אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
זה הפאן באס שהיום בניתי הכפתורים הלבנים לחיצה אחת על הכפתור גורמת למאוורר להסתובב חלש (8V) ולחיצה שנייה גורמת למאוורר להסתובב במלוא הכוח (12V) כל הלדים האלה מהבהבים לפי המוזיקה. הכפתור באמצעי שולט על 2מאווררים, וה2כפתורים שבצדדים כל אחת שולט על מאוורר... (יש לי 5 מאווררים במארז לא כולל הספק ואני שולט עם הפאן באס רק על 4) איך יצא? [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 937 צפיות
-
-
יש לי מסך LCD שפרקתי מטלפון שהיה לו שיחה מזוהה. הוא בא עם בקר SP8720IC . גם ליד הפינים שלו רשום מהו כל פין לדוג': VCC H-L DT1 האם יש לי מה לעשות איתו או שגם אם אני ימצא איך אני מחבר אותו נכון אני יצטרך תוכנה שתתאים לבקר הספציפי הזה? תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 937 צפיות
-
-
? רציתי לשאול מה זה הדבר הזה : ?Vantec Sleeving Kit (5colors)? הייתי רוצה לעשות שיהיה לי סרקולציה טובה במארז ואני רוצה להחליף את כבלי הIDE האפורים הרגילים בדקים ולכן אני שואל היכן ניתן להשיג במרכז הארץ במחיר סביר ??? ?
-
- 4 תגובות
- 937 צפיות
-
-
אני מתכנן להכניס מחשב למערכת סטריאו ועוד כל מיני דברים כמו תאורות לדים וכאלה השאלה היא האם אני יכול לשלוט בלסגור מעגלים שונים במחשב (כמו לכבות ולהדליק את המחשב או לשנות ווליום או לפתוח ולסגור את הכונן דיסקים) בעזרת הIR שקיים כבר במערכת סטריאו.... מקווה שהבנתם למה אני מתכוון תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 937 צפיות
-
-
יש כאן מישהו שניסה\הצליח לחבר מקלדת של מחשב (רגילה, 101-104 קלידים) למעגל אלקטרוני, ולתקשר איתה? אני מדבר על מערכים מבוססים מיקרו-בקר (דברים מסדרת 8081 לדוגמה) אשמח לשמוע אם מישהו כאן עשה זאת בעבר, כי אני דיי צריך עזרה בזה :-) תודה.
-
- 4 תגובות
- 937 צפיות
-
-
ניסיתי להוסיף לד לעכבר שלי וכנראה עשיתי משהו לא טוב והוא לא מגיב.... הלד האדום פועל הכל נראה כשורה אבל הוא לא מזיז את המצביע... אני לא יודע אם קיצרתי את העכבר או את הסלוט שאליו נכנס העכבר במחשב... ומה אפשר לעשות עכשיו...?
-
- 8 תגובות
- 937 צפיות
-
-
האם יש דרך לשלוט על מהירות האוורר בעזרת החוט הצהוב, כמו שהלוח אם עושה...? :DJsmile:
-
- 6 תגובות
- 937 צפיות
-
-
טוב - אז אפשר לקחת כבל\סיב אופטי, "לקלף" אותו - לתקוע לד בצד אחד, וזהו הכבל לא יתפרק כאשר נקלף אותו? אפשרי?
-
- 6 תגובות
- 937 צפיות
-
-
קניתי היום ספריי פלורסנטי (UV) אני וחבר שלי רוצים לרסס איתו את הכלובים של הכוננים האופטיים הרצפה ואת התקרה ואת הRear וה Front של המארז. רציתי לדעת אם בריסוס על ברזל יראו את הצבא של הUV - ז"א שאם ארסס ספריי UV בצבע צהוב יהיה לשלדה גוון צהוב\תהיה צהובה כאילו היא רוססה בספריי רגיל? והאם זה מוליך חשמל? (הספריי)
-
- 8 תגובות
- 936 צפיות
-
-
שלום. אז ככה, ישנם כמה סטיקים המיועדים שכל אחד יציג את מסך שולחן העבודה שלו,מקום העבודה וכו'. ודווק מה שיותר מעניין אתי,הוא לראות את כלי העבודה שיש לכולם ;D ;D ;D, להיתרשם ולקנא. הכלים שלי - http://picasaweb.google.com/DareDevil.mail בארגז 1 יש כל מני כבלים,ספקים,אקדח של דבק חם,חוטי חשמל ומוצרי אלקטרוניקה. בארגז השני עוד מלחמים,ברגים,ומברגים למינהם. יש לי גם קומפרסור,אקדח צבע (זה שעובד עם הקומפרסור),מקדחה,מברגה ועוד כמה כלים נוספים,שלא היה לי כוח לצלם. אז מה איתכם?, תתחילו לצלם את הכלים שלכם. (מצפה לסטיקי ;D) MuTaTiOn.
-
- 4 תגובות
- 936 צפיות
-
-
תראו אני התחלתי לבנות "בית תאורה" מלדים,ובמהלך העבודה שחקתי קצת עם לד,עכשיו להפעתי כעשיתי איתו מעגל(אם איזה שני בטריות לא משנה...)הוא האיר רק במצב אחד ??? האם יש חשיבות,לאיזה מתח אני מחבר כל צד של הלד,כלומר משנה אם הימני יהיה + או - (כמובן שהשמאלי יהיה בההתאם...)??? :-[או שאין חשיבות בדומה למאווררים וכו'...
-
- 12 תגובות
- 936 צפיות
-
-
מישהו יודע איך לחבר פוטנציומטר למאוורר (לחוט הצהוב-12V) , אבל לפוטנציומטר יש 6 פינים כאלה.. ולא 2.
-
- 3 תגובות
- 936 צפיות
-
-
יש לי מסך LCD קטן ואני רוצה לחבר אותו למחשב יש לו 16 רגליים כלומר כניסות והדגם שלו הוא: DMF-50544
-
- 7 תגובות
- 936 צפיות
-
-
השאלה הזאת לא מכוונת למודינג, היא ממכוונת יותר לקניית דראמל, וכיוון שאני יודע שרבים מעושי המודינג משתמשים באחד כזה, מצאתי לנכון לשאול פה. אני מחפש דראמל לקניה, צריך הצעות לקניה באזור חיפה.
-
- 6 תגובות
- 936 צפיות
-
-
האם כל ההתקנים פועלים על מתח נמוך עד סביבות ה12 וולט או שיש חלקים שפועלים גם על מתח ממש גבוה כמו 100?
-
- 2 תגובות
- 936 צפיות
-
-
אני מרגיש קצת מפגר לשאול דבר כזה פשוט אחרי שאנשים כבר התחילו לתפוס ממני בפורום... מה לעשות אני יודע לעבוד עם הידיים אבל הידע שלי באלקטרוניקה שואף לאפס... אבל לא משנה... מי שעוקב אחרי הפרוייקט שלי בפורום יומני פרוייקטים יבין על מה מדובר. אז ככה. השאלה הבאה מתרכזת באחת המטרות של המוד שהיא הסתרת הכוננים האופטיים. הדרך המקובלת והפשוטה היא פשוט להדביק פאנל על הדלת הקיימת וכל פעם שרוצים לפתוח את הכונן לוחצים על הפאנל שלוחץ על הכפתור מתחתיו. אני רוצה למקם מחדש את הכפתורים. בערך כמו בתמונה הבאה למי שלא הבין העיגולים הכחולים זה הכפתורים בשביל זה אני יצטרך 2 מיקרוסוויצים שאותם אני הולך להוציא מאיזה כונן CD ישן שהיה זרוק אצלי בבית. את הכונן פתחתי ממש לפני כמה דקות וזה מה שראיתי…
-
- 3 תגובות
- 936 צפיות
-
-
אז ככה יש לי תמאורר הזה: אתם רואים את המאורר, את החיבורים, זה עתיק, עכשיו השאלה שלי זה איך אני מחבר את זה למחשב שלי, לאן לחבר בדיוק את שני החיבורים תודה לעוזרים.
