עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by MasterDK,

מי שמכיר את המחשבים הישני ישנים היה להם מארז כזה אם סט של שני כפותרים, מין KEYLOCK, וצג אנלוגי המציג שני מספרים ושני נקודות. עכשיו למזלי מצאתי צג כזה שעובד (אני יודע שהוא עובד 100%). עכשיו הצג כולל 7 פינים ורציתי לשאול איך לחבר אותו למחשב? אני ינסה להדגים התמונות איך נראה הצג: LCD My זה תמונה של הצג מלפנים. התמונה השנייה זה מאוחר שימו לב שהקטע המסומן באדום לא אמור להיתקלד הם לא מחוברים הלבנים מאחור זה מין פינים שאליהם אמור להיתחבר הכבל זה משו כזה לא יודע איך יצא מקווה שתוכלו לעזור לי! [attachment deleted by admin - 90 dayss]

2. Started by Vega,

לחבר לפטופ לחשמל של הרכב- הכיצד? האם זה אפשרי בכלל? תצאו מנקודת הנחה שאני לא מבין מהחיים שלי באלקטרוניקה ודברים כאלה (אבל אבא שלי כן ויש לי מלא חברים שכן... אבל אין מצב שהוא יתן להם להתעסק באוטו אלא אם זה ממש ברור איך לעשות). יש מתאמים למצת של הרכב אולי או משהו כזה?

• 2 תגובות
    • 931 צפיות
  3. Started by yotam.m,

שלום חברים מה קורה? יש לי שאלה קטנה לא נראה לי שהיא כל כך מסובכת... רציתי לשאול האם אפשר להתאים עכבר אלחוטי למשדר של עכבר ומקלדת אלחוטיים אחרים. אני יסביר יותר טוב...יש לי עכבר ומקלדת אלחוטיים של מיקרוסופט והעכבר כבר לא עובד ממש הוא דיי מקרטע עכשיו רציתי לשאול האם הגיוני איכשהו להתאים עכבר אלחוטי אחר אל המשדר של המקלדת והעכבר או שהרעיון מוגזם מסובך מידי או אפילו לא הגיוני... תודה לכל העוזרים

• 3 תגובות
    • 931 צפיות
  4. Started by HydroIT,

קניתי לא מזמן, כחלק מהמוד שלי, מתג ON/OFF ונגד משתנה. עובדים מעולה, רק ש... זה נראה תעשייתי יותר מדי. יש דרך אולי לייפות את זה? כיסוי מסוג שהוא?

• 1 תגובה
    • 931 צפיות
  5. שלום לכולם! קיבלתי מספר תרגילים באלקטרוניקה ואני צריך מעט עזרה בהם. 1. שני נגדים בטור: 1K ו4.7K. המתח: 9V. חשב את הזרם הכללי ואת המתח על כל נגד. אני עניתי: I=1.57A לא הצלחתי להגיד מה המתח על כל נגד. 2. שני נגדים במקביל: 1K ו1K. המתח: 9V. חשב את הזרם הכללי ואת המתח על כל נגד. אני עניתי: I=18A R1[1K] = 4.5V R2[2K] = 4.5V 3. שני נגדים במקביל: 1K ו1K. אחריהם נגד בטור של חצי K. המתח: 9V. חשב את הזרם הכללי ואת המתח על כל נגד. אני עניתי: I=9A R1[1K] = 2.25V R2[1K] = 2.25V R3[1\2K] = 4.5V תודה.

• 2 תגובות
    • 930 צפיות
  6. Started by Sarlula,

שלום רציתי לברר קצת בקשר לסליבינג: 1. סליב עובד כמו היט-שרינק? ז"א מתכווץ? 2. חייבים להסיר את הראש של החוט אם הפתח של הסליב לא מספיק גדול בשביל לעבור דרכו? אפשר לגזור ולהדק? מישהו ניסה? 3. מאיפה הזמנתם את שלכם? כמה עלה? חייב לברר אחת ולתמיד... :s05:

