עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by ofek4490,

יש לי דיסק קשיח חיצוני ישן של MAXTOR שבל החום הרב הדיסק הגיע לטמפרטורות קיצוניות ודבר זה גרם לירידה בביצועים ולבעיות. חיפשתי דרך לקרר אותו אחד מהם היה מאוורר. נזכרתי שיש לי ספק כוח ישן בבית בעל מאוורר, התחלתי לפרק את תכולת הספק כשפתאום עלה לי רעיון להשתמש בו על מנת שיצור תעלת אוויר. לאחר הרהורים רבים וחשיבה על העניין כמו איפה למקם את הדיסק ואת הספק, הנחתי אותו בתחתית כך שהאוויר החם יעלה למעלה וישאב החוצה ע"י המאוורר בנוסף פירקתי את צלעות הקירור של הספק וחיברתי אותם לדיסק לשם ביצועי קירור טובים יותר. רק נשאר לי למצוא ספק למאוורר, לאחר חיפושים בבית מצאתי ספק תואם וכשר כל העבודה ערכה כיומיים והניבה תוצאות נהדרות הטמפרטורה של הדיסק ירדה וכך הביצועים השתפרו אני מרוצה [מאוד שמח…

• 0 תגובות
    • 662 צפיות
  2. כלומר אם אני ישים קטודה, אז זה "יזהר" לי? אותו דבר על הסליבינג שבא עם הBUTTERFLY

• 10 תגובות
    • 2.3k צפיות
  3. Started by STReeT STyLe,

יש לי 2 שאלות על הלדים הקטנים האלה, שמצויים כמעט בכל דבר אלקטרוני, האלה שמשתמשים בהם בחוגי אלקטרוניקה וזה....... בקשר אליהם יש לי 2 שאלות! 1. כמה וולט יכולים לקבל מקסימום? כדי שלא ישרפו! 2. כמה אמפר הם לוקחים ? תודה מראש!!

• 25 תגובות
    • 3.7k צפיות
  4. Started by eegg,

שיחתי קצת עם אור uv גדול ושמתי לב שהטוש דגש הוא זוהר עם האור והוא עובד כמעט טוב כמו טוש גל uv אני אוסיף תמונה אחרכך

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by KF,

שלום יש לי ספק ישן שאני כבר לא צריך אותו.... הוצאתי ממנו את המאורר 120מ"מ עכשיו שמתי לב שיש לו חיבור קטן כזה עם 2 חורים...(חיבור שמתחבר ל2 פינים) עכשיו אני יודע שיש בלוח חיבור של 3 פינים... האם אני יכול לחבר אותו לחיבור הזה ? עכשיו יש עוד בעיה שבספק עצמו אין בכלל חוט עם חיבור של 3 פינים,אם היה חיבור כזה הייתי יכול לפחות לגזור אותו ולהלחים לחוט של המאורר ואז לחבר ישירות ללוח אם... מה עושים ? נ.ב אל תציעו לי לחבר את את המאורר למולקס כי כל הזמן החוטים יוצאים מהמולקס ואז המאורר מפסיק לפעול וגם אין לי מולקס פנוי בספק הנוכחי...

• 4 תגובות
    • 705 צפיות
  6. Started by GRiM,

שלום לכולם, לאחרונה מצאתי את ה-Samsung 514 המקולקל שלי וחשבתי לעשות ממנו משהו שימושי, כמו מסך LCD קטן למחשב שיציג שעה, תאריך, IP וכו'. חיפשתי מדריכים, אבל לא מצאתי שום דבר. אני אמנם לומד אלקטרוניקה, אבל עדיין לא הגעתי לחומר שזה. אשמח אם תעזרו לי!

• 0 תגובות
    • 715 צפיות
  7. Started by ha_miki,

היי מישהו יודע מאיפה אני יכול להשיג את השבבים האלו ? ? MAX232, MAX233 , HIN232CP תודה מראש

8. האם אפשר לחבר מסך של מחשבון למחשב? ואם אפשר מדריך לזה חיפשתי ולא מצאתי אני יודע שהיה כאן כמה נושאים כאלה בבקשה עזרה.

• 2 תגובות
    • 753 צפיות
  9. Started by meninred,

אוקיי אז ככה... יש לי מארז לא משהו... אבל יש לו פוטנציאל אדיר!!! יש לו בדלתות כזה בקע כזה... אז חשבתי לחתוך אותו ולעשות חלון במקומו! להוסיף שתי מאווררי 8 ס"מ עם לדים.. עוד אחד של 8 ס"מ על בחלון... (לדים) אחד של 12 ס"מ מקדימה!!! (לא לדים) לעשות איזה סליבינג (אולי) ולמצוא תאורה יפה!!!! ניראה לי זה יצא אחלה!!! אמא שלי מעצבת והיא תעזור לי הרבה!!! הנה הציור שעשיתי... בערך מה שאני רוצה!

• 21 תגובות
    • 2.2k צפיות
  10. אם יש מקום בפורוםא הזה או פורום אחר שאתם מכירים שיוכל לענות לי בצורה יותר טובה אני אשמח.. אני רוצה לדעת כמה ואט לוקח מזגן 3.5 טון (כוח) מזגן מרכזי לשעה וכמה לוקחים מכונת כביסה ומייבש כביסה לשעה... איפה אני יכול להשיג את המידע הזה?

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. איפה אפשר לקנות לוח PCB בהזמנה אישית? והאם מוכרים ביחידים?

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by R0ck,

גלשתי לי ל Quakecon.org ובנוסף לכך שנתקלתי בהודעה הרשמית על כך שדום 3 הולך להשתחרר בשלושה באוגוסט, נתקלתי גם במוד הבא, אשר משך את עיני בצורה יוצאת דופן :

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. -כותרת- דגם- Luxman L30 המגבר מאד חשוב לי מכיוון שקיבלתי אותו בירושה.. בדקתי עם אוזניות והמחשב מוציא סאונד אבל המגבר לא .. המגבר נדלק (נדלקת הנורה) אבל לא שומעים שום דבר.. כשאני לוחץ על הכפתור הדלקה שלו אני שומע "פאק" מהרמקולים (נורמלי) מה שמעיד על זה שהם מחוברים כרגיל.. פתחתי אותו ואין שום קבל מפוצץ או פיוז שרוף.. לפני יומיים הדלקתי אותו ושמתי מוזיקה היתה מוזיקה לממש 2-3 שניות ואז נחלשה וכבתה ומאז לא שומעים כלום.. מה יכולה להיות הבעיה ?

• 20 תגובות
    • 2.3k צפיות
  14. Started by wons,

היי חבר'ה החלטתי לאחרונה לפתוח פרוייקט "סוף שבוע" חדש: הפרוייקט הוא גלאי דגים לאחר טיפה בדיקות באנטרנט כיצד הוא עובד הרעיון ניראה די פשוט: http://www.fishfinder-store.com/howfifiwo.html אומנם כשהתחלתי לנתח את הדברים לעומק ולתכנן הבנתי שהדברים לא פשוטים כמו שנשמעו לי בהתחלה והינה מספר שאלות: * הבנתי שהסונארים בנויים על בסיס חיישן פיזואלקטרי. אומנם מתוך הבנתי אפשר ליישם את החיישן באמצעות מיקרופון ורמקול פשוטים מישהו רואה למה לא לעשות את זה כך? * למישהו יש רעיונות לאיטום מפני מים לרמקול / מיקרופון/ חיישן פיזואלקטרי או רעיון שונה לשליחת גל הלם במיים וחיישן לקלוט אותו? אשמח לקבל תשובות ומחשבות נוספות בנושא. תודה, רון.

• 1 תגובה
    • 976 צפיות
  15. Started by pc student,

יש לי sparkle geforce 4 mx 440 se ומה שעשיתי לו זה חיברתי גוף קירור של סלרון בעזרת ברגים לא כמו כפיר הוא עשה זאת עם נייר דבק(אני לא רוצה להעליב)אבל את גופי הקירור על הזיכרון הדבקתי עם נייר דבק אבל חזק האם זה טוב?

• 1 תגובה
    • 938 צפיות
  16. Started by noamn111,

שלום הודעה ראשונה שלי פה . אני רוצה לבנות משהו ממנורות חשבתי על לדים לפי מוזיקה .. מה דעתכם ? אני חדש בכל העסק איפה קונים ? מה קונים ? יש סרטוטים או משהו ? אשמח לעזרה . תודה מראש ולילה טוב

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. Started by PhP dUdE,

פעם היה באתר עכשיו אני לא מוצא ואני צריך לצבוע את המאורר שלי

• 3 תגובות
    • 700 צפיות
  18. לכל הרוחות... נשבר לי הכלי ברגע של חוסר זהירות. יש פה מישהו שיש לו את הכלי וגר במרכז? ר"ג, ת"א גבעתיים, פ"ת... מי שקנה מ MOD, אני מוכן לקנות את כל הסט.. מי שיש לו וכבר לא צריך או משהו.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  19. שלום לכם!!! לא מזמן פרסמתי את פרוייקט מערכת הגז שבניתי (בנייה אישית) לינק: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=227952.0 ומכיוון שאני מהגרעין הקשה של ה-O.C אז בדרך כלל אני לא משתמש במארז מכיוון שהוא סגור , לא נוח לחבר , לנתק ולעשות ניסויים של O.C . רוב האובר קלוקרים החזקים בעולם - לא משתמשים במארזים כי זה לא מאפשר להם לשים קירור קיצוני . :-\ בגלל הסיבות הללו וגם בגלל חוסר מקום במעבדה שלי (מחשבים) החלטתי לבנות מארז שלא יגביל אותי (עד כמה שאפשר) בהרכבת קירורים קיצוניים עתידיים (DRY ICE , LN2,PHASE). המארז שאותו אני בונה יכיל לוח אם שיורכב במאוזן (בניגוד למאונך - ברוב המארזים שקיימים) וזאת על מנת להרכיב קרח יבש וחנקן נוזלי (בעתיד הלא רחוק) , הוא יכי…

• 24 תגובות
    • 4.1k צפיות
  20. שלום לכולם אני מחפש תוכנה שאפשר לבנות שירטוט אלקטרוני או חשמלי איזה תוכנה אני צריך ביביל זה תודה לכם מראש

• 3 תגובות
    • 673 צפיות
  21. Started by Iceon,

אז התחלתי לבנות לעצמי פרויקט חדש ואפילו פרויקט ראשוני כזה יפה Maximus Haf XM Case:Cooler Master HAF XM Mother Board- Asus Maximus VI Extreme 1150 CPU-Intel I7-4770K Water Cooling: Corsasir H100i\H110 Power Supply:OCZ 750W Memory-G Skill F3-1600 8GB X2 Video Card: GIgabyte Geforce GTX 760 2GB בעתיד בSLI Hard Drivers-OCZ Vertex 4 120GB SSD Western Digital 1TB אז אני כבר מחר מתחיל להרכיב אותו למארז חסר לי רק הסליבינג ,קירור מים שאני עוד לא בטוח בעצמי איזה אני אקח ,לדים וכבר מחר מתחיל לצבוע את המארז ומחר אני אפרסם כמה תמונות ראשוניות !

• 40 תגובות
    • 24.2k צפיות
  22. Started by arcticEEE,

זה המודינג האחרון למחשב העגלה שלי, קצת השקעתי הפעם http://www.fatality-clan.net/arctic/PICT0041.JPG זאת תמונה מזווית אחת של הקייס שלי, היה קצת פלאש מצטער שימו לב למעמד של הקייס מעץ דובדבן מלא, מחזיק כבר 3 שנים, לפי דעתי אחד היפים והנדירים. וכמובן גולת הכותרת: הסמרטוט האדום שאמא שלי שמה שם אחרי שאיבדתי את החלק העליון של הקייס. אם תסתכלו היטב תבחינו בטקסטורה המדוייקת של הסמרטוט וכיצד הוא מכסה בשלמות את כל החלק העליון של הקייס, צבע השני העז שלו, וכו'.. עכשיו יש לי דילמה: http://www.fatality-clan.net/arctic/PICT0042.JPG http://www.fatality-clan.net/arctic/PICT0043.JPG מה כדאי, עם המקלדת הישנה שמתחברת בחיבור ישן ועובדת כשהמקלדת הUSB שלי לא פעילה בדוס, או בלי? תודה …

• 5 תגובות
    • 859 צפיות
  23. אם קראתם את המילה הראשונה בנושא ואתם לא סגורים האם אני מקלל אתכם, כנראה שהגיע גם זמנכם להכנס לעולם המטורף הזה. ארדואינו הם סדרת לוחות בעלי מיקרו מעבדים. הגדולה של הלוחות האלה היא שפת התכנות בה משתמשים כדי לכתוב על המעבד, השפה דומה מאוד ל C בתוספת תיקייות יעודיות לאביזרים לדוגמת סרווים ועוד. גולת הכותרת הוא מאגר ענק של קודי OPENSOURCE הנמצא באתר החברה ומכסה כמעט כל אפליקציה שעולה על הדעת. את הארדואינו הראשון שלי קניתי לפני כחודש, Arduino duemilanove. עלות הכרטיס באיבי אחרי משלוח לארץ הייתה 19$. אתר ישראלי שמוכר את הכרטיס הפרוייקט הראשון הוא מתקן האכלה לחתול. בקופסת פלסטיק של עוגיות פתחתי דלת ולדלת חיברתי סרוו. בשלב ראשון יפתח הסרוו למס' מעלות מוגדר למשך זמן קצוב על מנת ל…

• 43 תגובות
    • 14.1k צפיות
  24. השאלה בכותרת. תודה רבה לכולם. [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 903 צפיות
  25. אם אני מחבר לפה 2 מכשיריי סלולר ועושה פליי בשניהם צד שני לרמקול. אני מקבל סאונד MIX בניהם. השאלה אם זה עשוי לגרום נזק למכשירים. ויותר מזה : אם אני מחבר את הדבר הזה לרמקולים ואת כל הסלון לזה - מחשב, טלפון, ממיר, DVD כל מה שצריך. האם יש בעיה כשמכשיר אחד (output) מקבל לתוכו פלט (input) ? דוגמה:

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.