עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. שלום, יש לי 3 מאווררים 80 mm + מאוורר מיוחד שטוח 12 v וכשאני יושן בלילה אז הרעש של המאווררים מפריע לי לישון :-( ורציתי לדעת האם אני יכול לשלוט עליהם באמצעות פוטנציומטר או משהו קטן.. אני לא רוצה לבנות פאן באס או ריאו באס מספיק לי משהו פשוט ביותר שיכבה את המאווררים לפני שאני הולך לישון. אז אם למישהו יש רעיון אני ישמח מאוד.. תודה מראש, אוהד כהן.

• 7 תגובות
    • 920 צפיות
  2. שלום לכולם, אני מעוניין לבנות "מעגל למציאת מכונית בחניון" ואני למדתי לפני כמה שנים קצת אלקטרוניקה אבל אני לא מבין איך אני בונה את המעגל שבסרטוט... אני לא מבין בסרטוטים אז אם למישהו יש זמן בשבילי והוא יכול בבקשה להכין לי תרשים אם רשימה של חומרים שצריך ולאן כל חלק מתחבר אני ישמח.. תודה מראש, אוהד כהן. הסרטוט כאן:

• 5 תגובות
    • 920 צפיות
  3. Started by gofilord,

אז.. גיליתי שpcb זה אלגנטי, נוח, קומפקטי וטוב. הו כן, קשה מאוד להכין אותו בבית וצריך מלא כימיקלים יקרים ומסוכנים. אז כאן נכנסת השאלה שלי: האם יש אתר שאני יכול לתת להם layout מאחת התוכנות, הם ידפיסו לי את המעגל וישלחו? (אני מתכוון, רק את החיבורים ואת החורים, כמובן שאת הרכיבים אני אשים בעצמי)

• 1 תגובה
    • 920 צפיות
  4. Started by J.a.C.k,

כמה לדים כחולים רגים צורכים בmA? אני עושה אלמנט תאורה למארז שלי

• 3 תגובות
    • 920 צפיות
  5. Started by g0vner,

רכשתי LCD גרפי מהסוג הזה : http://www.rehivim.com/PVG240602AYN.html עכשיו בהתחשב במה ש holy אמר : שאלתי היא כזו האם קיים ספק חיצוני שיכול לספק את שלושת המתחים הנדרשים שהם : +5 , -7.5 , gnd במידה וקיים האם הוא יפעיל את הבקר ? g0vner

• 6 תגובות
    • 920 צפיות
  6. פירקתי פלאפון מותטורולה (לא יודע את הדגם אבל ישן) והוצאתי לו את המסך עכשיו איך מחברים אותו? יש לי כבל מדפסת מלחם הכל! אבל אני לא יודע איזה חוט מחברים לאן אם אפשר תביאו לי שרטוט אני יבין (דרך הגב באמצע יש 7 חוטים לא מחוברים לכלום ובצדדים יש סכ"ה 9 מחוברים) אם אפשר גם תגידו לי מאיפה להתחיל (איזה חוט ראשון) תודה קובי. [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 920 צפיות
  7. שלום נניח ויש לנו סט של 8 ממסרים כמו הסט הבא: http://www1.buyincoins.com/new_en/details/new-5v-8-channel-relay-module-board-for-arduino-pic-avr-mcu-dsp-arm-electronic-product-11203.html ואנחנו רוצים לחבר אותו למחשב בחיבור USB, כדי להפעיל ולכבות את הממסרים מהמחשב. מה החלק/מודול שחסר? (בהנחה שהחלק החסר לא יהיה מיקרו-בקר, אלא משהו פשוט יותר חומרתית)

• 4 תגובות
    • 920 צפיות
  8. אז ככה לפני שבועיים קניתי בספרד מצלמה חדשה של אולימפוס http://goo.gl/tcisR הבעייה שלי היא שיש למצלמה מגבלה די קשה בצילום בחושך מאחר והיא לא מצליחה להתפקס, בדגמים החדשים יותר העניין די נפתר כי שילבו נורת אוטופוקוס במצלמות, לאחר חיפושים ממושכים לא מצאתי פתרון אוטופוקוס לרכישה כמו שאני מחפש(מלבד קניית עדשה יותר בהירה (עניין של 330 דולר). אז אני מחפש לבנות פנס/נורת LED קטנים שיתחברו למצלמה באופן חיצוני ויפעלו באופן כמה שיותר אוטומטי. זה הפתרון הכי קרוב למה שאני מחפש http://goo.gl/pp7nm הנורות פועלות כל הזמן (יש מתג הפעלה או כיבוי) עד שמזוהה לחיצה מלאה על ההדק ואז האות פלאש שהמצלמה נותנת מביאה לכיבוי הנורות למשך מספר שניות (על מנת שלא יופיע במרכז התמונה אור של הנורות). החיסרו…

