עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by oren13,

כל צבע של לד אולטרה ברייט כמה הוא תופס אמפר

• 2 תגובות
    • 960 צפיות
  2. יש לי כבר זרם של 3V ואני רק צריך לדעת איך אני עושה את המעגל עצמו..... אני רוצה ששני לדים יהבהבו לסרוגין..

• 1 תגובה
    • 960 צפיות
  3. שלום יש לי מחשב ישן שברשותי שהחל לעשות רעשים ממש חזקים. פתחתי את המארז וגיליתי שזה המאוורר של המעבד שמרעיש ניקיתי את כל האבק שבמארז ומה שיכלתי מהמאוורר אך הסוקט הישן של הפנטיום 2 מציק לי. הוא גדול ומגושם והוא שוכב על הצד כזה כמו כל סוקט של פנטיום 2 בניגוד לסוקטים החדשים ואני לא יודע איך לפתוח את המאוורר משם כדי לנקות אותו כי זה המאוורר. יש לציין שהוא לא גדול אולי 60MM משהו כזה. הוא מחובר לצלעות הקירור עם ברגים קטנים שחורים כאלו נראה לי. מי שיכול לעזור לי איך לפתחור את המאוור אני אודה לו מאוד.. בכלל איך אני מנקה טוב את המאוורר? לחצתי על כל הסינק והמאוורר והרעש פחת .. איך אני מרסן את הרעש? זה ממש רעש חזק של משהו לא תין מרות שהמחשב עובד רגיל!.. אני לא יודע איך להוציא את המאו…

• 3 תגובות
    • 960 צפיות
  4. Started by aviaderi,

קראתי את הדיון הזה: http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=102286.0 והרכבתי את המעגל. רציתי לדעת איך אני צריך לחבר את השקע (חיבור נקבה כמו שיש על הלוח אם) של ה-USB שיש לי, כלומר איזה פין זה + ואיזה זה -. אני רוצה לחבר את הנגן שיש לי כדי שיקבל מתח האוטו, אבל אני מפחד לשרוף אותו. חיפוש באינטרנט העלה את הסכמה הבאה: 4.שחור - אדמה 3. נתונים + 2. נתונים- 1. אדום 5V. מה שרציתי לדעת זה האם הסכמה הזו נכונה (תקראו אותה משמאל לימין)? כדי למנוע ממני בלבול מיותר ושאלות טיפשיות (שלי) אח"כ, כשאני אומר משמאל לימין אני מתכוון לזה שיש לי כבל USB שקניתי ואני מחזיק את השקע מולי כאשר הפלטה עם החיבורים נמצאת בחלק התחתון של השקע, והחיבורים עצמם פונים כלפי מעלה. תודה רבה לעוזרים, אביע…

• 6 תגובות
    • 960 צפיות
  5. Started by ItayBm,

שלום =] חבר שלי רצה להחליף לוח אם,ובגלל שהשתמש במברג גדול מידי,הברגים בלוח האם התעקמו,ואי אפשר להבריג אותפ החוצה אז הוא חשב שהוא יהיה חכם גדול אם הוא ישבור את הפינים הצהובים מאחורה קיצר,הוא רוצה להחליף את הלוח,איך הוא עושה את זה עכשיו? תודה

• 9 תגובות
    • 960 צפיות
  6. שלום, האם קיימת דרך באמצעות מוד או ע"י רכיב כלשהו לגרום לכך שיהיה ניתן לשלוט על מהירות המאוורר של הביג טייפון 120 מחוץ למארז? למיטב הבנתי במצב הקיים הדרך היחידה לשלוט במהירות היא ע"י כוונונו ישירות דרך המאוורר מה שמצריך פתיחת המארז וגישה למאוורר. ניסיתי לראות אם ניתן לפתור זאת ע"י תוכנה, אך הממצאים מצביעים על כך שגם אפשרות זו לא קיימת. אשמח לשמוע רעיונות או הצעות. תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 960 צפיות
  7. Started by 114508534,

בוקר טוב אז אחרי שהצלחתי לתקן את הפטיפון שהוחלפה מחט וגומיה והכל עבד מצויין, פתאום היום באתי שמתי תקליט הכל כמו תמיד ואין קול מהרמקולים, כמובן חשבתי אולי משהו לא מחובר משהו התנתק אבל הכל מחובר, קרבתי את האוזן למחט ושמעתי ממנה שבוקע צליל חלש חלש, פתחתי החלפתי את הכל RCA כי הוא היה דפוק וחשדתי ששם הבעיה אבל עדיין לא יוצא לי קול מהרמקולים. מישהו מכיר את הבעיה ויודע איך לסדר, השלב הבא שאני חושד שאולי אחד מ4 הכבלים שמחוברים מהמחט לכבלים של ה RCA נדפק בדרך .

• 2 תגובות
    • 960 צפיות
  8. Started by lion03,

זה התרגיל א. מה תפקידו של מגבר A1 ומה תפקידו של מגבר A2 במעגל זה A1 זה מגבר חוצץ זה אני יודע מה זה A2? ב. רשום ביטוי למתח Vo כתלות במתח V1 וV2 זה נכון? (אגב מה שחתוך למעלה זה i1=(V1-V2)/2K

• 2 תגובות
    • 960 צפיות
  9. שלום, לפני כמה ימים הוצאתי רמקולים מלפטופ שעובד (פשוט הוא היה פנטיום 1 או 2) כחלק מכלל פירוקו. אני יודע שהם חזקים ואם אני אמצא מגבר מתאים אוכל לעשות איזו מערכת הגברה קטנה ונחמדה שתיכס לכיס, עם איכות די טובה. אז זהו, הבעיה היא שלא כתוב על הרמקולים את ההתנגדות או את ההספק (שבלעדיהם אין מגבר ואין כלום) ואשמח אם טובים ממני יכולו לעזור לי בזיהוי הפרטים הללו. אם אצליח לבנות משהו נחמד, אשתף אתכם בתמונות.... תמונות של הרמקולים: מקרוב: (יש שניים כאלה) תודה רבה לעוזרים...

• 7 תגובות
    • 960 צפיות
  10. Started by Jules Winnfield,

ערב טוב, יש לי ספק HEC 400W TRT והמאוורר הקטן שלו נורא מרעיש מה שאני רוצה לעשות זה להפוך אותו כמו לספק זה: כלומר, שיהייה כבר מאוורר 120 מ"מ למטה (כבר מוכן להתקנה) ולנתק את המאוורר 80 המרעיש ולעשות חורים מאחורה. כמה בעיות שיכולות לצוץ: כשאנתק את מאוורר ה80 האם הספק יקבל "התראה" ולא ידלק? והאם הקירור של מאוורר 120 מלמטה יספיק ויעשה את העבודה בצורה טובה. זה שהוא לא בנוי כמו ספק יעודי למאוורר 120 מלמטה לא יפגע בזרימת האוויר מתוך הספק? מה אתם אומרים?

• 8 תגובות
    • 960 צפיות
  11. היי. יש באפשרותי להוציא מקוברה פיסי , 10 זוגות של קתודות בצבעים אדום כחול ירוק או אולטרה סגול כמו שיש להם באתר . http://www.cobrapc.co.il/category.asp?catcode=531&AdCat=531 המחיר לזוג הוא 85 קצת יותר זול מהמחיר הרגיל .. הקתודות זמינות אצלהם לפי מייטב הבנתי ... מי שרוצה , שישאיר לי פרטית עם טלפון שלו! מוגבל ל10 ברגע שיגמרו , אני יודיע פה. כנ''ל לגבי אפשרות לעוד 10 זוגות (בכלל לא בטוח שיהיו עוד ) אבירם.

• 1 תגובה
    • 960 צפיות
  12. Started by kosh3,

אחי איך אפשר ליצור איתך קשר היכ דחוף שיש כי ראיתי עזרת פה פעם למישהו בקשר לשעון ב EWB ואני גם צריך עזרה

• 3 תגובות
    • 959 צפיות
  13. הקטע של 50 מעלות במנוחה קצת הטריד אותי במחשב של אחי (בדיעבד כנראה שהייתי צריך לקנות לו כרטיס עם קירור אקטיבי, אבל זה לא לנושא). בקיצור מה שעשיתי, לקחתי מאוורר 80 מ"מ פשוט שהיה לי והברגתי אותו עם בורג יחיד לצלעות הקירור של הכרטיס. התוצאה: לא הכי אסתטי, אבל זה גם לא מחשב שפותחים כל יום ומשוויצים בו. ירידה של 15 מעלות. 35 במנוחה, 50 במאמץ במשחק Assasin's Creed.

• 4 תגובות
    • 959 צפיות
  14. טוב אז יש לי אורות עם חיבור שאין לי מושג מהו.. http://img24.imageshack.us/img24/3491/picture001huo.jpg http://img24.imageshack.us/img24/1987/picture002qhu.jpg איך בדיוק אני יכול לחבר 4 כאלו למחשב? קניתי את זה בזמנו והיה להם מן מתאם כזה...לכל אחד...לא ממש נוח, שלא נדבר על זה שאני לא מוצא את המתאמים אז למישהו יש מושג איך אני אמור לחבר אותם? או איפה קונים מתאם מתאים לזה? ועוד שאלה בקשר למארז..יש איזה חנות שמוכרת רק דלתות(חלונות..) למארז THERMALTAKE SOPRANO פשוט דלת נקייה שחורה...שתתאים והכל, כדי שיהיה אפשר לעשות איזה מודינג חמוד

• 6 תגובות
    • 959 צפיות
  15. Started by schredder,

היי לכולם. אם מישהו פה רצה אי פעם לבנות איזה פאנל - קוקפיט למשחקים , גו'יסטיק או הגה ונתקע עם הבעיה של חיבור למחשב יש לי פתרון... מזמן כבר בניתי את זה אבל רק לאחרונה יש התעניינות. מדובר בכרטיס אלקטרוני שמתחבר למחשב ע"י USB. הממשק הזה כאמור יכול לשמש כסטיק או הגה ויש לו הממממון אפשרויות. על המחיר שאמכור עוד לא חשבתי.... צריך לבדוק כמה עולים החלקים ועלויות הייצור. ישנן שתי גרסאות עיקריות: אחת ה"פשוטה" מעגל שיכול להכיל עד 24 כפתורים ו 6 צירים נפרדים (אתם מוזמנים לבדוק - אין סטיק מסחרי עם כל כך הרבה) השנייה - מורכבת יותר: מעגל שעשוי לקלוט עד 64 כפתורי לחיצה פשוטים + 16 כפתורי "טוגל " דו מצבי או תלת מצבי + 4 אנקודרים (כמו גלגלת בעכבר) ובנוסף 8 צירים. על המעגל הזה א…

• 0 תגובות
    • 959 צפיות
  16. אורח meiravrmo

שלום אני מעוניינת במשדר רדיו לעלות על תדר ב FM ולהוציא שידורי רדיו על תדר ב FM מצאתי כמה משדרים רק שטווח הקליטה שלהם נמוך לא יותר מכמה מטרים אני מחפשת משדר של לפחות 10-15 ק"מ הרדיו ישדר מיאכטה ככה שלא יחשב לפיראטי לפניות פנו אליי לנייד: 0543232586 בתודה מירב ביטון

17. Started by J0n1,

אני אמור לקבל השבוע מחשב שאני לא יודע מה הנתונים שלו, אבל אני לוקח אותו רק למודינג תיכננתי לצבוע את כל המארז בשחור ולשים קטודה ירוקה/כחולה UV עם דלת פרספקס ולצבוע את הלוח אם עם הטושים הזוהרים בUV רציתי לדעת את שלבי הצביעה של המארז, מאיזה נייר לקנות ועד כמה לחכות בין כל צביעה לצביעה, ורציתי לדעת איפה אפשר להשיג את הטושים שניתן בעזרתם לצבוע את הלוח אם, וזה לא יורד? תודה

• 9 תגובות
    • 959 צפיות
  18. בוקר טוב, אתמול החלפתי את המאוורר של המעבד שלי ממעבד סטוק של אינטל.. למאוורר חדש של Arctic Cooling - Freezer 7 Pro אז במקום לזרוק את המאוורר הישן לפח, חשבתי להוסיף אותו למארז שלי כדי לקרר טוב יותר את הצלעות קירור של המעבד החדש. אז זאת הדלת של המארז: אני רוצה להוסיף את המאוורר הישן לחור העגול שבדלת, בגלל שהחור הזה נמצא בדיוק מעל הצלעות קירור של המאוורר החדש... ככה זה נראה מבפנים: וכמו שאפשר לראות בתמונה הזאת, המאוורר בדיוק בגודל של החור במארז: ועכשיו מה שאני רוצה לשאול.. 1. האם זה אפשרי ונחוץ? איך אני עושה את זה? 2. לאיזה כיוון כדאי שהאוויר יזרום? שיזרים אוויר למארז או שיוציא אותו החוצה? 3. לאן אני מחבר את הכבל מתח שלו? תודה לכל מי שעונה

• 7 תגובות
    • 959 צפיות
  19. לאבא שלי יש בעבודה מקדח כוס. אבל יש לו כוסות רק בגודלים של 75 ו-85 MM. אני יודע שאפשר לקנות בזול כוס 80 ממ מחנות אבל הכוסות שלאבא שלי יש הם ממש איכותיות, מהסוג שעולה 300 ש"ח, ומשמשים אנשים שעובדים בהם במקצוע שלהם. אז אם אני אעשה חור עם מקדח 75 או 85 ממ זה יתאים למאוורר 80ממ? ועוד משהו: אני הורדתי את השרטוט המוכן שיש במדריך האתר של מאוורר 80MM, והוא לא עגול!!!!!! למה הוא לא עגול? (השרטוט שלפיו אני אמור לחתוך את חור הכוונה)

• 4 תגובות
    • 959 צפיות
  20. Started by Gizon,

למישהו יש ניסיון בעבודה עם זכוכית? היא ה-ר-ב-ה יותר נפוצה אצלי בבית מפרספקס. אם דרמל יכול לחתוך אותה אז אני ישתמש בה כחלון למארז (גם יותר יפה). מדובר בעיקר על זכוכית של מסגרות של תמונות, אני משער שהיא לא מאוד כבדה. תודה! גדעון

• 1 תגובה
    • 959 צפיות
  21. טוב, הכל כתוב בכותרת: "איפה אפשר לקנות טוש מיוחד וזוהר שאפשר לצייר איתו על המארז בלי שהוא ירד?" וכשאני אומר יזהר אני לא מתכוון באור UV או משהו כזה, אני רוצה לעשות מסגרת ללהבות על המארז.

• 6 תגובות
    • 959 צפיות
  22. Started by a_beilis,

יש לי את המפרט בצד... אני מעוניין להוסיף למארז מאורר או 2 הכי חשוב לי זה מאורר 120 למעלה... קראתי את המדריך ואני לא חושב שאני יסתדר עם כזה דבר... יש מישהו או חנות שעושה כאלה דברים בתשלום?

• 8 תגובות
    • 959 צפיות
  23. Started by vali13,

אני מחפש תוכנה שתאפשר לי לבנות מעגלים פשוטים תןדה מראש על העזרה

• 0 תגובות
    • 959 צפיות
  24. Started by fuck off,

אז ככה חברה לא מזמן רכשתי אייפוד מיני דור 2 (כן, כן זה מעפן אבל לא היה יותר תקציב..) ומאז אני חורש על כל האפשרויות שיש לו... אחת האפשרויות שמצאתי באינטרנט היא משהו שניקרא iBeam. האיי-בים הזה בעצם לד שמחברים לאיפוד במקרה ואין פנס, או שזה גם יכול להיות לייזר. עכשיו חשבתי שלא שווה לבזבז על זה כסף ויותר טוב זה להכין אחד לבד אבל הבעיה היא שאין לי מושג כמה מתח יש באיפוד ואיך להכין את המחבר ולעצב אותו ככה כדי שיראה יותר טוב... וגם שאני עדין יוכל להכניס את האוזניות. אז ככה נירא המקורי: וככה בפרופיל: ככה מתי שהוא מחובר: וככה השקע שבאייפוד: אז למי שיש רעיונות ומדריכים או כל דבר קטן שיוכל לעזור שיגיד. תודה מראש!

• 9 תגובות
    • 959 צפיות
  25. Started by arm123,

אז ככה, במחשב שלי יש מאורר של שרת שעובד על 220V. אני רוצה לבנות לו בורר מהירות. תודה מראש לכל העונים.

• 13 תגובות
    • 958 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.