עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by idb1,

ערב טוב אנשים .. טוב ככה יש לי בעיה קטנה בנוגע לאלקטרוניקה. קניתי השבוע 6 שקעים ו6 מפסקים לכל תקע כדי שאני יוכל ליצור לוח מיתוג שבו אני יוכל לשלוט על כל תקע אם אני רוצה שהוא ידלק או יכבה בהתאם לצרכים שלי. הבעיה שנוצרה לי היא כזאת (ניתן לראות תמונה) : המפסק (התחתון) עובר בו רק חוט אחד בעוד שלשקע עצמו צריכים להגיע 3 חוטים (כחול, צהוב וחום). מכיוון שאינני גאון בחשמל (אך יש הבנה מוטב לציין) אינני יודע איזה חוט אחד אמור לעבור (אחד או יותר..) דרך המפסק כדי שהמפסק בעצם יסגור ויפתח מעגל. בתמונה שמתי בעצם את המפסק ואת השקע כדי שתוכלו להבחין איך זה נראה. רואים שם שיש מקום רק לחוט אחד לעבור דרך המפסק בעוד לשקע עצמו נכנסים 3 חוטים. הריסוס הצהוב אלו בעצם הברגים. את עזרתכם הדחופ…

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by Gilo2005,

אז ככה אני רוצה לבנות לי מארז ויש לי תיבה די גדולה מעץ אז מה שרציתי לדעת אם העץ יכול להחזיק מפרטורה של 60 מעלות? העץ הוא די שמן

• 5 תגובות
    • 691 צפיות
  3. Started by d-undertaker,

יש לי דרמל של וולף,ועכשיו הגיע איתו בתור תוספת מן כבל ציר גמיש כזה,עכשיו בתוך זה יש עוד חוט ברזל שחור עכשיו הוא יצא בטעות מתוך הכבל ואני מנסה להחזיר והוא לא מסתובב...מה אני אמור לעשות?

4. יש לי שאלה קטנה לגבי הזרם בישראל שמיוצר בתדירות 50 Hz. אם הוא מיוצר ב 50 Hz אז כמה זה יוצא ב MHz וב GHz? איך מחשבים את זה, בכמה מכפילים? תודה

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. Started by orei,

אני ממש חדש בנושא וקראתי על זה מזמן פשוט לא היה לי זמן להתעסק עם זה עכשיו השאלות שלי הן אם למישהו יש מדריך איך עושים את זה כולל החלקים שצריך? האם יש לכם דגשים מסויימים בעבודה עם הלוח האם לדעתכם זה אפשרי לביצוע עם הידע שלי באלקטרוניקה לא בשמיים? כמה פרוייקט כזה צריך לעלות? ושאלה אחרונה טיפה לא קשורה אם יש אפשרות בגלל שזה מתנגן מהמחשב שבמקרה ואני משמיע מוזיקה הלדים עבדו פי המוזיקה? תודה ושבת שלום!

• 2 תגובות
    • 931 צפיות
  6. עכשיו חזרתי מהום סנטר עם דרמל של וולף ואין לי שום ניסיון עם כלי כזה.. מה שאני רוצה לעשות זה כמה חורים למאוררים ואולי חלון למארז אבל זה מאוחר יותר.. החלקים שבאו בקופסא לא נראים לי מתאמים בשביל לחתוך בפח קיבלתי מין שקית כזאת עם הרבה דיסיקיות אני משער שהרוב הם לשיוף ואני לא מוצא דיסיקיות בשביל לחתוך..יש שם כמה דיסקיות קישחות אבל אני לא מאמין שאפשר לחתוך איתם כי אחת מהם פשוט נשבר לי בטעות באצבע מרוב שהם שבירות.. אז עם מה אני חותך? ושאלה קצת מביכה - איך בדיוק אני מכניס את הראש לדרמל?? יש שם מין חור קטן בשביל להכניס את הראש אבל הוא קטן מדי ואני לא יודע איך לפתוח אותו..

