אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
-
כרגע סיימתי פאן באס נחמד והוספתי אותו לתאורה לפי קצב המוזיקה ולשלט ווינאמפ שלי אני הולך ליצור מקלט IR עוד מעט אין לי דרמל 1. האם שווה להשקיע בדרמל כדי לעשות מודינג? או שזה לא הכרחי בנתיים (כלומר, יש עוד דברים לעשות בלי זה)? 2. מה עוד אפשר להכין בלי דרמל? פרוייקטים באלקטרוניקה. תודה לעונים ;D[br]פורסם בתאריך: 25.03.2007 בשעה 18:47:38 אין שום דבר?תהיו יצירתיים :
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי חבר'ה אני רוצה לבנות מערכת כמו שיש במשחקי שעשועונים, כלומר כאלו שיש בהם 3 כפתורים כאשר הראשון שלוחץ על כפתור אז שומעים קול, ונדלק אור ליד הכפתור, ואם לוחצים על כפתור אחר שניה אחרי זה אז שומעים קול, אבל לא נדלק האור של הכפתור (נשמע קצת מסובך שמנסים להסביר, אבל אני מאמין שכולם כאן יודעים על מה אני מדבר). יש למישהו רעיונות של איך לבנות מערכת כזאת? (אני לא רוצה שיהיו בה בקרים בתוכנה, אלה רק רכיבים אלקטרוניים בסיסיים)
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לפי הדרישה של התרגיל באיזה דלגלג אני אמור בידיוק להשתמש ? ואיך אני אמור לדעת את זה ??
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום, איכשהו מצאתי אצלי בבית את המכשיר הזא - רשום אליו pro ject board. מי ידע כללי, אני יודע שהמכשיר הזא משמש לבדיקה של רכיבים אלקטרונים. כאילו אם שמים בחור מסוים שם נורה, ובחור אחר סוללה , אז הנורה פעולת. וגם רכיבים אחרים כמו נגדים ועוד. אבל מישהו יכול להסביר לי, איך זה בדיוק עובד? כאילו מה כל החורים מסמלים, ואם אני רוצה לבדוק אם הנורה תקינה, אז איפה אני בדיוק שם את הנורה ואיפה את הסוללה? אני רוצה לדעת את העיקרון של המספרים והאותיות שם, ואיך בדיוק משתמשים בזה תודה רבה לעוזרים!
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
האם יכול להיות שהחלק העליון של המארז שלי לא מתפרק? קבלו תמונות, הוא מחובר עם ניטים לפי מה זה ניראה לי מה אתם אומרים כדאי לנסות לפרק את הניטים ולהחליף אותם בברגים ? [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מה זה החיבור הזה, ואיך אני יכול לחבר אותו למחשב? [attachment deleted by admin]
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
צריך ביטים לשיוף בצורת קונוס , כמו בתמונה . בארץ מצאתי רק מקוריים של דרמל , שהם בצורת גליל . אם מישהו מכיר חנות , אפילו בחול ,שמוכרת כאלו אשמח לשמוע. [attachment deleted by admin]
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני זוכר שמישהו הביא פה פרוייקט מחו"ל שמישהו עשה מארז מפרספקס שרק שהוא מדליק את האור רואים את מה שהולך בפנים אז מצאתי פתרון ראיתי במלון אחד שהם שמו מין מדבקה שקופית כזאת שהוא עושה את החלון מראה, אבל שמתקרבים או מדליקים אור בטח, רואים דרך החלון מקווה שעזרתי למי שחיפש פעם אני מאמין שאפשר להשיג כזה מדבקה מאיפה שעושים למכוניות לחלונות שלהם
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לילה טוב לכולם..! איפה אני יכול לקנות USB 2.0 to IDE בישראל (באזור המרכז)..? וחיפשתי ולא מצאתי יש כזה פה בארץ..? תודה לעוזרים..! [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי לד קטן אני חושב של 3MM כחול אני רוצה לחבר אותו למולקסים (אם אני זוכר נכון,החיבור של מאוררים ישר לספק) איזה נגד אני צריך(צבעים) לאן אני מחבר רגל ואת הרגל של נגד?(נגיד שחור אדום ) ואם אפשר ציור קטן בציר להבנה .... תודה!
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
**הקדמה - ממש לא נחוץ** אוקי אז סוף סוף החלטתי לצאת מהבית ולקנות פרספקס (כחודש ימים אחרי ששלי נשבר והייתי צריך להסתפק ברשת גומי, שדרך אגב תחליף לא רע בכלל, רק שלא נותן אפקט צבעים אמיתי) אז קפצתי לי לעיר (חיפה) קניתי את הפרספקס + דבק דו צדדי + ראשים לדרמל (בשביל לחתוך את הפרספקס מסביב לידית) החיתוך היה חלק בלי שום בעיות (ולא כמו שאמר הזגג ליד שצריך ג'יגסו בשביל לחתוך חחח איזה איש מחוק...) גומי U לא ממש מצאתי אז בנתיים אני מסתפק בלי ובימים הקרובים אני כנראה יקנה.. בדרך ניצנצה לי חנות אלקטרוניקה בזווית של העין והחלטתי להכנס חנות איכותית מאוד אני חייב לציין, החל מצורבים של LITE ON ואוזניות של סנהייזר אל היט שרינקים מסכי LCD ועוד.. קניתי לי היט שרינק נחמד (כמטר וחצי אורך - בצב…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי מנורת אולטרה סגול שההספק שלה הוא 6w ונגיד אני קונה לה בית מנורה מחנות חשמל ואני רוצה לחבר למארז אז אני אמור לחבר את זה לאחד החוטים שיוצא מהספק, שבמולקס. השאלה שלי כמה מתח זה דורש?כי לא כתוב על זה במיליאמפר כדי שאני ידע לחשב כמה וולט צריך.....
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אוקיי אני ראיתי פה מדריך לא מזמן לצביעת המארז אבל אני קודם רוצה להתחיל במקלדת פשוטה עכשיו יש לי כמה שאלות אליכם: 1. איך נקרא הצבע-ספריי שצובעים איתו וכמה הוא עולה? 2. כמה שכבות צבע צריך לעשות וכמה זמן לחכות לצביעה נוספת - שהצבע יהיה אחיד וישאר על המקלדת 3. מה צריך לעשות אחרי שצובעים? - ללטש - משהו? 4. האם לא מרגישים את הצבע אחרי זה ביד שמשתמשים במקלדת יענו האם שצובעים זה משנה רק את הצבע או שיהיה הרגשה שונה על הפלסטיק אחרי שצובעים? תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שבת שלום חברה.. יש לי בקדמת המארז מסך LCD עם בקר HD44780.. ו 2X16 (2 ...כמובן ש2 שורות. המסך נראה כך: http://www.gaw.ru/im/lcd/app/pic_44780/dv.jpg יש לו תאורה אחורית והצבע שלה ירוק...השאלה שלי זה האם אפשר לשנות משו בצורה כזאת..שהתאורה תהיה כחולה. ניתן לשנות את הלדים המאירים?..או שזה קשה מדי אפשר לשים איזשהו נייר צבוע?... רעיונות ?..... תודה.
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ראיתי פה בפורום מדריך לייצירת מפסקי און אופ אבל משנה שעברה ולא רציתי להקפיץ הודעות כמו נוב,בוא נגיד שאני מבין באלקטרוניקה אבל אני לא רואה במדריך את התמונות והן ממש עוזרות לי,האם למישהו יש מדריך או יכול לתת לי טיפ? תודה רבה מראש...
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הדף הראשון: http://up3 53.s iz.co.il /u p2/4zxtmyc tmi zg.jpg הדף השני: http://up3 53.s iz.co.il /up1/mmy 1zyryldmu.jpg תורידו רווחים ! בבקשה תעזרו לי לפתור את התרגילים חברים : )
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לנו מעקה בבית ממתכת והוא צבוע בלבן והוא בצורה עגולה. אנחנו רוצים לצבוע אותו בכסוף. איך לעשות את זה? האם הדרך שלי נכונה: לשייף עם נייר שיוף 1200, לצבוע שכבה ראשונה, לשייף עם ניירר מים 200 ולצבוע שכבה שניה. האם הדרך הנ"ל נכונה? האם ניתן לצבוע ושהצבע יתפס טוב בלי לשייף ולהוריד את הצבע הקיים..? מפני שזה 3 קומות וזה המון עבודה... ואם זה לא מתאים לפורום הזה אז שהמנהלים יעבירו...
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני בתכנון לבנות איזה HTPC מעץ, זה קצת יתעכב אבל בעיקרון אני יעשה לו קצת מודינג איכותי! אז ככה: 1) אני רוצה לשים לד בתוך הCD-ROM אבל שיעבוד רק כשהCD-ROM פתוח אז חשבתי לקחת כפתור שבמצב הרגיל הוא סוגר מעגל ואז כשלוחצים עליו הוא פותח את המעגל. ואז הלחץן יהיה במקום בתוך הCD-ROM שכאשר הוא סגור הכפתור ילחץ ולא יהיה אור וכשהוא יפתח יסגר המעגל כי הכפתור לא יהיה לחוץ ויהי אור! השאלה היא אם יש לחצן כזה...? 2)יש לי הרבה מאווררים שעובדים על 12 וולט ו-0.18-0.14 אמפר עכשיו אני רוצה לקנות פוטנציומטר בשביל לשלוט עליהם...אני חישבתי שצריך נגד של 65 אום או 75 אום תלוי אם המאוורר הוא 0.18 אמפר או 0.16 אמפר...עכשיו השאלה היא אם החישוב שלי נכון... 3)ראיתי במדריכים שיש משהו שנקרא קבל והוא אוגר …
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום אני מרים כעת דמו/פיילוט מבוסס ארדוינו אתר ברשת ותקשורת בין השניים. הלוח ישמש לאיסוף נתונים באמצעות חיישנים אך גם יקבל פקודות ומאידך תבדק האפשרות גם להפעיל אותו כ STANDALONE (בהנחה שזה אפשרי) ואז רק יאסוף נתונים. הפעילות ממוקדת התייעלות אנרגטית ולאו דווקא אוטומציה בבית אני מחפש מישהו שיש לו נסיון בארדוינו ורוצה להיות חלק מכזו פעילות, בשלב זה נמצאים בהליך ההגדרות ובדיקת יכולות, יש לנו כמה כיוונים והכוונה להגיע למוצר מסחרי. החלק של הווב מכוסה ומה שחסר לנו זה הנסיון בלוח לא מדובר בהצעת עבודה בשלב זה אלא הצטרפות לצוות של הפיילוט שעיקרו חשיבה ובדיקת יכולות. מצד שני לא מדובר בהתנדבות גרידא וכמובן שאם יצא מזה משהו...... יש כאן מישהו שרוצה לקפוץ למים?
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מצטער אם הכותרת לא משהו פשוט לא היה לי משהו הגיוני אחר לכתוב בכל מקרה השאלה שלי היא כזאת... יש לי מתח 12V וזרם מסויים שמאוורר צורך לצורך העיניין 0.14MA עכשיו איך אני יכול לעשות את החשבון שנגיד אני לוקח נגד כלשהו לדוגמר 100 אוהם לאיזה מתח הוא יוריד? אם אני לוקח נגד של 1K איזה מתח אני יקבל? יש נוסחה או משהו לדבר הזה? ניסיתי לחשב אבל לא הצלחתי... מקווה שהשאלה מובנת!
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
קניתי מאוורר 120 למארז שמחובר ללוח אם המאוורר מבית ארקטיק קוליינג.. איך אני מגביר rpm? בעל החנות אמר לי שדרך הביוס...חיפשתי לא מצאתי שם איפה....יש אולי תוכנה?
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
נגיד ואני רוצה לחבר 4 מאווררים של כל אחד 12V אבל אני רוצה שהם יתחברו ישירות לחשמל ולא למחשב איך אני עושה את זה ? שוב אני יסביר שלא יהיה אי הבנות אני מתכוון לקחת 4 מאווררים של 120MM ולחבר אותם בטור ככה שיצא 48V ואני רוצה לחבר את זה ליציאה של 220 של שקע ביתי איך אני עושה את זה איזה כלים אני צריך תודה מראש...
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
hi my project was BaSiC http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=210522.0 after i did that project i relaxed and about a month ago the "computer freak" inside of me woke up - it happens about 2 times a year and when it happen everything cool for the case i want to buy and i open every 5 minutes the case to do something with it now when it came i decided to buy this two things http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=7584 http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=7582 i bought those things in order to arrange my case (wires and all) so as you can see before in link upper i arrange everything and look:) here you can see that most of the wires "gon…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי בעיה יש לי ספק HP ATX כמו כול ספק שלי 365 W ג'מפרתי את 2 החוטים ירוק ושחור והוא עובד כרגיל אבל כאשר אני מוציא את ה ג'מפר הספק ממשיך לעבוד אני לא יודע מה הסיבה ו הספק משמיע זימזום חלש. בדקתי קבלים הם תקינים ועוד משהו אני לא יודע איך בודקים טרנספורמטור ו סליל עם רב מודד השמח למדריך תודה לעוזרים ?
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-