עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. טוב ,את הפעם האחרונה ששלחתי פה הודעה אני ממש לא זוכר ,זה היה מזמן.אני מקווה שהפורום נשאר איכותי כמו שהיה בעבר,את זה הוותיקים כנראה יודעים. בכל זאת לעיניינינו,יש לי כרטיס מסך ישן יחסית RADEON 9600XT ,וכמו שאתם יודעים הוא מאוד מאוד חלש למשחקים של היום.ואני רוצה לעשות לו אוברקלוק רציני. כרגע לי לי יחסית מספיק צלעות קירור שהוצאתי ממעבדים (פנטיום 3) וצ'יפסטים ישנים.אני רוצה לחתוך אותם בהתאם ולשים אותם על הזיכרונות של הכרטיס,ואם יתאפשר אז גם על ליבת הכרטיס. השאלות: עם מה אני חותך את הצלעות קירור כדי להתאים אותם לגודל של הזיכרונות? איך אני מדביק את הצלעות אל הזיכרונות והליבה? יש לי משחה טרמית ננוטרם בלו 2 אבל אני לא חוזב שהיא תעזור כי היא לא מדביקה. בכל מקרה אם תעזרו לי אני אשמח…

2. Started by J.a.C.k,

יש לי מסך LCD שנקנה מא. אבן אלקטרוניקה השתמשתי במדריך לתוצגות LCD מהאתר פה. אני עברתי על כל ההוראות ולא יוצא לי כלום

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by pc student,

חברה אני רוצה לבנות מסך כזה יש לי את כל החומרים חוץ מהפונציומתר אני חייב אותו? ומסך ה lcd הוא מפקס של sharp יש לו 14 חיברים ושני חיבורים לתאורה האם זה מספיק?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by ofir_bl,

שלום לכולם, נכון להיום, אין לי מלחם וקורה שאני צריך מלחם כבר בפעם השנייה בחודשיים האחרונים. אני מחפש לקנות משהו שיהיה יחסית אוניברסלי - שיתאים לשימוש בייתי כללי ושלא יהיה ייעודי כלשהו (למשל אלקטרוניקה מזערית או משהו גס מאוד). אני לא רוצה לקנות את המלחמים של ה-30 שקל, חשוב לי שיהיה משהו איכותי. ראיתי שהמחירים ב-EBAY יותר טובים ושיש היצע טוב, רציתי לשאול על מה אתם ממליצים בתקציב של 250 ש"ח? אני לא מבין כ"כ בתחום ולפיכך איני יודע להגיד איזה הספק אני מחפש, מחפש משהו אוניברסלי ככל הניתן. ראיתי 2 דגמים ב- EBAY, רציתי לשאול מה דעתכם עליהם ואם יש משהו אחר שאתם ממליצים אשמח לשמוע: זה הראשון: http://www.ebay.com/itm/GOOT-PX-201-Temperature-Controlled-Soldering-Iron-220V/13092613821…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. ראיתי את הציור הנ"ל של ZALMAN ותהיתי אם ניתן לעשות זאת עם כל בקר מאווררים וכבל מתאים ? [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by yarkoni,

אולי תארגנו תחרות מודינג או מפגש מודינג כך אפשר ללמוד הרבה מהמתקדמים לרעות רעיונות כול מיני דברים וכו..... מה אומרים ??? סליחה על הכותרת אין לי מושג מה לכתוב שם חחחחחחח

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by tamir.fri,

יש מישהו שעשה את זה?? איך זה יפה או שלא רואים כלום?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by urich,

איפה אני יכול למצוא היטסינק גדול שצידו התחתון שטוח לגמרי ויש לו משטח גדול יחסית. רצוי בחינם (מישהו מכיר חנויות מחשבים שיכולים לתת (חינם כמובן) היטסינק של פנטיום 2/3 (המעבדים שבאו בחריץ)

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by tamos,

היי, קודם כל אני רוצה לציין שאין לי שום מושג באלקטרוניקה וחשמל, אני רק בא להתייעץ פה לרכישה ואת העבודה אני ייתן כנראה לאיזה בעל מקצוע/מישהו שמבין. אז, הכרטיס המודבר הוא 8800GTS גרסת 320MB של חברת ASUS. בעת ההדלקה אני רואה ארטיפקטים בכל המסך, גם בווינדואס וגם בפוסט, אבל הכרטיס נדלק. ראיתי פה את הנושא של הבחור שהחליף קבל שנשרף ב6600 ועבד לו יופי. תמונות: http://img169.imageshack.us/g/img1697t.jpg/ בתמונה הראשנה קצת מעל 515. בתמונה השנייה רכיב מספר 560C-מה שאומר שהוא capacitor(קבל). חשוב לציין שהרכיבים לא נשרפו! פשוט הם קיבלו מכה אז הם נפלו. שתיהם נראים אותו הדבר רק שהC560 גדול יותר מבחינה פיזית, אבל מבחינת המראה אותו הדבר(צורה, צבע) יש איזו דרך לברר מהו הערך של הרכיב? הוא ש…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. http://img161.imageshack.us/img161/2078/planau5.jpg את המדף אני מחבר בימים הקרובים תעלה לאיפה שהחשמל אני כנראה אחצוב בקיר במילא התאורה הכחולה תהיה בנויה בתוך המדף [מדף 5 ס"מ עובי עם חריצים לתאורה] השאלות שלי כאלה: הולכים להיות בקבוקי אלכוהול על המדף אז התאורה חייבת להיות קרה על מה אתם ממליצים לי לתאורה? לדים? קתודה? אם לדים אז - איזה פתרון יכול להיות לי להחלפה קלה של לד במידה ואני צריך להחליף? [בלי הלחמות אלא פשוט להוציא ולהכניס חדש] אם קתודה אז - איך אני דואג לשינוי המתח ממתח של מחשב למתח של שקע ביתי? אם לא זה ולא זה אז מה הפתרון ואיך לבצע? תודה רבה מראש לכל העוזרים!

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. שלום לכולם יש לי לוח של אביט דגם NF7 ואני רוצה לעשות לו VDD MOD עכשיו המוד נראה דיי פשוט ואני לא חושב שאני יסתבך בוא... אבל אני צריך לקנות פוטנציומטרים ( הדבר הזה שהסובבים שהחראי למתח ) עכשיו השאלה איזה אני צריך לקנות כמה זה עולה והכי חשוב מאיפה אני יכול לקנות את זה ??? תודה מראש

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by MacGyver,

במקלדת שלי(מיקרוסופט פשוטה עם7 כפתורים למעלה(ראו תמונה...) נחנסים לתוך המקלדת 4 חוטים(אחרי שפירקתי אותה ראיתי....) אני רוצה לדעת מה זה הפוס ומה זה המינוס....(אני מהמר שהשחור זה המינוס...) http://planet.nana.co.il/tembel2003/mik.jpg איתן

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by noyseg,

שלום לכולם קניתי מחשב חדש כולל ציוד היקפי והומלץ לי לקנות לו הגנה מברקים אני מתלבט בין קנייה של מגן ברקים או מייצב מתח או שניהם? אשמח לתשובה בעניין והמלצות על חברות מומלצות עבור כל אחד מהם בנוסף הבנתי כי קייימת אפשרות לפגיעה ברכיבים של המחשב דרך כבל האינטרנט אשמח להמלצות גם בנושא זה תודה רבה לעוזרים

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by ROYAL125,

איך אני מחבר מאורר למארז עם שני חוטים גלויים(אדום ושחור) ולאן אני מחבר תודה :jump:

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. היי ממצב אחים שלי שמעו יש לי בפן לשיער שלוש פונקציות: חימום,סופר חימום וקור... אז רציתי לשאול איך עובד הקור הזה האם יש שם איזה ברזל שמתקרר כמו במקרר ואז מפזר את זה.... או שזה הקור שהמאוורר מפיק סתם....

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by Demp,

אני לא יודע אם זה אפשרי בכלל.. אפשר לחבר LCD של מחשבון מדעי CASIO כמו שיש לכולם בבית ספר למחשב? אם כן אז איך? (אם למישהו יש מדריך טוב אז עוד יותר נחמד)

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. שלום רציתי לקנות את הקומנדור7 שהמליצו לי.. אבל אין אותו בארץ פעם ב 4 חודש מזמינים אותו רק (בעעעעעעעעעעע) אז לא מצאתי פאן באס טוב ששולט מינימום ב 6 ערוצים מישהו מכיר וממליץ לי???? עדיף גם שיהיה עם LCD וכו..... תודהההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההה זה די דחוף לי :yelclap: :xyxthumbs:

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. אני משתמש בספריית IRremote ובארדואינו UNO. ברירת המחדל של הספריה היא שפין 3 הוא המשדר (אליו מחברים את הלד אינפרה אדום). אני צריך לשנות את זה מפין 3 לפין 11, איך אני עושה את זה? תודה.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  19. Started by sharkk,

אני מדבר על שנאי מתח עם מדדים בערך של 12 V 3 4.5 7 בערך... כמה אמור לעלות אחד כזה? עכשיו עוד שאלה אחרי שאני קונה יש קצה שהוא מגיע איתו אני אמור לחתוך את הקצה לקבל שני חוטים + ו- נכון? ואז נגיד לחבר למטריצה בהספק הרצוי ולראות עם המעגל פועל נכון? ממ יש סיכוי שזה יעשה לי קצר בבית? כי היה לי אחד הוא היה קצת תקול נראה לי ועשה לי הפסקות חשמל... ממ אם ה+ וה- נוגעים ביחד שזה מחובר לשקע יש סיכוי להתחשמל?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by Ancient1,

הכי זול שמצאתי http://www.buyitcenter.co.il/ShowProduct.asp?product_id=10174&makat=300JA&cat_id=531&cat_id0=531&cat_level=2 254שקל לעומת 299 באתרי מכירות , וגם משלוח יותר זול בכ20שקל

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by 114508534,

יש לי מספר צ'יפים שאני צריך לברר מה הם . 1) BB724 NMC27CP1280 250 (2 TMS70COONL 1981 TI MAS 8549 0005502 PHILIPPINES (3 JAPAN 8520 HN58064P-30 R1000510 4) JAPAN 8548 HM6116ALP-20 00001990 הנה זה כל מה שהיה לי כוח להעתיק , זה בידיוק מה שרשופ על הצ'יפים , יש עוד צ'יפים אבל הם לא ממש נחוצים לי , בבקשה תעזרו לי לברר מה תפקידם . תודה

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by nimrods,

איזה קטלני זה יענו עכבר חחח איזה יפה..!! [attachment deleted by admin]

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by shirano,

אני חדשה פה.. והרעיון של מודינג ממש מגניב.. רציתי לדעת מה אפשר לעשות עם מחשב נייד? זאת אומרת.. אי אפשר לחתוך אותו.. נכון!? אבל.. בכל זאת.. רעיונות??

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by ja_man,

רמת מתח 5 וולט ואני רוצה להפעיל לד אדום. נכון לעכשיו אני משתמש בנגד של 150 אוהם. לא מתוך הבנה עמוקה של העניין. ידוע לי שצריך להגביל את הזרם ללד ע"מ לא לשרוף אותה אבל רציתי לדעת בדיוק מה מתח הפריצה של לד אדום האם זה 1.6 או 2.3? ואיזה גודל נגד נחשב טוב ל- 5 וולט?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. הבקר של הסאונד התקלקל לא שומעים טוב ויש רעשים ואני רוצה להחליף את הבקר של הסאונד במערכת של קרייטיב אבל אני לא יודע מאיפה להשיג את החלק הזה ואם אי אפשר להשיג את החלק אז אולי אפשר לתקן את זה עדיף להחליף לבקר סאונד חדש התמונות של המערכת קרייטיב 2.1 [attachment deleted by admin]

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים