עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. יש לי פאן באס של enermax **** שאלות 1) האם חוץ מהמאווררים הרגילים במחשב כדאי גם לחבר את המאוורר של המעבד או להשאיר את החיבור ללוח? 2) יש לי שניי חיישנים אני רוצה אחד למעבד.. / הבנתי (אולי אני טועה) שצריך להדביק אותו מאחורי הלוח במיקום המעבד... א- יש פיתרון נוסף? ב- במידה ולא עם איזה סוג דבק להדביק? איזולורבנד? 3) היכן כדאי לשים את החיישן השני?

• 4 תגובות
    • 586 צפיות
  2. שלום אמא שלי מדברת די הרבה בטלפון והיא גם עובדות והיא אומרת שזה מעצבן לדבר ככה והיא שאלה אם אפשר לדבר בדרך אחרת. אז אני חשבתי להחליף את השפורפות למיקרופון ואוזניות. אז חשבתי לחתוך בחות של השפורפות ואת החות של הרמקול והאוזניות ולחבר אותם.(כמו שזה מתחתי עשה במחשב) עכשיו חשבתי כדי לפתור את הבעיה של הניתוק לעשות מפסק בחוט שמחבר בין בזק לטלפון כשרוצים לענות נסגור את המתג(את המעגל) ולסגור את הטלפון נפתח את המטג(את המעגל) יש מצב שזה יעבוד? יש לכם אולי דרך יותר טובה תודה מראש

• 12 תגובות
    • 993 צפיות
  3. Started by SpriteSoda,

שלום חברה, אני מחפש מידע על טרנזיסטור שכתוב עליו Q4025Y5. תודה רבה רבה! החיפוש שלי לא הביא תוצאות ולכן אני פונה אליכם.

• 0 תגובות
    • 757 צפיות
  4. Started by shronxx,

תראו מה עשיתי למחשב של חבר שלי חתכתי לו את החלק העליון וחרטנו גולגלות על הפרספקס ושמנו לדים אדומים יצא פצצה..הנה שתי תמונות.. [attachment deleted by admin]

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by composite,

שלום... אני מעוניין לקנות פאנבאס חדש, הדרישות: - כמה שיותר ערוצים. - שחור. - אם אפשר, בלי אורות. אם יש בכל זאת, האם יש דרך לנתק אותם? - שיוכל לספק למאווררים את המתח שהם צריכים. - 5.25". תודה מראש!

• 6 תגובות
    • 851 צפיות
  6. Started by gil12129,

יש אפשרות לחבר לדים לשקע? כאילו נגיד אני רוצה להאיר מדפים או משהו דומה,אני יכול לעשות את זה עם תקע שמחובר לכל הלדים ופשוט לחבר את זה לשקע?

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by the_skull,

חיפשתי הוראות לבניית מעגל שידליק לי נורה לפי הבאסים של המוזיקה מהמחשב, מעין אורגן אורות עם ערוץ אחד. מצאתי את האתר הבא: http://www.aaroncake.net/circuits/corgan.htm והנה השרטוט מתוכו: ויש לי כמה שאלות לגבי המעגל... 1. המעגל יעבוד גם ב220 וולט ולא רק ב117 נכון? 2. איזה נגד משתנה כדאי לי לשים כדי שאני יוכל להפעיל את הנורה לפי הבאסים ולא בצלילים גבוהים יותר? 3. כמה אמורים לעלות לי בערך כל הרכיבים מהשרטוט? 4. אם אני רוצה להכין מפסק למעגל אפשר לשים אותו בין השנאי לנגד? תודה רבה למי שיעזור....

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. 1. כמה חשמל צריך המנוע של הדיסקים שבHDD? כי היה לי אחד ממש ממש ישן שלא עבד... אז החלטתי לחבר אותו למחשב כדי שיסובב ת' דיסקים שבהם יהיה חור ויהיה לד מאחור שיאיר ואז זה יהיה כמו פליקר מלדים תוצרת בית וגם ממש ממש מגניב... דעתכם? 2.איך אני מקווץ את שרוול החום שקניתי? כי אני צריך לשים בעכר כי הוא עושה לי קצרים ומתכבה פעם בשעה... תודה לכולם מראש!

• 3 תגובות
    • 776 צפיות
  9. כמו שרשום בכותרת מה זה לדים ומאיפה אפשר להשיג אותם? תודה לעונים.

• 9 תגובות
    • 753 צפיות
  10. יש לי כונן קשיח נראה לי משנת 97 בערך ורציתי לדעת מה אני יכול לעשות איתו.. כמה חברים אמרו לי לפנות לפה,הם אמרו שאתם יכולים לעזור לי למצוא כל מני דברים מה לעשות עם הכונן הקשיח... בבקשה תעזרו לי,תודה.

