אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
פעם ראיתי אצל אחד מהחברים שלי מכשיר כזה שמחובר בין הטלויזיה לכניסה של הכבל של חברת בכבלים,והמכשיר הזה היה אוטומתית עושה משהו שהיה אפשר לראות תסרטים בתשלום. אז אולי למישהו יש סכמה לבנייה של כזה מכשיר? תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 902 צפיות
-
-
פריקה אלקטרוסטטית פוגעת ברכיבי המחשב, איך להזהר? אני יודע כשאתה נוגע בחלק אתה יכול להרוס אותו על ידי פריקה אלקטרוסטטית, יש אפשרות לגעת עם הגב של היד במארז עם היד השנייה, כאשר אתה נוגע ברכיב כלשהו בשביל לא להרוס אותו, אפשר לחוש בזרם קטן, אבל עדיף משחלק מהמחשב יהיה שרוף. יאללה המלצות איך להזהר! :jump1: וגם ניקוי נכון של הרכיבים!
-
- 24 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום לכולם!!! רציתי לשאול האם מישהו יודע איך לבטל את המטען/החשמל הסטטי שנוצר במארז??? תודה .... :s05:
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כל כלי העבודה שלי (: מקדחים,סט מברגי משושה,פלאייר וקאטר לעבודות על אזיקונים וכד' סכינים יפניים ופלאיירים למיניהם. סט מברגים קטן,סט מברגים גדול,תאומים +/-,מברג מינוס גדול,ועוד שני מברגי פלוס. סט מברגים,מברג לפתיחת מארז,משייף קטן,2 אינדיקטורים קטנים,אינדיקטור גדול,ומברשת קטנה לניקוי. זה כל מה שיש לי פה (: מה חסר בתמונות: משייפים למיניהם,פטישים למיניהם,מקדחה חשמלית,מקדחה ידנית,מסורים למיניהם,ועוד.
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אוקיי! D: אז הערב שקדתי על אחד הפרוייקטים הדי כיפיים שיצא לי לעשות לאחרונה. ריטוש העכבר שלי. או,כן. המצרכים: 1 עכבר אלחוטי של TEAC. 1 סט מברגים בין 0.5 עד 4 מ"מ. 1 פטיש 1 ספריי נוגד חלודה/ממיס חומרים "לא רצוניים" 1 קאטר העכבר והסט מברגים הספריי והתחלתי לפרק אותו. פירקתי,פירקתי,עד שהגעתי למצב הזה,והייתי חייב לתעד את זה לדורות הבאים. מישהו ביקש עכבר Transformer? פירקתי את הפאנל העליון,ונוצר המצב הזה: הוצאתי ממנו את הפלטה,וריססתי אותה בנוגד חלודה.ו...זה הכל,בערך.כן. וכאן היא בחושך D: אני חייב להודות שגם התמונה הזאתי נראית לא רע D: מה למדנו כאן היום? 1.איך העכבר נראה!(מבפנים,כמובן) 2.איך לפרק אותו!(כנראה שע"י פטיש,לצערי...) מכאן יצאנו עם: …
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
קודם כל בזמן האחרון שמתי לב שהמודם מיתחמם יתר על המידה והאינטרנט מיתנתק ביגלל זה . אז בהתחלה פירקתי אותו ושמתי עליו מאוור מחובר לסוללות היום החלטתי לחתוך את מארז המודם ולהתקין עליו מאוורר רגיל של מחשב שהיה לי .. (80X80 אני חושב, 12V) חיברתי אותו לחשמל בעמצאות שנאי מיתכוונן מיסוג SKL-300 שעולה בחנות 30 שקל בערך .. פירקתי את המודם וחתכתי את החלק העליון כך שיתאים לגודל של המאוורר קדחתי חורים בישביל ברגים שמתאימים, כמובן שהמאוורר יושב מעולה ולא זז מהקופסא .. עכשיו כמובן שהוא לא מיתחמם .. הינה כמה תמונות : החורים שעשיתי עם המלחם (אחרי זה הורדתי אותם כלומראין את הרשת הזאת, יש חור גדול): המאוורר על המודם : האורות של המודם בחושך עם המאוורר המודם עם המאוורר ה…
-
- 18 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
מישהוא יודע איפו יש חנות שמכורת פרספקט בבאר שבע בדקתי בהום סנטר ואייס ואין שם
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
חשבתי על זה רבות... אולי במקום לחתוך ולעשות את כל העבודה אפשר להחליף את הצד של המארז במידות מדיויקות של פרספקט זה נראה לי רעיון דיי נחמד ובר ביצוע מה אתם חושבים ? היום אני ארד לאיזור התעשיה מקווה למצוא שם את הפרספקט...
