עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by J0n1,

יש לי HD לא בשימוש (של מחשב נייח), אני יכול לרכוש לו מארז עם חיבור USB? כמה זה עולה? תודה... עריכה: מצאתי את זה http://www.dragonpc.co.il/product.asp?productid=3081 יש משהו עם ספק כוח פנימי? ז"א שאני אוכל לחבר אותו רק למחשב.... כי אז זה כבר לא כ"כ נייד

• 3 תגובות
    • 857 צפיות
  2. Started by a2-power,

שלום לכם, אני בונה פרוייקט (רובוט) עם 2 מנועי DC עוצמתיים יחסית (כל אחד צורך כ2A מקסימום), הם ניזנים במתח של 12V במעגל "שליטה" על הרובוט אני החלטתי להשתמש במייצב מתח של 12V מסוג 7812... לרוע מזלי מייצב המתח מסוגל לספק אך ורק 1A במוצאו, קראתי בדפי הנתונים ומצאתי כי יש דרך לעקוף את המייצב מבחינת זרם ומבחינת מתח ישאר 12V מיוצב. הינה דפי הנתונים: http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/69437/KEC/7805.html (עמוד 15) הינה המעגל עליו אני מדבר: http://img194.imageshack.us/i/7812.jpg/ "השאלה" אילו טרנזיסטורים עליי לבחור (אם אפשר את הדגם) על מנת לקבל במוצא 6A באיור הבא מוסבר מה אני צריך: באדום זה מה שאני מחפש.... http://img33.imageshack.us/i/7812i.jpg/ תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. ראיתי המון מדריכים שמסבירים איך טרנזיסטורים NPN PNP עובדים (הנושא מסובך להבנה), אבל למי שחדש בעניין ורוצה להבין בדרך הפשוטה כיצד רכיבים אלו עובדים, יצרתי לפניכם הדגמה בעזרת שירטוט מעגל עם לד וטרנזיסטור NPN שמחוברים לארדואינו. הסבר קטן על הטרנזיסטור, בטרנזיסטור יש 3 רגליים, הסימונים שלהם: E=Emitter C=Colector B=Base Emitter = פולט Colector = קולט Base = בסיס במידה מסויימת תחשבו שה- Base משמש כברז\פוטנציומטר, הזרמתם מתח נמוך משמעותו פתחתם את הברז קצת, הזרמתם יותר מתח, משמעותו פתחתם את הברז יותר, כמובן שבמידה ולא הזרמתם מתח ל- Base - המשמעות הברז סגור. בעברית פשוטה לפי מה שאתם רואים בשירטוט, חיברתי את ה- Emitter ל- 0 ואת ה- Colector חיברתי לרגל של הלד (-) למינ…

• 3 תגובות
    • 9.6k צפיות
  4. Started by roeesnir,

המקרן לא נדלק, ואפילו לא מראה סימן שהוא מקבל חשמל. (אף נורה לא דולקת) פירקתי אותו, ואין שום נזק נראה לעין. איפה יכולה להיות הבעיה? מצ"ב תמונה של המעגל.

5. Started by eladhor7,

איך אפשר למדוד אמפר במכשיר מדידת מתח. סוג המכשיר : חברה - skl סוג- m-832

• 3 תגובות
    • 5k צפיות
  6. איפה אפשר לקנות לוח PCB בהזמנה אישית? והאם מוכרים ביחידים?

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by PhP dUdE,

פעם היה באתר עכשיו אני לא מוצא ואני צריך לצבוע את המאורר שלי

• 3 תגובות
    • 700 צפיות
  8. שלום לכולם אני מחפש תוכנה שאפשר לבנות שירטוט אלקטרוני או חשמלי איזה תוכנה אני צריך ביביל זה תודה לכם מראש

• 3 תגובות
    • 673 צפיות
  9. השאלה בכותרת. תודה רבה לכולם. [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 903 צפיות
  10. מצאתי בבית מפסק 3 מצבים .. כרגע אני משתמש בו לשני מצבים OFF - ON חיברתי אותו למאוורר . מה השימושים של מפסק כזה ? ואפשר לקבל רעיונות מה לעשות איתו ? (ניצול שלושת המצבים ) .. יש לי בבית שלט ישן איכותי (האלה של פעם אבל מהאיכותיים .. כל הכפורים נילחצים (מהמילה לחיצה ) בצורה יותר טובה משלט של טלויזיה חדשה\מערכת סטיריאו .. מה אני אוכל לעשות ע םהשלט הזה שקשור במחשב ?? אפשר להדליק או לפתוח איתו את המחשב ? לפתוח סי-די- רום ? אני מחכה להצעותיכם ורעיונותיכם בתודה מראש . אייל .

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  11. שלום, אני מתעסק הרבה עם גאדג'טים ותכנות (מתכנת ברמה בינונית בשביל הכיף), רק היום נחשפתי לארדואינו וזה ממש הלהיב אותי והייתי רוצה לנסות לעשות כמה דברים אשמח לדעת מה אני צריך בשביל התחלה, חוץ מהרכיב עצמו, כמובן. אשמח לפירוט או להפנייה, מה דרוש שיהיה לי על המחשב ואיזה רכיב הכי שימושי (ראיתי שיש מלא סוגים). תודה, והמשך יום טוב!

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. ראיתי פה לא מזמן איזה קישור שמישהו שם לאיזה אתר ישראלי עם גרילים יפים אבל אני לא מוצא אותו. מישהו אולי יודע ?

• 3 תגובות
    • 751 צפיות
  13. שלום אני רוצה לבנות מטען לאייפוד כדי שאני אוכל להטעין אותו מהשקע ולא רק דרך המחשב השאלה שלי היא האם יש למישו את המטען המקורי של אפל המיועד לטעינת האייפוד מרשת החשמל. אני אשמח לדעת את הנתונים שלו כגון: מתח עבודה והזרם מקסימלי. (הם רשומים בקטן על המטען) תודה רבה ניר

• 3 תגובות
    • 661 צפיות
  14. Started by uzi_sch,

לדעתי זה ימצא חן בעינייכם. יש פה איזה אוסטרלי שמכין PINBALL תוצרת בית:

• 3 תגובות
    • 990 צפיות
  15. Started by guy1986,

שלום לכולם !! רציתי לדעת איך אני בונה מעגל שהוא גורם ל50 לדים חזקים להבהב עם שימוש בסוללה של 12V או ספק שמתחבר לחשמל . אני שואל את השאלה הזאת מאחר ולא הצלחתי להבין את ההסברים שמופיעים פה באתר. חשוב לציין שאני לא מבין באלקטרוניקה במיוחד ולכן אני מעוניין בתרשים מפורט ככל שניתן ופשוט. בתודה מראש גיא...

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. שלום, ראיתי מספר תרשימים שמראים שאפשר לחבר כפתורים לLPT שעליו מחובר המסך ובעזרת תוכנה מתאימה להשתמש בהם, כגון התרשים הזה: , השאלה שלי האם ניתן להוסיף עוד כפתורים לפינים הנוספים שפנויים? אצלי פנויים הפינים 10-13 15 ו17. תודה מראש

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. לצורך עניין מסוים אני צריך מגבר שרת (op-amp) שיגביר הפרש מתחים של כמה מיליוולטים (כמה עשרות מיליוולטים לכל היותר) למתח של כמה וולטים. את התאוריה אני יודע, כלומר איך לבנות את המעגל בהנחה שהרכיבים אידאליים. בפועל, אני מתקשה להבין את מגבלות המגבר עצמו כפי שהן מופיעות במפרט הטכני מטעם היצרן. האם אני צריך מגבר מסוג high gain? low power/low voltage? ואולי בכלל general purpose יעשה את העבודה? האם מגבר שמסתדר עם מתח של כמה וולטים בכניסה\יציאה יצליח "לקרוא" מתחים נמוכים בדיוק סביר? אם אין אפשרות להסתפק במגבר יחיד גם כמה לולאות הגברה זה בסדר מבחינתי. למישהו יש נסיון ויכול לעזור?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by derey1derey1,

שלום האם משהו יכול להמליץ על צורב ל IC AT27C512R-70PU ובאיזה אתר ניתן לקנות? תודה

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. שלום יש ליש תי שאלות: האם ניתן להפוך סידירום לנגן דיסקים ברכב/בכללי? אם כן איך? האם ניתן להפוך סידירום לנגן דיסקים MP3? אם כן איך? תודה רבה

• 3 תגובות
    • 830 צפיות
  20. Started by night-fire,

שלום, היה ברשותי ספק דפוק אז לקחתי לו את המאורר ולמרבה הפלא הוא עובד . מה שהפתיע אותי היא המהירות שלו ! הוא הצליח לעשות לי כ-3 שריטות עם הרבה דם (אני רציני ), פשוט חיברתי אותו והחזקתי ביד ומהמהירות שלו נבהלתי לרגע (חסר לכם לשים את זה בחתימה ) כתוב עליו מאחורה 12V 0.26 אוהם אם זה עוזר. הכוונה להוריד את המתח כדי שלא יסתובב מהר ולא יעשה הרבה רעש . (ניסיתי לחבר אותו עם נגד 470 והוא בכלל לא הסתובב (ניסה והפסיק,ניסה והפסיק ) תודה :] נ.ב 2 : ראיתי תהודעה בעמוד הזה על הממאורר אבל לא עזר לי כ"כ

• 3 תגובות
    • 765 צפיות
  21. פישפשתי ברשימת חנויות של אלקטרוניקה בנעוץ ומצאתי את החנות הבאה: "חולון: קוד מושן, רחוב הבעל שם טוב 34 , טל:'03-5015022" האם יש בחנות הזו את החומרים הבאים: ? לדים Ultra bright כחולים X2 לדים Ultra bright אדומים X2 TIP31 X1 PL זכר X1 נגד 100 אום X4 חוטים לחבר את כל העסק מטר בערך אני שואל את זה בגלל שהתקשרתי והגעתי לבית של מישהו.. המספר לא נכון אני עכשיו מחפש בגוגל אם יש את המספר הנכון עריכה: מצאתי בגוגל את : http://www.t.co.il/Business/Card-340246.html שאומר בדיוק את אותו המספר שפה וזה לא נכון.. בדקתי אלף פעם שחייגתי נכון אתם יודעים אם החנות נסגרה? עריכה 2: מצאתי את האתר שלהם והתקשרתי והאיש אמר לי שהם סגרו את החנות. כדאי למחוק את החנות מהרשימה לא אקטואלי

• 3 תגובות
    • 767 צפיות
  22. Started by J.a.C.k,

כמה לדים כחולים רגים צורכים בmA? אני עושה אלמנט תאורה למארז שלי

• 3 תגובות
    • 938 צפיות
  23. Started by LIDOR_13,

אז ככה: יש לי רמקולים דיי רגילים בלי שלט ששמתי עכשיו בטלוויזיה לרמקולים יש מגבר ומשם שולטים על הווליום הרעיון הוא ליצור שלט לגלגל של הווליום השאלה היא אי לעשות את זה בעצם אם יש איזשהו מדריך אני אשמח.. אם לא,תביאו רעיונות זה בעצם מודינג למגבר ככה שפה זה הפורום הכי נכון לדעתי

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. שלומות, החלטתי החלטה נבונה לאחרונה: במקום לשלם יותר על דגמי אוזניות אלחוטיות שמבוססות על דברים שבדר"כ לא נוחים לי (בלוטוס', אין בכל מחשב או טלוויזיה), אני אבנה זוג מכשירים קומפקטיים: משדר ומקלט. המקלט יתחבר לאוזניות, והמשדר לחור השמע של המדיה. שניהם יעבדו על גלי רדיו fm, באותו תדר. עכשיו, כדי למנוע תקיעות לא רצויות וקיזוזים בסאונד אני ארצה שזה יהיה בתדר גבוה, לא? וכדי שלא יהיה רעש ויהיה אודיו באיכות גבוהה, אני צריך - High pass filter? לא כ"כ נכנסתי לתחום גלי הרדיו אף פעם..

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by off-the-lip,

ממצב אנשים למבינים בהלחמה... יש קטע במדריך להתקנת צג LCD על המארז שנמצא פה באתר... (אין לי כח ללינק :-\) שבו הכבל שיוצא מנקודות 18-25 בפרינטר פורט ומגיע לנקודת 1VSS בצג, רציתי לדעת איך זה מתבצע פיזית בהלחמה? אני כאילו מלחים את כל החוטים ביחד? אני חושף את 18 ומלחים את כולם אליו?!?! איך זה הולך אנשים? תודה מראש! ;D

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.