אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
טוב אז אני מעוניין לדעת מה זה בדיוק חיבור בטור..ואיך זה מתבצע? נגדים? משהו? נגיד יש לי עכבר, ואני מעוניין לחבר אליו 2לדים איך בדיוק אני אמור לחבר אותם? אני זוכר שקראתי איפשהו שאני צריך לחבר לכבל האדום והשחור...אבל מה צריך לעשות בדיוק? אה ומישהו מכיר איזה פורום אלקטרוניקה גדול? שאפשר לשאול שמה שאלות...ויש שם אנשים והוא לא נטוש באנגלית/עברית לא משנה Thanks!
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן ראיתי פעם באינטרנט מדריך של איך לעשות הסבה לפנס וו צבאי ובמקום המנורה לשים לדים , אני לא מצליח למצוא את זה , אשמח לקישור אם מישהו יודע על מה מדובר . תודה
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני בתכנון לבנות איזה HTPC מעץ, זה קצת יתעכב אבל בעיקרון אני יעשה לו קצת מודינג איכותי! אז ככה: 1) אני רוצה לשים לד בתוך הCD-ROM אבל שיעבוד רק כשהCD-ROM פתוח אז חשבתי לקחת כפתור שבמצב הרגיל הוא סוגר מעגל ואז כשלוחצים עליו הוא פותח את המעגל. ואז הלחץן יהיה במקום בתוך הCD-ROM שכאשר הוא סגור הכפתור ילחץ ולא יהיה אור וכשהוא יפתח יסגר המעגל כי הכפתור לא יהיה לחוץ ויהי אור! השאלה היא אם יש לחצן כזה...? 2)יש לי הרבה מאווררים שעובדים על 12 וולט ו-0.18-0.14 אמפר עכשיו אני רוצה לקנות פוטנציומטר בשביל לשלוט עליהם...אני חישבתי שצריך נגד של 65 אום או 75 אום תלוי אם המאוורר הוא 0.18 אמפר או 0.16 אמפר...עכשיו השאלה היא אם החישוב שלי נכון... 3)ראיתי במדריכים שיש משהו שנקרא קבל והוא אוגר …
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
המבחר בזאפ עלוב, גם המבחר באיביי דיי עלוב, ולגרילים שכן שווים יש דמי משלוח הזויים ממש... מישהו מכיר חנות עם מבחר יפה?
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום! רציתי לדעת אם אפשר להחליף את התאורת רקע של הLCD שמעתי פעם שיש בין המסך לפנל - איזה שקף ירוק, ואם אני אחליף אותו - אז אני אקבל את הצבע שאני רוצה זה נכון? יש עוד דרכים - כגון תקיעת לדים בצדדים?
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני וחבר שלי (Amos.G בפורום אם אני לא טועה.. הוא כבר לא פה הרבה זמן) צבענו את המארזים בשחור, עשינו חור בדלת וחיברנו לשם sf2 של Tt. צירפתי כמה תמונות שלא משקפות את התוצאה האמיתית. זה נראה בתמונות לא משהו אז תתרשמו רק התרשמות כללית * הטמפ' במארז שלו השתפרו בהרבה ! * מצורפת גם תמונה שמראה את הכלי שהשתמשנו בו כדי לגרד את הצבע. הדבר הזה מאוד עזר. (עולה 10 ש"ח בהום סנטר למי שרוצה) [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
קניתי מאוורר 120 למארז שמחובר ללוח אם המאוורר מבית ארקטיק קוליינג.. איך אני מגביר rpm? בעל החנות אמר לי שדרך הביוס...חיפשתי לא מצאתי שם איפה....יש אולי תוכנה?
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הי יש ברשותי מטען לסוללות של מברגה שמחולק לשתים חלק שמתחבר לשקע שבו יש את החלק האלקטרוני שממיר את המתח וכו' וממנו יוצאים שתי חוטים של + - שמתחברים לחלק שטוען בפועל שבו קיים החלק שקורא את הבטריות מצב טעינה וכו' השאלה האם ניתן להחליף את החלק שמתחבר לשקע [בגלל שהמתח שלו 120] בספק כוח [שהמתח שלו 220] שמוציא פרמטרים זהים או שלא?
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני זוכר שמישהו הביא פה פרוייקט מחו"ל שמישהו עשה מארז מפרספקס שרק שהוא מדליק את האור רואים את מה שהולך בפנים אז מצאתי פתרון ראיתי במלון אחד שהם שמו מין מדבקה שקופית כזאת שהוא עושה את החלון מראה, אבל שמתקרבים או מדליקים אור בטח, רואים דרך החלון מקווה שעזרתי למי שחיפש פעם אני מאמין שאפשר להשיג כזה מדבקה מאיפה שעושים למכוניות לחלונות שלהם
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לנו מעקה בבית ממתכת והוא צבוע בלבן והוא בצורה עגולה. אנחנו רוצים לצבוע אותו בכסוף. איך לעשות את זה? האם הדרך שלי נכונה: לשייף עם נייר שיוף 1200, לצבוע שכבה ראשונה, לשייף עם ניירר מים 200 ולצבוע שכבה שניה. האם הדרך הנ"ל נכונה? האם ניתן לצבוע ושהצבע יתפס טוב בלי לשייף ולהוריד את הצבע הקיים..? מפני שזה 3 קומות וזה המון עבודה... ואם זה לא מתאים לפורום הזה אז שהמנהלים יעבירו...
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
אוקיי אני ראיתי פה מדריך לא מזמן לצביעת המארז אבל אני קודם רוצה להתחיל במקלדת פשוטה עכשיו יש לי כמה שאלות אליכם: 1. איך נקרא הצבע-ספריי שצובעים איתו וכמה הוא עולה? 2. כמה שכבות צבע צריך לעשות וכמה זמן לחכות לצביעה נוספת - שהצבע יהיה אחיד וישאר על המקלדת 3. מה צריך לעשות אחרי שצובעים? - ללטש - משהו? 4. האם לא מרגישים את הצבע אחרי זה ביד שמשתמשים במקלדת יענו האם שצובעים זה משנה רק את הצבע או שיהיה הרגשה שונה על הפלסטיק אחרי שצובעים? תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
hi my project was BaSiC http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=210522.0 after i did that project i relaxed and about a month ago the "computer freak" inside of me woke up - it happens about 2 times a year and when it happen everything cool for the case i want to buy and i open every 5 minutes the case to do something with it now when it came i decided to buy this two things http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=7584 http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=7582 i bought those things in order to arrange my case (wires and all) so as you can see before in link upper i arrange everything and look:) here you can see that most of the wires "gon…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי בעיה יש לי ספק HP ATX כמו כול ספק שלי 365 W ג'מפרתי את 2 החוטים ירוק ושחור והוא עובד כרגיל אבל כאשר אני מוציא את ה ג'מפר הספק ממשיך לעבוד אני לא יודע מה הסיבה ו הספק משמיע זימזום חלש. בדקתי קבלים הם תקינים ועוד משהו אני לא יודע איך בודקים טרנספורמטור ו סליל עם רב מודד השמח למדריך תודה לעוזרים ?
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ראיתי פה בפורום מדריך לייצירת מפסקי און אופ אבל משנה שעברה ולא רציתי להקפיץ הודעות כמו נוב,בוא נגיד שאני מבין באלקטרוניקה אבל אני לא רואה במדריך את התמונות והן ממש עוזרות לי,האם למישהו יש מדריך או יכול לתת לי טיפ? תודה רבה מראש...
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני חדש בכל העניין הזה של מודינג. ראיתי מישהו שרצה לעשות שהנורות זזות לפי המוזיקה - אני לא ממש מבין ברכיבי האלקטרוניקה. אני רוצה להכין אחד כזה, מישהו יכול להסביר לי איך מכינים את זה? ואיזה חלקים צריך? דבר שני, כדאי לי לקנות דרמל? מה הדרמל עושה בעצם? משייף? חותך? מה בדיוק? תודה רבה על העזרה. ואם עברתי על איזה חוק אני ממש מצטער. זאת ההודעה הראשונה שלי.
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
למי ש איודע, אני עובד כעת על פרויקט בשם קוד:fireball, אני מתכנן לצבוע את כל המארז בשחור: 1. איך מפרקים את הגג (מסודר שם עם ניטים)? 2. איך מפרקים את הפרונט (שלא יהיה בו שום דבר חשמלי או אלקטרוני לקראת הצביעה..)?? תודה לעוזרים, גמר חתימה טובה לכוווולם! אבי.
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני צריך ארבע לדים ירוקים או אולי אדומים 3mm מישהו מכיר חנות שאפשר להזמין ממנה?
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
<מצטער על הכותרת באנגלית, בעברית זה היה מצריך הרבה יותר מילים> יש למישהו שירטוט\רעיון\הצעה איך לתקשר עם הרכיב הנ"ל (Atmel 89S51 משפחת 8081) דרך USB על מנת לצרוב עליו תוכנות במקום כבל פרללי רגיל? תודה.
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני צריך ספק כזה: AC IN - 100-240V 50/60Hz 19W DC OUT 12V 1.3A. מצאתי באיביי את אלו: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=290372975267 ואת זה: http://www.ebay.com/itm/12V-DC-1-3A-15W-Regulated-Switching-Power-Supply-/300632204706?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item45ff1365a2 או את זה: http://www.ebay.com/itm/1-Switching-Power-Supply-NES-15-12-12V-1-3A-78x51x28mm-/140338496531?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item20acd38413 מה ההבדלים בניהם? איזה כדאי לקנות? תודה.
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אם אני אשים את הCDROM שישכב כמו שהPS עומד,זה יעבוד? כי אני לא חושב שהוא יתפוס בגלל שאין לו תופסנים כמו לPS. יש אפשרות לסדר את זה? ויש סכנה שגם הHD יהיה כך?
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי שלט לטלוויזיה שאני לא מצליח לתפעל אותו מטווח של 3 מטר ומעלה. אני לא יודע אם הבעייה היא בשלט או בטלוויזיה (השלט בן שנה. הטלוויזיה בת 20 שנה) אבל באחד מהם יש בעייה של שידור/קליטה. השאלה שלי היא האם ניתן להגביר את האות או להגביר את הקליטה כדי שאני אוכל להשתמש בשלט גם כאשר אני נמצא במרחק של 3 מטר מהטלוויזיה? ואם כן כיצד? (אני יכול לבנות בעצמי מקלט/משדר) השלט הוא שלט טלוויזיה רגיל (לא של ממיר. רגיל כזה כמו של פעם) והבטריות לא קשורות (בדקתי). תודה מראש לכל העוזרים.
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, בחיפושיי אחר לדים UV הלכתי לחנות אלקטרוניקה הפינתית וביקשתי לדים אולטרה סגול.. אמרו שלא יודעים וזה, בסוף נתנו לי מה שהם קראו לו "לד שידור", לדים 5מ"מ בצבע טורכיז אמרתי בסדר.. ננסה.. ואחרי שחיברתי אותם למתח כלום לא קרה, הסתכלות מהירה במצלמה של הפלאפון וראיתי שהלדים אכן עובדים אבל בלתי נראים לעין בלתי מזוינת... מישהו יכול להסביר לי מה זה הדברים האלה?
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אבד לי ספק הכח לרמקול JBL Radial, בתחתית המכשיר כתוב - 24V 2.3A איפה אני מוצא כזה בארץ, מבלי להזמין מאיי-ביי וכדומה ? כמו כן איך אני מוודא שהחיבור חשמל מתאים בגודלו לכניסה ברמקול... תודה רבה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
- 1 follower
-