אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
היי אני פונה לפה ומקווה לקבל עזרה בהכנת פרויקט גמר או פרויקט כולשהו לדוגמא... הבעיה שלי שאני צריך להכין פרויקט והמורה שלנו הוא "קצת" בהתחלה רציתי להסות משו פשוט תיבת הילוכים ידנית אך הוא סירב בטענה שצריך פרויקט מוכן לקחת ממנו דוגמא אחר כך קיבלתי פרויקט מסובך משו *********** אחרי שהסיתי חלק הוא מחק הכול בטענה שהוא מסובך מידי ונתן לי כרס של גרר אבל גם את הכרס הוא מחק ונתן לי חוברת פרויקט של אמבטיה לחיסום. הפרויקט של האמבטיה מסובך מכיוון שהוא ישן הכול מעורבב לא במקום שלו ונראה לי שאיזה מטומטם עשה אותו בקיצור מישו יכול לעזור לי לעלות או לשלוח איזה פרויקט או משו לדוגמא? או להעיץ משהו?? אגב שמעתי אותו מדבר בטלפון הוא נותן לנו סתם להעתיק פרויקטים ישנים בגלל שהוא לא רוצה …
-
- 3 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
לפני חצי שנה קנית את big typhoon והרכבתי אותו על המעבד E6600 (לוח GA965PS3) אני שם לב שהטמפרטורה ההתחלתית עומדת על 55 ובמאמץ הגעתי ל-67 פירקתי ומרחתי שוב משחה טרמית חשבתי שישתנה משהו אבל כלום זה בכלל נורמלי ?? וזה לפני OC
-
- 3 תגובות
- 665 צפיות
-
-
קניתי לפני שבוע קטודה של קולר מאסטר ובד"כ מגיע עם הקטודה מן אדפטר כזה קטן, עכשיו: הגעתי הביתה, כיביתי את המחשב וגם את המתג של הספק כח שלי, חיברתי את הנאון לפי ההוראות וכשהדלקתי את המחשב שמתי לב שבתוך האדפטר הקטן יש מן אור צהוב כזה, בהתחלה הייתי בטווח שזה משהו מגניב שאמור להיות אבל אז האדפטר עלה באש והתחיל להוציא עשן!! אז מהר מהר סגרתי את המתג של הספק... אתמול: קניתי נאון אחר של קולר מאסטר חיברתי אותו למחשב כמו שחיברתי את הראשון ואותו דבר קרה עם האדפטר הזה!! הוא גם נישרף! אז בשביל הניסיון עשיתי דבר כזה, יש לי ספק קטן שהיה לי עם נאון של טרמלטק, חיברתי אותו לנאון של קולר מאסטר, ומוזר לי שהספק הקטן של טרמלטק לא נישרף! הבעיה היא ששת'ה האדפטרים של קולר מאסטר נישרפו לי... מ…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה לבנות מעגל לשליטת מהירות מאווררים וראיתי את המדריכים שיש השאלה איך עושים פאןבאס בעזרת טרנזיסטורים או מגברי שרת ומה הרכיבים הדרושים תודה
-
- 3 תגובות
- 696 צפיות
-
-
קודם כל אני מקווה שאין בעיה לשאול את זה, כי גם בסטיקי יש פורומים שונים למודינג... יש לי איזו בעיה באלק' וששאלתי לפני כמה זמן בפורום הזה לא קיבלתי תשובה מספקת, ובסופו של דבר לא הבנתי האם מה שאני רוצה לעשות אפשרי או לא... רציתי לדעת האם אתם מכירים עוד מקום שאפשר לשאול? תודה
-
- 3 תגובות
- 866 צפיות
-
-
במגירה שוכבים לי 3 מכשירים כבר הרבה זמן אין לי מה לעשות איתם 1 זה גייםגר של נינטנדו מסך צבעוני 1 גיימבוי מסך ירוק מכוער ועוד 1 גיימבוי קולור עם מסך צבעוני חשבתי אולי אפשר לעשות איתם משהו... יש רעיונות?
