עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. שלום אני מתכנן לעשות מודינן למגבר שלי - NEW CASE. המארז שלו היה עומד והוא היה יותר קטן בהרבה ממה שהוא עכשיו. הוא יבנה כולו מפרספקס (לא שקוף). שהאלה שלי היא כזו אם האני יעביר את השנאי המתח של המגבר למיקום כפי שמצויון בתמונה האם זה יכול לפגוע בתיפקוד חלקים אלקטרינים אחרים? זה סליל ונוצר בו שדה אולקטרו מגנטי ולכן אני חושש.

• 3 תגובות
    • 904 צפיות
  2. Started by icebreak,

http://www.bit-tech.net/article/139/1

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by dudu_azran,

שלום אני אחרי מוד למארז שלי SUNBEAM TRANSFORMER (מצטער אין לי מצלמה להעלות תמונות) החלפתי לו את כל המאווררים למאווררי 12 ס"מ שקטים ואני מחפש 3 גרילים חשבתי על זה http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_124_173&products_id=4696 אבל הוא קצת יקר (עולה יותר מהמאווררים) אם למישהו יש הצעה היא תתקבל בברכה אפשר גם משהו יפה שלא יועד מראש להיות גריל למחשב בתודה דודו

• 3 תגובות
    • 777 צפיות
  4. ואני רוצה לקנות את זה מIQPC כי קניתי כבר משהו שם וזה חוסך לי משלוח... חשבתי על זה http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=1694&Pname=תאורה אני רוצה בצבע אדום, יש עוד אחת קצת יותר יקרה אבל היא נראה לי עובדת לפי צלילים או משהו אז זה לא מעניין אותי אני קצת לחוץ על הזמן כי אני צריך לסגור את זה בהזמנה, שהכל יהיה מוכן, אני צריך להתקשר אליו תודה

• 1 תגובה
    • 639 צפיות
  5. יש לי 2 קטוות קרות שמחוברות לממיר שחור קטן כזה וממנו יוצא כפתור שיושב בסלוט... אחת מהקטודות נשרפה לי.... אני רוצה לנתק את הקטודה העובדת מהממיר ולחבר אותה לספק כל או לוח אם....זה אפשרי?יש לזה חיבור דומה לחיבור מאורר על לוח אם וחיברתי אותו ללוח אם באיזה נקודה אבל הקטודה לא נדלקה...

• 3 תגובות
    • 669 צפיות
  6. ידוע לכם היכן ניתן להשיג ספול שכזה במחיר טוב? אני יתמודד עם כל כמות, 50 מטר, 100 מטר, לא קריטי. גם באיביי אין מציאות. המטרה היא יצירת כבלים מותאמים אישית.

• 0 תגובות
    • 937 צפיות
  7. Started by gigabot,

שלום, אז ככה נאי רוצה לתייר להבות כאילו עם ספריי ככה שיצא נחמד בצורת להבה ויפה, עכשיו אני מתאר לעצמי שצריך שבלונה או משהו כזה, אני חדש בעניין הצביעה אבל במודינג לא, את המארז שלי אפשר למצוא כאן: http://www.hwzone.co.il/gallery/albun30, אני רוצה לצבוע את הפרונט, אם יש לכם רעיונות או כל דבר שיעשה נחמד, פתוח להצעות, תודה מראש, נ.ב קניתי x-controller של טרמלטק: http://www.thermaltake.com/accessories/xcontroller.htm שהוא יבוא במקום הפאן באס שיש עכשיו, אז קחו את זה בחשבון, שוב תודה רבה...

• 1 תגובה
    • 863 צפיות
  8. Started by KaPOcHinI,

טוב לפני שאני יתחיל בעבודה ואז אין דרך חזרה החלטתי לתכנן טוב טוב מה אני רוצה לעשות... אז ניסיתי לציר על דף ולא ממש עזר לכן אחרי חיפושים קלים נתקלתי בתוכנה סקאץ אפ ...הורדתי אותה ואחרי שעה וחצי שישבתי על התוכנה הגעתי לתוצאות הבאות: יש להתיחס רק לחלון הימני השמאלי ועליון של המחשב הפאנלים הקדמים והאחורים הם סתם שהמודל יקבל צורת מחשב כל העיגולים האלה עם הקווים זה מאוררים... וכל הקטעים השקופים זה החלונות ...למי שלא מבין... זה רק גרסה ראשונה פתוח להצעות ושיפורים.. תודה...

• 11 תגובות
    • 2.3k צפיות
  9. Started by DJPOWER,

הרצתי חיפוש באריהב על פוטנציומטר ומצאתי מלא עכשיו מישהו יכול גם להריץ חיפוש ולומר לי מה מתאים לבניית פאן באס אני רוצה לשלוט על עוצמה מ6-5V עד 12 תודה מראש יונתן נ.ב קישור לאריהב www.arihav.com

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  10. אפשרי לחבר פס של לדים שצורך 12V לסתם מטען ישן שמוציא 12V? נניח למטען של פלאפון...?

• 15 תגובות
    • 8k צפיות
  11. אני רוצה להזמין לדים נגדים וכל זה מחו"ל מאיזה אתר אני יכול להזמין?

• 0 תגובות
    • 660 צפיות
  12. Started by croetro,

http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?ProductID=4761 מישהו יודע אם זה מגיע עם זוג תופסנים אחד? מאוורר? משחה טרמית למעבד?

• 3 תגובות
    • 841 צפיות
  13. Started by igendel,

חיברתי סנסור כלשהו לפין אנלוגי בארדואינו ושידרתי את הקלט בלולאה ל-Serial Monitor. הערכים הגולמיים נעים בין 100 ל-500, פלוס מינוס, כלומר 0.5 עד 2.4 וולט, נכון? כדי לשפר את הרזולוציה, חיברתי את פלט 3.3V של הארדואינו דרך נגד 10K אל פין AREF. המולטימטר הראה לי מתח של 2.8V לערך בקצה החוט הזה (כבר מוזר, לא?). בפונקציה Setup הגדרתי analogReference(EXTERNAL) והפעלתי שוב את התוכנית. עכשיו הערכים נעו בין משהו כמו 300 ל-1023, ואם היו יכולים היו עולים עוד יותר. איך זה יכול להיות? הרי המתח המקסימלי שמגיע מהסנסור הוא 2.4! מדדתי במולטימטר, במנותק מהארדואינו, את הפרש המתחים בין החוט שיוצא מהסנסור לחוט שנכנס ל-AREF, וקיבלתי ערכים הגיוניים לגמרי של 0.4-2.4. אז מה קורה פה? יכול להיות שהכתיב…

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. שלום אני צריך עזרה יש לי 15 מנורות לדים במתח של 4V אני רוצה לחבר אותם למחשב איך אני מחבר תודה מראש אלי :hi: :hi: :hi: :hi:

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. ראיתי פה פעם נייר להדפסה עם הגדלים המקוררם של המאווררים להדפסה 120 ממ ו80ממ עשיתי חיפוש ולא מצאתי אם מישהו יכול להביא אני יודה לו מאוד! כי זה ממש דחוף לי A4 תודה טל

• 1 תגובה
    • 967 צפיות
  16. Started by Moty_p,

שלום לכולם, אני מחפש ספק כוח של מחשב אבל כזה שמתחבר לרכב ללא חשש שאם אני יחבר את הספק כוח לרכב שנותן 12V או 24V יספק למחשב שלי חשמל יציב וחזק מאיפה אני קונה אחד כזה וכמה הוא עולה?

• 27 תגובות
    • 3k צפיות
  17. Started by nevo122,

שלום, אני מעוניין לבנות את הספק הזה: (קובץ מצורף: "ספק כוח"). בעקרון, כבר בניתי את הספק. השתמשתי בשנאי שמתח הכניסה שלו הוא המתח מהקיר (230V AC) ומתח המוצא שלו 24V DC. זה עשה לי 90% מהעבודה (עכשיו גם אפשר להבין למה לא שרטטתי אותו בשרטוט המעגל). עכשיו הבעיה היא שהספק לא עובד. בדקתי הרבה דברים כמו אם יש מתח אחרי הקבלים, אם השנאי טוב וכל מיני כאלה... בקיצור, אני רוצה לעשות עכשיו PCB למעגל, בשביל שהכל יהיה יותר הסטטי, נוח לבדיקה, וכמובן- יעבוד! עכשיו, אני רוצה לוודות שהמעגל הזה שצירפתי באמת טוב, והוא באמת עובד (מספק לי 0-24V DC). אחרי כל זה, השאלה שלי היא האם המעגל הזה בסדר והכל טוב בוא? עוד רעיון קטן שצץ לי הוא לבנות ממיר DC לDC כזה: http://www.instructables.com/id/THE-EXTRE…

• 15 תגובות
    • 2.8k צפיות
  18. http://img161.imageshack.us/img161/2078/planau5.jpg את המדף אני מחבר בימים הקרובים תעלה לאיפה שהחשמל אני כנראה אחצוב בקיר במילא התאורה הכחולה תהיה בנויה בתוך המדף [מדף 5 ס"מ עובי עם חריצים לתאורה] השאלות שלי כאלה: הולכים להיות בקבוקי אלכוהול על המדף אז התאורה חייבת להיות קרה על מה אתם ממליצים לי לתאורה? לדים? קתודה? אם לדים אז - איזה פתרון יכול להיות לי להחלפה קלה של לד במידה ואני צריך להחליף? [בלי הלחמות אלא פשוט להוציא ולהכניס חדש] אם קתודה אז - איך אני דואג לשינוי המתח ממתח של מחשב למתח של שקע ביתי? אם לא זה ולא זה אז מה הפתרון ואיך לבצע? תודה רבה מראש לכל העוזרים!

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by cold fire,

אני קונה עוד מעט את המארז הנ"ל אני חדש די בתחום אני כעקרון רוצה פנל שיראה לי את הטמפ` של המחשב/מעבד אם יש עוד נתונים אני אשמח חשבתי לשים את הפנל במקום הfloppy. התקציב שלי הוא עד 100-50 ש"ח האם יש כאלה פנלים או שהם יותר יקרים, או שכבר עדיף לקנות מארז עם הפנל שבא ביחד אם המארז. תודה לעוזרים

• 24 תגובות
    • 2.2k צפיות
  20. Started by AMIT_MEG,

אני רוצה לבנות מקלט IR, מי מגבר שפירקתי ומצאתי את כול החלקים חוץ מהמיצב מתח (אבל יש שם כמה סוגים ואני לא יודע עם אני יכול לעשים אותם) ואני רוצה לדעת עם אני יכול לישתמש במיצב אחר :s05: :s05: :s05: תודה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  21. שלום לכולם. כחלק מהמוד המתבצע בימים אלו ממש (למרות שהתעכב קצת, בגלל דיסקיות חיתוך שלקח להם זמן להגיע להום סנטר...) יש תיכנון לחלון להארד דיסק (עם תאורה באמצעות לדים 3MM). מברג כוכב יש לי והוא פותח את הארד דיסק. לאחר פתיחה של הארד דיסק והתבוננות זהירה מאוד, לא מצאתי ליד הדיסקים או ליד המחט שום מקור מתח חשמלי. וגם אני לא ממש רוצה להלחים מהצד של הצלחות והמחט. לכן למישהו יש הצעות איפה ניתן להעביר חוטי חשמל על מנת לספק מתח ללדים שיהיו ממוקמים באיזור הדיסקים. המתח צריך להיות מועבר מהמחיצה השניה של הארד דיסק, בו נמצא המעגל המודפס (שלשם מתחבר חיבור המולקס). אם למישהו יש רעיונות, אשמח לשמוע. תודה רבה, רן.

• 35 תגובות
    • 4.1k צפיות
  22. אני רוצה ליבנות מקלט ואני לא יודע איזה רכיבים אני צריך במדריך לא מפרתים מספיק נדיג איזה כבל אני צריך.... אני יודה מאוד לעוזרים

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by JSK,

שלום, אני הולך לרכוש את המארז Sunbeam Transformer (שמגיעה איתו קתודה ירוקה אחת) ואת זוג הקתודות האלה: http://pccool.co.il/html/index.asp?p=cckp2-30-b עכשיו השאלות שלי הן: 1. האם הקתודות שאני הולך לקנות טובות? 2. הם מתחברות לספק כח נכון? אז אם הספק כבוי (כשהמחשב כבוי) אז הן מפסיקות לפעול? 3. אותו דבר כמו שאלה 2 רק על הקתודה שבאה עם המארז. 4. כתוב שיש להן מפסק הפעלה. איפה הוא יהיה? כל פעם שאני ארצה לכבות אותם אני אצטרך לפתוח את המחשב? תודה רבה לכל העונים.

• 4 תגובות
    • 660 צפיות
  24. Started by x-pac,

רציתי לדעת איך אפשר לעשות שהמחשב יפתח על ידי סיבוב מפתח כמו באוטו ולא דרך כפתור

• 19 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. Started by AvlK,

שלום Uploaded with ImageShack.us אין לי מושג באלקטרוניקה ולכן אני צריך עזרה של ראש שמבין בתחום. בתמונה למעלה אפשר לראות חלק שנקרא: multi-phase power inductors והוא נמצא על pcb של כרטיס מסך. עכשיו החלק "מצופה" במעין מדבקה לבנה עם מק"ט או לוגו של החברה שמייצרת אותו ואני צריך לדעת עד כמה המדבקה הזו קריטית לפעילות של הרכיב. האם תפקידה הוא רק לפרסם את שם החברה שמייצרת אותו או שהיא קריטית לפעולה שהרכיב מבצע? אני מצרף קישור למפרט של אותו רכיב מאתר החברה שמייצרת אותו: http://www.cooperindustries.com/content/dam/public/bussmann/Electronics/Resources/Data%20Sheets/Bus_Elx_DS_4380_CL1108.pdf תודה מראש

• 15 תגובות
    • 3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.