• 14 תגובות
    • 2k צפיות
  7. Started by Blinker,

חשבתי איך לגרום להארדיסק ישן ולא נחוץ לשמש למשאת אויר עוצמתי ועלה במוחי רעיון ... אם לקחת הארדיסק ובקדימה שלו לקדוח שני חורים כמצויור בציור לחבר אליו צנרת עד כמה אתם חושבים שזה יעבוד האם זה יהיה אפקטיבי ומה לדעתכם תהיה רמת הרעש של הדבר הזה ? מצתער על הרעיונות המפגרים שלי [attachment deleted by admin]

• 21 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. רכשתי מפסק 3 שקעים של ניסקו. וצריך לחבר N L והערקה. הכבל הלבן אני יודע שזה הערקה. זה משנה לאן אני מחבר את שני הכבלים האחרים? [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 19.6k צפיות
  9. ראיתי פה לא מזמן איזה קישור שמישהו שם לאיזה אתר ישראלי עם גרילים יפים אבל אני לא מוצא אותו. מישהו אולי יודע ?

• 3 תגובות
    • 751 צפיות
  10. משהו קטן יעני מלדים כאלה... שיהיה בטוח המארז ויעבוד לפי הקצב של המוזיקה שהוא שומע... לא לפי הווינאמפ כמו שמפורסם פה... אפשר לעשות דבר כזה? אם כן אז איך?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  11. Started by rabbit,

פירקתי מסך מיומן אלקטרוני ישן יש סיכוי שאני מחבר אותו למחשב? כי אין בו את החיבורים כמו שבמדריך שיש באתר

12. אני מחפס חנות שמוכרת חומרים ליציקה על בסיס מתכת רכה או פלסטיק. בשיטות קצר באינטרנט מצאתי שני חומרים שמאוד קל ליצוק אותם ליציקה ונורא קל לעבוד איתם. ראיתי שני מוצרים כאלו. הראשון זה כדורי פסלטיק שנמסים בחום, ואז הופך לנוזל ואפשר לצקת אותו לתבנית. והחומר השני זה שתי בקבוקונים שמכילים שני חומרים אקרילים שונים, ושמארבבים אותם הם מתקשים ביציקה. הנה האתר של החומר השני: http://www.alumilite.com/line.cfm חיפסי במלא חנויות תחביבים ואומנות והציאו לי רק חומרים גבס או חומרים דומים בחוזק שלהם, ואני צריך שהחומר היצוק יהיה חזק. ניראה לי שאני ימצאה בחנות לבניית דגמים מניטורים, הכוונה לחיילי אופרת והפלסטיק הקטנים, שאנשים מכינים בעצם. מישהו מכיר אולי חנות כזאת? או בכלל חנות שמחזיקה חומר מה…

• 14 תגובות
    • 2.5k צפיות
  13. Started by barzanger,

יש לי רצועות של פרספקס ואני רוצה לבנות מהם מארז איך אני חותך אותם עם מסור רגיל אני יכול? ועוד שאלה איך אני יכול לחבר אותם בשביל שלד מרובע ?

• 2 תגובות
    • 986 צפיות
  14. Started by oplemen,

שלום, אשמח לעזרה בפרויקט שחשבתי עליו. אני רוצה לבנות לבית שלי, מכשיר שכולל בתוכו, מצלמה וחיישן תנועה פסיבי. חשבתי על הדבר הבא קניית בקר ארדואינו\רספברי פיי אליו לחבר את החיישן תנועה, ברגע שהחיישן מזהה תנועה (ע"י חום או תזוזה), הוא שולח סיגנל לבקר, והוא בתורו מפעיל את המצלמה ומתחיל להקליט.(בעתיד לכתוב אפליקציה ולשלוח אליה את התמונה, אולי) באותו זמן גם נשלחת הודעה לפעמון שנמצא באיזור כלשהוא בבית. יש לי ידע בשפות תכנות, כולל בארדואינו. אשמח לדעת אם אתם מכירים מדריכים טובים בנושא, או בכללי, כיצד לדעת איזה רכיבים יעבדו עם הבקרים וכו', אני לא רוצה להתמודד עם בעיות תאימות. תודה על העזרה.

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. אני מתלבט בין 2 הפאנלים הנ"ל לשליטה על המאווררים אבל חשוב לי לבחור את הפאנל הנכון מכיון שאני רוצה שמאוורר ספיציפי אחד SUNON KD1212PMB1-6A יופעל על ידם. המאוורר מספק 6.8WAT, הפאנל של זלמן מספק 7WAT PER CHANNEL סה"כ 4 ערוצים. מצד שני ישנם ביקורות טובות על ה-KAMA-METER אבל לא מצאתי מה ההספק שלו לכל ערוץ. למי שמבין ויודע, האם ה-KAMA-METER יכול לעבוד עם המאווררים הנ"ל או שהזלמן יהיה עדיף במקרה זה? הצעות נוספות לפאנלים יתקבלו בברכה. תודה.

