אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
האם כדאי לקנות מאוורר עם קתודה קרה ? כי הרבה אנשים אומרים שקתודה מתחממת מהצדדים ונשרפת לאחר זמן קצר יחסית. גם אומרים שזה יכול לשרוף בדרך חלקים של המחשב אז עשו טובה עזרו לי... האם כדאי לי לקנות את זה ? ד"א המאוור של sunbeam http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=cfk08-g
-
- 5 תגובות
- 957 צפיות
-
-
יש לי כבל של פלופי עם שתי יציאות. יש לי רק פלופי אחד (ואני לא אוסיף בעתיד). וההמשך של הכבל פלופי סתם ארוך ומכוער. אז השאלה היא: אם אני אחתוך את ההמשך של הכבל, הפלופי עדיין יעבוד?
-
- 3 תגובות
- 957 צפיות
-
-
יש לי רכב יחסית ישן, לאונה פשע 92... ואני רוצה לבנות דיימר , עמם, לתאורת פנים... יש למישהו איזה תרשים של כזה דבר? או שיכול לבנות לי כזה דבר..? תודה רבה..
-
- 4 תגובות
- 957 צפיות
-
-
יש לי מארז CM HAF X לוח אם אסוס ASUS P8P67 Delux עם פאנל קדמי USB 3.0 גודל 2.5 בעיה אין לי מתאם פאנל 2.5 קדמי של מארז HAF X. אני צריך פאנל האחורי של USB 3.0 עם מחובר ללוח אם דומגא תמונה אני מנסה לחפש אתר אייבי יש פרטים מיליונים לא ברור אם יש מתאם פאנל קדמי 2.5 ל5.25 של HAF X אשמח תודה [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 957 צפיות
-
-
היי, אני רוצה להכין פאנל קדמי של USB2 למחשב שלי. קודם כל, לקחתי לוח הרחבה של USB1 שהיה לי במחשב הקודם(מוסיף 2 כניסות מאחורה) וניסיתי לחבר אותו ללוח אם. חיברתי אליו רכיב USB1 והוא עבד בסדר. ניסיתי לחבר רכיב USB2 והוא לא זוהה. חיברתי לאותו חיבור על הלוח אם הרחבה של USB2 שקיבלתי עם הלוח אם והרכיב USB2 עבד(ההרחבה הזאת זה רק שני כבלים, אין מעגל כמו ב USB1). עד כמה שאני יודע אין הבדל בחומרה בין USB1 ל USB2 (ברמת החיבורים) אז לקחתי וולטמטר והתחלתי לבדוק את החיווטים הפנימיים של שני החיבורים. הלחמתי (והארכתי את הכבל) על הלוח של ה USB1 בצורה כזאת שעקפתי את המעגל אבל נשאר לי הלוח(כדי שיהיה לי איך לתפוס אותו מקדימה). חיברתי שוב ללוח אם, USB1 עובד ועדיין ה USB2 נשאר לא מזוהה. מישהו יו…
-
- 2 תגובות
- 957 צפיות
-
-
קיבלתי דיסקיות 540... מה ההבדל בינן לבין הדיסקיות הרגילות של WOLF או של דרמל? הן יותר עבות וקוטרן יותר גדול.... תמונה...(מקווה שתבינו את החילוקים שלי ):
-
- 5 תגובות
- 957 צפיות
-
-
האם אפשר להשתמש במסך שלו למוד למארז,להציג טמפ' וכל זה
-
- 5 תגובות
- 957 צפיות
-
-
אוקי כולם ! קבלו זה המארז שלי עכשיו שקיבלתי אותו היה בו מאורר אחד ציבועני מוציא אוויר קיצר הפכתי אותו שכניס אוויר אחרי זה יש מאוורר בצד שגם מוציא אוויר ויש לו שרוול למעבד קיצר שמעתי שהשרוול הזה לא טוב כי הוא חוסם זרימת אוויר וככה אז העפתי אותו והפכתי תמאורר שיכניס אוויר עכשיו הוספתי מאורר אחורי במארז שיוציא אוויר וסידרתי חוטים וככה הכול יפה מסודר ויפופי היום הכנתי סידירום נסתר כי הכונן dvd היה שחור אז הכנתי לו cd room נסתר יפה כזה שנראה כאילו אין כונן ושלוחצים על הפלסטיק יוצא המגש בקרוב אני הולך להחליף קירורים למעבד וכרטיס מסך ולהתחיל באובר קלוק עכשיו אני חושב לעשות כדי שהיה יפה אבל חלון = צד אחד מלספטיק שמעביר גרוע חום = טמפ יותר גבהות = פחות אובר קלוק…
-
- 11 תגובות
- 957 צפיות
-
-
אני רוצה להכין כבל עגול שאני אחבר בו את ה-CD-ROM והצורב ביחד (אני לא מתכוון לעשות אחד לכונן קשיח גי אני דואג שהוא יהפוך לאיטי יותר). עכשיו, אני יודע בדיוק איך להכין את הכבל העגול, רק מה שאני לא יודע זה כל כמה גידים אני צריך לחתוך? אני צריך לחתוך בין החוטים של הכבל, אז רציתי לדעת כל מה חוטים אני צריך לחתוך? כמה חוטים לשים ביחד? מקווה שהבנתם שוב, זה כבל IDE לצורב ולCD-ROM.
