עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by noyseg,

שלום לכולם קניתי מחשב חדש כולל ציוד היקפי והומלץ לי לקנות לו הגנה מברקים אני מתלבט בין קנייה של מגן ברקים או מייצב מתח או שניהם? אשמח לתשובה בעניין והמלצות על חברות מומלצות עבור כל אחד מהם בנוסף הבנתי כי קייימת אפשרות לפגיעה ברכיבים של המחשב דרך כבל האינטרנט אשמח להמלצות גם בנושא זה תודה רבה לעוזרים

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by Dr__MIKO,

שלום לכולם קראתי את המדריכים באתר ואני חייב לומר קודם כל שהם מאוד מעניינים ועכשיו גם אני מעוניין בכל מקרה השאלה שלי היא כזאת- אני יכול לעשות חלון מזכוכית פשוטה ולהדביק אותה עם סיליקון? הסיליקון יחזיק? המוליכות חום תיפגע לרעה? כל מה שיש לכם לומר רק יעזור. תודה תום

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by Shrek,

איך צובעים מארז? איזה סוג של צבע ניתן להשתמש? איזה חברות הכי כדאיות לקניית הצבע? איזה צבעים הכי כדאיים לצביעת המארז?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by ParanoidLoneWolf,

*נערך לעברית לנוחיות הקריאה השוטפת של חברי הפורום שלום, מאז שקניתי את המסך שלי רציתי לצבוע אותו, ולאחרונה החלטתי שהגיע הזמן. אני אשמח למידע בקשר לאיך אני צובע אותו, עם מה אני צובע אותו וכן-הלאה. תודה מראש

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by Mike-,

http://hackadaycom.files.wordpress.com/2012/10/due.pdf עריכה: אמור לצאת ביום שני הקרוב. מחיר רשמי: 50$. מעניין כמה יעלו הלוחות צד ג'.

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by spider272,

שלום..נהרס לי רסיבר של kenood krf 7030d והרכיב שאני חושד בו זה stk//עכשיו השאלה שלי אם אני מזמין חלק כזה מה המיספק הקטן למעלה oh13 אומר?זה חשוב?או לר משנה?תודההה

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  7. Started by ROYAL125,

איך אני מחבר מאורר למארז עם שני חוטים גלויים(אדום ושחור) ולאן אני מחבר תודה :jump:

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. שלום , מעניין אותי לדעת באיזה גילאים אנשים עוסקים באלקטרוניקה ומודינג. אנא תענו בסקר. אני בן 12. תודה לכם.

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by aviram20,

לכולנו יש ספקי כוח ורובם משעממים ומעפנים בלי שום צבע או צורה לאחרונה קניתי ספק של 400 W בימקום הענתיקה של 250 W שהייה לי מאז שתחלתי להוסיף דברים הייתי חייב להחליף ספק מסיבות ברורות וגם בישביל יציבות המערכת ווווגם כי הייה נימעס לי מהצורה של ההוא חח הספק שקניתי הוא עם מאורר 120 מ''מ תחתון אבל בלי אורות מה שחשבתי לעשות זה להוסיף לו כמה אבל בדרך פשוטה ובלי סיבוכים למי שיש מאורר מיותר כמוני יכול לעשות זאת בלי בעיה ומי שלא תמיד יכול לקנות אחת ב20 שקלים המאורר שאני מדבר עליו זה זה http://img232.imageshack.us/my.php?image=28124028ss7.jpg אז ככה מה שעשיתי זה פשוט הוצאתי את מערכת התאורה מהמאורר איך שהוא עם נגדים עם הכול והשארתי את זה עם חיבור מולקס ובדקתי שהם עובדים…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. שלום לכולם יש לי לוח של אביט דגם NF7 ואני רוצה לעשות לו VDD MOD עכשיו המוד נראה דיי פשוט ואני לא חושב שאני יסתבך בוא... אבל אני צריך לקנות פוטנציומטרים ( הדבר הזה שהסובבים שהחראי למתח ) עכשיו השאלה איזה אני צריך לקנות כמה זה עולה והכי חשוב מאיפה אני יכול לקנות את זה ??? תודה מראש

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by zxor,

אז לפני שנה בערך יצרתי טלפון ביתי שמתחבר לחיבור PL במחשב וככה אפשר להקליט שיחות. המטרה הייתה אמנם די ילדותית - מתיחות בטלפון - אבל הביצוע היה מקצועי יחסית. בכל מקרה, הייתה בעיה אחת בלבד: אין אפשרות לחסוי בטלפון ביתי. אז אתמול קיבלתי טלפון נייד ישן של חבר, שתרם את המכשיר למדע ולמען עתיד טוב יותר למתיחות ילדינו, היום ביצעתי מודינג למכשיר וכעת הוא מחובר לחיבור PL כסוף ויפה, והעיקר: אפשר להקליט דרכו. אני בטוח שהמתיחות זה לא החלק שמעניין פה אנשים בפורום, נעבור ישר לתמונות: ועכשיו לשאלה: הסאונד שמתקבל מהמכשיר נורא חזק, איזה טווח נגדים צריך כדי להקטין אותו? זאת אומרת, נגד של 25 אוהם יעשה שינוי גדול? או שכדאי לנסות ישר נגד של 100 אוהם? תודה על העזרה ואשמח לשמוע תגובו…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. אני משתמש בספריית IRremote ובארדואינו UNO. ברירת המחדל של הספריה היא שפין 3 הוא המשדר (אליו מחברים את הלד אינפרה אדום). אני צריך לשנות את זה מפין 3 לפין 11, איך אני עושה את זה? תודה.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  13. טוב ,את הפעם האחרונה ששלחתי פה הודעה אני ממש לא זוכר ,זה היה מזמן.אני מקווה שהפורום נשאר איכותי כמו שהיה בעבר,את זה הוותיקים כנראה יודעים. בכל זאת לעיניינינו,יש לי כרטיס מסך ישן יחסית RADEON 9600XT ,וכמו שאתם יודעים הוא מאוד מאוד חלש למשחקים של היום.ואני רוצה לעשות לו אוברקלוק רציני. כרגע לי לי יחסית מספיק צלעות קירור שהוצאתי ממעבדים (פנטיום 3) וצ'יפסטים ישנים.אני רוצה לחתוך אותם בהתאם ולשים אותם על הזיכרונות של הכרטיס,ואם יתאפשר אז גם על ליבת הכרטיס. השאלות: עם מה אני חותך את הצלעות קירור כדי להתאים אותם לגודל של הזיכרונות? איך אני מדביק את הצלעות אל הזיכרונות והליבה? יש לי משחה טרמית ננוטרם בלו 2 אבל אני לא חוזב שהיא תעזור כי היא לא מדביקה. בכל מקרה אם תעזרו לי אני אשמח…

14. הינה לכם מהתחלה ועד כימעט סיום הפרוייקט חלון במארז. וגם צריך כמה עצות שלכם. חיתוך הדלת עם ג'קסון ושיוף פינות : http://img163.imageshack.us/img163/3130/img2945fb0.jpg תצוגה כללית איך זה אמור להראות : http://img426.imageshack.us/img426/1646/img2949mk1.jpg הוספת גומיית H והכנסת הפרספקס ( אחרי הרכבה ) : http://img243.imageshack.us/img243/5702/img3043cz7.jpg עוד מבט מהצד כדי לראות את הפרספקס : http://img243.imageshack.us/img243/8931/img3044rz9.jpg ועוד מבט אחרון לתוך הפרספקס : http://img243.imageshack.us/img243/8460/img3046pp3.jpg א. ממבט כללי איך יצא? =] ב. אני מביא מקדח כוס ( עם חולםם ולא שורוקק חח ) ואני קודח חור של 80MM בגג המארז בכדי לשים מאוורר . השאלה שלי אם כדאי לי לקד…

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by tamos,

היי, קודם כל אני רוצה לציין שאין לי שום מושג באלקטרוניקה וחשמל, אני רק בא להתייעץ פה לרכישה ואת העבודה אני ייתן כנראה לאיזה בעל מקצוע/מישהו שמבין. אז, הכרטיס המודבר הוא 8800GTS גרסת 320MB של חברת ASUS. בעת ההדלקה אני רואה ארטיפקטים בכל המסך, גם בווינדואס וגם בפוסט, אבל הכרטיס נדלק. ראיתי פה את הנושא של הבחור שהחליף קבל שנשרף ב6600 ועבד לו יופי. תמונות: http://img169.imageshack.us/g/img1697t.jpg/ בתמונה הראשנה קצת מעל 515. בתמונה השנייה רכיב מספר 560C-מה שאומר שהוא capacitor(קבל). חשוב לציין שהרכיבים לא נשרפו! פשוט הם קיבלו מכה אז הם נפלו. שתיהם נראים אותו הדבר רק שהC560 גדול יותר מבחינה פיזית, אבל מבחינת המראה אותו הדבר(צורה, צבע) יש איזו דרך לברר מהו הערך של הרכיב? הוא ש…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. ראיתי את הציור הנ"ל של ZALMAN ותהיתי אם ניתן לעשות זאת עם כל בקר מאווררים וכבל מתאים ? [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by Ash Binary,

קיבלתי 3 פנסי LED לגינה (כאלה שיש להם LED לבן ותא סולרי שמטעין סוללה), מתוכם 1 לא עובד פירקת אותו. אחד מהחוטים בפנים מנותק מהתא הסולארי - יש טיםה של בדיל על החוט אבל הטיפה התנתקה מהמשטח המתכתי שאליו היא אמורה להיות מולחמת על הצד האחורי של התא התא עשוי מזכוכית שכל המרכיבים של התא הם כמו ציפויים על הצד האחורי שלו. הנקודה להלחמה היא משטח מתכתי - יש לו צבע מתכתי, ברק מתכתי ואם אני נוגע בו אם החוט המנותק הפנס עובד תקין אבל אני פשוט לא מצליח להלחים אליו - ניסיתי להחזיק זמן ארוך, לשייף ולהלחים... כלום הבדיל פשוט לא רוצה להיתפס עליו אפילו לא יוצר טיפה או ציפוי, רק מתלכלך אם הפלאקס זה לא קטע של לשונית מתכת שבורה, החוט אמור להיות מולחם ישר למשטח בלי לשונית או משהוא איך אני מלחים את…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by J.a.C.k,

יש לי מסך LCD שנקנה מא. אבן אלקטרוניקה השתמשתי במדריך לתוצגות LCD מהאתר פה. אני עברתי על כל ההוראות ולא יוצא לי כלום

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by 114508534,

יש לי מספר צ'יפים שאני צריך לברר מה הם . 1) BB724 NMC27CP1280 250 (2 TMS70COONL 1981 TI MAS 8549 0005502 PHILIPPINES (3 JAPAN 8520 HN58064P-30 R1000510 4) JAPAN 8548 HM6116ALP-20 00001990 הנה זה כל מה שהיה לי כוח להעתיק , זה בידיוק מה שרשופ על הצ'יפים , יש עוד צ'יפים אבל הם לא ממש נחוצים לי , בבקשה תעזרו לי לברר מה תפקידם . תודה

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. אני עדיין לא יודע איך המארז נראה אבל כבר התחלתי בתכנון של איך הוא יראה. (אני מחכה עד שסבא שלי ימצא אותו). 1) מאיזה חומר עשוי החלון שמרכיבים על דלת המארז? מה מחירו הממוצע? והאם ניתן להשיג אותו בכל חנות לחומרי בניה? 2) האם דיסקית חיתוך טובה לחיתוך המארז? 3) זקוק לעזרתכם בבחירת העיצוב של החלון (מה יראה יותר טוב?) שרטוט 1 - חלון עגול עם מאורר במרכזו. שרטוט 2 - חלון בצורת "ר" עם מאורר בצד שמאל למטה. תנסו לחשוב איך זה יראה במציאות.. 4) איך הסידור הבא של המאוררים: 2 מאוררים מקדימה להכנסת אויר 1 מאורר בצד שיזרוק אויר על הלוח/כרטיס מסך. 1 מאורר מאחור שיוציא את האויר 1 מאורר למעלה שיוציא גם את האויר. 5) איזה שילובי צבעים ממולצים? אני חשבתי על שחור + כתום שהשחור יו…

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by grove,

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by Moty_p,

אוקי, אחרי הרבה שאלות שחוזרות על עצמם כאן בפורום תמיד שואלים איזה דראמל הוא עדיף יותר, וטוב יותר למשתמש המתחיל והמקצועי כאחד אז אני פותח את השירשור הזה כדי לסגור את הנושא הזה באופן חד משמעי ואני מבקש ממשתמשים עם נסיון עם מספר דראמלים מחברות שונות כדי להגיב אוקי אני לא התעסקתי אם הרבה סוגים של דראמלים בכלל קניתי לא מזמן דראמל של סקייל ב 300 שקל ב ACE קנה והרוס ת'בית איתו עשיתי את החלון למחשב שלי (קניתי דיסקיות מחוזקות) ואין לו הרבה בעיות ההפך הוא ממש דראמל סבבה הוא עושה הרבה רעש ויש לו רק בעיה אחת קטנה שהיא מסוכנת מתי שאני נגיד חותך משהוא ומושך את הדראמל או הציר הגמיש (לאיפה שמחובר הדיסקית החיתוך) אז אפשר לראות בעין שלמרות שסגרתי את זה חזק (המוט שעליו מחובר הדיסקית החיתוך …

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by Moty_p,

שלום לכולם ושבת שלום, נסרף לי לאט לאט המסך LCD של המחשב הנייד שלי זה קרה בעמצא משחק הוא כזה התחיל להראות פסים קופצים בעמצא המסך וזה הלך והחמיר ועכשיו הוא סרוף לגמרי ולא נדלק המחשב הנייד שלי הוא פנטיום 3 700MHZ קניתי אותו מקוסמוס פעם הוא כזה בצבא כחול ללא בטרייה מובנית (זאת אומרת שהבטרייה שלו היא חיצונית) אני לא רוצה לקנות מחשב נייד חדש אני רוצה לתקן את המסך לכל מי שיש איזה שהוא רעיון איך להחליף את המסך או איך לתקן את הבעיה השמח לשמוע כל עצה שהיא לא כתוב עליו כלום, לא של איזה חברה הוא ולא כלום..

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by R9547655G,

מוד ראשון שלי! ובטוח שלא אחרון! חבל שאין לי מצלמה... בקיצור לקחתי פירקתי תמארז שלי צבעתי את כל החלקים ה לבנים ויצה מארז בן ז**ה! כניראה המוד הבא שלי היה חלון+ חיתוך גרילים מובנים!

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by eegg,

יש לי קצת הרבה זמן חופשי עד לצבא וחשבתי לכתוב כמה מדריכים, אבל אני לא בטוח שיש צורך להם בפורום. אז תגידו לי איזה מדריך אתם מעוניינים שאני יעשה. אני חושב לכתוב מדריכים על: סוגי לדים שונים תאורת מקדלת למחשב נייד הצעות למדריכים נוספים יתקבלו בברכה

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים