עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. אנא עזרו לי... :-)

• 2 תגובות
    • 783 צפיות
  2. Started by SHAKED286,

אני רוצה לבנות בקר מאוררים שאנ ייוכל לקבוע באיזה מהירות לשים כל מאורר אבל מה שמיוחד זה שהיה מעל כל עיגול כזה שמסתובב לד ואני רוצה שהאו יפעל לפי המאורר כשהמאורר מסתובב מהר אז האו יהיר חזק וכשהוא לאט אז האו ידלק חלש מבינים ? עכשי והשאלה שלי היא כזאת האם מישהו כבר עשה את זה פעם ויש לו מעגל כזה (שרטוט של איך לבנות) יש לי ידע באלקטרוניקה אבל אנ יעדיין צריך את המעגל בשביל להכין כזה. אשמח לעזרה מכמה שיותר אנשים שקד

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by Yap,

אם אני מחבר למולקס בחיבור של ה12V במקביל ארבעה לדים של 3.2 עדיין יש צורך בנגד...? אם כן של כמה.?

• 2 תגובות
    • 671 צפיות
  4. שיהיה באורך 5 ס"מ לפחות, חזק (מברזל או מתכת חזקה). קוטר חיצוני - 30 מ"מ, ההברגה צריכה להיות על כל הצינור מבחוץ.

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by TermiNal,

ניסיתי כבר את המדריך של PCTIP אבל לא הצלחתי \: אני רוצה שיטה פשוטה וטובה. תודה

• 2 תגובות
    • 913 צפיות
  6. אני רוצה להוסיף משהו למחשב שלי אך הוא דורש 24V ולא 12V כמו שהספק של המחשב נותן מה אני יכול לעשות? האם יש שנאי כמו שנאים רגילים פשוט 24V ? או שאולי יש איזה מכשיר אחר (לא יקר) שיכול להעביר 24V ? או שאפילו אפשר לבנות משהו שיקבל 230V מהחיבור לחשמל ויוציא 24V ? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by ElemenTal,

איפה אפשר להגיש את זה ? http://www.madtech.pl/pliki/coolermaster/rc690/rc-690-kwn1-gp.JPG ושאלה - אם אני ארצה ברגיל לעשות חלון גדול על כל הדלת, ואז לסים את מאווררים, מה הדרך הכי טובה ? לעשות חור שלם בגדול 120mm או לנסות לעשות הרבה חורים באותו הקוטר ? ואם אני עושה פשוט חור, אז במה לחסות את זה ? רשת, גריל או שיש עוד דברים שאני לא מקיר ? (השאלה היא על מודינג, אבל זה בהקשר למארז, וכבר פתחתי פה אז לא משנה, גם ככה כל מי שנימצא במודינג נמצא גם פה, אז אם יודעים תעזרו)

• 2 תגובות
    • 806 צפיות
  8. שלום אני מחפש עבור הפרוייקט שלי באלקטרוניקה, ערכת מקמ"ש (משדר מקלט), שישדר בתדר מסויים ויקלוט בתדר שונה, אם יש כזה... בכל אופן אני צריך את שם הרכיב ואם אפשר גם דפי נתונים. חיפשתי לבד ברשת ולצערי לא מצאתי שום דבר... אולי זה כי אני לא יודע לחפש בכל אופן תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 961 צפיות
  9. Started by arpa,

אני חדש מאוד לקטע של המודינג והכל.. יש לי מארז עם צד אחד שקוף.. ואני רוצה לעשות אותו יפה יותר.. אני לא מבין בחומרים פרספקס וכל זה.. אבל יש לי את כלי העבודה הנדרשים.. דיסקים וכל אלה יש לי חשבתי אולי תוכלו לעזור לי ברעיונות והכוונות לגבי חומרים ואיך לעשות כל מני דברים נחמדים ו\או רעיונות נחמדים למודינג.. תודה

• 2 תגובות
    • 837 צפיות
  10. Started by THE FOX,

מה כל אחד מן החיבורים בפלאג USB מייצגים? מהם החוטים המעבירים מידע? ואילו מעבירים מתח? תמונה תועיל

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by ybd,

שלום לכולם, אני מעוניין להפעיל רכב על שלט (TYCOׂ)באמצעות הפלאפון, אני רוצה לחבר ארדואינו ללוח האלקטורני של הרכב ובאמצעות WIFI/ BLU לשלוט על שני המנועים . יש לי מספר שאלות: 1. באיזה דרך כדאי יותר לתקשר עם הרכב באמצעות Bluetooth או WIFI. 2. יש בעיית מקום האם יש בקר מובנה קטן יותר מארדואינו UNO שיש לו WIFI מובנה ויכול להפעיל לי 2 מנועים . (H-BRIDGEׁׁ כבר קיים בלוח האלקטרוני.ׂׂׂׂׂׂׂ) 3. איזה WIFI SHIELD או Bluetooth shied כדאי להשתמש? במידה ויש לכם הצעות נוספות איך לעשות את הפרוייקט הקטן הזה אשמח לשמוע... תודה לעוזרים. יותם

• 2 תגובות
    • 3.5k צפיות
  12. Started by ViPeRT,

שלום לכם יש לי מאוור של מעבד ישן ואני רוצה לשים אותו בתר קירור לכרטיס מסך יש לו 3 חוטים: שחור אדום ולבן לאיזה חוטים אני צריך לחבר את המתח (המאוורר עובד על 12V)? יש תמונה של המאוורר תודה מראש [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 664 צפיות
  13. Started by Spootnik,

CoolerMaster Aurora Cold Cathode x2 blue שווה את הכסף? לקחתי צלע של המחשב שלי חתכתי ריבוע שמתי פרספקט שמתי באמצע מאוור 120 מ"מ, הוספתי לאדים 5 מ"מ למאוור + שמתי תרמוקאפל עם בקר שברגע שהוא מגיע לטמפרטורה מסויימת הוא מפעיל תמאוור ושוב שהוא יורד לטמםפרטורה הרצוייה הוא הוא נכבה עכשיו רק חסר לי קתודה וזה יהיה נחמד. צריך חוות דעת שלכם אם זה פסדר מה שאני הולך לקנות

• 2 תגובות
    • 709 צפיות
  14. Started by kostiya,

סליחה על הנוביות, אבל קניתי מלחם ומעמד, שהגיע איתו ספוג לנקות את המלחם. רציתי לשאול אם כדאי לטבול אותו במים או לא?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. תגידו זה הכבל שאני חושב שזה? זה עושה תעבודה לדעתכם? http://www.national-tech.com/catalog/vgatorcacomponentvideocable.htm בארץ אני רואה שמתחילים מ200 שקל או 250 שקל האם אפשר לעשות כזה בבית ביכלל? דרך אגב לפי מה שהבנתי זה מוציא 3 RCA של RGB או שאני טועה? האם אפשרי לבנות או להלחים כבל כזה? אני מניח שזה לא חיבור פשוט אבל עדיין האם זה אפשרי עם אמצעים ביתיים נגיד לדוגמא תיראו את זה. http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=41999&item=6740538297&rd=1 זה לא נראה כיאילו יש שם ממש לוח מודפס או מעגלים מכל סוג

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by thestig,

אני רוצה לעשות תמודינג הראשון שלי... אבל אני לא ממש מבין באלקטרוניקה וכו'... אתם יכולים להציע איזה מוד פשוט ונחמד להתחלה ..שלא ממש יהרוס את המחשב אם משו ישתבש ... תודה מראש...

• 2 תגובות
    • 705 צפיות
  17. Started by eli_xXx,

שלום לכולם, יש לי מקלדת G15 ואני רוצה להכין מוד למסך שלו... ובLCD STUDIO זה אפשרי עכשיו מצאתי תמונה של מישהו שיצר מוד למסך בתוכנה הזאת שזה בדיוק כמו שאני צריך.. ניסתי לחפש את מי שיצר ולא מצאתי. זה המוד: ניסתי ליצור לבד בתוכנה אבל לא הצלחתי בכלל. אשמח אם מישהו יוכל להכין את זה עבורי ואם מישהו יכול ללמד אותי איך לעבוד בתוכנה אני אשמח.. תודה, ושבת שלום! נ.ב: אני מקווה שכתבתי בפורום המתאים

• 2 תגובות
    • 896 צפיות
  18. ערב טוב , קניתי מחשב חדש לאחי ...עכשיו הוא רוצה תאורה למארז אז קניתי לו את הגוף הזה : http://www.skypc.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=569 לפי מה שהבנתי מהמוכר כל מה שצריך זה לחבר אותו ליציאה של הספק כח (כמו חיבור של דיסק קשיח וכו'..) הבעייה היא כשפתחתי את הקופסא ראיתי להפתעתי שיש כמה חיבורים וגם קופסאת מפצל ל-2 גופים ... אני נואשת ... ניסיתי לחבר ככה רק את החיבור שאמור להגיע לספק אבל זה לא עובד . למישהו כאן אולי יש ניסיון עם גוף התאורה הזה ?? הבעייה שקניתי את המחשב את המחשב ליד הבית ואת הגוף בראשון כשהייתי שם במקרה וזה בעייה בשבילי לחזור לשם עכשיו בגלל המרחק . ויש לי אח קטן שחופר ...

• 2 תגובות
    • 742 צפיות
  19. Started by idanoh123,

היי חברה,ברצוני להתייעץ איתכם לגבי קניית מטען טוב וסוללות AA וגםAAA השימוש שלי הוא בחלקו יומי ובחלקו לעיתים רחוקות,זאת אומרת שלא כל הסוללות יעבדו ביום יום,אבל יהיו כאלה שכן. אני לא אדם שאוהב לקנות משהו זול,כשאני קונה משהו אני אוהב להשקיע ולהביא איכות. ראיתי כבר באייבי מטענים וסוללות למינהם,הסתכלתי מבחינת סוללות על Duracell ---- Eneloop -----gp recyko -----ENERGIZER ולגבי מטענים אני רוצה מטען שיטעין את שתי הדגמים,שוב גם פה חקרתי ובדקתי וראיתי כמה סוגים איכותיים. אבל אני מחכה להמלצות שלכם...(יש עדיפות לאייבי)תודה רבה. נ.ב ראיתי מטען אוניברסלי נראה נחמד http://www.ebay.com/itm/Nitecore-i4-Intellicharge-Universal-Battery-Charger-RCR123A-26650-18650-AA-AAA-/121132112356?pt=Ba…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by davidreznic,

שלום. אני מתכוון להעביר את המחשב הישן שלי לסבא שלי. הכל טוב חוץ ממאוורר אחד (80 מ"מ) שרועש מאוד. אפשר השתמש בשמן רגיל לשימון (שמן זית?קנולה? תירס? סויה?) יכול להיות שזו שאלה דבילית אבל אני ממש לא מבין בתחום... תודה

• 2 תגובות
    • 685 צפיות
  21. יש לי שאלה כי אני רוצה לעאשות כזה דבר יש כזאת אפשרות לעשות מערכת בקרת תאורה במארז? כמו נגיד ביי באס למאווררים? תודה לעונים

• 2 תגובות
    • 856 צפיות
  22. Started by re5pect,

3.6v אפשר להשתמש בבטריה הזאת לסופר לדים?(בלי קשר לנגדים) או שימושים אחרים חוץ מאלחוטי בקיצור,אפשר להשתמש בה לשימושים אחרים חוץ מלאלחוטי?

• 2 תגובות
    • 848 צפיות
  23. Started by OfirSy,

אני רוצה לרכוש רצועות לד לדירה שלי. בבדיקה ראשונית עלו לי שני מותגים עקריים - Govee ו-Philips. פיליפס יותר יקר וגם מצריך מוצר נלווה בשם Bridge כדי לקבל גישה לכל היכולות שלו (בעיקר סינכרונים). גובי יותר זול ומאפשר החלפת צבע בכל חלק של מקטע הרצועה, משהו שלא קיים ברצועות של פילפיס. על פניו הבחירה פשוטה, אבל אולי אני מפספס משהו בקשר לאיכות ולא סתם המחיר של Govee נמוך יותר? אשמח לשמוע חוות דעת.

24. הנסיון שלי הוא לגשת לארדואינו דרך רשת חיצונית, לא wifi. נתחיל בזה שאני מחבר את הארדואינו (שמחובר לאיטרנט שילד) לראוטר שמחובר למודם, הכל פיקס הבעיה מתחילה בזה שאני מחבר את הארדואינו לראוטר שמחובר לראוטר הראשון. החיבורים הם ככה Modem>router1<router2<arduino Router1-tplink 192.168.1.1 192.168.1.15(Router2-levelone( as ap Arduino ip 192.168.1.185 במצב הזה אני לא מצליח לגשת לארדואינו, אשמח לעזרה

• 2 תגובות
    • 2.9k צפיות
  25. שלום אני רוצה להתחיל מוד חדש שבשבילו אני צריך מטר וחצי רבועים של יריעת אלומיניום בעובי מ"מ. מישהו מכיר מקומות שמהם אני יכול לקנות יריעות אלומיניום לפי מידה (1.2X0.85 ו0.9X0.5 ליתר דיוק) ומה אמורים להיות בערך המחירים? ועוד שאלה אם כבר פתחתי ת'רד.. בונדו משמש רק כחומר עיצוב ומילוי חורים או שאני יכול גם להשתמש בו בתור "דבק" לחיבור מתכות (כמובן שלא ברמה של ריתוך או הברגה, אבל חיבור פשוט שלא יופעל עליו לחץ כמעט בכלל)

• 2 תגובות
    • 908 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.