-
- 6 תגובות
- 936 צפיות
-
-
-
אני רוצה להפעיל קטודה שלVANTEC ל(http://www.vantecusa.com/product-pcmods.html ממקור חיצוני עדיף בלי השנאי המקורי איזה מתח\הספק\תדירות הקטודה צריכה???
-
- 2 תגובות
- 935 צפיות
-
-
שלום לכולם ברצוני לבנות א תהבקר מאוררים הזה http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=80577.0 אבל אני רוצה לשנות בוב כמה דברים ואני לא יודע איך אז אם מישהו מוכן לתת לי את המעגל הזה אחרי שהאו ערך אותו אנ ייהי מאוד מרוצה אז נה המה שאני רוצה לשנות בו : 1. שלכל למאורר יהיה מפסק שמבטל אותו 2. לבטל את המפסק שמבטל את כולם (אין בו צורך לפי 1) ועוד דבר אני רוצה לדעת כמה וואט אני יכול לשים בכל אחד מהם כי אולי אני יעשה ל2 מאוררים בכל פוטנציומטר תודה רבה לכולם ושבוע טוב אני ישמח לקבל עזרה שקד
-
- 2 תגובות
- 935 צפיות
-
-
בעיקרון בקשר ללדים כבר החלטתי ורק רציתי לשאול אם מישהו כבר קנה מהם לדים ויכל לומר לי אם הם חזקים?מכיוון שלא מצויין כמה mcd יש להם. בנוסף ללדים אני רוצה להזמין מהם גם נגדים 470ohm ואני לא יודע מה לבחור ומה המחיר שלהם פה,צירפתי תמונה ואני רואה גם שיש שם נגדי 1w שזה יותר מידי בשבילי..ובמיוחד אלו בתקן הצבאי שמנסיון עולים הרבה יותר בגלל עמידותם והאיכות שלהם. וגם המלחם שהיה לי נפח את נשמתו לכן אני צריך אחד חדש ומכיוון שאני עצלן ומזמין משם בכל מקרה החלטתי לקנות גם מלחם,צירפתי תמונה של פירוט מוצר האים הוא בסדר והאם הוא יתאים לי??(התמונה השניה) ודבר אחרון אני צריך לקנות גם heatshrink (שרוול מתכווץ) ותהיתי באיזה קוטר אני צריך לקנות (גם מאריהב) 3.5mm?4?יותר? תודה מראש [attachment de…
-
- 5 תגובות
- 935 צפיות
-
-
http://tms.co.il/product/830 מזה בידיוק? איך זה עובד? לאן מחברים את זה? כמה חשמל זה צורך (ני מאמין שפחות ממאורר סטנרדתי אבל עדיין)??
-
- 4 תגובות
- 935 צפיות
-
-
מה ההבדל בין המייצב מתח L78L00 To-92 לבין המייצב מתח שבמדריך למקלט IR? שניסיתי לשים את המייצב מתח הזה הוא גם עבד.. האם זה יכול להרוס? האם אפשר לשים אותו במקום המייצב מתח? תודה.
-
- 7 תגובות
- 935 צפיות
-
-
אני בונה קייס למחשב והחלטתי שיהיה בו דלת. מה עדיף שיראו קצת את הצירים אבל זה יהיה ממש חזק. או שהצירים יהיו בפנים אבל זה יוצר כמה בעיות: זה יצור מרווח בין החלקים (הדלת והקייס) ובנוסף זה יהיה פחות יציב וחזק. אז מה עדיף???
-
- 1 תגובה
- 935 צפיות
-
-
יש לי מקלדת + עכבר אלחוטי של מיקרוסופט ואני רוצה להגדיל את טווח הקליטה + שיפור הקליטה הדבר אפשרי?
-
- 0 תגובות
- 935 צפיות
-