עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. טל"ח - תיקון טעויות אלי בפרטי. שלום לכולם! בזמן האחרון נחתה עלינו מתקפת שאלות נטחנות וכבר התחילו להגמר לנו תמונות המטחנות השונות (מתברר שגם לגוגל יש סוף) אז החלטתי ללקט ולאסוף מספר שאלות נטחנות ביותר ואת התשובות שלהם, ואתם (בעיקר הוותיקים שבינכם) הוסיפו שאלות ותשובות נוספות!. אז... בוא נצא לדרך השאלות שבחרתי לענות עליהן הם: 1. איך אני חותך חלון במארז 2. איך חותכים עם דרמל? 3. איך מחברים מסך LCD? 4. שבלונות למארז - מהיכן משיגים? 5. צביעת מארז - שיטות, מדריכים ולינקים 6. פרספקס וגומיות 7. איפה קונים דרמל?, באיזה ראשים להשתמש? 8. מקלט IR מהמדריך - איך להגדיר את התוכנה? 9. איך להכין פאנבאס / ראובאס? ו... התשובות! 1. איך אני חותך חלון במארז? (מילות מפתח לחיפו…

• 13 תגובות
    • 3k צפיות
  2. Started by namrur,

שלום, מי שהו יודע איפה אני יכול להשיג את הקונקטור הכפול למקלדת ועכבר שיש בלוח אם של מחשב אישי? פשוט נשבר לי הקונקטור בלוח אם שלי ואני צריך להחליף אותו. להעביר קונקטור מלוח ישן זה ממש סיפור, כי הם תופסים ללוח בצורה קשה. מישהו מכיר חנות או יבואן שיכול להציע את הרכיב הזה? התקשרתי לעשרות חנויות, ללא הצלחה. תודה רבה, גיא

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by nevo122,

שלום, פתחתי פה כמה פעמים אשכולות עזרה לגבי הספק שאני מנסה לבנות, וכל הזמן קיבלתי תשובות טובות, שאכן עזרו לי. זהו המעגל: קובץ מצורף "ספק" עכשיו, חיברתי את הכל ככה על המטריצה (השתדלתי כמה שיותר ברור בכל התמונות): קבצים מצורפים: "מטריצה 1" - "מטריצה 3" ופשוט שום מתח לא יוצא!!! אשמח אם תעזרו לי. עריכה: הLM317 תקין, בבקשה, אשמח אם תצלמו לי איך לחבר את המעגל על המטריצה, אני ממש נואש כבר! בתודה. בתודה.

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. היי, פתחתי את המחשב שלי היום ופתאום מהמאוורר שבתקרת המארז יצא מלא עשן כיביתי את המחשב ופתחתי אותו וראיתי שכל הבידוד של החוט שמעביר חשמל לפלופי נמס!! כן ככה שניה כל הבידוד נמס!!! הוצאתי את הבידוד הנוזלי למחצה ושמתי בידוד חדש וגם לו קרה אותו דבר ככה בשניה והחוט לא היה חם כי נגעתי בו שניה אחרי שהוא המיס את הדידוד המקורי כדי לשים את הבידוד החדש.... שהוצאתי את החוט מהפלופי הפינים של החשמל שלו היו עקומים אחרי שישרתי אותם וחיברתי שוב עוד פעם נמס הבידוד! מה לעשות אני מפחד שזה ישרוף לי חלקים במחשב? ממה זה נובע?? זה ספק שכבר עבד הרבה זמן כך שאין סיכוי שזה מעומס או משהו כזה.. תודה רבה רבה רבה מראש! ניר.

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. פתחתי את המסך כדי לצבוע אותו והכול טוב ויפה בדקתי שהוא עובד והכול גם אחרי שפתחתי, ואז פתאום אני רואה אחרי פעם שנייה שפתחתי שלאט לאט רואים במסך פחות ופחות טוב עד שלא רואים, האם ניתן לתקן את זה?