-
- 15 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אנשים איפה אני מוצא פרספקט למודינג באיזור ראשון וכמה זה בערך עולה? (למ"ר) ואיזה עובי מילימטרי צריך?
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
שלום, אני רוצה לבנות פאנל פיקוד לתאורת הצפה במארז, מדובר במארז HAF 932 הפאנל יישב על מפרץ 5.25" לצורך הבניה אני זקוק לפרספקט שקוף, מישהו יודע איפה ניתן להשיג כזה באזור חיפה ? כמו כן אני מחפש לחצנים או מפסקים יפים אפילו עם תאורה... מישהו מכיר מקום שאפשר לקנות כאלו ? אשמח לקבל תשובות ורעיונות לפאנל הזה אני חשבתי על שני לחצנים (לחלק את התאורה ל 2 קבוצות תאורה קדמית ותאורת הצפה על הלוח אם) ובנוסף דימר או 2 דימרים שאבנה בעצמי כדי לשלוט בעוצמת האור הנפלטת. החלטתי לבנות את התאורה מפסי לדים (שכבר הזמנתי מחול...100 לדים כחולים + נגדים בכ 5 $ כולל משלוח !) ולא מניאונים, כי מנסיוני ניאונים נוטים להתקלקל מהר. תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלומות, נגמר לי מלאי הפרספקס ואני פשוט לא מוצא איפה יש לקנות. בדקתי בטמבוריות ליד הבית, בדקתי בחנויות היצירה ליד הבית, בדקתי באופיס דיפו, בדקתי בהום סנטר, ובשום מקום אין. מישהו מכם יכול להפנות אותי לחנות שמוכרת, עדיף במחירים סבירים עד זולים, לוחות פרספקס באזור ת"א-חולון או שעושה משלוחים לאזור? תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 835 צפיות
-
-
שלום, אני חדש כאן ולא מזמן התחלתי להתעניין במודינג. מחר אבא שלי מבצע חיתוך במארז שלי לחלון פרספרס. לפי מה שהבנתי חלון מטר על מטר של פרספקס עולה 180 שקל בחנות כמו הום סנטר או ACE (אני יודע שיש כמה סוגי עובי לפרספקס) עכשיו כמו שאתם מתארים אנלא צריך מטר על מטר של פרספקס, אלא חצי מטר על חצי מטר ונראה לי שהם מוכרים רק במטר עגול. איפה אני יכול להשיג פרספקס (לא משנה לי כ"כ העובי, אבל אם יש פה כמה דעות על עובי הפרספקס אשמח לשמוע כמה מהאנשים פה)? שיהיה מחיר נורמלי, בעובי המתאים ובגודל המתאים. תודה לעזורים.
-
- 10 תגובות
- 4.7k צפיות
-
-
צריך בשביל בפרויקט HTPC. יהיה בערך בגודל של חצי מארז MIDI ATX. מישהו יודע איפה יש באיזור המרכז מקום שמוכר (עדיף ליד ראשון לציון והאיזור הזה), כמה זה אמור לעלות בערך ? והאם הם יחתכו לי בעצמם ? כל מידע יתקבל בברכה . הייתי בהום סנטר, ו ACE (ד"א חנויות חובבניות ויקרניות) וכמובן כמו כל דבר נורמאלי, גם את הפרספק הם "לא מחזיקים" :\ תודה על עזרה :
-
- 12 תגובות
- 10.6k צפיות
-
-
יש לי 2 מצבים (תמונה) איזה מצב יותר טוב כך שהלדים יאירו את כל הפרספקס נ.ב. החץ מציין את כיוון ההארה של הלדים תודה מראש! [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 688 צפיות
-
-
הכותרת אומרת הכול והצעות שקצת קרובות לראשון יועילו במיוחד!!!!!!! אל תציעו לי להדביק 2 של 5 ....
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום. אני מחפש פרספקס 5 מ"מ ואני פשוט לא מכיר שום מפעל שמוכר את זה.. אני צריך את הפרספקס ללייט פד ואני צריך מפעל שנמצא במרכז (אני מראשל"צ, מוכן להגיע עד ת"א והסביבה) תודה מראש..
-
- 3 תגובות
- 847 צפיות
-
-
עברתי היום באינספור חנוית\נגריות למיניהם ולא מצאתי שום זכר לחומר הזה... בעצם אף אחד לא ידע אפילו על מה אני מדבר. מישהו יודע היכן ניתן לקנות חתיכה לא גדולה (50X50) באיזור אשקלון? ברצוני לייפות קצת את המארז שלי (CM335) - להוסיף חלון, אולי קצת תאורה + צביעה חלקית מבפנים בשחור. תודה
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני עושה מודינג לאקס בוקס שלי ואני צריך פרספקס עם המידות הבאות: 35x30x0.5 אני גר בראש העין , אני נוסע למרזבית שבפ"ת אבל אני לא יודע איזה דגם אני צריך לקחת. כלומר, קראתי על סוג מסוים ושכחתי את השם של החברה. אז מה להגיד לו שיביא לי ? כי אני רוצה משהו איכותי שיעמוד בדבק חם ועוד משהו, כמה אתם חושבים יעלה לי עם הסוג שננתם לי והמידות ?
-
- 3 תגובות
- 876 צפיות
-
-
-
יש לי רעיון למוד שבו אצתרך צבע ספריי ירוק זוהר כמו זה : ופרספקס כחול שקוף השאלה היא איפה לקנות אותו ... פרספקס רגיל וספריי טיפוסי זה לא בעיה .. הבעיה היא שהם "מיוחדים" או להיפך ספריי כחול ופרספקס ירוק תודה
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות מגן למסך של המחשב הנייד שלי (14.1') חשבתי על להדביק חתיכת פרספקס בעובי של אחד- 1.5 מ"מ . מוכרים בכלל פרספקס בעובי כזה? איפה אני יכול לקנות פרספקס (באיזור טבריה או בבאר שבע)? יש דרך אחרת שאני יכול להגן על המסך? מגן בעובי הזה לא ילחץ על המקשים (ויהרוס אותם...)? תודה מראש על העזרה
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מישהו מכיר את תכונות החומרים האלו? שמעתי שפוליקרבונט יותר נוח לעבודה, פחות שביר, והכי חשוב יותר עמיד לחום. זה נכון? (הסיבה שאני שואל היא כי אני מתכנן לבנות מארז שקוף)
-
- 16 תגובות
- 10.1k צפיות
-
-
אני צריך פרספקס שחור אבל שהוא גם שקוף (smoked כמו שהוא נקרא בארה"ב לפעמים). בארץ בינתיים מצאתי רק שחור מלא שלא מעביר אור ולא מתאים לפרוייקט שלי. רצוי גדול מ-30 על 30, עובי 3 מ"מ, כמו זה: http://www1.acryan.com/_acrylpanel/ACR-AP3411.shtml לחלופין גם זכוכית שחורה תתאים לי אבל פחות עדיף. מישהו נתקל במשהו כזה בארץ או שצריך להזמין מחו"ל?
-
- 17 תגובות
- 5.5k צפיות
-
-
נניח ואני רוצה לקחת מלבן פרספקס , ורוצה להאיר אותו כך שהוא יעשה אור חזק. אבל במצב מכובה הוא יהיה שקוף. אני לא רוצה שהוא יסנוור אלא נאמר ואני מחבר לדים אדומים אז כשהם דולקים, כל השטח של המלבן יפיק אור אדום. אני מצטער על השאלה החובבנית, אבל עד כמה ניתן להאיר את הפרספקס בדרך זו ? שאלות עוקבות בהמשך בהתחשב בתשובות g0vner_t.s.y
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-