-
- 2 תגובות
- 957 צפיות
-
-
היי הספק שלי יושב בתחתית המראז והכבלים של ה 4 פין שמתחברים ללוח בנוסף ל24 מאוד קצרים איפה אוכל להשיג כבל הארכה כזה? אם אפשר בארץ.. בחו''ל או מאיביי לא עוזר לי תודה לעוזרים.
-
- 2 תגובות
- 956 צפיות
-
-
יכול להיות 1VOLT עם 1000WATT? והיכן אפשר ללמוד אלקטרוניקה כדי למנוע שאלות newbie בעתיד? תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 956 צפיות
-
-
שלום רציתי לדעת מה הוולט הדרוש כדי להפעיל לדים רגילים? ואיזה נגד אני צריך אם אני מחבר לד כזה ל 5V הלד: והאם יש מתח שונה להפעלה של לד דומה רק בצבע שונה או שזה אותו מתח לכולם? תודה
-
- 8 תגובות
- 956 צפיות
-
-
-
Intel Pentium 4, 3000 MHz Asus P4P800S-X) RADEON 9200 SE) SAMSUNG SP1203N 120 GB) 2X256 samsung 400 mghz soket 478 כרגע יש לי ספק כנראה ג'נרי של 500W..?? אני מחליף ל 2 ג'יגה ראם ddr 2 667mhz במקום הזיכרון הקיים שלי.... וקירור BT אמרו לי להחליף לספק ל-hec 300w art. ממה שהבנתי הם חברה טובה מאוד והם במחיר סביר.. זה יחזיק לי את המחשב או שאני אצטרך ספר יותר חזק??? יכול להיות שהספק לא יתחבר בגלל שזה סוקט נמוך יחסית? תוכל להיווצר עם זה בעיה? או שבספקים זה לא משנה?? תודה..
-
- 3 תגובות
- 955 צפיות
-
-
אני מעוניין ליישם תאורה בתוך ארון מטבח שיש לו דלת. כאשר הדלת תפתח אז חיישן תנועה HC-SR501 יזהה זאת ויגרום להפעלת פס לדים לזמן קצוב. אורך פס הלדים שנדרש הוא 5.5 מטרים. האם ניתן ליישום ללא ממסר? איזה סוגי פס לדים קיימים? (תאורה הכי לבנה שיש) תודה רבה
-
-
- 1 תגובה
- 955 צפיות
-
-
שלום אני בונה מחשב חדש עם רדיאטור משולש של דנגר דן (או טרמוצ'יל לא יודע מה עדיף) על הגג של המחשב ואני זקוק למישהו שיודע לחתוך את המארז (לקדוח) חורים ל 3 מאווררים של הרדיאטור אשמח אם אקבל הצעות מחיר או אפילו עזרה בחינם (אם יש איזה בן אדם טוב שמוכן לעזור)
-
- 11 תגובות
- 955 צפיות
-
-
יש לי שלוש מחשבים: שרת, נייד והמחשב הפשוט והרגיל שהוא דרך אגב הכי טוב.... ולכל אחד יש את המסך הבא: נייד-נשבר לי המסך מרוב שאני כשרוני :-X השרת-מסך ישן ומכוער מחשב רגיל-LCD אני רוצה לבנות משהו מתחבר למסך ויש לו 3 יציאות לכרטיס מסך ואני אחבר כל יציאה לכל מחשב ועם מפסק של 3 מצבים אני אבחר איזה מחשב יופיע על המסך. 1. מישהו יכול בבקשה לתת לי קישור לאתר שמסביר על היציאה של המסך? 2. אם מישהו יכול לעזור לי איכשהו או שיש למישהו רעיון אשמח מאוד.
