עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by menos,

הזמנתי מהבחור הזה מדבקות למארז , אחלה של דבר זה נוח זה יפה לאללה וזה הגיע מהר (תוך שבוע) אפשר גם לדבר איתו וליצור מדבקות מותאמות אישית http://www.shatteredweb.com מומלץ ביותר

• 1 תגובה
    • 925 צפיות
  2. Started by eli_xXx,

שלום לכולם, יש לי מקלדת G15 ואני רוצה להכין מוד למסך שלו... ובLCD STUDIO זה אפשרי עכשיו מצאתי תמונה של מישהו שיצר מוד למסך בתוכנה הזאת שזה בדיוק כמו שאני צריך.. ניסתי לחפש את מי שיצר ולא מצאתי. זה המוד: ניסתי ליצור לבד בתוכנה אבל לא הצלחתי בכלל. אשמח אם מישהו יוכל להכין את זה עבורי ואם מישהו יכול ללמד אותי איך לעבוד בתוכנה אני אשמח.. תודה, ושבת שלום! נ.ב: אני מקווה שכתבתי בפורום המתאים

• 2 תגובות
    • 925 צפיות
  3. Started by freerider,

שלום יש לי סוללה ניקל מטל חדשה, ללא מטען. האם אני יכול לחבר אותה עם שנאי מתאים ישר לזרם החשמל ? הסוללה 13.2V 4500mAh, האם אני יכול לקחת שנאי 13.2V (או 14V) ולחבר את הסוללה ישירות לשקע ? אין צורך במטען מיוחד ? אם השנאי הוא 1000mAh, אז הטעינה תהיה 4.5 שעות ? המון תודה

• 2 תגובות
    • 925 צפיות
  4. Started by ellad2007,

שלום אני רוצה לעשות מצב שאני יכול לשלוט במאוורר ע"י פוטנציומטר. לפי החישובים שלי כניסה 12V ומתח התחלתי של פעולת המאוורר 3.5 וצריכת הזרם של המאוורר 0.12A יוצא לי (8.5/0.12) שאני צריך פוטנציומטר 70.833333OHM זה חישוב נכון..? אלעד..

• 3 תגובות
    • 925 צפיות
  5. Started by Moty_p,

שלום לכולם, מהספק כוח של המחשב יוצאים בדרך כלל 4 חוטים 1 צהוב שהוא מספק 12V 2 שחורים שהם מינוס ועוד 1 בצבע אדום שהוא מספק 5V לאחרונה אני רואה ספקי כוח שמתחברים להרדיסק מסוג SATA ש-להם יש גם את המטחים שציינתי מקודם (4 חוטים) ובנוסף לזה יש עוד חוט אחד שהוא בצבע כתום כמה מטח זה מביא? ובישביל מה זה טוב?

• 3 תגובות
    • 925 צפיות
  6. Started by roy_BB,

יש לי מארז עם מחשב דיי ישן ועד המחשב החדש אני רוצה לעשות עליו ניסויים לראות איך ילך פעם ראשונה... איך זה בתור התחלה לעשות רק בצד ריבוע שיהיה שקוף..זה דיי קל נכון? אז יש לי דיסק שאני קצת מפחד להשתמש בו אז אני רוצה להתחיל עם מספרי פח...איך אני עושה חור באמצע המארז שאני יוכל להתחיל לחתוך ממנו... אני יכול להתחיל לחתוך מהצד אבל הרעיון שיהיה ריבוע באמצע תודה לעוזרים

• 7 תגובות
    • 925 צפיות
  7. Started by TALKATZ,

איך משמשים במוצר הבא: http://www.pandas.co.il/default.php?cPath=946_1102

• 11 תגובות
    • 925 צפיות
  8. Started by dor_eli,

לפי מה שהבנתי מהמדריכים עם יש לי 3 לדים ואני מחבר אותם בטור זה אומר שהם צורכים 9v ושאני צריך לחבר אותם ל ספק בחיבור של 12v אז אני צריך נגד של 150אום השאלה שלי היא 150 אום זה מקטין את צריכת החשמל ב 3v? לא? ככה שאם אני רוצה לחבר בטור 2 לדים ל 12V אז אני צריך נגד של 300 אום? או 2 של 150?

• 5 תגובות
    • 925 צפיות
  9. Started by gor84,

שלום לכולם...מחפש מקדחי כוס למתכת.. כל מה שמצאתי ברשתות הגדולות (ACE הוםסנטר וכו'..) הייה רק לחומרים רכים כמו פלסטיק.. אני מעוני לקדוח במארז... תודה!