• 4 תגובות
    • 930 צפיות
  7. Started by JSK,

שלום, יש לי עונן אופטי בן ואני עומד לקנות מארז שחור. רציתי לצבוע אותו באיזשהי דרך (את הכונן). חשבתי על ספריי. מה אתם ממליצים? תודה

• 2 תגובות
    • 930 צפיות
  8. Started by dj shay 30010,

שלום אני רוצה ליבנות מד RPM שמחברים את ה FAM מהוא אומר לך כמה RPM על מסך LCD ( אני רוצה ליבנות את זה ביחידה ניפרדת כי יש לי כבר LCD שמחובר ל LPT ) יש למישהו לינק

9. Started by chase106,

שלום לכולם, יש לי בעיה קטנה שמצריכה ממני חלק מסויים להשבוע הקרוב ולכן אני נאלץ לחפש חנויות בארץ או יותר נכון להעזר בכם במציאת חנות שיש לה את מה שאני צריך. מה שאני צריך בגדול זה מחבר IDE שבצד אחד הוא נקבה ובצד השני הוא זכר כמו שיש בקשיח לדוגמה, פשוט פינים חשופים. אני צריך את זה כי אני רוצה להלחים חוטי חשמל מהזכר שבקשיח אבל זה קשה כי הפינים שם שקועים ולכן אני צריך מחבר שיהיה נקבה ויתחבר לקשיח ומהצד השני יהיה זכר חשוף. תמונה להמחשה מאיביי איפה אני יכול למצא כזה דבר בין רחובות לת"א? מצאתי באיביי אבל יקח לזה לפחות שבועיים להגיע לארץ ואני קצת קצר בזמן ולכן מעדיף לקנות בארץ.

• 2 תגובות
    • 930 צפיות
  10. Started by yonib88,

שלום יש לי פרוייקט מסוים שאני עובד עליו ואני רוצה להשתמש ברכיב הבא אם מישהו יוכל לתת לי עזרה במה התפקיד שלו ואיך להשתמש בו יש לי רקע בדברים אני אבין הסברים תנסו בבקשה לפרט כמה שיותר זה יעזור לי מאוד. תודה רבה לכל מי שיעזור שם הרכיב MAX 2981 מצורפים המפרטים ומה ההבדל בינו לבין MAX2986 תודה רבה.

• 1 תגובה
    • 930 צפיות
  11. שלום לכולם.....מי פה מבינכם אוהב להתעסק עם אלקטרוניקה??....יפה אז כולם פה שמעו על פאן-באס ידני...ז"א מפסקים אם נגדים וכו'......מה אתם אומרים על תוכנה עם שבב שתתן לכם שליטה על המאוררים???? זה סתם משהו חמוד שכל אחד יכול אבל זה טיפונת מסובך ודורש הלחמה וקצת ידע בשפת תיכנות....(או שאני פשוט יתן לכם את התכונה שבניתי...) אם אתם רוצים מדריך כזה תגידו ואני ינסה להכניס לאתר...(אם יתנו לי...)... וווואאאאאאאייייייייייי אווופפפפססססס לא ראיתי איפה הכנסתי את זה............איך אני מעביר לאלקטרוניקה ומודינג???????????????????????

• 6 תגובות
    • 930 צפיות
  12. Started by RGod,

המאוור היה מחובר בחיבור מולקס רגיל ועשה קצת רעש ,עשיתי שיעבוד על 5 וולט ,אבל הוא חלש מדי .....איך אני עושה שיעבוד ב 7 וולט :s05: תודה

• 4 תגובות
    • 930 צפיות
  13. Started by Idan-h,

ערכה אחת מספיקה? http://ksp.co.il/hmain.php?uin=1211

14. אורח

אוקי אז הסיפור הוא שאני הולך לתומי בבית ופתאום מבחין במשהו נוצץ שאני בדיוק רציתי.. מה זה? 1.כוס קולה אם קרח. 2.משחה להורדת יבלות מהרגל. 3.שלוש כריות אם ציורים של צבי הנינגה. בעעעעעעע אף אחד מהם..מצאתי טלפון ישן... מה היה כל כך מועיל הטלפון הזה? 1.זה הטלפון שסבתא רבה שלי התקשרה למד"א כשאמא שלי צרחה מצירים. 2.הטלפון מנותק ולכן אפשר היה לזרוק אותו על השכנים או פשוט לתת לחתולה לאכול את הרכיבים ולראות אם היא הופכת לרובוקופ. 3.אח שלי נורא נורא עיצבן אותי ובדיוק זה נפל לי לידיים אז... כן כן גם פה אף אחד מהם...היה בו צג קטנטן ובדיוק נזכרתי באיזה מדריך פה מה שאפשר לעשות אם צגים. אז עכשיו אין לי מושג איזה צג זה ואם אפשר לעשות איתו משהו...אז הנה תמונות תגידו לי מזה..ואם אפשר לעשות א…

• 3 תגובות
    • 929 צפיות
  15. Started by bykeking,

צבעתי את העכבר שלי לפני חודש בערך ויצא ממש מגניב. עכשיו הבעיה היא שהעכבר נהייה דביק כזה ומלוכלך וכשמורידים את הלכלוך זה מוריד גם את הצבע... אם איזה צבע מומלץ לצבוע את העכבר? צבעתי עם ספריי כמה שכבות ועל זה שתי שכבות לכה בספריי... תודה לעוזרים!

• 6 תגובות
    • 929 צפיות
  16. יש לי מערכת פלטת DJ פיוניר 400 ומיקסר 400 הבעיה היא שאני עוזב לארה''ב והמערכת מתאימה רק לוולטים של אירופה( ישראל (230V)) (אין סוויץ' של הוולט) האם יש מכשיר שאני יוכל לקנות כדי להתאים את הוולטים שאני מקבל בתקע של ארה''ב ל230V שיתאים לפלטה? אשמח לפתרונות נוספים.

• 1 תגובה
    • 928 צפיות
  17. לקטע של מודים וזה כי סבבה קראתי את על המודים שלמעלה וכול זה אבל לא הבנתי איך נגיד אנ ייכול לשים את זה למחשב נגיד שיתן יותר חשמל אמ נגיד סתם למעבד ואפשר גם חנויות של מודים ולא את הקטודות וזה אלה מודים למהרה וכול זה בקיצר המטרה שלי זה לאיזה היפרו 5 : בבקשה לרציניים בלבד

• 9 תגובות
    • 928 צפיות
  18. Started by no nick,

שלום, אני צריך עזרה בבניית מעגל להפחתת המתח של מצת הרכב(ואת הזרם, אם צריך?) למתח(וזרם) של USB, תודה.

• 8 תגובות
    • 928 צפיות
  19. היי, מודינג זה נושא שמעניין אותי, אבל אף פעם לא עשיתי מודינג בעצמי. לפעם הראשונה, החלטתי פשוט לצבוע את המארז בכחול (כמה מסובך זה כבר יכול להיות?..) anyway, אני רוצה שיווצר מעין אפקט "מראה" (כלומר שיהיה צבע כחול מבריק). הבנתי שאפשר לעשות את זה עם שיוף של המארז לפני כל שכבה. רציתי לדעת, כמה צריך לשייף את המארז? ממש עד שיראו שהוא כסוף, או שמספיק לעבור עם נייר שיוף גס כמה פעמים? עוד שאלה קטנה, הוצאתי את הפאנל הקדמי, ואת הפאנלים הצדדיים של המארז, ואין לי בעיה לשייף ולצבוע אותם, אבל החלק העליון של המארז שלי מחובר במין ניטים כאלה.. (אשתדל להעלות תמונה ברגע שהפאקינג אינטרנט שלי יזוז :-\) מה אפשר לעשות? יש דרך פשוטה להוציא אותם ולהחזיר אותם בחזרה? האם אפשר להשאיר את הפאנל העליון מ…

• 1 תגובה
    • 928 צפיות
  20. היי. אני מעוניין לעשות את האורגן לדים (אפשר לקרוא לזה) שמתחבר לLPT ראיתי הרבה שירטוטים למעגלים אבל כולם מדברים על לדים רגילים. מישהוא יודע אם זה אפשרי לחבר 8 לדים UB? כמה מתח יוצא לכל לד בכלל ביציאת LPT? תודה מראש...

• 7 תגובות
    • 928 צפיות
  21. המארז שלי (לוג'יק קונספט) מועמד לזריקה, תמונות תוכלו למצוא בחתימה יש לו כבר חלון, והפאנל שלו מתפורר ועומד למות אני צריך עצות והצעות למודינג, כל מה שעולה לכם בראש צביעה של המארז אני לא רוצה כי אני אוהב את הגוון הכסוף הזה חלון כבר יש לי בצד, ולדעתי החלון מספיק גדול ככה שאין צורך להגדיל אותו חשבתי על חלון בגג, נשמע נחמד מאוד, ולעשות מאורר בחלון שיהיה בגג ובנוסף מאורר בחלון שקיים בדלת (יש לי כבר מאורר בגג אבל הוא יפול לטובת החלון, ובחלון בדלת היה לי מאורר אבל החלפתי פרספקט לאחר שהתפוצץ) בקיצור אני מקווה לשמוע פה כמה שיותר הצעות, ובבקשה שלא יחזרו על עצמם עוד הצעות יתקבלו גם בקשר לפאנל, מה אפשר לעשות איתו (הצעות דרסטיות! כי הפאנל במצב אנוש..) אני יודע שקצת קשה לחשוב על דברים כא…

• 6 תגובות
    • 927 צפיות
  22. שלום לכולם! בזמן האחרון אני קצת עסוק במטרה לשפר את המראה של המחשב הישן שלי (Modding), אני בקרוב הולך לקנות מחשב חדש אז אני מתעלל קצת בישן. מפרט: (למרות שלא מתוכנן שינוי חומרתי כלשהו) CPU: Intel Pentium IIIE, 600 MHz 4.5 x 133 Motherboard: MSI MS-6199VA 2 ISA, 5 PCI, 1 AGP, 3 DIMM System Memory 384 MB SDRAM Video Adapter: GeForce2 MX 100/200 64 MB Audio Adapter: Creative SB PCI128 (Ensoniq ES1371) Sound Card Storage Disk Drive WDC WD205AA 19 GB, IDE Optical Drive: ATAPI CD-ROM 50X CD-ROM Optical Drive: SONY CD-RW CRX220E1 52x/24x/52x CD-RW (איך אני מסתדר עם מחשב כזה אלוהים רק יודע (: ) בתכנון יש הרבה מטרות להשיג, אבל העיקריות מביניהם: 1. חיתוך חלון במארז, בצ…

• 5 תגובות
    • 927 צפיות
  23. Started by sub_man,

התחלתי להלחים למדתי וזה הלחמתי כל מיני לדים וכאלו אז אולי למישהו יש רעיונות למעגלים למתחילים דברים יפים או שימושיים אבל עם איך המעגל נראה וחלקים או שמישהו יש לו תאתר של המעגלים...

• 7 תגובות
    • 927 צפיות
  24. יש לי מאוורר של הספק כוח הישן שלי, אני רוצה לחבר אותו למחשב שלי,אבל אני לא יודע מאיפה לתת לו חשמל ואיך. אם זה עוזר על המאוורר רשום 12V 0.12A . תודה לעוזרים.

• 9 תגובות
    • 927 צפיות
  25. Started by ytoledano,

שלום. אני רוצה לבנות משהו שיוציא החוצה כמות אחידה וידועה של אנרגיה בצורת חום, כלומר מדמה ליבה. אין לי כזה ידע באלקטרוניקה אבל זה לא נראה לי משהו כל כך מסובך. חשבתי משהו שיעבוד כמו זה: http://www.overclockers.com/tips263/index02.asp הייתי רוצה לדעת איזה רכיבים אני צריך לקנות ואם זה בכלל בר ביצוע. עריכה: אנשים, זה לא כזה קשה, אני כולה רוצה לעשות תנור שיוציא מספר קבוע של וואטים.

דיונים חדשים בפורומים