• 1 תגובה
    • 648 צפיות
  6. Started by uvdude,

אני הולך לעשות סליבינג לכבלים בתוך המארז שלי ניסיתי כל מיני שיטות לפתוח את הגידים של הקונקטורים (של החיבורי MOLEX, אלה שיוצאים מהלוח אם...) ואף שיטה לא ממש עובדת מה אתם ממליצים? שווה לקנות מכשיר כזה שעושה את העבודה? או שיש דרכים יותר פשוטות?

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by ShowstoppeR,

אני מניח שחלק מכם שמעו על הפרוייקט שרץ בארה"ב בשם The Mod Nation. המפתחים Bill "mnpctech" Owen ו Stuart "kikboxes" King שלוקחים את כל נושא המודינג בתור מקצוע החליטו לשתף פעולה ולפתוח סדנת מודינג מקצועית בארה"ב. הפרוייקט החל כיוזמה אישית והתפתח לרעיון לפתוח קהילה שתבוא לעזרתם של מודרים ברחבי העולם ותכלול בתוכה את מיטב המודרים בעולם שיבואו כדי לשתף את הקהילה בשיטות עבודה, מדריכים וסודות מקצועיים שרכשו במהלך הקריירה שלהם בתחום. לא מזמן קיבלתי הודעה פרטית בפורומים של wizdforums.co.uk והופתעתי לגלות כי נבחרתי ע"י mnpctech עצמו להכין את הבסיס לקהילה שתבוא בפתיחה הרשמית. סה"כ הוזמנו כ 20 אנשים, כולם מודרים בדם והקריטריון היחיד חוץ ממקצועיות כמובן היה רצון וידע לתרום למודרים ברחב…

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by Anonymics,

שלום לכולם היום שמתי בדלת שלי מנוע שמושך את הידית ומופעל ע"י כפתור ומחוץ לדלת יש קודן שאם עושים את הצירוף הנכון נפתחת הדלת.. עכשיו אני רוצה לשלב את האייפון שלי בכל המערכת הזאת.. אני רוצה ללחוץ על כפתור באייפון ושהדלת תיפתח..הרעיון הכי מקורי שלי זה לחבר ממסר למנוע של כונן CD שאני יכול לפתוח(את הכונן) בעזרת תוכנה שיש לי באייפון.. אם למישהו יש רעיונות יותר פשוטים או יותר מקוריים שיכתוב לי פה

• 10 תגובות
    • 6.1k צפיות
  9. Started by renan,

אני רוצה לעשות חור בגג של המארז אבל יש לי בעיה קטנה: גג המארז מחובר בניטים ולא בברגים כך שלא ניתן להסירו ולעבוד עליו בנפרד, וממש לא בא לי לפרק את כל המחשב (כרטיסים, לוח, כוננים וכו'). מה עושים?

• 2 תגובות
    • 542 צפיות
  10. שלום כשאני עושה File/Open או File/New זה מריץ לי עוד עותק של הסביבת פיתוח, במקום לפתוח עוד Tab בחלון הקיים כבר. האם אפשר איכשהו לשנות את זה, כדי שזה יפתח כמה Tabs בחלון הקיים? תודה card

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. שלום כולם בגלל החום הטמפ של הלוח אם עולה עד ל52 מעלות, בנתיים שמתי שם מאוור (רגיל, של בית) מול המחשב אבל זה לא פיתרון רציני, הסידור מאוררים נכון לעכשיו הוא 2 מאחורה: 120 שמוצאים, עוד 1 מקדימה, גם הוא 120 מכניס, ו80 מלמעלה מוציא. חשבתי על כמה פתרונות לבעית החום: יש בדלת הצידית מקום למאורר 80 שאני רוצה להפוך ל120 ומקרוב יותר חשבתי להוציא את התושבת פלסטיק, לקדוח חורים ל120 ואז לחבר אותו NEXT עכשיו לחלק הקידמי: בתא הראשון יש צורב DVD, השני ריק, חשבתי להכניס שם פאן באס, השלישי, רביעי וחמישי תפוסים ע"י הכלוב של הHD (כלוב נפרד שנימצא בתוך הכלובים של הCD, ואפשר להזיז אותו לאיפה שרוצים) ויש שם מאוור של 120. מדדתי ויש מקום לעוד 2 מאוררים של 120, השאלה שלי, איך לחבר…

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by PhoenixBoy,

כולכם וודאי יודעים שאדי בדיל אינם בריאים. ואם אתה מנסה להתיך פלסטיק או פרספקס עם מלחם זה גם לא בריא... אז מה עושים? קונים נשמית! היום ראיתי את זה בארון הכלים של אבא שלי.. זה כמו של המנתחים כזה ואפשר לקנות את זה בהום סנטר באיזה 5 שקל. אני בטוח שלא גיליתי לכם משהו חדש אבל אני רשמתי את ההודעה הזאת כדי שכל מי שלא ידע על כך עכשיו יהיה מודע. הוספתי תמונה.. הנשמית מסומנת בריבוע אדום... [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 3 תגובות
    • 888 צפיות
  13. שלום. לא מזמן רכשתי מארז חדש, מפני שבקודם לא היתה זרימת אוויר מספקת. שם הדיסקים הקשיחים התחברו עם מן 2 מסילות לצד כל דיסק קשיח, וישבו ב 'כלוב' של הדיסקים הקשיחים. במארז החדש שקניתי, לא קיימות מסילות לחיבור הדיסקים הקשיחים. במקום זה, הם יושבים בתוך ה 'כלוב', וארבע ברגים (thumbscrews) תופסים כל דיסק קשיח . מיד עם הפעלת המחשב שומעים רעש די חזק וקבוע, בלילה הוא די מפריע. בדקתי והבנתי שמקור הרעש הוא הדיסקים הקשיחים (100% שהרעש משם), או יותר נכון, הויברציה שהם יוצרים או מעבירים ישירות לכלוב עליו הם נמצאים, ואולי גם לחלק העליון יותר, העשוי גם ממתכת. אני משער שבמארזים שמחברים דיסקים קשיחים עם מן מסילות, שנמצאות בין הדיסק הקשיח לבין הגוף המחזיק את הדיסק, אין את הבעיה הזו. האם יש פ…

14. Started by shaman,

שלום, הפכתי מחשב AMD duron למחשב HTPC. הבעיה שמאוורר המעבד שלו מרעיש מאד. כמובן שניקתי את המחשב, אפילו את המאוורר עצמו ניקתי ושימנתי אך כלום לא עזר. לא הצלחתי למצוא בחניות מאוורר חילופי ושקט בגודל 7X7 (ס"מ). מישהו יודע איפה אפשר לקנות מאוורר שקט גודל כזה או לחילופין פתרון קרור ושקט אחר? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 575 צפיות
  15. שלום, יש לי עוד 11 יום מתכונת באלקטרוניקה אני מתכוון לשאלון אלקטרוניקה ומחשבים ג' זה שעושים בכיתה י'א. אני צריך את הפתרונות של הבגרויות משנת 2003 עד 2006(האחרונה). לדוגמא השאלון של קיץ 2006 http://meyda.education.gov.il/sheeloney%5Fbagrut/2006/6/HEB/815201.PDF אם מישהו יכול לעזור לי ולהגיד לי איפה יש את הפתרונות עם דרך. זה ממש יעזור לי להתכונן טוב לבחינה. תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 8.2k צפיות
  16. אלהן כולם. יש לי צ'קלקלה (הדבר הזה של המשטרות) שפועל על 12 V וחשבתי אולי לחבר אותו למחשב, אבל אני לא רוצה שברגע שאני ידליק את המחשב הא תתחיל לפעול וברגע שאני יכבה היא תפסיק לפועל, אז חשבתי אם יש אפשרות לעשות שברגע שאני מפעיל את המחשב היא תפעל במשך 10 שניות סתם דוגמא, או לעשות שברגע שאני פותח את אחד הכוננים היא תפעל, בכלל אם יש לכם רעיונות מתי להפעיל אותה ולכמה זמן זה גם יהיה נחמד, אבל אני קודם רוצה לדעת אם יש לי אפשרות לבחור מתי היא תתחיל לפעול (באופן אוטומטי) ומתי היא תפסיק. תודה גיא.

