עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Fire_wall,

ברשותי מחשב נייד Asus N56VM, אחרי שנתיים של שימוש הגיע זמן לקנות סוללה חדשה, הישנה כבר לא מחזיקה הרבה זמן בסוללה הישנה wear level =69% , זמן תקין לאחר שנתיים? קניתי סוללה חדשה מאיביי, קישור. רשום בדף שהסוללה מקורית מהיצרן. לאחר חיבור הסוללה החדשה הסתכלתי נתונים על הסוללה ב AID64 וגיליתי שהנתונים שונים לרעה מהסוללה שהגיע עם המחשב ה design capacity נמוך מהמצויין על הסוללה ומהסוללה הראשונה. הנה תמונות החדשה הישנה הסוללה באמת מקורית ויכול להיות נתונים שונים, סטייה מהמצויין. או שהמוכר "עבד עליי"?

2. Started by yohizu,

אתם מוזמנים לראות פרויקטון שמודד מהירות סיבוב של מנוע עם רגש TCRT-5000 משולב עם צג I2C 16X2 http://yohizu.wix.com/yohizu#!motor/c7es

• 2 תגובות
    • 3k צפיות
  3. Started by Shmuel Cohen,

אני משתמש במתחים של 9-12V בדרך כלל ..אז רציתי לדעת איזה טרניזסטור הכי מומלץ לי להזמין ? (אם מישהו יכול להביא לי דגם או יותר טוב קישור מאייבי להזמנה..) תודה רבה לכם !

• 2 תגובות
    • 2.4k צפיות
  4. שלום לפני 7 שנים הפלייסטישן 3 שלי מת ולאחרונה מצאתי אותו בניקיונות פסח וחשבתי האם אפשר להוסיף את כונן הבלו-ריי של הפלייסטישן למחשב? ובכך אוכל להרוויח גם כונן בלו-ריי במחשב. תודה לעוזרים

5. Started by Itsik Megrali,

שלום, אני מבצע פרויקט גמר לתואר בהנדסת מכונות על שליטה באמצעות myoelectric sensor בפרוטזת כף יד, אני מעוניין לבצע זאת עם לוח ארדואינו, אילו דברים אצטרך ללמוד, האם מישהו יכול להמליץ על ספרים מתאימים? אילו רכיבים לדעתכם אצטרך?. את כל הנושא המכני סגרתי מה שנשאר זה התוכנה והחומרה שיש לי בעניין רק מושגים בסיסיים. אודה על כל תשובה.

• 2 תגובות
    • 2.1k צפיות
  6. הקוד הבא אמור לגרום לLED להבהב בקוד מורס את השם דניאל באנגלית. עם ההפעלה הנורה מהבהבת מהר פעמים וזהו. מישהו יכול לעזור, היכן הטעות? הערה: void loop נמצא בסוף הקוד, אבל זה לא משנה אם הוא בתחילתו, זה לא עובד גם כך. העתק הדבק הפך את הסדר, אבל אין שגיאות קומפילציה, הנורה לא מהבהבת (והיא כן מהבהבת אם מופעלת תוכנית הדוגמא blink) תודה void setup() { pinMode(13, OUTPUT); } void writeD() { writeLine; writeDot; writeDot; } void writeA() { writeDot; writeLine; } void writeN() { writeLine; writeDot; } void writeI() { writeDot; writeDot; } void writeE() { writeDot; } void writeL() { writeDot; writeLine; writeDot; writeDot; } void writeDot() { int sho…

• 2 תגובות
    • 2.9k צפיות
  7. Started by yarin153,

אני רוצה לעצב קצת את הקירור מים שלי אני רוצה להכניס את הצינורות הקיימים לתוך צינורות בצבע אדום כדי לשפר את המראה של המחשב הדגם של הקירור Corsair Hydro H55 Quiet CPU Cooler אני רוצה לכסות אותם בצינור אדום PVC אבל גם שלא יהיה ענקי רעיונות?