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by dj shay 30010,

שלום לכולם אני ראיתי שיש איזה נגד שמחברים לרב מודד שנות תמפרטורה לרב מודד מישהו יודע איזה נגד זה ומה צריך לעמוד הרב מודד אמפר אום ?

• 1 תגובה
    • 760 צפיות
  12. אני מעוניין לקנות 2 מאוררים כי שקניתי את המארז שלי הוא בא עם 3 מאוררים 2 מהם עם לדים ומאוד רועשים ונראה לי גם לא כל כך מועילים הם בגודל 80 אני מחפש מאוררים שקטים מאוד אייכותיים שיעשו את העבודה ואם אפשר שגם אוכל לשלוט עליהם. חשבתי על המאורר הזה של Tt מה דעתכם עליו? http://ksp.co.il/hmain.php?uin=315 תודה למי שעוזר.

• 10 תגובות
    • 919 צפיות
  13. Started by !_Evil_!,

אוקיי חשבתי שאני יתחיל להשקיע במארז שלי אהמ תקציב עד 300 שקלים חשבתי על מאוורר 80mm עם לדים מאחורי המארז שמוציא אוויר יש המלצה לסוג טוב? חשבתי גם על שתי קטודות כחולות איפה אפשר למקם אותם בדיוק שיוציא מהם את הכי טוב שלהם? יש לי מארז X-Blade תודה ;D

• 0 תגובות
    • 570 צפיות
  14. Started by avimw,

יש לי ג'ויסטיק של פליסטישן 1 עם רטט, יש אפשרות לחבר אותו למחשב?

• 1 תגובה
    • 635 צפיות
  15. Started by Void,

אני מתכנן ליקנות זוג קתודות http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=950 איפה אתם ממליצים לי לשים אותן(ראו תמונה) :

• 7 תגובות
    • 714 צפיות
  16. טוב אז ככה.. הייתה לי פעם מערכת עכשיו היא נהרסה קצת(הרבה), אז החלטתי להשתמש בה כמאין מגבר שיחובר למחשב..אגב זה מחשב נייד. קודם כל ה"מגבר" היה מחובר למחשב רגיל וגדול ושם העברתי את הכבל ל-aux של המערכת(auxiliary)-נראה לי שכותבים את זה ככה, וזה עבד לי טוב ויפה. כמו שאתה בטח יודעים אז ל-aux מועבר אלקטרוניקה ולא שמע רגיל. זאת אומרת שאני יכול לשמוע סטריאופוני. במחשב נייד אני לא מוצא את היציאה האלקטרונית אז לבינתיים כדי לשמוע חיברתי את זה מהיציאה לאוזניות במחשב לכניסה של המיקרופון במערכת ז"ל, וזה עובד אבל רק ברמקול אחד, כי המחשב נותן לו תדרים רק במישור אחד ולא בכמה. אני מנסה לחבר עוד רמקולים והם לא פועלים, רק מאחד. א. אני מקווה שהייתי ברור. ב. תקנו על טעויותי בבקשה אם יש. ג. יש …

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. לא בדיוק מודינג, אבל גם נחמד הרעיון הייה לעשות מעין גלוופד, אבל שיהייה אפשר לשים עליו רמקולים. בנגרייה קניתי שתי חתיכות של עץ מלא, חתכתי אותן למידות שהייתי צריך, שייפתי (הרבה שייפתי ), הרטבתי קצת במיים, חיכיתי, ושוב שייפתי, חתכתי פרספקס, הלחמתי לדים, חיברתי הכל לטרנספורמטור וזה הסיפור בתמונות: על הפרספקס, מלמטה, על החלקים הלא חרוטים, הדבקתי TINT (כמו ששמים על חלונות של מכוניות), אבל לא עם הצד הדביק, אלא עם דבק מגע, על הצד הלא דביק! למה? שחור בולע את האור, והצד הדביק נצמד מאוד חזק, ובולע אור במקום לפזר אותו לשטחים הלא מכוסים (באחד המדפים בהתחלה הדבקתי על הצד הדביק והוא הייה הרבה פחות מואר מהצד השני, כשהחלפתי את המדבקה, האור נהייה הרבה יותר חזק) יש לי…

• 26 תגובות
    • 2.6k צפיות
  18. Started by IG,

המדריך למודר המתחיל נכתב בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד! מודינג ??? המחשב סוחב ומריץ משחקים יופי (או שלא), אבל נראה זוועה? אתם משתמשים בו כתנור בימי החורף הקרים? שינוי המראה של המחשב לפי טעמכם, ו\או שינוי מיקום החלקים המובנים בו (כגון מאוררים), זהו בעצם מודינג. כמו שאומרים, "השמים הם הגבול", בתור מוד אפשר לעשות הכל, החל מבנייה של מארז חדש מאפס, ועד לשינוי לחלוטין של המארז הקיים, דרך הפיכת המסך הישן לכלוב עבור האוגר שלכם (בקרו בגלריית המודינג באתר ותראו כמה דוגמאות תוצרת הארץ). יוווו, אני רוצה גם!!! :jump1: ראיתם את המוד "DOOM3" התלהבתם ורוצים גם? בלי פאניקה כדי ליצור מוד מושלם אתם צריכים לזכור כמה דברים: א. תיכנון- לפני שאתם מתחילים לחתוך, לחרוט, לצבוע ולהלחים אתם …

• 30 תגובות
    • 3.6k צפיות
  19. שלום אני חדש בנושא המודינג! לפני שבוע +- התחלתי להתעניין בזה והתחלתי לבצע מודינג על המארז שלי. אני מעוניין לקנות מאוורר לדים ורציתי לדעת אם המאוורר הזה טוב/יפה/עושה אור חזק? http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_926_1614&products_id=4938 אם הוא טוב ובאמת אקנה אותו הייתי רוצה להתייעץ איתכם באיזה צבע כדאי לי לקנות? הנה המארז שלימצטער על איכות התמונה) [attachment deleted by admin]

• 9 תגובות
    • 665 צפיות
  20. Started by B0o!,

פתיחתי ספק ישן שמצאתי איפה שהוא ולקחתי את המאוורר..... על המאוור אין שום מדבקה של כמה הוא צריך לקבל וכו'.... המאוורר הוא מאוורר 80מ"מ יש לו שני חוטים(אדום ושחור) שהם משוחררים ( זאת אומרת ללא כל חיבור) יש לי חיבור מולקס שאני רוצה להלחים לו אבל..... אני לא יודע לאן וכמה הוא מקבל וכו'.... !! איך אני אדע כיצד לחבר אותו למולקס?? תודה מראש לעורים !

• 4 תגובות
    • 654 צפיות
  21. Started by MisterL,

ראיתי את זה: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=946_947_1247&products_id=7332 ורציתי לשאול אם למישהו יש את זה..? וזה שווה בכלל? או שאני יכול לקנות משהו יותר יפה במחיר הזה..??

• 0 תגובות
    • 651 צפיות
  22. טוב סיימתי את הסליבינג בשעה טובה... היה קשה בעיקר בכבל של חשמל הספק(ללוח אם). עכשיו בקשל ללוגו על דלת המארז,יצאו כמה פשלות שאני יכול לתקן(הצבע בכמה מקומות יצה מגבול הלוגו) אבל זה שטויות אני חושב שאני יסדר את זה...זאת פעם ראשונה שאני צובע משהו במחשב תהנו... נ.ב צילמתי את הסליבינג כשהו לא מסודר..בכוונה כדי להראות לכם את כול החוטים מוסלבים [attachment deleted by admin]

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. כפי שאני מניח ומקווה שראיתם אני מתחיל פרוייקט מודינג היה לי בירור על צביעה ויומן מודינג שלאחרונה החלטתי לא לעדכן כי אני ארוץ עם המארז ואסיים אותו כמה שיותר הר ובדרך אתעד הכל ובסוף אעלה יומן שלם. אני רוצה לשים מסך LCD בפרונט עכשיו השאלות... נכנסתי לאריהב וראיתי שני דברים: http://www.arihav.com/products/sales/index.asp?category=lcd המסך ב-105 והמסך ב-133 מה ההבדל ביניהם לעזאזל?! תודה רבה למי שיענה לי ויפרט מה ההבדל ובמה זה עוזר לי. שאלה שנייה שלי היא פשוט מאוד המסך הוא גודל 4*20 הכוונה 4 ס"מ גובה ו-20 ס"מ רוחב? או מה? מה המידות המדוייקות של זה בס"מ? [לצורך חיתוך מקום בפרונט המארז למסך]

• 5 תגובות
    • 927 צפיות
  24. כמה תמונות של המחשב, בוצע סידור כבליפ + נעשה סליבינג למספר מאווררים אך הוא הסתיים מאחר וההיט שרינק שיש לי קצת גדול.. הסידור הוא לפני הסליבינג למאווררים מאחר והוא עוד לא נגמר . מספר כבלים הוכנסו לתוך הספק על מנת שלא יפריעו לזרימת האווייר, הכבלים שבוך הספק צופו באיזולירבנד שנקרא לפלפ, הוא חסין מפני לחות וחום, הרבה טכנאים של YES ו HOT משתמשים בו על מנת לצפות חיבורים.. תשפטו אתם. [attachment deleted by admin]

25. אני צריך למצוא חנות שמוכרת קבלים מהסוג הזה... זה דחוף לי...אני חייב אותם דחוף... בבקשה למי שיש יכולת להשיג או להגיד לי על חנות בישראל שמוכרת קבלים כאלה אני אשמח...

• 7 תגובות
    • 838 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.