתי לשאול אם החירור של הפרספקס שונה מחירור של מתכת, אני רוצה לחבר לפרספקס את המאורר של ה120 בגלל הלד שלו. אני מפחד שהפרספקס ישנה צורה בגלל החום. ואיפה יש דרמלים שהמחיר שלהם לא יעלה על 150. תודה מראש.

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.