• 0 תגובות
    • 920 צפיות
  9. Started by bneli,

יש לי דילמה קניתי כמה קתודות והו באות בזוגות רציתי לדעת אם אני יכול לשים קתודה מחברה אחת עם משנק של חברה אחרת(או שזה סיכון שהיא תתפוצץ?) מבחינת חיבורים הם אותו דבר בדיוק אבל אני לא יודע עם מבחינת זרם יש תקן שווה לכולם? (ניסיתי למדוד עם רב מודד אבל יש לי רב מודד ישן מאוד והוא לא מראה לי על כמה זה הוא רק קופץ עם המחוג עד הסוף..)

• 4 תגובות
    • 920 צפיות
  10. טוב אז אחרי הרבה עבודה קשה הלכתי לנגיה שברשותי והכנתי מסגרת מעץ יפה וישרה למסך ה5 אינץ שיתמקם בימקומם של 3 מפרצים שהיו לי פנוים בנתיים עשיתי את המסדרת ועשיתי גם פאן באס קטן עם שתי כפתורים חמודים יצא ישר ויפה שהם יכבו את המסך וחלק מהמאוריים שאני יקבע במועד מאוחר יותר כמו כן יש לי כפתור בספק שמחליש את המאוררים אז ככה שיצא לי מעיין פאן באס כזה בחלקים בכול מקרה הוא עושה את העבודה ובמיילה לא הייה לי מקום לפנאל פאן באס קנוי או עשוי אז היתפשרתי על זה יצא ישר מאודד והמסך משתלב בדיוק במסגרת אני מאוד מרוצה בנתיים עכשיו מרחתי עליו בונדו תוצרת בית שלי שאני ישייף אותו לגמרי בישביל להבטיח החלקה של 100 אחוז למרות שגם העץ כבר חלק אבל מנסיוני סיבי עץ נוטים להיתנפח ולא ארצה תו…

• 4 תגובות
    • 920 צפיות
  11. Started by Nikiller,

היי! שאלה מוזרה.. אפשר לשים משחה טרמית על זיכרונות??? או שרק את המדבקות?

• 7 תגובות
    • 919 צפיות
  12. Started by Guy950,

היי, יש בידי מחשב שנקנה לפני 5 שנים בעל מארז ז'אנרי וכמובן הרכבה מחורבנת. אז החלטתי לסדר את המחשב מבפנים ומבחוץ וחשבתי לשאול מה לדעתכם יתאים? http://i39.tinypic.com/2s0bsyw.jpg http://i43.tinypic.com/n66sdf.jpg זה המארז מבחוץ, חשבתי להוריד את המדבקות מקדימה ולצבוע אותו בשחור מקדימה, כמובן שזה המודינג הראשון שלי אז אני לא מצפה לשחור מבריק אלא פשוט לשחור. כמו כן בצד חשבתי לעשות 2 פסכים אלכסונים בכחול או אדום ואולי לעשות פתח נוסף למאוורר. אני לא הולך רחוק מדי קדימה ומתחיל לעשות חלון, אין לי את הכלים ואת הידע בשביל לעשות שינויים רציניים. בנתיים זה מודינג קל. אבל מה לדעתכם אני עוד יכול לעשות על פני המארז? בנוסף אני מתכוון להעיף את אחד הצורבים, איך אני משיג מכסה שיתאים לגודל הז…

• 0 תגובות
    • 919 צפיות
  13. Started by NIRAN,

לי יש את הבקר הזה: https://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_158&products_id=1577 בקר זה בא עם חיישן טמפרטורה אחד והוא נקרע לי מישהו יודע איפה אפשר להשיג חיישן חדש?

• 5 תגובות
    • 919 צפיות
  14. Started by Clicker7,

אם לא מתאים לפה תעבירו אבל זה הכי מתאים שמצאתי. *כותרת* וגם כמה הוא עולה ?

