אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
איזה גריז תרמי לקנות? והיכן ניתן לרכוש כזה באזור ראשלצ?
-
- 3 תגובות
- 832 צפיות
-
-
ככה אז...לקחתי שני מאווררים קטנים בגודל ששמים על כרטיס מסך....הכנסתי אותם במקום המקום של הדיסקטים +עוד כזה מקום פנויי,יצא ככה שזה ממש ניכנס והתאים בול במסגרת...עכשיו המוד שלי הוא כזה...שני מאווררים שמכניסים אויר למארז +שני לדים כחולים על כול מאוורר....עכשיו נתתי למעגל גם מפסקון קטן ON|OFF....עכשיו הלחמתי ועשיתי את המעגל...בדקתי בעזרת טרונספורמטור וזה פעל מצויין...ברגע שאני מרים את המפסק המאווררים מתחילים לפעול ביחד עם שני נורות "לד" כחולות. את המעגל בסוף שני הקצבות חיברתי למולקס זכר....ל12V וכמובן אדמה.עכשיו כשהפעלתי את המחשב המתג היה על ON אז הכול פעל מצויין...עכשיו רציתי לסגור את המאווררים וכשהורדתי את המתג אז הוא סגר לי את כול המחשב.... זאת הבעיה בעצם....עכשיו השאלה הא…
-
- 3 תגובות
- 638 צפיות
-
-
מחפש אתר (או גם אולי ספר) טוב ללימוד יסודות התקני מוליכים למחצה. זה כולל בין היתר אילוחים, זרמי דיפוזיה וסחיפה, נושאי רוב/מיעוט, איזורי מחסור, טרנזיסטורים BJT/JFET/MOSFET ושאר ירקות. יש המלצות ? אני לומד כרגע קורס כזה באוניברסיטה והמרצה לא מסביר כלל.
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אז ככה...את המולקסים הצלחתי להוציא ולעשות סליבינג...עכשיו החיבור החשמל הראשי מהספק ללוח אם...(הכי גדול וצסובך) אני פשוט לא מצליח להוציא אפילו חיבור אחד בו.....כבר יומיים.... יש איזו שיטה או משהו...ממש מעצבן... לא יודע איפה או באיזה צד לדחוף את הסיכה... תעזרו לי בבקשה .. תודה
-
- 3 תגובות
- 737 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי שלושה מאווררי 120 עם לדים כחולים (שהגיעו עם ה 3D Aurora שלי). הבעיה היא שבלילה הם מאירים חזק וזה מפריע. השאלה שלי היא האם יש דרך נוחה לשלוט בהם, כך שאוכל להדליק אותם במהלך היום ולסגור אותם בלילה? ואם לא אז איך לכבות אותם? תודה.
-
- 3 תגובות
- 945 צפיות
-
-
חג שמח, אני קונה גיימ בוי SP יד שניה אמריקאי,המוכר אמר שהקבל המטען הוא עם חיבור שונה מהארץ עם היציאות הדקות יותר,השאלה שלי אם יש לי בבית מן מפצל שלאיו מכניסים את היציאות הדקות וממנו יוצאות יציאות לשקע שמתאים לארץ זה צריך לעבוד? או שהמטען עובד רק על 110 וצריך איזהו שנאי?
-
- 3 תגובות
- 831 צפיות
-
-
שלום, לא בדיוק אלטרוניקה אבל אני מנסה לפתוח את המאוורר שלי לשם תיקון (140מ"מ, מיסב שרוולי, אנטק TWO COOL) ואין לי מושג איך. ראיתי סרטונים ברשת של אנשים שפותחים מאווררי מחשב, אבל נראה שהקונפיגורציות שלהם שונות. אני פוחד למשוך חזק מדי ולשבור את הפלסטיק , אז אולי למישהו מכם יש מושג... הנה 2 תמונות: [ATTACH=CONFIG]4288[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]4289[/ATTACH]
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכם, אני רוצה לבנות שלט שהוא יהיה מואר בלדים שבו יהיה כתוב הכתובת של הבית ושם המשפחה כמו שיש ברוב הבתים בישראל (הקרקע לפחות) לדוגמה: משפחת פלטו 39\1 או משהוא כזה בסגנון, אז אני מחפש רעיונות לאין לבנות את השלט הזה.. ככה שהטקסט יהיה מואר גם בחושך בעזרת לדים חשבתי לעשות משהוא מפרספקט שקוף משהוא כזה: אבל אני לא יודע איך לחרות כל כך טוב, דבר נוסף בעיתי זה שבגלל שהכל שקוף אז יכול להיות שיראו את החוטי חשמל דבר שאני רוצה למנוע. השלט גם חייב להראות טוב גם בשמש שהלדים לא מחוברים למקור חשמל בנוסף בגלל שהשלט הזה יהיה בחוץ הוא חייב לעמוד בכל תנאי המזג אוויר, בגשם בשמש וכו' אז אני מאוד אשמח לרעיונות שלכם בנושא.. רעיון שיהיה מוצלח במיוחד יעלה ליומני פרויקטים כך שכולכם …
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
-
אני חושב על להפעיל חלק מאוורר עם LED של מחשב בלי המחשב אבל האספקת חשמל לא פועלת מחוץ למחשב מישהו יכול לתת לי מדריך או משהו איך להפעיל אספקת חשמל בלי המחשב? ??? ???
-
- 3 תגובות
- 743 צפיות
-
-
המטרה להשתמש במסך מסוג TFT כמסך מחשב עם חיבור VGA או RCA הדגם של הדיוידי הוא artech dtv2795' אין לו "video in" אבל מפירוק ראיתי שיש מהמסך מס' חוטים צבעוניים. אפשר לחבר אותם למתאם?
-
- 3 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום. אני שוקל רכישת דרמל זול (100 ש"ח מינוס) לפרויקט שלי. אני לא אשתמש בו הרבה (פעם-פעמיים בשנה למשך יום). העיקר שיהיה זול מאוד ומוכן לשימוש. קניה בי-ם או באינטרנט. תודה, Zzzz
-
- 3 תגובות
- 894 צפיות
-
-
שיהיה במחיר סביר משהו כמו 15 שקל ככה למטר ואם זה לא באזור אשדוד אז שיעשו משלוחים לאזור אשדוד :\ אני מצאתי בזיגזג אבל המחיר בשמייייים תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 965 צפיות
-
-
שלום לכולם שמי יוסי. אני בונה מערכת בקרה לאקווריום שמבוססת על PIC16F877 . בעזרת אלקטרודה אני מודד את חומציות המים , האלקטרודה מוציאה מתח(58mV לכל רמת חומציות ז"א מרמה 0 עד לרמה 14 שזה 14*58mV) בכדיי שהאלקטרודה תעביר את המתח אז היא צריכה מגבר עם אימפדנס כניסה מאוד גבוהה . מצאתי מגבר כזה והוא של Texas Instruments ושמו הוא INA118 הינה הלניק לדפיי הנתונים : http://focus.ti.com/lit/ds/symlink/ina118.pdf לפני שחברתי את האלקטרודה למגבר החלטתי לראות אם בכלל המגבר עובד. ז"א התכוונתי להכניס מתח של 20mV ולהגביר אותו פי 5 (ע"י הוספת נגד של 12.5k כפי שכתוב בדפיי הנתונים) לתוצאות : אני רואה במוצא כל פעם מתח אחר וגם אם אני מוציא את הנגד אז אין שינוי של ממש. בכדיי להגביר את מתח פי 5 חברת…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות מערכת משלי בשביל החוויה...אז רציתי לברר כמה דברים... משאבה איזה אני צריך בדיוק (עדיף פרטים מדויקים כמה שאפשר) ולא משאבה ביותר מ150-200 ש"ח ובלוק קירור...יש לי מישהו שיכול לרתך לי קוביה כזאת עם חורים והכל...זה יהיה טוב? ורדיאטור 90% שאני משיג של אופנוע... וכל השאר אני מניח דיי פשוט...הכי חשוב זה לגבי הבלוק והמשאבה.
-
- 3 תגובות
- 672 צפיות
-
-
התחלתי להתעסק קצת בלדים פה ושם, ואני מנסה לבנות אלמנט תאורה, הזמנתי מEBAY את הדברים הבאים. 20 לדים אדומים, ירוקים, לבנים, כחולים וצהובים (סה"כ 100 לדים של 3MM). בנוסף קיבלתי נגדים ל-5V ו-12V (בסה"כ 200 נגדים, 100 ל-12V וחלוקה לשני צבעים וכנ"ל לגבי ה-5V). האלמנט שאני מנסה לבנות אמור להתחבר ל-USB. עכשיו מה שעשיתי זה חיבור בטור (אני צודק בשם ?), קניתי משטח הלחמה, הכנסתי משהו כמו 6 לדים בצבע אדום ובסוף חיברתי נגד 5V וחיברתי את ה-USB, התוצאה ? רק הלד שאליו מחובר הנגד פועל, השאר החליטו לנוח. עשיתי פה משהו שגוי ?
-
- 3 תגובות
- 880 צפיות
-
-
http://www.atmel.com/Images/doc32058.pdf אני מעוניין לשרטט את המיקרו בקר הזה באורקד, אך אני לא מוצא ב DATASHEET תיאור של הרגליים לאן כל רגל מתחברת ומה תפקיד כל רגל. מישהו יכול לעזור לי עם זה?
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אז הרעיון הוא לקחת את המעגל הקטנטן של השלט (מודינג פרק 6 או משהו כזה) ולפתח אותו קצת.. הידע שלי באלקטרוניקה מצומצם.. והייתי שמח אם מישהו יוכל לעזור לי נראה לי שהדרך לעשות את זה דרך התוכנה שתשלח החוצה פקודה לכבות/להפעיל את המחשב או להפעיל מחדש.. ומהמעגל אולי לחבר לג'מפרים? אשמח לכל רעיון.. עצה.. כל דבר שיעזור
-
- 3 תגובות
- 885 צפיות
-
-
איפה אפשר להשיג מוקלס צבעוני באזור ירושלים? תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 867 צפיות
-
-
צבעתי בספריי מבריק שחור את המארז, ויצא צבע מדוייק , יפה ואחיד. החלטתי להוסיף עוד שכבה וחתיכת נייר טואלט נתפסה בין שתי שכבות הצבע.. הוספתי עוד שכבות, שייפתי, ובקיצור יצא זוועה! איך אני מוריד צבע בלי לפגוע בשכבת הצבע המקורית של המארז (לבן) ? אולי טרפנטין?
-
- 3 תגובות
- 725 צפיות
-
-
אני מעונין לרכוש בארה"ב מכשיר אשר רשום עליו שהוא מתאים רק ל 120V AC. אין לי מושג מה זה אומר. אני רק יודע שבארץ זה 220V. האם אפשרי להפעיל מכשיר כזה בארץ? אם כן, כיצד?
-
- 3 תגובות
- 9.1k צפיות
-
-
הי! אני רוצה לבנות משהו שכל פרק מן מסויים(למשל 2 דק') יביא מכת זרם קטנה אבל מורגשת משהו שיעבוד על בטריה 3V קטנ ודקה כזאת שאני מפעיל איתה לדים לבדיקות יש רעיונות?
-
- 3 תגובות
- 733 צפיות
-
-
שלום רב. ראשית, בתור חובב אלקטרוניקה וסטודנט להנדסת חשמל, אני שמח למצוא פורום אלקטרוניקה. אני מעוניין לשפר את כישוריי בהלחמות של מעגלים, ולכן רוצה לקנות ערכת הלחמה. מדובר במעגלים פשוטים, ולא ברכיבים מזעריים. מאחר ואני חדש בנושא, אשמח לשמוע מכם על ערכה מומלצת, ואיפה ניתן לקנות כאלה באיזור המרכז. תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היה לי חם ואני לבד בבית בבית גדול אם מיני מרכזי והיה לי חבל על הכסף אז בניתי לי ממאוררים מיותרים וממכסה של ספק מקולקל............ ממש לא היה לי קוח להשקיע בחיתוכים ובעיצוב [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קודם כל תודו שלפחות הרעיון מעניין! אז ככה, שוטטתי לי בפורום ונכנסתי חזק לקטע של תצוגת ה-LCD למי מאיתנו אין מכשיר אריקסון ישן בבית, אז למה לא לפרק לו את התצוגה? נראה שהיא עונה על כל הצרכים, 2x12 LCD עם BACKLIGHT ירוק אותנטי ומגניב אז ככה, פירקתי אותה בעדינות, אין צורך בהסרת הלחמות, הצג מחובר בקונקטור מגע מוזהב (אתם יודעים, הטלפונים האלה עלו פעם 3000 שקל) יש לתצוגה 6 רגליים בלבד! (קשה לי מאד להאמין שיש בתוכה איזשהו מקודד, אבל יכול מאד להיות, כי קשה להסביר את המספר המועט של הרגליים) הBACKLIGHT מתחבר בנפרד, גם במגע, עם אותם 6 רגליים ומועבר לBOARD של המכשיר. לצערי הרב אין PART NUMBER על התצוגה, ולא ממש הצלחתי למצוא PARTLIST של המכשיר הזה בכדי לדעתי מה עושה כל רגל ואם יש סיכוי…
-
- 3 תגובות
- 814 צפיות
-