• 1 תגובה
    • 924 צפיות
  10. Started by yotam.m,

שלום חברה מה קורה?? יש לי שאלה קטנה... יש לי פלאפון מסוג SIMENS עכשיו החיבור של המטען נשבר לי רציתי לשאול אם זה אפשרי לטעון את הסוללה ישירות מהשנאי של המטען... בדקתי והמתח הוא בדיוק 6.65V. על הסוללה יש 3 חיבורי חשמל + - ואמצעי כמובן שהוא אדמה האם אפשרי לחבר את החוטים מהשנאי ל + ול - או שזה לא יטען את הסוללה כי בתוך הפלאפון יש עוד כל מיני נגדים וחרטא שמורידים את המתח עוד...? תודה לעוזרים אם לא מובנת השאלה למרות שנראה לי שהיא מובנת אני יצרף תמונה של הסוללה ושל השנאי(דר"א השנאי הוא כמובן של הפלאפון).

• 1 תגובה
    • 924 צפיות
  11. כותרת מצאתי את זה: http://www.coolaler.com/forum/showthread.php?t=123334 אבל זה בשפה זרה,וראיתי שם שלא סתם חיברו את החוט הצהוב ממקום למקום אלא לעוד מכשיר, הייתי שמח לדעת מה זה. תודה רבה לכולם!

• 6 תגובות
    • 924 צפיות
  12. Started by יניב51,

שלום לכולם (: רציתי לדעת אם יש אפשרות לחבר מאורר של מארז ( 4 פינים ) לחשמל ולא לספק כוח. אם יש אפשרות והיא לא כ"כ מסובכת ( שלא דורשת יותר מדיי ידע ) אשמח את תעזרו.

• 1 תגובה
    • 924 צפיות
  13. אני רוצה להוציא את כונן הדיסקטים כבר הרבה זמן ולאחרונה חשבתי על פיתרון ל"חור" שישאר לאחר שאני יוציא את הכונן: לחתוך חתיכת פח וחתיכת פרספקס (מהשאריות כמובן... ) בגודל של החור, לשים את הפרספקס מעל הפח , לעשות בשניהם 2 חורים למפסקים (אחד לקטודות ואחד עם 3 מצבים: 1) מעל הלדים לתאורה. 2) מעגל אורגן אורות. 3) כיבוי.), 3 חורים ללדים שיראו מה פועל ומה לא ולשים בין הפרספקס לפח שקופית שתגיד מה כל דבר עושה. אבל בשביל זה אני צריך לחתוך חלקים מאוד קטנים, מה שעם הדרמל נראה לי בילתי אפשרי (כמובן שללדים אני יעשה חור פשוט עם מקדחה..), יש לכם אולי הצעות אייך אפשר לעשות זאת עם הדרמל? בתודה מראש, DanyL, דני ליסיאנסקי.

• 3 תגובות
    • 924 צפיות
  14. Started by nir_ofer,

יש לי כמה שאלות בקשר לאתר... שאלה ראשונה האם מישהו יכול להסביר לי את ההבדל בין החוטים שמוצעים שם למחירה: http://www.lsdiodes.com/resistors/ והאם משהו פה יודע כמה זמן לוקח למשלוח להגיע לארץ?? ועוד שאלה, מישהו יודע איפה אני יכול לקנות ראשים/מחזיקים ללדים יפים בכל מיני צורות, צבעים וחומרים. תודה

• 5 תגובות
    • 924 צפיות
  15. שאלה ראשונה: באיזה גדלים מגיעים מסכי LCD? שאלה שנייה: כמה בערך עולה כל גודל? שאלה שלישית: מה צריך בשביל לחבר מסך LCD למחשב?תוכנה?צ'יפ?קבלים?כבלים? שאלה רביעית: יש לכם אולי שרטוט לאיך לחבר? שאלה חמישית: בתור אחד חסר בסיס בנושא אני אוכל להסתדר?

• 7 תגובות
    • 924 צפיות
  16. השאלה בכותרת. תודה רבה לכולם. [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 924 צפיות
  17. Started by bezangeloo,

יש לי מארז שבפנאל שלו יש 5 לדים (שקופים, עושים אור כחול. אין לי מושג אם רגילים או UB), כשהמינוסים ופלוסים שלהם מחוברים בשתי קבוצות (כל ה+ לאחת, וכל ה- לאחת. אני כל הזמן מתבלבל בין חיבור טורי למקבילי). על הכבל ה"ראשי" החיובי (אחרי שכל הלדים מגיעים אליו) יש נגד אדום, ירוק, חום, זהב. כשחיברתי ל12V בספק (צהוב ושחור) הנגד התחמם נורא (בצורה שכבר א"א לגעת בו) ופחדתי שהוא ישרף. מצד שני, כשהוא מחובר ל5V (אדום ושחור) הוא עושה אור קצת חלש לטעמי. השאלה היא האם זה בסדר לחבר ל12V, ואם לא, איזה נגד אני צריך? ניצול קטן של התראד, שאלה קצת לא קשורה- יש במארז הזה כפתור לחיצה קטן (באחורי המארז, אם זה משנה) שכתוב על המחבר פלסטיק שלו chassis. מישהו יודע מה תפקידו ולאן הוא מתחבר? תודה רבה, בז'נ…

• 3 תגובות
    • 924 צפיות
  18. Started by infer73,

טוב אני עקבתי אחרי המדריך הזה: http://www.twistedmods.com/article.php?artid=184 והכל הלך חלק הלדים עובדים ע"י שימוש במקור כוח חיצוני (בטריות למשל) וגם אם זה מחובר למחשב ואני עושה ריסטרט כל הלדים נדלקים למשך שנייה או שתיים (אני משער שהמחשב בודק או משהו את היציאה) אבל אני לא מצליח לגרום לזה לעבוד דרך וינאמפ! השתמשתי בתוכנה הזאת userport (יש לי XP) אבל זה משום מה עדיין לא עובד יש למישהו רעיון כלשהו?

• 6 תגובות
    • 924 צפיות
  19. איפה יש חנות שאני יכול לתת לה סכמה והיא תחזיר לי מעגל מודפס? תודה לעונים עדיפות לאיזור דרום

• 1 תגובה
    • 924 צפיות
  20. Started by hmjmvhcvh,

אני מעוניין לבנות מעגל שיפעל בצורה כזאת במצב שיש 11.30v שהוא ישנה נגד מסויים ל5ohm ובמצב שיש 13.50v הוא משנה ל30ohm בדרך אני צריך שהוא ישנה עוד פעם אחת (אם אפשר יותר זה מעולה) לפחות את אותו "נגד" לדוגמה ב12.50v הוא ישנה ל20ohm זה לא אמור להיות מעגל מסובך במיוחד פשוט יש לי בלאק אאוט בקטע של מעגלים בסגנון כזה תודה אנשים

• 2 תגובות
    • 924 צפיות
  21. Started by shimiger,

מדריך ריאובאס בת'רד "תחרות מדריכים" ישנם שתי קבלים האחד 0.1 מיקרו-פאראד והשני 10 מיקרו-פאראד למה צריך אותם במעגל הזה?

• 3 תגובות
    • 924 צפיות
  22. Started by PhoenixBoy,

שלום, יש לי את המעגל של המקלט אינפרא אדום ואני רוצה לעשות שכל פעם שאני ילחץ בשלט ידלק במקלט לד. האם זה אפשרי ואם כן כיצד? מצ"ב המעגל. [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 6 תגובות
    • 924 צפיות
  23. שאאאללום אני בקרוב אתחיל איזשהו פרוייקט מודינג קטן לאח שלי ורציתי כמה מעגלי לדים נחמדים ופשוטים כאלה , לא מסובכים . יש לי ידע בסיסי באלקטרוניקה .. הו, ואם אפשר ,שזה יהיה טיפה מהר,אני רוצה לקנות מחר את הרכיבים תודה רבה רבה מראש :]

• 4 תגובות
    • 924 צפיות
  24. Started by nimrods,

האם אני יכול לבנות מיזה מפט' למעבד?? תודה לעוזרים..! [attachment deleted by admin]

25. Started by arkadur,

יש לי בצד לוח של אינטל, די בסיסי לסוקט 775 העניין הוא כזה - המעבד (איזה פנטיום D, או CORE DUE, אני כבר לא זוכר), רותח. הוא מגיע בביוס לאיזור ה80 מעלות, וכל הלוח רותח יחד עם המעבד, בייחוד בגב הלוח מאחורי הסוקט. בבדיקה זריזה מצאתי 3 קבלים נפוחים על הלוח, עם ערכים של 820 מיקרו פארד, במתח של 6.3 V. היה לי בנמצא קבלים של 820 MF, אך במתח של 25 V. הקבלים הוחלפו. שאר הרכיבים נראים לעין תקינים, בעת החיבור - התקלה לא נפתרה. המעבד עדיין רותח (ועוד עם גוף קירור מוגדל יחסית). המוספטים / VRM שעל הלוח באזור המעבד, רותחים גם הם. אשמח לשמוע עוד הצעות לפתרון הבעיה, לפני שהלוח הולך לפח.

• 1 תגובה
    • 923 צפיות

דיונים חדשים בפורומים