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by yakirsh4,

שלום, יש לי שתי שאלות בנושאים שונים 1.האם יש פה אנשים שלא עשו צבא (מסיבות נפשיות כאלא ואחרות) ויכולים להגיד איך זה השפיע עליהם בראיונות עבודה כו האם יש פה אנשים שמעשיקים עובדים ( בתחום ההי טק כמובן) ויכולים להגיד אם זה ישפיע על בחירתם אם העובד עשה צבא או לא וכמה זה השפיע על ההחלטה 2 . הסתכלתי בכמה אוניברסטאות על תנאי הקבלה לתוא בהנדסת חשמל ואלקטרונירה ובכמה אוניברסיטאות (כמו למשכן המכון הטכנולוגי חולון) לא רשום שממוצע הבגרות משנה אלא רק התוצאות במתמטיקה ופיזיקה השאלה שלי היא אם למרות שלא רשום יש סיכוי שזה עדיין פקטור כי חלק מהבגרויות שלי ממש גרועות (כמו תנ"ך שיש לי 55) האם לדעתכם זה בכל זאת משפיע למרות שלא רשום על זה כלום באתר? תודה רבה

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  18. Started by pc student,

אני רוצה ליצבוע א המסך והמקלדת איך אני צריך לעשות זאת

• 3 תגובות
    • 876 צפיות
  19. Started by lior-y5,

ברשותי המארז הנ"ל בצבע כחול והייתי רוצה לצבוע את הכוננים מקדימה לאותו צבע הייתי רוצה לקבל עצות בנוגע לתהליך וסוג הצבע תודה מראש

20. Started by zniibidl,

לפרוייקט המודינג שאני בתחילתו כרגע אני מתכנן צביעה רבה יחסית את הצביעה הקבועה אין לי בעיה ויש לי צביעה חינם הבעיה היא עם צביעת ה"צורות" איפה אני יכול לקבל גישה לאייר בראש בעלות מינימלית על מנת לצבוע? נ.ב. אני מראשון לציון אך גם ת"א נגישה לי.

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by lion03,

אני עושה חלון במחשב ואני רוצה לדעת אם לצבוע לפני החיתוך או אחרי?

• 3 תגובות
    • 806 צפיות
  22. יש לנו מעקה בבית ממתכת והוא צבוע בלבן והוא בצורה עגולה. אנחנו רוצים לצבוע אותו בכסוף. איך לעשות את זה? האם הדרך שלי נכונה: לשייף עם נייר שיוף 1200, לצבוע שכבה ראשונה, לשייף עם ניירר מים 200 ולצבוע שכבה שניה. האם הדרך הנ"ל נכונה? האם ניתן לצבוע ושהצבע יתפס טוב בלי לשייף ולהוריד את הצבע הקיים..? מפני שזה 3 קומות וזה המון עבודה... ואם זה לא מתאים לפורום הזה אז שהמנהלים יעבירו...

• 4 תגובות
    • 978 צפיות
  23. Started by barzanger,

אני הולך לעבוד על פרוייקט חדש משו יותר רציני מהאחרון אחד מהדברים שאני רוצה זה PAINT JOB על רמה הייתי בתערוכת מכוניות שנה שעברה והיה שם רובוט כזה שצובע לפי תמונה של מחשב (החברה מישראל היא הציגה את המכונה שלהם בתערוכה בגני התערוכה) מישהוא יודע את שם החברה או חברה אחרת שיכולה לעשות עבודה דומה? צירפתי סרטון שצילמתי של המכונה אבל את המספר שלהם שכחתי כל מי שטוב בגוגל ויכול לעזור בחיפוש קטן אני אשמח http://www.youtube.com/watch?v=DD37ofZJQCg

• 4 תגובות
    • 857 צפיות
  24. Started by eegg,

שיחתי קצת עם אור uv גדול ושמתי לב שהטוש דגש הוא זוהר עם האור והוא עובד כמעט טוב כמו טוש גל uv אני אוסיף תמונה אחרכך

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים