אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
סוף סוף סיימתי לצבועה את המארז בצבע זהב לצערי אין תמונות אבל יש פרטים:לשים גוף קירור של סלרון על כרטיס המסך קדודה ומאוורר לדים
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות מארז למודינג עד 150 ש"ח. ומצאתי כמה הצעות: 1) http://www.pccenter.co.il/product.asp?productid=620&CatCode=91 2) http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=350 3) http://www.fixbuy.co.il/Product.aspx?prodID=42 עכשיו הראשון מבחינת מיקום הכי נוח לי אבל נראה לי שתיהיה לי בעיה עם המארז בגלל שעל הדלת יש את החורים האלה וזה נראה לי יפריע לי לעשות חלון בצורה שאני רוצה. השני נראה לי המארז הכי טוב למודינג בשבילי. הבעיה היא המחיר לא נראה לי ששוה כלכך . השלישי גם זול אבל לא נראה לי כלכך יפה. (ולאף אחד מהם אני לא צריך משלוח - אז אל תוסיפו למחיר את המשלוח). תודה לעונים.
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מצאתי נורית(ממש קטנה) שעובדת על 35W 12V שזה בידיוק מתאים. הבעייה היא שזאת נורית להט,ואני מפחד שהיא תחמם לי ת'מארז אז יש למישהו פיתרון? חשבתי אולי לחבר אותה ל5V במקום ל12 אבל... עכשיו מצאתי לה גם זכוכית שאני פשוט חייב לחבר לה אבל אני לא יודע איך,חשבתי על סיליקון או דבק 3 שניות אבל אני מפחד שהם ישרפו... פתרונות הצעות יתקבלו בברכה
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
~כותרת~ אגב אני כל הזמן מתבלבל, מה זה מולקס זכר ומה זה מולקס נקבה? (ז"א מה מהם מי?)
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
יש לי מארז דומה לזה השחור .... בדיוק בדלת של המארז יש לי אותו דבר עיגול חורים למאוור של המעבד ולמטה קוביה .. יש לי 120 מאחרונה שתי מאוררים 80 מקדימה ביג טייפן מה אני יכול להוסיף ? אולי איזה מאורר למטה עם לד שמקרר תכרטיס מסך ויעשה לי אור יפה בלילה חחחחחחחח?! אני רוצה לעשות פוטנציומטר או משו כזה לשלוט על המהירות של המאוררים?! מד טמפ' .. אם אפשר קישורים או דברים אחרים לשפר תיוופי של המארז מבפנים להחליף כבלים למיוחדים כמו שיש לספק של טרמילטק חוט שחור כזה יפה
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אז ככה אני רוצה לתחיל ללמוד אחד ממקצועות המחשבים שישמש גם כמקצוע של מחשבים שבה אני יעבוד.. איזה מקצוע הכי דרוש במחשבים ושיש הכי פחות אנשים שעוסקים במקצוע הזה?
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1.שאומרים לי לשים רכיב L ככה: אני עושה את זה לבד? אם כן מה הם מבקשים ומאיזה חומר? 2.עוד שאלה: מה זה טרימר: מה זה אומר?אני יודע שזה סוג של קבל אבל איזה סוג? 3.שאומרים לי קבל 4.7u/25V מה זה אומר ה- 25V? 4. שאלה אחרונה מה זה RFC? תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מחפש כבר די הרבה זמן מדריך או מעגל לבניית מערכת ראו-באס שעובדת על פוטנציומטר. בניתי כבר את המערכת הבאה: http://www.pc-spot.co.il/guides/reobusguide1.php אך יש בא מספר בעיות ונתקלתי בלא מעט קשיים. תודה מראש ניר
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
קיצר לקחתי 4 דפי שיוף ,120 320 500 1500 . התוצאות האמת די מאכזבות נכון לעכשיו ,רואים שיש השתקפות של עיפרון עם מקרבים אותו ל HS אבל לא משהו מיוחד . יש המלצות כולשהם לשיפור ??? בהתחלה עשיתי את הפעולות למטה למעלה ולצדדים ,אחרי זה לקראת הסוף עבדתי רק על כיוון אחד למעלה למטה כי זה מביא השתקפות טובה יותר ,אולי עשיתי משהו לא בסדר ?ניקיתי את ה HS כל כמה זמן . עריכה :שמתי אחרי השיוף עם נייר ה 1500 ,משחה כזו שעושה הברקה לשטח פנים יצא ממש לא רע ,ממש רואים הכל
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מקווה שהכותרת מספיק טובה. אני מחפש סכימה טובה לבניית מגבר לאוזניות אם יש למגבר מנורות זה מעולה אבל כל מגבר לאוזניות יהיה לי טוב רצוי בעברית אבל אנגלית יתקבל גם כן, רצוי עם רכיבים שניתן וקל להשיג תודה רבה מראש לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי שעון כזה http://img182.imageshack.us/img182/6808/dsc00391fc3.jpg עכשיו השאלה שלי האם אני יכול באיזשהוא דרך לגרום לו להציג נתונים של המחשב (כאילו טמפ סלד וכו) מבחינת לשים אותו בתוך המחשב אני יכול בדקתי מימדים אבל מבחינה מעשית מה שאמרתי אפשרית? אם כן תסבירו לי איך תודה הנה עוד תמונה של כל האחורה אם יעזור.. http://img182.imageshack.us/img182/7728/dsc00393fg2.jpg
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
בפרויקט שלי אני צריך מקום לאכסון נתונים וחשבתי להשתמש בEEPROM של הארדואינו השאלה שלי היא איך אפשר לרשום מילים שלמות למקומות מסוימים לEEPROM ? לפי מה שהבנתי אפשר לכתוב לשם רק ביטים בודדים אבל לא הייתי בטוח, הכי בטוח לשאול פה תודה
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, ברצוני לפרסם פרויקט שעשיתי די מזמן על המארז CM690. זהו הפרויקט צביעה הראשון שלי, כך שהתוצאות בהתאם. קישור לגלריית התמונות : http://imageshack.us/g/195/zgi2kjozvtni.jpg/
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
פתחתי את המחשב של אמא שלי (נשרף לו הספק..), הוצאתי את הכרטיס מסך שהפריע לי להוציא את הספק, וגיליתי מראה מדהים! המפגר שקנינו ממנו את המחשב הזה, עשה "מוד" לקירור שעל הכרטיס מסך... הוא הדביק עם דבק חם קירור סטוק של מעבד אינטל על ההיט סינק של הכרטיס מסך! :lol: קצת תמונות: זה יכול לעשות משהו רע לכרטיס מסך? אני מניח שכדאי שאני אקנה מאוורר נורמלי לשים עליו...
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום כשמפרקים מוצרים אלקטרוניים, למשל צעצועים, הרבה פעמים רואים בפנים לוח שמכיל עליו כל מיני רכיבים אלקטרוניים, ובינהם גם כמה ג'וקים חשמליים. ברוב המקרים הג'וקים החשמליים האלה הם בצורה מלבנית, שחורים, עם רגליים בצבע כסף, והרגליים מולחמות ללוח. כלומר הג'וק הוא ממש רכיב נפרד, שרגליו הולחמו אל הלוח, כמו שאר הרכיבים. אבל.. לפעמים, נתקלים במצב, שיש את הלוח, ואין עליו ג'וק חשמלי רגיל, כלומר צורה מלבנית, רגליים בצבע כסף, וכו', אלא, רואים כמו יציקה עגולה/אליפטית של חומר שחור וחזק, שאם מגרדים אותו(מספיק חזק, עם מברג למשל), אז רואים בפנים את הלוחית הקטנה, שמוצאים בתוך כל ג'וק חשמלי. (כשמפרקים ג'וק חשמלי. למי שניסה פעם) הלוחית הזו צמודה ללוח. השאלה שלי: איך נקרא הסוג השני הזה? תודה …
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
קראתי שוב את המדריך באתר שמראה איך לעשות חור למאוורר 120MM. ראיתי שיש שם כמה שרטוטים שלפיהם אפשר לעשות חורים למאווררים 80,92,120MM. עכשיו, הורדתי את השרטוט והדפסתי אותו, אבל אני הורדתי שרטוט נוסף מאתר אחד של מודינג ויש בעיה: ארבעת החורים שלפיהם אני אמור לקדוח חורים לברגים של המאוורר לא תואמים בשני השרטוטים, אז לפי איזה שרטוט הכי כדאי לי לפעול?: לפי של האתר או לפי של האתר האחר? כי אני לא רוצה לקדוח ארבעה חורים לברגים של המאוורר ואז לגלות שמיקום החורים לא מתאים למיקום הברגים.
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי מנורת אולטרה סגול שההספק שלה הוא 6w ונגיד אני קונה לה בית מנורה מחנות חשמל ואני רוצה לחבר למארז אז אני אמור לחבר את זה לאחד החוטים שיוצא מהספק, שבמולקס. השאלה שלי כמה מתח זה דורש?כי לא כתוב על זה במיליאמפר כדי שאני ידע לחשב כמה וולט צריך.....
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אפשר לחבר את החוטים של המולקס למחבר 3 פינים שמתאים ללוח כדי שהלוח ישלוט על המהירות ? נכון לעכשיו יש שני חוטים שמגיעים למולקס ( לספק ) ואחד ללוח לחיווי כנראה . ועוד דבר אף אחד לא ענה לי לגבי dvi ל-bnc אף אחד לא מבין בזה ? תודה.
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לכל הרוחות... נשבר לי הכלי ברגע של חוסר זהירות. יש פה מישהו שיש לו את הכלי וגר במרכז? ר"ג, ת"א גבעתיים, פ"ת... מי שקנה מ MOD, אני מוכן לקנות את כל הסט.. מי שיש לו וכבר לא צריך או משהו.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, היום חזרתי הביתה והופתעתי לראות שהמחשב לא נדלק כלל. אחרי בירור קצר מסתבר שבבית הודלק דוד שמש + מזגן מרכזי + תנור וכניראה עקב צריכת זרם גבוהה מידי קפץ הממסר פחת הראשי. עוד לא יצא לי לבדוק לעומק אבל אני חושד שהספק לא שרד. כעת אני מנסה להבין איך וממה בדיוק השרף יכול להשרף. אני לא מבין כלל ברשת החשמל הביתית אבל התיאוריה שלי היא שעקב הפסקת המתח הפיתאומית יכול להיות שהספק נחשף למתח גבוה עקב חוק לנץ (Inductive kick), האם זה אפשרי ? מדובר בספק של HEC ישן במקצת (כ4-5 שנים כבר). עריכה: מצאתי קצת זמן לפתוח אותו ומבעד לאבק גיליתי כמה קבלים מנופחים מעט וחלקם ניראים כאילו נזלו. אני מתאר לעצמי שזרק כזה לא נגרם בבת אחת אלה לאט לאט כנזק מצתבר, או שאני טועה ? יכול להיות שנפילת…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
רציתי לברר היכן אפשר לקנות צגי kcd מוכנים להרכבה עצמית כלומר שהם באים מוכנים ואני רק מרכיב אותם כמודינג בתןך המארז.? כי הסתבכתי עם המדריך לבניית צג kcd ושמעתי ממשהו שיש כזה דבר שאפשר לקנות מוכן ואני רק מחבר את זה לספק כוח מישהו יכול לעזור לי בזה?
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום יש לי מיקרופון אלחוטי ישן ונאבד לי המקלט שלו כלומר יש לי את המיקרופון הוא משדר טוב רק אין לי את המקלט רציתי לדעת האם יש איזה דרך לקלוט את זה אולי זה עובד בFM או בדרך כל שהיא המיקרופון הוא techman tdm-308 תודה
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מה זה החיבור הזה, ואיך אני יכול לחבר אותו למחשב? [attachment deleted by admin]
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי שאלה בקשר ל Bluetooth ? האם יכולים לבנות בלוטוס בתוך המחשב ולא מחוץ למחשב נגיד לא מין ה-usb ואם כן אז אתם יכולים להוסף לפה מדריך אם יד למשהו כי חיפשתי ולא מצאתי תודה..!
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום אני רוצה להשיג את השמל של חברת האופנה כאוס. אני רוצה אותה בגודל יחסית גדול כדי אני אוכל להדבק אותה על צד המארז ולחתוך אותה. אחרי שאעשה זאת אשים פרספקט מאחוריה וזהו בסך הכל. אז תודה לעוזרים.!
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-