עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by bneli,

יש למישהו עוד רעיונות לשיפור?? הרעיון שהמארז יהיה דומה קצת לרכב.. על

• 7 תגובות
    • 969 צפיות
  2. Started by Moty_p,

שלום לכם חיברתי דיודה לפאנל סולארי שנותן 12V 700mA או לפחות הוא אמור להיות ככה כי הוולטמטר מראה שהוא נותן 18V - 20V תלוי בעוצמת השמש והזווית שהפאנל מונך לא יודע כמה אמפר אני מחבר את הפאנל לשנאי DC DC כדי לתת מתח יציב לרמקולים 9V עד כאן הכל טוב ויפה רק הבעיה היא ששומעים רע שאני מגביר את הווליום שומעים כאילו אין מספיק כוח חשמל או משהוא כזה שאלה: כאשר אני מווריד את הוולטים צריך להיות לי יותר אמפר לא? שאלה שניה: האם יש מצב שהדיודה מגבילה אותי באמפרים? זאת אומרת שאני מביא לה מתח של 20V 1A והיציאה ממנה תיהיה 19V 100mA? ושאלה אחרונה: האם יש מצב שהשנאי DC DC הזה לא עושה את העבודה שלו כמו שצריך? לא נראה לי שזה בעיה בפאנל הסולארי מדובר על פאנל די עצבני אשמח לעזרה שלכם מצרף תמונות:

• 2 תגובות
    • 969 צפיות
  3. Started by efergan7,

אני רוצה להכין מעגל שיאפשר לי לקרוא את הפולסים של הארדיסק ולחבר במקום לד 1 2 לדים לבנים מצאתי את זה ואני רוצה לדעת אם אפשר להשיג את החלק הזה בארץ 4N25או 4N35 -איזה מהם יהיה יותר טוב? ואם אפשרי להוציא את הקבל? אני רוצה שהיבהוב יהיה מדויק בלי השהייה

• 7 תגובות
    • 969 צפיות
  4. Started by tamos,

יש לי נגד 100 אום ואני רוצה לחבר אותו ללד עכשיו לאיזה צד לחבר את הנגד,ה+ לצד שמתחיל הסגול או הצד שמתחיל בזהב? אני מחבר את הנגד לברזל הארוך ולאיזה כיוון לשים את הנגד?

• 2 תגובות
    • 969 צפיות
  5. אויי ככה קניתי את הקירור לכ"מ של TT ה דואורב והוא בא עם חיבור 4 פינ מולקס רגיל זכר, אני צריך לחבר אותו לפאן באס של זלמן שיש לי אבל הוא מקבל רק 3 פינים נקבה כאלה כמו מה שמחברים ללוח אם, תודה מראש על העזרה, הנה כמה תמונות להבהיר את הסיפור duOrb connection החיבור של הפאן באס נראה לי שזה מה שאני צריך אבל אני לא מוצא אותו: or something like this

• 3 תגובות
    • 969 צפיות
  6. Started by halo,

איך מחברים אותו הרי אין לו רגליים...?יכול להיות שמלחימים את החוטים לשם? והאם יש לו פלוס ומינוס? http://www.huntersystems.co.uk/acatalog/mylarL.jpg

• 7 תגובות
    • 968 צפיות
  7. שלום! הייתי מעוניין לקבל פרטים לגבי ממסרים, וגם האם קיים דבר כזה ממסר העובד על 5v ? בתודה מראש ניר.

• 3 תגובות
    • 968 צפיות
  8. שלום, ברשותי מחשב עם E5300 וHD4890. לוח P35-DS3L וזכרונות 4GB 1066MHZ. לכאורה מחשב לOC. בעיה 1: חם חם חם, ב4GHZ (1.43V) המעלות מגיעות ל79-81 והרמקול מצפצף.... בעיה 2: אין סירקולציה. בכלל. הדבר הכי קרוב לסירקולציה זה בTOP של המארז 2 פתחי איוורור חמודים אחד למעבד שלא ייחנק והשני לכרטיס מסך. אין בצדדים, יש רק מקדימה כזה למטה שלא רואים... ומאחורה 2 מאווררים כאלה קטנצ'יקים חמודים שמוציאים אוויר אני חושב... הנה כמה תמונות : שימו לב ל2 הפתחי איוורור למעלה. מקדימה בפאנל הקדמי (שאגב עשוי מברזל, המארז כמו המארז כולו ששוקל איזה מאתיים קילו) יש חריצים למטה לכל האורך | | | | | | | | | | | | | | בערך ככה... ומאוורר אחד 80MM ששואב משם אוויר. אני צריך עזרה איך לעזאזאל מאווררי…

• 3 תגובות
    • 967 צפיות
  9. אורח voodooman
    Started by אורח voodooman,

עכשיו קיבלתי איתו כמה חוטים ואני לא מבין איך לבר אותם בדיוק אני מסתבך פה :-\ :-\ אני רוצה לחבר את המאורר של המעבד לנקסוס ושני מאוררים.. איך בדיוק :'( :'(

• 9 תגובות
    • 967 צפיות
  10. זה מופיע בכרוז המדריכים שלכם. עכשיו הוא דיבר על - מחבר DSUB 9PIN נקבה (חיבור סריאלי כמו של עכברים ישנים). אז הבנתי איזה כבל וכל זה אבל לא הבנתי נמשל מה הצבע של PIN 1 או של PIN 5 וכו' ... זה חשוב לי כי אני רוצה לעשות כמו משהוא שישר מתחבר למחשב בלי שני יציאות כאלה של חיבור סיריאלי רק אחד שמתחבר למחשב והשני לקחת את החוטים שלו נגיד אם זה אדום סתם לדוגמא והוא שייך לPIN1 אז לחבר אותו ... אני חושב שבר הבנתם אותי ותוכלו לעזור לי תודה מראש לעוזרים ...

• 5 תגובות
    • 967 צפיות
  11. אני יודע שזה סוג של SMT הצילום נלקח מלוח השעונים של הרכב שלי.. הוא מפיץ אור כתום ואני רוצה לשנות את זה לכחול לכן אני צריך לקנות לדים בדיוק אותו הדבר ולהלחים את הלדים הכחולים במקום הכתומים אשמח לעזרה איזה סוג לד זה. את כל הפרטים.. תודה

• 5 תגובות
    • 967 צפיות
  12. Started by Gosha,

התחלתי לתכנן את המודינג הראשון שלי ואני רוצה ליצור למחשב שלי מראה אחר (זה הרי מה שעושים במודינג), הרעיון הוא שאני רוצה לשנות את צבעו מאפור לשחור אך אני לא רוצה צבע שחור רגיל, אני רוצה שחור [glow=red,2,300]בוהק[/glow]! קראתי כאן באתר מדריך לצביעת מארז ושם היה לינק למודינג שאיזה בחור חביב מסינגפור עשה למארז שלו - http://www.virtual-hideout.net/articles/project_tivoli/index.shtml אמנם הבנתי את דרך הפעולה הארוכה (אורך המודינג הוא יותר משבוע, אם חישבתי נכון) של התחלה בשכבת צבע יסוד ושיוף בנייר שיוף ואז שכבה ראשונה, שנייה ושלישית וכל פעם לשייף ולחכות 48 שעות (אני לא מדייק כי קראתי את המדריך שלו - 7 עמודים, בריפרוף). עכשיו, אחת הבעיות היא במוצרי הצביעה שהוא השתמש. אני מבין …

• 2 תגובות
    • 967 צפיות
  13. Started by CyberBot,

יש בתוך הספק של המחשב שנאים קטנים השאלה שלי אם אני יכול להשתמש בהם במגעל רגיל? ואיך אני יודע מכמה לכמה הם ממירים?

• 1 תגובה
    • 967 צפיות
  14. הטמפרטורות במחשב קצת גבוהות מידי ואני רוצה להוסיף עוד מאוורר, הבעיה היא שאין על המארז הכנה... קראתי פה כל מיני מדריכים וכאלה אבל אין לי את הכלים הדרושים, וגם אם היה לי הייתי פוחד להשתמש בהם כדי שהמארז לא יתכער וידפק... יש לכם איזהשהו פיתרון? אולי אתם מכירים מקום או מישהו שיעשו לי את זה בתשלום?

• 14 תגובות
    • 966 צפיות
  15. למה צריך לחבר 5 דיודות ליציאות 5,6,7,8,9 כשאפשר לחבר את יציאות 5,6,7,8,9 ביניהן ולהשתמה בדיודה אחת? ובאותה הזדמנות: איך יודעים מה ה + וה - בדיודה? ואני לא מבין מאיפה אני צריך להוריד את הדרייברים. הנה קישור: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=70953.0

• 0 תגובות
    • 966 צפיות
  16. Started by a_yigal,

אז ככה אני מחפש מידע בעברית על החלקים הבאים: 1N4148 דיודת IR (אניפרא אדום) טרנזיסטור bc108 4027 lm567 אלו החלקים כל מידע יעזור! אפילו רק על חלק אחד מהם-זה בשביל פרויקט גמר יב' תודה מראש לעוזרים ושיהיה לכולם שבת שלום, יגאל נ.ב. חיפשתי בכל האינטרנט ולא מצאתי כלום אולי לכם יהיה יותר מזל ממני

• 4 תגובות
    • 966 צפיות
  17. Started by ofeky1,

אני יודע שהם פועלות על 3V אבל מה קורה אם אני מחבר לה 9V? פירקתי אחת מצורב DVD שהפעלתי אותה על 9V היא נתנה אור חזר ואחרי כמה זמן נחלש ועכשיו היא עובדת על אור חלש באופן קבוע

• 1 תגובה
    • 966 צפיות
  18. שלום לכולם!! טוב אז ככה עוד מעט משפצים לנו את הבית והולך להיות לנו בלאגן.. אז החלתתי שזה זמן טוב לעשות משו עם המארז המכוער שלי אז יש לי כמה שאלות.. 1) אני רוצה כבלים מעוגלים שזוהרים כזה בחושך שהם מתחילים מהספק ולכל רכיבי המחשב (סידירום ארדיסק וכו') בבקשה תנו לי קישור למוצר הזה 2)מאיפה אני יכול להשיג ספרי כזה שאיתו צובעים את המארז?? בבקשה תנו לי קישור.. עם אתם יכולים.. 3) פרספקס.. ראיתי בזיגזג.. זה פרספקס למארז כן ,לא?? ועם לא אז מאיפה אפשאר להשיג לפי הגודל שאני קובע?? 4) ראיתי בזיגזג גם מאוררים..עם לדים בגודל של 80 מ'מ.. זה לא ניראה לי בא עם גריל.. אז מאיפה משיגים?? וזהו לבינתים..אתם יכולים בערך לראות לפי השאלות מה אני רוצה לעשות.. למארז שלי.. דרמל כבר יש לי.. ואני יעזר ב…

• 7 תגובות
    • 966 צפיות
  19. Started by urinka,

שלום קראתי כאן באתר בפינת המדריכים איך לעשות מכונת ארקיד ורציתי לדעת איפה פשר לקנות את הג'ויסטיקים והלחצנים כדי לבנות מכונה כזו תודה אורי

• 4 תגובות
    • 966 צפיות
  20. Started by Gonk,

"Just some old school modding for ya' all!" לעבודה עצמה: זה מחשבון ישן שירשתי מאחי. משהו מאיזור אמצע שנות ה 80, עתיק (ועדיין בשימוש). יום אחד סתם פירקתי אותו וגיליתי שאפשר להפוך את המסנן המקטב של המסך. הנה כמה תמונות מהפירוק והמוד עצמו. המסנן המקטב: התוצאה הסופית: בעצם, המחשבון היה כבר אחרי המוד, אבל בדיוק קנינו מצלמה חדשה והייתי חייב לנסות אותה על משהו. אז החזרתי את המצב לקדמותו ועשיתי הכל מהתחלה עם תמונות. נ.ב. 1 אני יודע שבחלק מהתמונות יש קצת יותר מדי פלאש, מה לעשות. נ.ב. 2 לפני שמישהו ישאל, לא ערכתי את התמונה האחרונה, המחשבון באמת נראה ככה עכשיו.

• 6 תגובות
    • 965 צפיות
  21. הוספתי מאוורר בנוסף למאוורר המעבד והמארז. אבל אין לו חיישן. זה משנה\ חשוב\ קריטי?

• 2 תגובות
    • 965 צפיות
  22. Started by MoRtZkInG,

היי בעבר היה לי מסך LCD של LG מדגם 575MM נראה כך: כמו שרואים יש לו 2 רמקולים. עקב תקלה המסך הוחלף לדגם אחר של LG - דגם l1511s. הבעיה היא שאני עדיין רוצה להשתמש ברמקולים של המסך הקודם. מה שהיה זה שיש כמובן חוט שמחבר את הרמקולים לכרטיס קול, אבל יציאת הכוח הגיע בעבר מהמסך. כרגע מה שיש לי זה חוט ואין לאן לחבר אותו. החוט אמור להגיע מהמסך (הישן) לרמקול השמאלי. מהשמאלי יותא חוט חשמל שאמור להתחבר לימני. על השקע של הימני כתוב 24V. עכשיו השאלות. אני יכול פשוט לקחת שנאי 24V ולחבר את המסך אליו? איך אני יודע אם ה+ במרכז או ה- במרכז? לדעתכם צריך כאן שנאי שיכול לתת הספק גבוהה? תודה. דרך אגב, זה הדגם השני:

• 4 תגובות
    • 965 צפיות
  23. Started by pyro_man,

אז ככה לפני זמן מסויים התחלתי בבניית מארז מפרספקט 5 מילימיטר שכל הכוונה שהוא יהיה כמו אקוורים הדלתות יהיו בנויות מדופן כפולה שבתוכה יכנסו מים ללא דגים אין מה לדאוג. אז ככה פרספקט לא חסר חסר מישו שיתכנן לי כי במהלך הבניה נתגלו הרבה שגיאות עקב העובי של הפרספקט המסויים שוב 5 מילימיטר ובנוסף להכל אני הייתי מעוניין בפתרונות מקוריים כיצד לחבר את החלקים השונים אחד לשני כי סילקון איך נגיד את זה זה אולי פתרון לאתימה אבל לא פתרון יעיל על מנת לחהחזיק את הפרספקט מחובר אחד לשני וברגים עושים חור ובואו נגיד ככה המים יוצאים מהחור. למי שיש את היכולת והכח והרצון הטוב לעזור לחבר קהילה יכול לנסות את מזלו ובסקטאפ לתכנן פשוט אני חרא של גרפיקאי בתוכנה הזאת למרות שהיא דיי פשוטה. אז מי ישכול שיע…

• 8 תגובות
    • 965 צפיות
  24. Started by infer73,

יש לי מחובר למחשב מקלט אינפרא אדום (שנבנה לפי השרטוטים שכאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=73896.0) ורציתי לדעת אם ואיך ניתן לחבר לו איזה לד ככה שהלד ידלק לשנייה בעת קבלת סיגנל אינפרא אדום תודה...

• 4 תגובות
    • 965 צפיות
  25. Started by Moty_p,

שלום לכם לא מזמן גזרתי כבל של איפון וראיתי שיש שם: חוט כחול עבה חוט ירוק עבה חוט אדום דק חוט ירוק דק חוט אדום-כחול דק חוט זהב דק חוט כחול דק רציתי לדעת מה עושה כל כבל או לפחות אני מאוד רוצה לדעת מה ה +5V והמינוס תודה לעונים!

• 2 תגובות
    • 964 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.