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ןאיך אני מוציא ניטים? אפשר בלי המכשיר המיוחד הזה? תודה
-
- 3 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
יש לי מדפסת, ואני מחובר אליה בUSB. אמא שלי גם רוצה להדפיס לפעמים, אבל המחשב שלה לא מחובר אלי ברשת. חשבתי ליצור מפצל USB בדרך הבאה: למדפסת יכנס כבל USB, הוא יקח את המתח שלו מהמחשב שלי (שתמיד דלוק) ואת המידע, הוא יקח בעזרת סוויץ, אם אני אשים את המפסק בצד אחד הוא יקבל את המידע מהמחשב שלי, ובצד השני מהמחשב שלה. זה יעבוד? יש סכנה לרכיבים? יש דרך אחרת? תודה :]
-
- 3 תגובות
- 806 צפיות
-
-
אני עובד עם דרייבר למנוע צעד של POLOLU, מבוסס צ'יפ DRV8834 בהגדרת המיקרוסטרפינג צריך לתת אות לוגי ליציאות M0 וM1, כאשר הוא מורכב מ0 1 וZ השתמשתי בקוד הבא: pinMode(5, INPUT); // set pin to input for M0 digitalWrite(5, HIGH); pinMode(6, OUTPUT); // set pin to output for M1 digitalWrite(6, HIGH); כך שבעצם ניסיתי להכניס 1 ל M0, וZ לM1. רק שאני לא בטוח שקיבלתי את מה שרציתי. האם עשיתי נכון?
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אם התמונה באמת אותנטית, וזה באמת מה שאני חושב שזה, אז הבחור ממש השקיע. מודינג מדליק ביותר !! [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 3 תגובות
- 754 צפיות
-
-
אני רוצה לבנות מעגל למצת של המכונית שיתאים לי לפלייסטיישן 2 שיקבל 12-14 V ויצא 8.5vDC 4.5Amps תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 563 צפיות
-
-
שלום חיברתי את המאורר AC 120ממ למולקס...במקורי הוא בא עם חיבור ללוח אם ולא למולקס אז הלחמתי את הכבל האדום לצהוב במולקס ואת השחור לשחור במולקס...חיברתי נכון?כי משום מה המאורר דיי רועש...שזה מאוד מוזר כי יש לךי עוד מאורר בדיוק כזה שמחובר ללוח ולא למולקס והוא שקט... השאלה האם הייתי צריך לחבר את הכבל האדום של המאורר לאדום של המולקס במקום הצהוב??
-
- 3 תגובות
- 626 צפיות
-
-
יש לי פרספקס ואני צריך להאיר אותו עם לדים אבל אני צריך לחרוט בו בשביל זה.. עם מה לחרוט?
-
- 3 תגובות
- 745 צפיות
-
-
אני שמתי לב שיש פה באתר מדבקות להורדה... אבל כל הקטע של ההורדות איך להגיד "נדפק" אז אם הוריד את זה אני ישמח שיצור איתי קשר באי סי קיו:166706954 **ואני ישמח לדעת איך להדביק את המדבקות, איך זה עובד.. תודה מראש, יניב. [אני חייב עזרה ממש דחוף אני מוקצב בזמן]
-
- 3 תגובות
- 857 צפיות
-
-
http://www.thermaltake.com/accessories/xcontroller.htm למישהו יש אותו ויכול לתת לי עליו הסברים ופרטים..? אני רוצה לדעת איזה מאוררים אפשר לשים עליו? רק את אלה עם ה3 פינים שמתחברים ללוח אם או גם 4 גדולים(אני חושב מולקס) ואם כן אז כמה אני יכול לחבר ואיך אני מחבר לחשמל את המאוררים אם הם מתחברים אליו.?
-
- 3 תגובות
- 705 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני חדש בתחום, רציתי להתייעץ איתכם/לשמוע את דעתכם.. אני מתכנן רובוט אשר יהיה מבוסס על Arduino mega 2560, ומחפש דרך לשלוט בו בצורה אלחוטית. כרגע יש לי כמה רעיונות שונים בעניין דרך השליטה ברובוט, כמו משדר/מקלט רדיו, Wi-fi ו- BlueTooth .. בעניין ה BlueTooth: המוצרים שמצאתי למכירה בארץ מעולים! אך לצערי הפרוייקט שלי (כרגע לפחות) דל-תקציב, ואין באפשרותי לרכוש אותם. מצאתי באינטרנט את המוצר הבא: BlueTooth module RF-BT0417C מה דעתכם עליו? 1)האם הוא מתאים לפרוייקט? 2)אם הוא מתאים, איך אני מתחיל לעבוד איתו? (כיוון כללי) תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 4.5k צפיות
-
-
שלום, יש לי מעגל עם LM317 שממיר מתח ל 3.7v שאותו אני רוצה לחבר לרכב (12v) עכשיו ידוע שברכב יש כל מיני קפיצות מתח.... איזה קבל אני צריך לשים בתחילת המעגל בשביל שלא יהיו נפילות מתח? ואיך יודעים בידיוק איזה קבל לשים? נ.ב. האם ברכב יש גם נפילות מתח לגמרי ? (לשניה אפילו) תודה לעוזרים.....
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
באזור ראשון לציון? הייתי בהום סנטר ובאייס ושם אין. מישהו קנה, ראה, שמע?
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
רציתי לדעת האם מישהו יודע איפה אפשר להשיג בתל אביב לוחות אלומיניום עם חמישה פסים. ניסיתי לצרף תמונה למי שלא הבין למה התכוונתי [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש לקנות zif connectors דומים למה שמצורף בתמונה. יש להם שם מיוחד? איפה אפשר לקנות כאלה בארץ ? תודה מראש לעוזרים. [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. עשיתי את המדריך של החיבור פד פלייסטיישן למחשב (דרך הפורט הפרללי). המדריך נמצא למעלה במודינג כדביק. ואני רוצה את הדריבר, אבל הלינק שמוביל לדריבר שם לא טוב. אפשר את הדריבר בבקשה תודה
-
- 3 תגובות
- 969 צפיות
-
-
אני די חדש לארדואינו. מעבודה שלי על בקרים אחרים אני רגיל לדיבגר (כמו KEIL, או כלים ייעודיים של TI לStellaris) ראיתי שהקומפיילר הרשמי של ארדואינו לא כולל דיבגר, חיפשתי קצת ברשת וראיתי שניתן להשתמש בAtmel Studio אבל כאן מתחיל הבלבול, ראיתי שיש צורך להתקין תוספים כדי לאפשר לו לעבוד עם הארדואינו (במקרה שלי, PRO R3) האם מישהו מכיר את זה מנסיון כדי להסביר לי מה צריך להוסיף לATMEL STUDIO?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני עושה מודינג לאקס בוקס שלי ואני צריך פרספקס עם המידות הבאות: 35x30x0.5 אני גר בראש העין , אני נוסע למרזבית שבפ"ת אבל אני לא יודע איזה דגם אני צריך לקחת. כלומר, קראתי על סוג מסוים ושכחתי את השם של החברה. אז מה להגיד לו שיביא לי ? כי אני רוצה משהו איכותי שיעמוד בדבק חם ועוד משהו, כמה אתם חושבים יעלה לי עם הסוג שננתם לי והמידות ?
-
- 3 תגובות
- 894 צפיות
-
-
לפי מה שהבנתי, זה חלון שמגיע עם מארז מסויים. אבל אני צריך את השבלונה בשביל HTPC עצבני, אז רציתי לדעת אם מישהו יודע איפה אפשר למצוא שבלונה כזאת. תודה!
-
- 3 תגובות
- 676 צפיות
-
-
יש לי מאוורר שקיבלתי עם המחשב הוא מחובר לחוט שאני מחבר לספק כח לאיפה בספק שמכניסים לכוננים ... עכשיו אני שואל האם לכל מאוורר שאני אקנה יהיה כזה חיבור או שאני אצתרך להכניס בעצמי לחוטים של הספק ?
-
- 3 תגובות
- 722 צפיות
-