אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
-
השאלה בכותרת. אני מחפש משהו כזה: למי שלא הבין אין למסך הזה שורות. יש לו רזולוציה רגילה. (במקרה הזה 128x64) נראה לי שקוראים לזה dot matrix.במקרה הגרוע אין לי בעיה שיהיו גם שורות. אבל אני פשוט לא מצליח למצוא מסכים כאלו בארץ. וגם באיביי לא ראיתי משהו נורמלי. עוד שאלה, מחברים את המסך הזה כמו במדריך שבאתר? תודה לעזורים
-
- 2 תגובות
- 978 צפיות
-
-
התחלתי לבנות פדאל - קניתי חלקים והכל.. אבל הציור שיש לי הוא ללוח שורות.. הקטע הוא שיש לי לוח עיגולים כזה פשוט יותר השאלה שלי היא כזאת: יש מישהו שיכול להעביר לי את הציור של לוח שורות לציור של לוח עיגולים? http://aronnelson.com/gallery/album17/SILICON_FUZZ_FACE אם למישהו יש תוכנה שעושה דבר כזה או שהופכת מתיאור סכמתי שאני יכול לצייר בה אז שירשום גם את השם שלה.
-
- 2 תגובות
- 978 צפיות
-
-
אני מחפש פלקס במחיר הגיוני אני לא צריך כמות גדולה. המליצו לי על NO CLEAN כדי לא להסתבך עם ניקוי שארית הפלקס (באיזה מקרים עדיף CLEAN?) מה שראיתי זה את זה http://www.ebay.com/itm/Kester-186-No-Clean-Flux-Electronic-Grade-No-Clean-Flux-DIY-Solar-Panels-/110861350623?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19cfd9f6df האם כדאי? מה הדגשים בבחירת פלקס לשימוש? (עד עכשיו עבדתי עם משחה, והיא הייתה די מלכלכת)
-
- 0 תגובות
- 978 צפיות
-
-
העניין הוא אני רוצה מסך קטן של איזה 2 שורות. ואני לא יודע היכן אני משיג דבר כזה. שאני לא פתאום יקנה מסך LCD ואז אני יגיע לכאן לנסות לחבר והבקר לא מתאים. איך אני יודע איזה לבחור? מה מי מו... חנויות אלקרוניקה באיזור לא חסר. אני רוצה משהו זול ופשוט עם תאורה פנימית. יש משהו ספציצי שאני יכול לבקש ? או שאני צריך לבקש באופן כללי מסך LCD 2xX??? אותו הדבר לגביי VFD אני רוצה יותר מסך כזה.... איך לבקש מה לבקש? מה יכולה להיות עלות של 2X16 כזה....?
-
- 1 תגובה
- 978 צפיות
-
-
-
מקלט IR זו לא בעייה לבנות אבל איך לבנות שיתאים למכשיר פלאפון האם ישנה תוכנה מיוחדת?
-
- 1 תגובה
- 977 צפיות
-
-
שלום! הייתי מעוניין לקבל פרטים לגבי ממסרים, וגם האם קיים דבר כזה ממסר העובד על 5v ? בתודה מראש ניר.
-
- 3 תגובות
- 977 צפיות
-
-
נכון יש בכונן סי די נורת LED ירוקה ומעצבנת ואתם חושבים למה אנחנו צריכים את הירוק המגעיל הזה או לפחות לשים אור יותר חזק אז הנה המדריך פותחים את הסי די בזהירות מוצאים איפה נמצא הנורת LED (לא בכל סי די אפשר לעשות את זה מכיוון שיש סוגים של כונן דיסקים שהם עם LED חלש אז נכנס קצת וולט ואז אם תחליפו לד אז האור יהיה חלש) טוב אחרי שמוצאים איפה ההלחמה של הלד מלחימים במקום הלד הקיים לד אחר (מה שבא לכם אני אישית בחרתי בכחול) זהוא זה ממש קל אין תמונות למה שכחתי לצלם מה אני יעשה מקווה שעזרתי למי שרוצה עוד פרטים אם משהוא לא מובן תגידו
-
- 7 תגובות
- 977 צפיות
-
-
אני רוצה להכין מעגל שיאפשר לי לקרוא את הפולסים של הארדיסק ולחבר במקום לד 1 2 לדים לבנים מצאתי את זה ואני רוצה לדעת אם אפשר להשיג את החלק הזה בארץ 4N25או 4N35 -איזה מהם יהיה יותר טוב? ואם אפשרי להוציא את הקבל? אני רוצה שהיבהוב יהיה מדויק בלי השהייה
-
- 7 תגובות
- 977 צפיות
-
-
עכשיו קיבלתי איתו כמה חוטים ואני לא מבין איך לבר אותם בדיוק אני מסתבך פה :-\ :-\ אני רוצה לחבר את המאורר של המעבד לנקסוס ושני מאוררים.. איך בדיוק :'( :'(
-
התחלתי לתכנן את המודינג הראשון שלי ואני רוצה ליצור למחשב שלי מראה אחר (זה הרי מה שעושים במודינג), הרעיון הוא שאני רוצה לשנות את צבעו מאפור לשחור אך אני לא רוצה צבע שחור רגיל, אני רוצה שחור [glow=red,2,300]בוהק[/glow]! קראתי כאן באתר מדריך לצביעת מארז ושם היה לינק למודינג שאיזה בחור חביב מסינגפור עשה למארז שלו - http://www.virtual-hideout.net/articles/project_tivoli/index.shtml אמנם הבנתי את דרך הפעולה הארוכה (אורך המודינג הוא יותר משבוע, אם חישבתי נכון) של התחלה בשכבת צבע יסוד ושיוף בנייר שיוף ואז שכבה ראשונה, שנייה ושלישית וכל פעם לשייף ולחכות 48 שעות (אני לא מדייק כי קראתי את המדריך שלו - 7 עמודים, בריפרוף). עכשיו, אחת הבעיות היא במוצרי הצביעה שהוא השתמש. אני מבין …
-
- 2 תגובות
- 976 צפיות
-
-
שלום מחפש מדריכים כגון http://www.beyondlogic.org/serial/serial3.htm או http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=115461 אבל משהו אם יותר תמונות או יותר מוסבר לאדיוט כמוני אני יודע שהנושא נטחן אבל בבקשה אל תשלחו אותי לחפש כי עשיתי את זה.
-
- 7 תגובות
- 976 צפיות
-
-
יש לי רצועות של פרספקס ואני רוצה לבנות מהם מארז איך אני חותך אותם עם מסור רגיל אני יכול? ועוד שאלה איך אני יכול לחבר אותם בשביל שלד מרובע ?
-
- 2 תגובות
- 976 צפיות
-
-
אז ככה אני מחפש מידע בעברית על החלקים הבאים: 1N4148 דיודת IR (אניפרא אדום) טרנזיסטור bc108 4027 lm567 אלו החלקים כל מידע יעזור! אפילו רק על חלק אחד מהם-זה בשביל פרויקט גמר יב' תודה מראש לעוזרים ושיהיה לכולם שבת שלום, יגאל נ.ב. חיפשתי בכל האינטרנט ולא מצאתי כלום אולי לכם יהיה יותר מזל ממני
-
- 4 תגובות
- 975 צפיות
-
-
אני עובד על הפרויקט הזה כבר כמה ימים והחלטתי שכדי לחבר לשני הלדים מתח אני אשתמשבחיבור של העכבר עכשיו אני צריך ציור שמראה איזה פינים בחיבור הזה מספקים את ה5V ואת האדמה תודה לכל מי שיעזור
-
- 4 תגובות
- 975 צפיות
-
-
יש למישהו עוד רעיונות לשיפור?? הרעיון שהמארז יהיה דומה קצת לרכב.. על
-
- 7 תגובות
- 975 צפיות
-
-
יש בתוך הספק של המחשב שנאים קטנים השאלה שלי אם אני יכול להשתמש בהם במגעל רגיל? ואיך אני יודע מכמה לכמה הם ממירים?
-
- 1 תגובה
- 974 צפיות
-
-
הטמפרטורות במחשב קצת גבוהות מידי ואני רוצה להוסיף עוד מאוורר, הבעיה היא שאין על המארז הכנה... קראתי פה כל מיני מדריכים וכאלה אבל אין לי את הכלים הדרושים, וגם אם היה לי הייתי פוחד להשתמש בהם כדי שהמארז לא יתכער וידפק... יש לכם איזהשהו פיתרון? אולי אתם מכירים מקום או מישהו שיעשו לי את זה בתשלום?
