עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Anonymics,

שלום לכולם.. כל דבר כמעט שאני בונה(ואני בונה די הרבה דברים חחח) עשוי מכל מיני דברים שפירקתי בעבר או שאני מפרק בשביל מה שאני בונה... לדוגמא מערכת שפותחת את הדלת ע"י האייפון על ע"י קוד נבנתה מכספת חוטים כמה מנועים(ששימשו בתור ריליי) ומנוע של מנעול לאוטו.. עכשיו מה שאני רוצה להכין זה שלט שלחיצה על כפתור בו תסגור מעגל.. והמטרה היא לעשות את זה מדברים שיש לי כבר.. אז לצורך העיניין רציתי לדעת אם יש לכם רעיונות לדבר כזה מדברים שיש בבית.. תודה רבה!

• 2 תגובות
    • 896 צפיות
  2. Started by aviz,

אני מצאתי שלט ממתחת בערך כמו מארז של מחשב ועשיתי עליו חלון ויצא לי די טוב אבל קצת עקום מה אתם אומרים כדאי לי לעשות על המארז ? ובמקום הדבק נייר שצריך לשים לפי המדריך אפשר לשים דבק מלחמה ? ואני יכול לעשות קודם את החור ואחר כך לחפש פרספקט וגומי נכון ?

• 7 תגובות
    • 896 צפיות
  3. Started by stingeR-,

אוקיי , עשיתי היום את המוד הזה : http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=70957.msg615747#msg615747 שזה : חיבור מאוורר לכרטיס המסך בעזרת תושבת ה PCI ועשיתי את זה לשני המחשבים שלי... אין לי מושג איך ולמה , אבל לא רק שזה נתן אצלי שיפור של 10MHZ בליבה , אלא גם הוריד את הטמפרטורה של הצ'יפסט ב10מעלות(!!) , מ46 ל36 , ואצל אח שלי זה נתן שיפור לליבה של הכרטיס ב20-30MHZ , והוריד 10מעלות מהצ'יפסט ו5 מהמעבד(!!!) , אין לי מושג איך ולמה... ושני המאוררים ששמתי הם יחסית רגילים(אמורים להיות ג'נריים , למרות שהם דוחפים לא מעט אוויר , משהו כמו 60-80CFM)

• 5 תגובות
    • 896 צפיות
  4. יש לי מסך lcd קטן ופשוט ויש לי גם ג'וק hd44780 כשאני יודע שהמחיר שלו בחנות הוא 60 שקל עד 140 ואין לי בעיה לקנות אבל אם יש לי את החומרים בבית אז למה לא להכיב? האם ניתן? למשיהו יש סכמה איך אפשר לחבר את הlcd לגוק הזה? תודה

• 0 תגובות
    • 896 צפיות
  5. Started by Lior4543,

נפל לידי ספק ישן של פנטיום 1, למי שזוכר. אין לו חיבור 24 פין או 20 פין, אלא שני חיבורים מוזרים כאלה ללוח אם, ועוד 4 חוטים לפאנל, ששולטים כנראה בהדלקה, איך אני יכול לעשות שיפעל ללא לוח אם, כמו קיצור חוט ירוק ושחור, הרי אין לי כאלה. הצלחתי להביא תמונה: אבל חוץ מזה יש לי עוד 4 חוטים שהולכים לפאנל ומתחברים ישר לתוך כפתור ההדלקה. אולי הקיצור שמה, אבל אני צריך תשובה וודאית.

• 4 תגובות
    • 896 צפיות
  6. Started by zniibidl,

לא מצאתי בחיפוש (מצא לי מעל 50 עמודים חיפשתי רק ב-10 הראשונים) אתרים עם מדריכים למודינג...היה לי אוסף של אתרים כאלה ששאבתי מהם רעיונות אבל הלך לי ההארד דיסק וכל האתרים הלכו....תודה מראש לעוזרים...

• 11 תגובות
    • 895 צפיות
  7. Started by Void,

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_158&products_id=2272 מה אתם אומרים?

• 7 תגובות
    • 895 צפיות
  8. טוב שמעו, קניתי מארז חדש בשביל המחשב שלי, המארז הוא מארז Full-Tower. טוב אז המארז הישן שלי שאני משתמש בו כרגע הוא מארז של אייבורי רגיל שהכפתור כיבוי שלי נמצא למטה תמונה - ובמארז החדש שלי הכפתור כיבוי נמצא למעלה תמונה - *הכפתור נמצא בכיס הנפתח אז איך אני מעביר את הכפתור מלמטה למעלה ? תודה לעוזרים, נועם

• 11 תגובות
    • 895 צפיות
  9. Started by st0m,

שלום לכולם ... אני רוצה לעשות משהו יפה למארז שלי אבל לא כולל חריטות ולא כולל משטח פרספקט (איך שלא קוראים לזה) רק צביעה של המארז או כמה ציורים, כלומר, לרסס איזה משהו יפה על המארז הנה כמה תמונות של המארז שלי ... תנו לי רעיונות לגבי דברים שאני יכול לעשות . וגם תפרטו לי את הכלים והמוצרים שאני צריך . http://img204.imageshack.us/img204/9578/dscn08936sx.jpg http://img204.imageshack.us/img204/6636/dscn08958zu.jpg http://img204.imageshack.us/img204/614/dscn08964xc.jpg http://img529.imageshack.us/img529/7435/dscn08945gm.jpg תודה לעוזרים .

• 8 תגובות
    • 895 צפיות
  10. Started by pc student,

סוף סוף אני שמתי מאוורר 60 מ"מ על גוף הקירור של הסלרון ששמתי על כרטיס המסך תמונות אולי אבל מה דעתכם?

• 4 תגובות
    • 895 צפיות
  11. Started by aviv2037,

ראשית אני נורא מצטער אם עברתי על חוקי הפורום בצורה כלשהי או על הפורמט של פתיחת נושא הרגע נרשמתי אז תסלחו לי... יככה זה מתחיל יש לי מצלמת אינטרנט בת 5 שנים כדורית כזאת פחות מכדור טניס מפרקים את הקופסא ונשארים עם כדור פינג פונג עכשיו ופתאום החלטתי להכין מצלמה נסתרת סתם בשביל הכיף... יש לכם מושג איך אני הולך עכשיו להעביר את המידע שיוצא מצד אחד שלה למחשב מרוחק 10 מטר... זה קלאסי לבלוטות ויש לי מלא מקלטים כאלה של בלוטות השאלה היא איך אני מחבר אותי ואומר לו לשלוח מה שאני רוצה... ואיך אני משלב חשמל שם... יש לי בסיס באלקטרוניקה מבית ספר... כל פיתרון מעשי אחר יתקבל ביותר משמחה... ואם זה לא קשור לנושאי היום יום של הפורום אשמח להפניה למקום אחר....למצלמה יציאת USB!! וווינדוס מזהה או…

• 5 תגובות
    • 895 צפיות
  12. Started by roei_b,

שלום, אני מת להתחיל פרוייקט מודינג עם מסך LCD, הבעיה שיש לי חיבור LPT רק עם צד אחד ובצד השני כל הכבלים מפוזרים (בלי חיבור). איך אני יכול לדעת את המס' פין של כל כבל? יש צבעים עליהם, זה יעזור? תודה מראש!

• 8 תגובות
    • 895 צפיות
  13. Started by אלכס מייטין,

היי רציתי לדעת מה זה אומר כרשום אצלי מחבר 8 גידים ו 18 גייג'? מה המשמעות של גייג'? והאם יש קונקטור למחבר כזה?

14. Started by SD Project,

אהלן חבר'ה, מה עניינים ? אז ככה, אני רוצה לדעת כמה אום אני צריך שיהיה לי בנגד משתנה שאני יוכל להוריד את המהירות ממקסימום (12V) למינימום (5V) בטנדרבליידים שלי, 3 טנדרבליידים במארז זה כבר לא צחוק ולא שקט כל כך... אני יכול לשלוט עליהם דרך הSpeedfan אבל אני מעדיף עם אמצעי חיצוני ופאן באס קנוי לא בא בחשבון אצלי, אני מוכן להשקיע יותר על אחד שאני ירכיב לבד. ואני מקווה שהבנתם את הרעיון ואני מקווה שלא תגידו לי לקנות מפסקים 2 מצבים ל12,5... אני מאוד מודה לעוזרים, מתן

• 2 תגובות
    • 895 צפיות
  15. אני מתכוון לצבע שיש למכוניות . האם זה בטוח לפגום בצבע ? איני רוצה שיתחיל ל"התפוצץ" מסביב . האם יש דרך נכונה לעשות זאת ?