-
- 3 תגובות
- 955 צפיות
-
-
לילה טוב לכולם שמעו קיבלתי לא מיזמן את המארז החדש שלי אבל אין לי כוח לעביר לשם את כל התחולה של המארז שלי טוב לעינין אני מיתלבט איזה קתודות ליקנות ל Tempest שלי שיהיה יפה ועם אדום משתלב עם כחול תודה לעוזרים =] עריכה: תגידו גם איזה מודינג אפשר לעשות ל Tempest =]
-
- 7 תגובות
- 955 צפיות
-
-
האם מתיי שאני יצבע עם ספריי תמאורר זה יוכל לגרום להורדת RPM? האם זה יאט או יפגע במאורר תודה לעוזרים
-
- 9 תגובות
- 955 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש סכימה של מעגל שמגיב לשריקה לבנייה יש למישהו רעיון? להצמיד אותו למחזיק מפתחות ואים אבד הצרור שורקים והא מצפצף תודה לעוזרים.
-
- 1 תגובה
- 955 צפיות
-
-
קיבלתי 4 מסכי LCD של SEIKO 40X2 L4042 של SII חיפשתי המון זמן דפי מידע ומצאתי רק את אלו: http://www.eio.com/dotmatrixlcd.pdf (בעמוד 2) http://www.iweil.com/devices/lcd%20drivers/seiko%20manual.pdf (עמודים 34-37) אני לא מבין את הסידור של החיבורים פה, הנה תמונות: זה המסך: ואלו החיבורים מקדימה: ומאחור: ולמי שלא רואה (אף אחד כי זה מהמצלמת אינטרנט) ציירתי בצייר: 1. איך לעזאזל המספור של החיבורים הולך פה?! בצבע הכחול או בירוק הבהיר? ניסיתי לפי המדריך פה לפי שני הצבעים ושניהם לא מראים את אות הבדיקה.. אני כמעט בטוח שהמסך כן פועל בפרללי (HD משהו משהו) אם מישהו יכול להראות לי את הסדר של החיבורים אני אנסה שוב.. 2. מישהו יכול להסביר לי למה כשאני מחבר 5 וולט …
-
- 3 תגובות
- 955 צפיות
-
-
אני ממש חדש בנושא וקראתי על זה מזמן פשוט לא היה לי זמן להתעסק עם זה עכשיו השאלות שלי הן אם למישהו יש מדריך איך עושים את זה כולל החלקים שצריך? האם יש לכם דגשים מסויימים בעבודה עם הלוח האם לדעתכם זה אפשרי לביצוע עם הידע שלי באלקטרוניקה לא בשמיים? כמה פרוייקט כזה צריך לעלות? ושאלה אחרונה טיפה לא קשורה אם יש אפשרות בגלל שזה מתנגן מהמחשב שבמקרה ואני משמיע מוזיקה הלדים עבדו פי המוזיקה? תודה ושבת שלום!
-
- 2 תגובות
- 955 צפיות
-
-
שלום לכולם אז ככה בניתי את הקיט של תצוגת הLCD 4HD44780 והןא לא עובד כלומר בהתחלה שאני מחבר אותו הוא מראה תצוגה של השורה עליונה והשלישית כריבועים ושאני מפעיל את התוכנה הוא מאפס את המסך (ריק) הבעיה שהוא לא מציג שום דבר בדקתי חיבורים והכל עובד טוב מה זה יכול להיות??? תודה רבה וחג שמח
-
- 1 תגובה
- 954 צפיות
-
-
שלום אני חדש פה התחלתי פרויקט על מארז חדש (פרויקט ראשון) וחיפשתי גריל מגניב ולא מצאתי משהו שאהבתי אז עשיתי משהו ואני רוצה לדעת אם אני יוכל לעשות את זה בבית עם הדרמל שלי או שזה מסובך מידי ועדיף ללכת למחרטה וכמה +- זה יעלה לי שם ואם יש משהו שצריך לשפר בסרטוט או לשנות הנה תמונה: תודה...
-
- 6 תגובות
- 954 צפיות
-
-
מחפש לקנות קתודה לבנה איפה ניתן לקנות? המארז לבן ולכן אני מחפש קתודה לבנה אלה אם יש הצעות טובות אחרות ואיפה ניתן לקנות פה בישראל ולהזמין? או שרק מאתרים בחו"ל ניתן לקנות? אם ניתן לקבל הצעות, אתרים שמוכרים תודה.
-
- 1 תגובה
- 954 צפיות
-