-
- 14 תגובות
- 974 צפיות
-
-
זה מופיע בכרוז המדריכים שלכם. עכשיו הוא דיבר על - מחבר DSUB 9PIN נקבה (חיבור סריאלי כמו של עכברים ישנים). אז הבנתי איזה כבל וכל זה אבל לא הבנתי נמשל מה הצבע של PIN 1 או של PIN 5 וכו' ... זה חשוב לי כי אני רוצה לעשות כמו משהוא שישר מתחבר למחשב בלי שני יציאות כאלה של חיבור סיריאלי רק אחד שמתחבר למחשב והשני לקחת את החוטים שלו נגיד אם זה אדום סתם לדוגמא והוא שייך לPIN1 אז לחבר אותו ... אני חושב שבר הבנתם אותי ותוכלו לעזור לי תודה מראש לעוזרים ...
-
- 5 תגובות
- 974 צפיות
-
-
אני בונה מקלט IR, איזה גודל של PCB להזמין לדעתכם ? נ.ב : נראה לכם יש לאריהב היט-שרינקים ? לא הרבה רק כדי לסגור את הסוף של הכבל
-
- 5 תגובות
- 974 צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב עם E5300 וHD4890. לוח P35-DS3L וזכרונות 4GB 1066MHZ. לכאורה מחשב לOC. בעיה 1: חם חם חם, ב4GHZ (1.43V) המעלות מגיעות ל79-81 והרמקול מצפצף.... בעיה 2: אין סירקולציה. בכלל. הדבר הכי קרוב לסירקולציה זה בTOP של המארז 2 פתחי איוורור חמודים אחד למעבד שלא ייחנק והשני לכרטיס מסך. אין בצדדים, יש רק מקדימה כזה למטה שלא רואים... ומאחורה 2 מאווררים כאלה קטנצ'יקים חמודים שמוציאים אוויר אני חושב... הנה כמה תמונות : שימו לב ל2 הפתחי איוורור למעלה. מקדימה בפאנל הקדמי (שאגב עשוי מברזל, המארז כמו המארז כולו ששוקל איזה מאתיים קילו) יש חריצים למטה לכל האורך | | | | | | | | | | | | | | בערך ככה... ומאוורר אחד 80MM ששואב משם אוויר. אני צריך עזרה איך לעזאזאל מאווררי…
-
- 3 תגובות
- 974 צפיות
-
-
למה צריך לחבר 5 דיודות ליציאות 5,6,7,8,9 כשאפשר לחבר את יציאות 5,6,7,8,9 ביניהן ולהשתמה בדיודה אחת? ובאותה הזדמנות: איך יודעים מה ה + וה - בדיודה? ואני לא מבין מאיפה אני צריך להוריד את הדרייברים. הנה קישור: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=70953.0
-
- 0 תגובות
- 974 צפיות
-
-
זהו הפרויקט הראשון שלי בתחום. רכשתי לוח Arduino uno R3 . חברתי את הלוח באמצעות הכבל (הנורה דולקת). איני מצליח לעשות deploy לקוד על גבי הלוח וזאת כאשר אני משתמש בדוגמאות הקוד שמובנות בתוך ה IDE. אשמח לעזרה. תודה, שמוליק
-
- 2 תגובות
- 974 צפיות
-
-
"Just some old school modding for ya' all!" לעבודה עצמה: זה מחשבון ישן שירשתי מאחי. משהו מאיזור אמצע שנות ה 80, עתיק (ועדיין בשימוש). יום אחד סתם פירקתי אותו וגיליתי שאפשר להפוך את המסנן המקטב של המסך. הנה כמה תמונות מהפירוק והמוד עצמו. המסנן המקטב: התוצאה הסופית: בעצם, המחשבון היה כבר אחרי המוד, אבל בדיוק קנינו מצלמה חדשה והייתי חייב לנסות אותה על משהו. אז החזרתי את המצב לקדמותו ועשיתי הכל מהתחלה עם תמונות. נ.ב. 1 אני יודע שבחלק מהתמונות יש קצת יותר מדי פלאש, מה לעשות. נ.ב. 2 לפני שמישהו ישאל, לא ערכתי את התמונה האחרונה, המחשבון באמת נראה ככה עכשיו.
-
- 6 תגובות
- 974 צפיות
-