• 3 תגובות
    • 895 צפיות
  16. Started by Tharbad,

כמעט בכל מדריך שני להרכבת מחשבים אפשר למצוא הנחייה לוודא שהגוף של המרכיב מחובר להארקה כך שזרם סטטי לא ישתחרר ממנו אל המחשב ויפוצץ משהו. בארץ לא מוצאים על הנושא הזה שום מידע אולי בגלל שהבעייה לעיל לרוב נוצרת במקומות עם לחות נמוכה. קרה פעם למישהו פה שהוא הרס רכיב כלשהו בגלל חשמל סטטי? או שאני יכול התעלם מההמלצה הזו? תודה

• 0 תגובות
    • 894 צפיות
  17. Started by royk50,

טוב יש לי IRIVER H340 שהתחיל לעשות בעיות חיי בטריה יחדו לחצי ולרבע ואחרי זה אם נשאר כמה שעות מכובה - אין סוללה ומכיוון שקניתי בחול אין אחריות דבר נוסף שקרה זה שמסך הטעינה לא מופיע אם חיבורו לחשמל או לUSB אבל אם אני מדליק ידנית - מסך טעינה מופיע טוב קראתי בפורומים וכו הזמנתי בטרייה מחול התקנתי ועובד אבל עדיין מסך טעינה לא מופיע ופריקה מהירה כשמכובה השארתי אותו כמה שבועות בעריסה ועכשיו הוא לא מחזיק יותר מ2 דקות ללא מתח יש למשהו רעיון אם זה בר תיקון, אם שווה בכלל לנסות לתקן הנגן עובד מצויין אבל רק אם חשמל

• 5 תגובות
    • 894 צפיות
  18. שמעו שוטטתי קצת באינטרנט ונתקלתי במארז htpc מדהים שאני מאוד מעוניין לקנות אותו, הדגם שלו זה SST-LC-11, אני מצרף גם תמונה. הלכתי לגוגל אבל לא מצאתי שום תוצאה בישראל, יש לכם מושג איפה מוכרים אותו בישראל? וחוץ מזה מה דעתכם על המארז הזה? (דף מוצר שלו : www.silverstonetek.com/products-lc11.htm) (סקירה שלו : http://www.modthebox.com/review374_2.shtml ) [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 894 צפיות
  19. השאלה בכותרת חברים תעזרו לי בזה זה חשוב לי

• 7 תגובות
    • 894 צפיות
  20. Started by halo,

יש לי סרטוט כזה: http://img47.imageshack.us/img47/3535/47025363pd7.jpg אז לפי הסרטוט אני צריך לחבר חוט בין הנגד לקבל, ואז לחבר את רגל 6 של הגו'ק או לנגד או לקבל? ובסוף הנגד מתחבר לפלוס והקבל למינוס? תודה למי שעוזר.

• 6 תגובות
    • 894 צפיות
  21. Started by mironbre,

היי חברים, כבר זמן רב שאני שוקד על תכנונים לגבי בניית מכונה להתזת חול מכל טוב שניתן למצוא בבית,לצורך ביצוע עבודות חריטה מדוייקות על משטחי זכוכית/פרספקס/אלומיניום... יש לי כבר את השרטוטים שלי לגבי איך אני בוה,אבל יש רק בעייה אחת - קומפרסור... האם מישהו יודע מאין אני יכול להשיג קומפרסור טוב? אנא עזרו לי... בברכה, מירון

• 7 תגובות
    • 894 צפיות
  22. שלום לחברי הפורום . הצטרפתי סוף סוף לפורום לאחר כשנה של שיטוט בנושאים השונים כאן. התחלתי פרויקט של בניית מטען לפלאפון על בסיס 4 סוללות AA לאחר שראיתי סרטון על זה באתר METACAFE . המעגל בנוי בסך הכל מ 4 סוללות ונגד של 2 OHM. רציתי לדעת מה הוא תפקידו של הנגד באופן כללי ומה הוא נותן במקרה הזה. כמו כן לפני התקנת הנגד ניסיתי את המטען על מכשיר MP3 ישן שיש לי והוא מראה לי טעינה .אבל כשניסיתי אותו על הפלאפון זה לא מראה כלום. אז השאלה היא ממה זה נובע. ?? אני שוב חוזר זה עדיין לפני הוספת הנגד למעגל. תודה

• 1 תגובה
    • 894 צפיות
  23. Started by PhoenixBoy,

כולכם וודאי יודעים שאדי בדיל אינם בריאים. ואם אתה מנסה להתיך פלסטיק או פרספקס עם מלחם זה גם לא בריא... אז מה עושים? קונים נשמית! היום ראיתי את זה בארון הכלים של אבא שלי.. זה כמו של המנתחים כזה ואפשר לקנות את זה בהום סנטר באיזה 5 שקל. אני בטוח שלא גיליתי לכם משהו חדש אבל אני רשמתי את ההודעה הזאת כדי שכל מי שלא ידע על כך עכשיו יהיה מודע. הוספתי תמונה.. הנשמית מסומנת בריבוע אדום... [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 3 תגובות
    • 894 צפיות
  24. שלום!!! אני רוצה לבנות מודינג לדים "קופצים" שיאירו לפי הוינאמפ או לפי אודיו יוצא שככה גם במשחקים זה יקפוץ ... מה צריך לקנות לעשות או בקיצור מדריך....

• 2 תגובות
    • 894 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.