• 2 תגובות
    • 3.1k צפיות
  8. Started by yudarik,

שלום, אני מעוניין לבנות מצלת IP לבית באמצעות ארדואינו ומצלמת DVR HD של רכב, כך שהמצלמה תהיה נגישה דרך ממשק WEB מרחוק, אבל זה כבר אתגר לשלם מאוחר יותר. תחילה אני צריך לחבר את המצלמה לארדואינו בדרך שתאפשר לי לדגום את הוידאו. יש לי כרגע את הרכיבים הבאים: 1. ערכת Starter KIT של Arduino Uno R3 2. Ethernet Schield 3. בקר Bluetooth למצלמת הרכב יש את היציאות הבאות: 1. mini usb עבור מתח או חיבור ל- PC, כשמחברים ל-PC לא ניתן לצלם, רק לקרוא את תוכן ה- SD. 2. SD עבור כרטיס זכרון 3. AV אנלוגי לכבל 3.5MM ו- RCA בצידו השני. המצלמה ניזונה מסוללת 3.7 וולט כך שהיא יכולה בקלוט לקבל מטח ישירות מהארדואינו. למישהו יש רעיון, מה היא הדרך היעלה ביותר לחבר את המצלמה לארדואינו אונו? אני חשבתי על ה…

• 2 תגובות
    • 4.6k צפיות
  9. Started by srulikg,

יש לי גלקסי 3. בעבודה אני תולה אותו למשך מספר שעות ליד המקרר שנמצא מאחור. כשאני מחזיק את הטלפון כולו קר. זה יכול לגרום נזק? כדאי להימנע מזה?

• 2 תגובות
    • 2.4k צפיות
  10. Started by DT2387,

היי, אני מחפש המלצה למסור אנכי במחיר עד 500 ש"ח. חשוב לי שתהיה אפשרות לחיתוןך ב 45 מעלות וחיבור לשואב אבק. רציתי לדעת אם אתם מכירים חנות כלי עבודה מומלצת עם מחירים טובים ( לא הום סנטר). תודה מראש!

• 2 תגובות
    • 2.6k צפיות
  11. שלום

12. Started by smores,

שלום, יש לי תופעה שכאשר המדחס של המזגן בחדר (מזגן קטן) מתחיל לעבוד המסך שלי נכבה ונדלק. התופעה קרתה כמעט תמיד בהפעלת המדחס כאשר המסך היה מחובר על אותו קו של המזגן, כעת המסך מחובר לקו אחר (שני מתגים שונים בארון חשמל) אך התופעה עדיין קיימת, אומנם לא באותה תדירות אבל קיימת. למישהו יש עוד רעיון איך אפשר לתקן? תודה, אסף.

• 2 תגובות
    • 3.8k צפיות
  13. Started by AvlK,

שלום חברים, אני רוצה לקבע לוח אם ללוח עץ, ראיתי כל מיני דרכים ברשת שבהן אנשים עשו את זה. העדיפה עליי היא זו: http://www.mcmaster.com/#95631a050/=zqymop http://www.mcmaster.com/#98952a102/=zqf7bq הבעיה שהאתר הזה לא מוכן לשלוח לארץ, יש למישהו מושג אם אני יכול למצוא את זה בארץ? או לחלופין מקום ברשת שיש לו את זה ושולח לארץ? תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by ithamar21,

שלום לכולם! אוקיי אז ככה כבר תקופה ארוכה שאני מתעניין במערכות קירור מים בבנייה עצמית. אחרי הרבה זמן עם קירור נוזלי H100 החלטתי לעבור לקירור מים בבנייה עצמית חיפשתי באינטרנט חקרתי קראתי מדריכים באתרים בארץ ובחו"ל והתחלתי לבחור חלקים. לאחר שמצאתי את כל החלקים שאני רוצה והגעתי לשלב של החשבון ראיתי שעם משלוח לארץ אני מגיע לכמעט 3000 שקל. החלטתי לרדת מזה, ואז בדיון שנפתח פה בפורום אחד המשתמשים בשם Chen963 פנה אלי ואמר שיש לו חלקים לקירור מים שהוא מוכר ואמר שאם אני לא בטוח בעצמי ורוצה שהוא יבנה את המערכת אני יביא אליו את המחשב. אז ביום שלישי שעבר הגעתי אליו עם המחשב קיבל אותי בפנים יפות הסביר לי מה שרציתי הראה לי את החלקים וסיכמנו שעד יום שבת הוא…

• 2 תגובות
    • 3.5k צפיות
  15. Started by Elad128,

שלום! אני נמצא בממד בלי קליטה. במקרה מצאתי אתמול בין כל הבלאגן אנטנה ישנה שמיועדת להתקנה ברכב "אנטנה דואלית GSM\TDMA". חשבתי שזה יכול להיות שימושי אם אחבר אותה לטלפון ואשאיר אותה בחוץ. את האנטנטה אני מתכוון לחבר לסלולרי דרך המחבר האחורי. רק שאני לא מצליח להבין מה סוג החיבור הזה. הדבר היחיד שמצאתי זה כל מיני מתאמים במחירים מופרכים. מישהו יודע מה סוג המחבר הזה? תודה

16. Started by nachman,

שלום יש לי רמקול קטן כמו של דיבורית ואני רוצה להרכיב לו פוטנציומטר הרמקול הוא 5w 8Ω רציתי לברר איזה פוטנציומטר אני צריך לקנות ואיך מחברים אותו (אני צריך להרכיב אותו אחרי המגבר) תודה

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. שלום! יש אצלי גוף תאורה סולארי קטן לגינה. מצורפות תמונות. הגוף הזה מגיע בשתי תצורות. 1) לד בודד מחליף צבעים 2) שלושה לדים לבנים. גוף התאורה שברשותי הוא מהסוג הראשון. יש בו: תא סלוארי + בטריה 1.2V + מעגל עם לד (שני פינים) שמחליף צבעים לבד. הלוח הוא ככל הנראה אותו לוח לשתי התצורות, כך שפרקתי את הלד הצבעוני מהמעגל ושמתי במקומו שלושה לדים לבנים - יש חורים לכך במעגל. עד כאן הכל טוב ויפה. כעת אני רוצה להוסיף בטריה נוספת כדי שהמעגל יעבוד יותר זמן (או יותר חזק.. לא משנה.). יש מקום לבטריה נוספת בגוף התאורה. הדבר הקרוב ביותר שמצאתי לדף נתונים של השבב הקיים במעגל - 52521H זה הקישור הזה (מתורגם): https://translate.google.com/trans…

18. Started by yitzik25,

קראתי את המדריך באתר שלכם והוא נפלא, שאלתי היא האם חייבים גשר H כדי להפעיל מנוע? האם קיט ארדואינו STATRTER כולל גשר H. כתוב שכולל STTEPER MOTOR DRIVER האם זה אותו רכיב או רכיב שונה (וצריך להזמין גם רכיב L298N כמו שכתוב במדריך באתר). אני פשוט לא יודע מה להזמין . תודה

19. השאלה שלי אם ניתן להחזיר את המתח למספר המקורי שלו וגם את האמפר?

20. Started by shikasha,

שלום, אני מעוניין בפתרון שידע לנתב 2 כניסות ל3 יציאות. במקרה שלי 2 גיטרות שינותבו למגבר או למחשב. את הפתרון הנאיבי של מפסקי ON ON DPDT אני יודע לעשות, אבל מרגיש לי קצת פשוט מדי. אני מחפש פתרון יותר מתוחכם שגם ידע למנוע מכמה כניסות להתחבר לאותה היציאה. כמו כן, אני מעדיף מאד פתרונות שלא דורשים מתח. תודה.

• 2 תגובות
    • 2.6k צפיות
  21. הנסיון שלי הוא לגשת לארדואינו דרך רשת חיצונית, לא wifi. נתחיל בזה שאני מחבר את הארדואינו (שמחובר לאיטרנט שילד) לראוטר שמחובר למודם, הכל פיקס הבעיה מתחילה בזה שאני מחבר את הארדואינו לראוטר שמחובר לראוטר הראשון. החיבורים הם ככה Modem>router1<router2<arduino Router1-tplink 192.168.1.1 192.168.1.15(Router2-levelone( as ap Arduino ip 192.168.1.185 במצב הזה אני לא מצליח לגשת לארדואינו, אשמח לעזרה

• 2 תגובות
    • 2.8k צפיות
  22. Started by roeesnir,

אני הולך להסתובב שבוע בחו"ל עם Google maps. גישה לחשמל לצורך טעינת הטלפון תהיה לי רק בלילות. אני צריך Power Bank שיוכל להטעין לי את המכשיר שלוש ארבע פעמים ביום. (Xiaomi Mi4C) בeBay יש הרבה מטענים זולים, עם נתונים מפוצצים כמו זה: http://www.ebay.com/itm/Universal-100000mAh-Dual-USB-Portable-Solar-Battery-Charger-Power-Bank-For-Phone-/401043432303?hash=item5d600d236f:g:TZAAAOSwSdZWcn7o מה אני צריך לחפש? האם עדיף לקנות של חברה מוכרת? כמו זה? : http://www.ebay.com/itm/Original-Xiaomi-Portable-USB-Power-Bank-Charger-5000-5200-10000-10400-16000mAh-/171849642560?var=&hash=item2803097240:m:mKpsmrHaYYGOqYhizFtxdJQ …

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. Started by nesberr,

אני רוצה לעשות cable management לכבלים מחוץ למחשב שלי. ראיתי ביוטיוב מדריכים למיניהם, שכוללים שימוש באגדים, מסילות, קופסאות וכו'. באף אחד מהמדריכים לא הוזכר העניין של הפרעות מגנטיות מכבל אחד למשנהו. מצאתי את הדיון הזה: http://diy.stackexchange.com/questions/20168/is-dont-mix-data-and-power-cables-and-dont-loop-power-cables-still-valid-n הם טוענים שכן יכולה להיות בעיה בנסיבות כלשהן. אני לא יודע עד כמה לכותבים יש ניסיון עם זה במציאות, יכול להיות שהם בעיקר מדברים באופן תאורטי. בכל אופן, אשמח אם תבהירו לי את העניין, ותתנו לי כמה טיפים פראקטיים כדי לסדר את כל הבלאגן שיש לי מאחורי המחשב.

24. שלום אנשים יקרים. שמי זיו ואני סטודנט שנה ב' בתואר עיצוב תעשייתי בhit מכון טכנולוגי חולון. יש לי פרויקט ואני מעצב פנסי תיחום לאופניים. חיפשתי בדף הנושאים בהתחלה אך לא מצאתי תשובה ולכן אני כותב כאן. אני מעוניין למקד תאורת לדים (או סוג אחר אני לא מבין בתחום.) לפס של אור על הריצפה. אני לא מעוניין להשתמש בלייזר. אשמח להבין איך אני ממקד אור לכדי הלומה חזקה ומה אני צריךבשביל לבנות דבר כזה. ואיפה. אם תוכלו להפנות אותי למעבדה המתאימה או להאיש המדהים שיוכל ללמד אותי את הידע הדרוש ובעצם להציל אותי אני יותר מאשמח. תודה מראש! זיו שפר

25. מחליף מארז ועל הדרך רוצה מעט סליבינג יפה ,כרגע יש לי GX300 ועובר אל S340 לבן ,כל המערכת הולכת להיות בצבעים לבן אדום שחור המפרט שלי : i5 6600 + Freezer 7 Pro Rev.2 Msi H170A Gaming Pro ATX Msi GTX 97 Gaming 4G OC Antec HCG 520W בעצם כל הרכיבים הם בצבעים שחור אדום ,מתוכננת גם קניית 2 מאווררים עם לד אדום ככל הנראה של קורסאייר ,עכשיו נשאר לי העזרה שלכם - ראיתי בכמה מקומות ערכות הארכה לכבלים של הכ.מסך והלוח אם שזה בעצם החלקים היחידים שאני יראה בS340 הכוונה ל24 פינים ובנוסף 8+6 פינים לכ.מסך,מקום מומלץ להזמין דרכו ? זה מה שראיתי ונראה לי סך הכל שווה. https://store.cablemod.com/product/cablemod-basic-cable-extension-kit-86-pin-ser…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים