אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אהלן ח'ברה... בקשר למוד הזה... http://www.twistedmods.com/article.php?artid=184&page=1 יש לי את הדבר הזה בתמונה... שתי שורות לדים של 16... 16 ירוקים 16 אדומים... אני רוצה לעשות את אותו דבר שיש במוד... אז ככה במקום 8 לדים יש לי 16 זוגות של 2... ככה שאני מחבר 4 לדים (שתי זוגות על חוט צבעוני אחד מהLTP) השאלה שלי ככה.. הלדים הם 3.7 וולט כנראה, ככה שאני צריך 68 אום... אז איך אני מחבר 4 לדים על נגד אחד ?! מקבילי או טורי ?! ואיך אני יכול להיות בטוח שהלדים הם באמת 3.7 ?! חיברתי אותם לשנאי 3 וולט 500mA הם פעלו סבבה לא נשפרו לא כלום... תודה לעוזרים, מי שיכול להתחבר אליי לאיסקיו אני יודה לו עוד יותר... ניאו.... [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 847 צפיות
-
-
שלום אני די חדש בתחום האלקטוניקה ורציתי לדעת איך הופכים שרטוט כזה: http://images.bit-tech.net/content_images/2002/06/knight_rider/normal.gif לדוגמא ולהפוך אותו למשהו כזה: http://images.bit-tech.net/content_images/2002/06/knight_rider/single_leds_x4.gif מה כאילו לעשות את הכל במטריצה ולשרטט בצייר איך שיצא? תודה לעוזרים!
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
דבר ראשון שאני רוצה לומר זה שהפרויקט הקודם שלי לא יסויים מסיבות אלו ואחרות ולכן עברתי הלאה לפרוייקט הזה. אני ממש צריך עזרה ממישהו שיוכל לשרטט לי את המוצר ה"מוגמר" בתוכנה סקצ'אפ בינתיים הכנתי סקיצה זמנית קלילה בפוטושופ על מנת שיהיה לכם מושג אני אסביר ואשאל מספר שאלות שחשוב לי לדעת. הסקיצה: אז ככה...קצת הסברים בתור התחלה. הצבע השולט שעליו אני חושב הוא שחור מט כשעליו אני אשתמש בירוק זרחני על הדלת הימנית [מבט מקדימה על מארז] אני אצייר בעזרת מברשת את המילים HIGH GEAR בסגנון כתב כמו בסקיצה [רק מעט פחות מעוטר] על הדלת השמאלית יבוא חלון יחסית קטן בצורה שניתן לראות, הפרספקס יהיה שקוף ומצדדיו אני אכין תאורה ירוקה כמו כן מעל החלון אצייר שוב במברשת עם צבע ירוק זרחני את ה…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מישהו יכול להגיד לי איזה מאוורר זה? הכוונה היא להאם זה מאוורר שקוף ??? או מאוורר UV ??? או מאוור לדים (צבעוני)...??? [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 678 צפיות
-
-
כיוון שאני רוצה מאוד ללמוד אז אני צריך רשימה של כמה שיותר ריכיבים ועל מה כל רכיב אחראי. כי לדוגמא כשאני בונה מעגל ויש שם רכיבים שאני לא יודע מה הם אז קשה לי ללמוד ככה זא אותו דבר כמו לפתור בעיות באלגבה ולהפעתיק את התושבה מהספר. לדוגמא היום למדתי המייצב מתח LM7805 הוא מייצב אתה המתח ל 5V עכשיו יש כם מיני רכיבים שאין לי מושג בהם. אז הייתי רוצה רשימה אפילו באנגלית זה טוב על מה אחראי כל רכיב. תודה רבה אני מעריך את כל העזרה שתינתן פה.
-
- 4 תגובות
- 775 צפיות
-
-
המאוור היה מחובר בחיבור מולקס רגיל ועשה קצת רעש ,עשיתי שיעבוד על 5 וולט ,אבל הוא חלש מדי .....איך אני עושה שיעבוד ב 7 וולט :s05: תודה
-
- 4 תגובות
- 892 צפיות
-
-
-
האם יכולם לכבר למחשב רדיו דיסק...? ואם כן ולמשהו יש מדריך אז שירשום אותו פה בבקשה והאם יכולים לעשות למחשב שלט...?
-
- 4 תגובות
- 634 צפיות
-
-
אהלן חברה. יש לי 2 מאווררים שהחיבור שלהם הוא ישירות ללוח אם, כפי שרואים בתמונה שצירפתי. אני רוצה להחליף את החיבור שיהיה כחיבור ללוח אם, חיבור מתח בלבד. זה אפשרי? אם כן אז איך עושים את זה?.. תודה!! [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ראיתי פה פרוייקט של מישהו שבנה מקרן ממסך של psone ונורה של מקרן שקפים.. נתחיל מזה שאני גרוע באלקטרוניקה.. אבל יש לי את הנורה הזאת: http://www.stylefeeder.com/i/w0x638w7/Osram-Hmp-575-Se-Light-Bulb-B558 (שאני לא יודע איך לגרום לה לעבוד בכלל, אני מפחד סתם לחבר אותה לחשמל שאני לא אשרוף\אקצר משהו) ויש לי את העדשה הזאת: http://www.bhphotovideo.com/c/product/43406-REG/Raynox_7512535_75_125mm_f_3_5_Flat_Field.html את שניהם קיבלתי מחבר. אפשר לעשות עם זה משהו? את המסך אני אפרק ממכשיר DVD נייד. אני צריך קצת פרטים בסיסיים על כל המערך, אם אתם מכירים מדריכים טובים למתחילים זה יהיה טוב.. יש עוד משהו שאני צריך לקנות\להשיג? תודה מראש..
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חברה אני רוצה לחבר ל usb שלי שבמחשב מסז לרגלים(הנעלים שעושות מסז), בקיצור הנעלים האלו רוצות 3 v ,וה usb מספק 5v , אז איך אני הופך את המתח מ5 ל3 וולט(v)? איך קוראים למכשיר הזא?
-
- 4 תגובות
- 653 צפיות
-
-
אני רוצה להוסיף מסך LCD מהסוג של 2X16 בלי תאורה, וחשבתי להוסיף לו תאורה משלי. השאלה האם אני יכול להוסיף לו תאורה, על ידי הדבקת לד אולטרה ברייט בצבע אדום או כחול מתחת למסך, ועם בכלל יראו את הכיתוב על המסך עם אני ישנה את הצבע.
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
למקם אותו גג המארז זה לא נרעה לי קשה צריך לחתוך בגג לקדוח חורים לתושבת של הכונן לחבר את התושבת ואת הקוןן זה נראה לי מגניב להחניס את הדיסקטים בצורה כזאת וזה גם חוסך מקום לכל מיני גאג'טים בכדמת המארז כמו מאווררים פאן באס ועוד דרך אגב אפשר לעשות את זה גם עם cd "ששואב" דיסקים ועז זה עוד יותר מגניב [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אז ככה....החלטתי לצ'פר את הספק הישן שלי שהוצאתי לאחר שקניתי ספק חדש... השלבים הם ככה: 1. בחירת העבודה 2. הכנת חומרים 3. התחלת העבודה 4. תוצאות ומסקנות מכיוון שאין לי מספיק חיבורי מולקס וגם רציתי יותר הספק במחשב שלי... החלטתי לחבר את הספק הישן שלי ביחד עם החדש..כאשר הישן ישמש לתאורה ולמאווררים החלטתי גם לצ'פר אותו ולעשות אותו קצת יותר יפה מבדר"כ אתמול בערב חתכתי חור בגג של הספק שייפתי אותו ושלחתי לצביעה (יש לי חינם מאיפה) היום הוא חוזר אליי ביחד עם פרספקס שאני אחבר לחור שחתכתי ואז אני אתן תמונות לפני שאני אחבר את הפרספקס אני אכניס פנימה מעט תאורה ובפרספקס עצמו אני אוסיף מאוורר קטן שיכניס אוויר (זה ספק ישן שרק מוציא אוויר) לאחר שהוא יהיה מוכן יהיה לי ספק צבוע עם גג עם תאורה…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי שאלה כמה בערך עולה מסך lcd HD4478 עם תאורה ותמיכה בעברית ואם אתם יכולים להגיד לי מכיר לכל גודל (לא הגדולים, הסטנדרטים)
-
- 4 תגובות
- 832 צפיות
-
-
שלום ! האם ניתן איכשהו ליצור חיבור בין הג'וסטיק של גיימקיוב למחשב? (אני יודע יש מדריכים של פס' , אבל החיבורים שלהם שונים) תודה
-
- 4 תגובות
- 892 צפיות
-
-
שלום, אני מנער את האבק מהשרשור הזה ולא פותח חדש מאחר ונראה לי שכאן הכי ראוי... קיבלתי רסיבר מרנץ מדגם SR870 שזקוק לקצת תשומת לב. בשלב ראשון, חסרים לו שני כפתורים (חוגות) של הבס והטרבל. יש למישהו מושג היכן למצוא כאלו ? באי-ביי לא מצאתי... היכן ניתן למצוא שלט ( באי-ביי דווקא כן מצאתי אבל יקר להחריד...) [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
הביאו לי לבדוק מטען מוטורולה spn5400a (דוגמא ניתן לראות כאן http://www.ebay.com/itm/New-OEM-Motorola-SPN5400A-Micro-USB-Rapid-Car-Charger-for-Droid-X-Bionic-Defy-/220881959359) הבעיה שאין ברגים, ואני לא יודע איך לפתוח אותו, יתכן ששני החלקים מודבקים, אך יתכן והמצב שונה. פעם טיפלתי במטען למחשב נייד שהיה נראה סגור כך, והפתרון המוצע באינטרנט היה מכות עם פטיש מצופה גומי, אני לא זוכר איך, אבל השתמשתי ברעיון ללא שימוש בפטיש גומי. השאלה אם גם כאן יש עסק עם שני חלקים מודבקים, ואם כן איך אתם מציעים להתמודד.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אם אני קונה מהאתר http://www.lsdiodes.co.il לדים, אני מזמין בערך 60 לדים מכל צבע 10, אז אני מקבל איתם 60 נגדים? והאם הקניה בטוחה משם?
-
- 4 תגובות
- 882 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מקווה שרשמתי את השאלה בקטגוריה הנכונה... אני מעוניין לקנות מודול לבנייה עצמית של קורא RFID לטווחים ארוכים יחסית אבל לא מצליח למצוא מקום שמוכר שום דבר שדומה לזה. המודול צריך להיות מופעל ע"י בטריות ולא ע"י USB. למישהו יש מושג ? כמו כן, אם מישהו מבין יותר בנושא RFID אשמח להתייעץ בנושא של בניית האנטנה ותכנות בסיסי... תודה !
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, הפנו אותי לכאן מפורום מארזים. יש בידי מארז סופרנו של טרמלטייק. לא גירסאת הDX. עכשיו אני חושב להכניס ל8800GTX למארז ונודע לי שיש לי שם 10 סנט' מקום והGTX הוא 10.5 סנט', ושהכלוב של הHD חוסם את הכרטיס במידה ואקנה אותו אם אחתוך חצי סנט' זה יהיה בסדר? ויהיה עוד אפשרי להשתמש באותה הכניסה של הכלוב ששם אחתוך?
-
- 4 תגובות
- 702 צפיות
-
-
שלום,קיבלתי לא מזמן מארז FULL TOWER וקניתי היום צבע ונייר משייף והכל, אוקיי עכשיו אני רוצה לצבוע אותו. מה אני אמור לעשות? צריך לשייף את המארז בשביל להוציא את הצבע הלבן ואז לצבוע כמה שכבות של הצבע?, האם צריך לשים יסוד (או סופר יסוד אחד מהשמות) על המארז ואז לצבוע אם ספריי? או פשוט להרביץ כמה שכבות ואם אפשר את הכמות במספר המדוייק וכמה זמן צריך לחכות בין כל פעם ששמים עוד שכבה. ואם אני רוצה לעשות חלון ואין לי כסף לדרמל אז קניתי מספרי פח איך עושים את זה? דרך אגב,קניתי נייר משייף מספר 2, האם הוא טוב?
-
- 4 תגובות
- 750 צפיות
-
-
אני בונה שלט למחשב , לאחרונה קניתי לוח אם חדש של גיגהבייט וראיתי שיש לו כניסות IR על הלוח אז חשבתי האם אפשר לחבר את הRECEIVER ללוח אם ולא דרך יציאה הישנה של העכבר O(שכחתי איך קוראים לה) על הלוח יש 4 פינים אולם במה שבניתי יש רק שלושה ...(בניתי לפי המדריך ב"מודינג בשעה"). יש לי על הלוח יציאות הבאות : POWER, GND, IR TX,IR RX משהו יכול לעזור לי להתאים בין החוטים במקלט ללוח אם.
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אוקיי. אז אני וסבא שלי פתחנו את אחת המחברות אלקטרוניקה שלו שהוא הביא איתו כשעלה מבריה"מ. ראינו את אחת הסכמות,ספק כוח משתנה אשר משתמש ב220V כניסה,ומוציא בין 0.5V עד 12V ע"י שימוש בנגד משתנה. ההכנה נמצאת כרגע בשלבים של ההלחמה. אני מקווה להביא בקרוב תרשים של הסכמה והרכיבים. למרות,שהרכיבים מיוחסים לרכיבים סובייטים.במקרה הוא גם לקח איתו אז כמה קופסאות שמכילות את הרכיבים. מקווה לסיים בקרוב את העבודה.(כנראה שבחופש.) יום טוב לכולם!
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אז ככה בניתי מעגל לדים על פי המדריך שיש בנעוץ משו כזה רק עם 4 לדים ולא 5 עכשיו אני מחפש מדריך טוב ופשוט יחסית כי הידע שלי לא כזה נרחב באלקטרוניקה אז אם למישו יש איזה מדריך הוא מלך תודה לכולם
-
- 4 תגובות
- 802 צפיות
-