15. אני צריך לדים באורך גל של 660 nm ו840 nm איפה אני יכול להשיג את זה אם למישהו פה יש מושג?

• 5 תגובות
    • 919 צפיות
  16. אני חדש בתחום, רציתי להתייעץ לגבי מה בדיוק אני צריך לקנות, על איזה דברים צריך לחשוב וכו'. ראשית הפרוייקט, אני מתכנן להתקין מאוורר שישמור על רמת לחות נמוכה באמבטיה, התוכנית היא שהבקר יקבל מידע מחיישן לחות ובהתאם יכבה/ידליק את המאוורר. מס' שאלות: 1. חשבתי לקנות את הUNO, אני מבין שזו ספינת הדגל של ארדואינו, יש סיבה ללכת דווקא על משהו אחר? 2. לא ברור לי מה צריך בשביל החיבוריות. מתי צריך מגן? מתי משתמשים במטריצה? אפשר להתחבר ישירות לבקר? אם מתחברים ישירות לבקר צריך להלחים או שאפשר להתחבר עם "חיבור זכר" כמו של מטריצה? 3. חשבתי לקנות את החיישן לחות הזה, נראה לכם בסדר? 4. בשביל לשלוט במאוורר אני מבין שאצטרך ריליי, איך לבחור אחד כזה? 5. יש עוד רכיבים שאצטרך ולא חשבתי עליהם? (בהינת…

• 2 תגובות
    • 919 צפיות
  17. Started by dorkiaa,

אני רוצה להציג את הטמפ' על מסך של מחשבון, או משהו בסגנון... (מכיוון שהוא יותר זול מ-LCD) מישהו מכיר רכיב שמקבל מידע מחיישן טמפ', ממיר את המידע לתווים, ושולח אותם למסך? מאיפה אפשר להשיג מסך של מחשבון עם חיבורים נורמליים? כי במסכים שמפרקים ממחשבונים, החיבורים ממש קטנים, לכן אי אפשר סתם להלחים אליהם חוטי חשמל... תודה לכולם, דור

• 2 תגובות
    • 919 צפיות
  18. Started by Gosha,

התחלתי לתכנן תיאורטית את המודינג הראשון שלי ונזכרתי ב-iPod מהדור הראשון הבלתי שמיש שזרוק לי בארון. עכשיו, האם ישנה אפשרות לשלב את המסך LCD הזה במודינג שלי ע"י החיבור הסטנדרטי שיש במדריך באתר כך שגם התאורה הלבנה שלו תפעל, או שהוא עובד אחרת?

• 6 תגובות
    • 918 צפיות
  19. Started by אדם לוי,

מאיפה אפשר להסיג את חוטי הסליביג הבאים http://img51.exs.cx/img51/9189/afterhec1nb.jpg

• 2 תגובות
    • 918 צפיות
  20. Started by g2a2l2,

שלום רציתי לדעת מה הדרך הקלה ביותר להוצאת מתח מהמחשב ואיך הפשר להקטין אותו נגיד ל 5 ואלט

21. Started by M7a,

חברה אני מחפש חנות מחשבים שאני יוכל לקנות שם ספק כוח של OCZ וקיט סליבים במוצ"ש באזור ת"א - נתיניה

• 0 תגובות
    • 918 צפיות
  22. Started by avidan28,

שלום אני לא יודע עם זה קשור לפורום הזה אבל שאלתי היא האם אפשר להרכיב מחשב מבוסס אתלון 64 במארז של פנטיום 2 האם המארז עצמו יתאים למעבד "חם" כמו האתלון ולא יגרום לחימום יתר. אותה שאלה לגבי אתלון XP.שאלתי נוגעת רק לנתוני הקירור ולא לגבי ספק המתח. תודה רבה.

• 4 תגובות
    • 918 צפיות
  23. Started by eran_rohatyn,

מה זה Dual Drive ATA בכבל מעוגל??

• 3 תגובות
    • 918 צפיות
  24. Started by MacGyver,

שלום! אני מחפש את התמונה של הראש של היטמן..(שמסתובבת פה תמיד....) איתן

• 5 תגובות
    • 917 צפיות
  25. Started by re5pect,

אחרי כל התהליך של בניית החלון. האם יש תחליף כלשהו לגומי?

• 3 תגובות
    • 917 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.