• 2 תגובות
    • 757 צפיות
  16. היי, אני צריך לוח פלסטיק או פרספקס שחור ושקוף לפרוייקט. איפה ניתן להשיג, ובזול? תודה מראש!

• 11 תגובות
    • 6k צפיות
  17. Started by bezangeloo,

DC 15V, 2A זה מה שהוא צורך. מתח כמובן יגיע מהשקע. איפה אני מוצא אחד כזה? הבנתי יש כאלו אוניברסאליים. שווים משהו? תודה, בז'נגלו.

• 5 תגובות
    • 820 צפיות
  18. שבוע טוב ראיתי בעיתון ידיעות פרסומת של הום סנטר הם מוכרים של דרמל של .WOLF ב 109.99 ש"ח אחריות שנתיים על המנוע מקווה שעזרתי למי שרצה לקנות תתחדשו

• 30 תגובות
    • 3.7k צפיות
  19. Started by Mike-,

שלום לכולם, היום חזרתי הביתה והופתעתי לראות שהמחשב לא נדלק כלל. אחרי בירור קצר מסתבר שבבית הודלק דוד שמש + מזגן מרכזי + תנור וכניראה עקב צריכת זרם גבוהה מידי קפץ הממסר פחת הראשי. עוד לא יצא לי לבדוק לעומק אבל אני חושד שהספק לא שרד. כעת אני מנסה להבין איך וממה בדיוק השרף יכול להשרף. אני לא מבין כלל ברשת החשמל הביתית אבל התיאוריה שלי היא שעקב הפסקת המתח הפיתאומית יכול להיות שהספק נחשף למתח גבוה עקב חוק לנץ (Inductive kick), האם זה אפשרי ? מדובר בספק של HEC ישן במקצת (כ4-5 שנים כבר). עריכה: מצאתי קצת זמן לפתוח אותו ומבעד לאבק גיליתי כמה קבלים מנופחים מעט וחלקם ניראים כאילו נזלו. אני מתאר לעצמי שזרק כזה לא נגרם בבת אחת אלה לאט לאט כנזק מצתבר, או שאני טועה ? יכול להיות שנפילת…

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  20. תודה, בז'נגלו.

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by dany_tab,

מישהו פה מכיר מעגל לבניית רדיו FM?

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  22. Started by Money_Man,

שלום לכולם! חשבתי להחליף במארז את הכבלים לכבלים עגולים שזוהרים! רציתי לשאול נגיד אני רוצה קונה כבלים בצבע אדום כחול וירוק...אז האם כל כבל יזהר בצבע שלו בעזרת אותה קתודה UV? או שצריך לכל צבע קתודה UV משלו...? המידה וכן נגיד אני קונה קתודה UV ירוקה...מה יקרה לצבעים אדום וכחול? הם לא יזהרו? או שיזהרו בצבעים אחרים? אשמח לקבל תשובה!

23. Started by AMD-GUY,

שלום לכולם יש לי Logitech Z680 ואני רוצה לשים בהם לדים. עכשיו.... איך אני מחבר את הלדים?? האם אני פותח את הרמקול ומלחים את הלד לתוך החלק שאליו נכנסים החוטים מהסאב? (כל רמקול מקבל 50 וואט)... תודה מראש ומקווה שהבנתם אותי

• 1 תגובה
    • 725 צפיות
  24. Started by lior12,

איזה מתחים אפשר לתת לארדואינו דרך הפלאג 2.1 ? והאם צריך לתת לו את זה גם שהוא מחובר למחשב או שמהמחשב הוא מקבל דרך הUSB ? בכל מקרה הוא יודע אם אני שם נגיד בחיבור 9V להוציא בחיבור של ה5.5 5.5 ? זאת אומרת הוא יודע להמיר מתח ?

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by vaknin12,

בניתי משדר אינפרא אדום (לפי המדריך המצוין באתר) ואני רוצה לשמש אותו שיעבוד כמקלט לשלט שיש לי האם אפשר להישתמש באיזו תוכנה כידי שתיתן פקודה למקלט אינפרא אדום שיעבוד ע"פ השלט???. תודה לכולםם!!

• 5 תגובות
    • 2.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.