עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. לאחרונה פינקתי את עצמי ב-GIGABYTE 3D AURORA 570 מיד שניה ;D המארז בכלליות נמצא במצב טוב. יש כמה שריטות על הדלתות משני הצדדים ומכה קטנה בדלת השמאלית (שמאחורי לוח האם), הפנל הקדמי כנראה קיבל מכה , והוא היה מוחזק למארז בדבק חם וברגים חוץ מהקליפסים שבאים מהמפעל (לא בעיה כלכך רצינית, רק שהתיקון ע"י הבעלים הקודם בוצע ברשלנות וללא כל חוש אסטטי), ודרך אגב כבר פירקתי וטיפלתי בבעיה עם התאמה לדלתות ורווחים אפסיים (שלא כמו הרווחים שהיו - כאילו הפרונט מרחף חצי ס"מ מהמארז). שניים משלושת המאווררים הוחלפו ע"י הבעלים הקודם (גם ככה נראה לי שאני אחליף את כולם בזמן הקרוב), רק שלאחד מהם (כנראה של THERMALTAKE) משום מה נעשה מוד מוזר, תקנו אותי אם אני טועה: אם ישנם שלושה חוטי חשמ…

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by midnight8,

יש לי שאלה אם אני רוצה לעצב מארז למחשב אבל אני לבינתיים רק רוצה לעשות אותו יפה אני לא רוצה שהחלקים בפנים יפעלו באמת אני מתכוון בסוף לשים חלקים לא כרגע ואני עושה את כל החיבורים של המאווררים והלדים וכל הבלאגן על חיבורים של ספק אז איך אני גורם לספק לפעול בלי מחשב שמחובר אליו כי לפי הניסיון שלי שהספק לא מחובר לוח אם שעבר בדיקה של הביוס שהכל תקין אז הוא פשוט מתכבה אחרי שתיי שניות...

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by ילד-hw,

שלום יש ברשותי מסך של game gear ישן לינק לתמונה: http://photos.walla.co.il/ohadpas2003 יש אפשרות לחבר אותו למחשב???

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by Netanel o_0,

1. מה זה טרנזיסטור, למה הוא משמש ולמה יש מאות מיליונים ממנו במעבד מודרני? 2. איך אני מחשב נגד ללד? (אני יודע חוק אום וכו'), החישוב הוא כך שעל הנגד יפול מתח של נאמר 1.7V או שיהיה בו זרם של 10 מיליאמפר? לדוגמה: יש לי לד שמחובר לנגד R על ספק מתח ישר של 5V, הלד פועל ב12mA. איזה נגד אני צריך?

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by tulicooli,

אני יכול לעשות תאורה דרך יואסבי? מצאתי ביואסבי מתח של 5.7 וולט ואני רוצה לעשות כמה לדים ביחד איך אני עושה את זה?

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  6. סתם נגיד למה אני לא יכול לחתוך צורה במארז עם דיסק? הרי אני יכול לשים דיסק משייף וחותך ברזלים, אלומיניום במקרה שלנו מה באמת ההבדל בין השניים?

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by 111111,

לא יודע אם מישהו עשה את זה או לא אבל נראה לי רעיון די טוב לעשות כבל מאריך לחוטים של כונן הדיסק, לעשות לו מן קופסא נחמדה ויפה כזאת ולשים אותו על שולחן העבודה או מה שזה לא יהיה כי זה מאוד מאוד מאוד קשה להתכופף כל הזמן לכונן ולהחליף דיסקים האם צריכה להיות בעיה עם זה ואם לא אז איפה משיגים מאריך שכזה? תודה

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  8. ניסיתי לעגל אותו אחרי שהצלחתי לעגל כבל שמחבר בין הלוח לצורב עכשיו יש לי עוד כבל שקיבלתי כשקניתי את הצורב הוא יתאים ?? כי הכבל שהרסתי היה שחור המתאמים ואחד מהם צבוע באדום תודה מראש

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by SkyCity,

שלום, על איזה חברות אתם ממליצים.? אני צריך צבע ספרי לפלסטיק כדאי לצבוע תמארז? תביאו שמות של חברות לא קישורים. תודה.

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  10. יעני "צבע בתנור" כמו של מכוניות..

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by intel suck,

מישהוא יודע איפה בראשל"צ או בסביבה אפשר ללמוד מודינג???

12. היי, לא מצאתי תוכנה לmac שאני מצייר שם מעגלים שהולכים להדפסה (pcb) ושהיא בחינם ועובדת, לכן רציתי לדעת: האם אני יכול לשרטט לכם מעגל מדויק בתוכנת שרטוט מעגלים מקצועית למחשב ואתם תהפכו אותו לקובץ RS-274x? אולי זה בקשה מוגזמת אבל אני מאוד אשמח תעשו את זה, לא שיש לי מעגל דחוף כרגע, רק שאני אדע למי לפנות שיהיה לי מעגל.

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by IlanF,

אני מחפש תכשיר לליטוש פלסטיק (כמו Novus) אני צריך משהו לשימוש חד פעמי... פעם מצאתי מוצר כזה באייס שבא בשפורפרת קטנה (כמו של דבק 3 שניות), אבל אני לא זוכר את שמו... ראיתי כמה מדריכים שמסבירים איך ללטש פלסטיק עם נייר זכוכית עדין (זה לדוגמה), אבל זה נשמע לי קצת מפחיד ראוי לציין שאני לא רוצה ללטש פנסים של מכונית, אלא את המסך של הנגן מוזיקה שלי שקצת "התערפל" כמו שמוצג בוידאו ששמתי בדוגמה

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  14. אני רוצה לחבר מסך lcd למחשב על ידי חיבור ל-LPT אבל יש לי מדפסת מחוברת לשם מה אני עושה איך אני יכול לחבר את שניהם?

15. Started by Moty_p,

קניתי לוח הלחמות חורים עגולים ואני לא מבין איך אפשר להלחים לדבר הזה משהוא בקושי הצלחתי וגם זה לא כל כך חזק אם זה אפילו נופל בטעות הבדיל יכול ליפול משם ומה הלוח השני הזה שיש משבצות?

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by hck,

לחבר שלי יש רכב שטח על שלט (T-MAXX מי שמכיר). בשביל להפעיל אותו נדרשות הרבה סוללות: 10(12V) סוללות לשלט, 6(7.2V) בכדי לתת מתח לסטרטר ועוד 1(1.2V) לבוסטר (ועוד כמה ברכב עצמו). מידי פעם הוא שוכח להטעין אחד מהפריטים שהוזכרו לעיל (בעיקר הבטריות שנותנות מתח לסטרטר), ואז כשמגיעים לשטח להסיע פתאום... הסוללות ריקות. הצעתי לו פתרון פשוט: לחבר שני תנינים למצבר של הרכב שלו, ועל ידי קופסת פיקוד קטנה להפיל את המתח ל7.2V ול1.2V, כך שזה יחסוך לו הרבה בלאגן. השאלה היא איך אני מווסת את המתח, עם נגדים? ואם כן החיבור הוא כזה פשוט: מתח ראשי-->נגד (או שניים) ל7.2V לסטרטר, ועוד נגד(או כמה) מהמתח הראשי ל1.2V לבוסטר? או שצריך להוסיף עוד כמה חלקים ל"מערכת" כמו פיוזים וכ"ו?

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  17. הכוונה לבן אדם פשוט שלא מבין הרבה באלקטרוניקה? בכלל שווה להתחיל להעתסק עם RFIDים? כי זה נראה לי יהיה קצת יקר...

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  18. שלום ;D ראיתי בסיטיקי של המדריכים איך להרכיב תאורה בתוך עכבר, זה הכי דומה למה שאני צריך ... מישהו יכול לתת לקישור למדריך לתאורה המקלדת תודה רבה [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by borg,

רציתי לשתף אתכם במוד קטן שעשיתי. אתמול בלילה, המחשב שלי התחיל להשמיע קול זמזום מאוד מעצבן הדומה ליתוש טורדני במיוחד, דבר שהטריד אותי עד מאוד ולא איפשר לי להירדם. בעיניים חצי עצומות (מקלל את האמא של המחשב) ניגשתי למחשב לבדוק מהו אותו רכיב סורר המונע את שנתי. החשוד המיידי היה המאוורר לדים 80mm על הדלת של המחשב שמכניס אוויר למארז, חשד שהסתבר כמוצדק. כיסיתי את המאוורר בכף ידי, והרעש נעלם. שקלתי לפתוח את הדלת של המארז ולנתק את המאוורר הרועש. אבל, מאחר וזה היה אמצע הלילה, לא היה לי כוח לכבות את המחשב, לפרק את הדלת של המארז ולנתק את המאוורר. יכולתי אמנם פשוט לכבות את המחשב ולטפל בבעיה בבוקר, אבל משום מה האפשרות הזו לא עלתה על דעתי. מה לעשות? לא יכולתי להישאר לעמוד לי המחשב…

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by avi333,

שלום אני משתמש חדש בפורום ויש לכם פה אחלה קהילה ועכשיו לעזרה ממכם עשיתי חור בדלת של המארז בצורה של להבה כלפי מטה וזה יצא קטן ביחס למה שציפיתי ואני רוצה לשפר את זה באיזה צביעה קטלנית והבעיה שאני לא צייר מי יודע מה (יודע לעשות בית עם איקס) ואני צריך רעיונות שאני יוכל ליישם למרות שאני לא צייר אלוף אני לא רוצה לעשות סתם צביעה אלא צביעה יפה שתהיה קשורה ללהבה... וגם אם אפשר פה איזה מדריך איך לפרק את הצד השני של המארז כי אני רוצה לחתוך אותו בגג ואני לא מצליח לפרק מהמארז כי הלוח אם מחובר אליו ואני פוחד להרוס את הכל נ.ב סורי שאין לי תמונות פשוט אין לי מצלמה דיגיטלית ... תודה לכל העוזרים

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by Chubby,

אז ככה אבא שלי קיבל מוצר בעבודה שהוא עוסק עם מצברים וכל מיני בטריות מערכות וכו' בקיצור אנני מצליח לזהות את המוצר הזה הייתי שמח לדעת מהו וכמה שווה אירכו ופירוט קטן עליו מאוד יעזור תודה (קיבלנו בכמויות ) http://www.fastup.co.il/v.php?file=30602334.jpg http://www.fastup.co.il/v.php?file=75036391.jpg http://www.fastup.co.il/v.php?file=89427850.jpg - (התמונה האחרונה היא במצב הראשוני לפני שהוצאתי את המעין מדבקה על המוצר.) 3 תמונות אני מקווה שזה יספיק תודה רבה לעוזרים!

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  22. היכן ניתן להשיג קבלים LOW ESR לכרטיס מסך באזור המרכז רמת גן פתח תקווה ? התנפחו לי שניים ואחד התבקע תודה

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  23. Started by stingeR-,

זה מה שיש ברשותי כרגע : כמעט כל כלי שצריך לעבודה(דרמל וכ"ו) נמצא בהישג ידי. יש לי מארז ג'נרי(מידי) עם חלון שחתכתי ושעדיין לא שמתי עליו פרספקס , מארז צבוע שחור ופאנל בצבע כסף(לאלו שראו את המארז שלי , הצביעה - תוקנה) קטודה כחולה של סאנבים שני מאוררי Thunderblade ירוקים של TT , מאורר אחד ג'נרי 4 לדים צבעוני ומנוע קטן כזה שמונע על ידי סוללות(כרגע לא בשימוש , פועל , יכול להיות מאוד שימושי , אני רק צריך עזרה ממכם למצוא לו שימוש) וגם יש לי הארדקנו 2 לא בשימוש עם מד טמפרטורה אחד מתוך השתיים שעובד...(לכל אלו שלא יודעים , המד טמפרטורה ניתן לשליפה(LCD+חיישן) , ככה שזה יציג את מעלות המעבד שלי גם כשהמחשב לא דלוק כי זה עובד על בטריה... , וגם רציתי לשאול מאיפה אפשר להשיג בטריה חדשה לצג …

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  24. ניסיתי להחליף מסך לאייפוד קלאסיק ושברתי את המחבר שלו , אין לי מושג איך לעזאזל אני מסדר את זה עכשיו , זה חיבורים מיקרוסקופים עם מיליון פינים אולי מישהו מכיר מעבדה או משהו בסגנון שמתעסקים בכאלו דברים, איזור חיפה ת"א . אשמח לכל עזרה שהיא , תודה [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by tulicooli,

אני רוצה לעשות סליבינג פשוט אבל שיהיה יפה לכמה קבלים סתם כבלי חשמל קטנים איך כדאי לעשות?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.