אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
היי קניתי את המוצר הבא: http://my.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?MyEbayBeta&MyeBay=&guest=1 וחשבתי.. איך אפשר עם או בלי המוצר הזה לעשות שיהיה מתח ללד רק כאשר אין שמש והפאנל הסולרי לא מקבל חשמל?
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
-
שלום לכולם , אני מתחיל בכל נושא המודינג . הניסיון שלי בכלים ואלקטרוניקה לא מועט , אבל לצערי אין לי הרבה ניסיון בחיתוך צורות מורכבות במתכת ופרספקט . לשמחתי , רכשתי היום דרמל מקורי וחדש , כולל קצת כאלו גופים עגולים שכייף לסובב אותם על המתכת ולראות אותה נשרפת ( ) . בכל מקרה , לעניננו . אני מעוניין בכפתורים מסוג מיוחד , יש טבעת פלסטיקה מסביב לכפתור שמטרתה לנתב את האור , וכמובן לדים מתחת לטבעת . עדיין לא ניתקלתי בכאלו בישראל , ואמנם אני יכול להזמין מאנגליה - אך יקרעו אותי במחיר וגם הכפתור עצמו חסר ערך (הכפתור הספציפי הזה אינו כפתור מתג , כלומר פתיחת \ סגירת מעגל , אלא כל פעם שנלחץ נותן אות) . האם מישהו יודע אם ניתן להשיגם בישראל , היכן ומה העלות? ואגב , אני דווקא כן מע…
-
- 0 תגובות
- 747 צפיות
-
-
אז ככה אני יודע לתכנת בשפה גבוהה , אבל ידע באלקטרוניקה ממש אין לי. רציתי לדעת אם כדאי לי לקנות ארדואינו ואם כן איזה? בהתחלה חשבתי רק להכיר את המערכת ומכוון שאני רוצה להמשיך ולעשות עם זה כמה פרויקטים בעתיד אני רוצה לוח טוב עם הרבה רכיבים שאוכל להתחיל לשחק איתם ולראות מה קורה שם. בהתחלה חשבתי על בנייה של מנעול לדלת אבל לפי מה שראיתי ביוטיוב כל הקופסאות שם נראות ממש גדולות ומסובכות. אין בעיה של מחיר ואני מעדיף לקנות מהארץ יש למישהו לתת לי כיוון? תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
מודה על העזרה :)
-
- 0 תגובות
- 687 צפיות
-
-
שלום חברים! אני אשמח אם תוכלו לעזור לי עם כמה דברים בנושא מעגלים חשמלים 1.רציתי לדעת כיצד מתכנן המעגל יודע אילו רכיבים לשים על מנת לקבל את התוצאה שהוא רוצה?(נגיד לד מהבהב) אני מניח שזו תורה בפני עצמה אך אשמח להסבר וחשוב לציין כי "חרשתי" את האינטרנט בחיפוש אחר מידע. 2.כעת לאחר שלמדי את חוק אוהם,חוקי קריכהוף,חוק פאראדיי,קצת על רכיבים,ועל הבסיס של המעגל החשמלי ובכללי על החשמל אשמח לדעת מה המלצתכם למעגל ראשון? ואילו עוד חוקים יש לילמוד?. תודה מראש וסליחה על הבורות... יותם
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני רוצה להתחיל להתעסק קצת בארדואינו ראיתי קצת סרטונים וקראתי קצת מאמרים יש לי כמה שאלות השמח לקבל תשובה. 1. איזה לוח הכי מתאים למתחילים או שזה לא ממש משנה (חשבתי להתחיל עם mega 256). 2. איזה עוד לוחות כדי לקנות? (הבנתי הבנתי שיש לוחות שמתיישבים על הלוח הראשי). 3. איזה מדריך מומלץ לאנשים ללא רקע בכלל בתחום?. (מומלץ בעיברית). 4. האם יש קורס של כמה ימים של ארדואינו בארץ? תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום! אני מחפש לקנות רכיבים אלקטרוניים (דיודות, נגדים, לדים.. דברים כאלה..) ואני תוהה היכן הכי טוב לקנות.. בתקציבים לא גדולים כמובן.. אני רק מתחיל ואני לא מחפש עדיין לקנות דברים יקרים מידי... אני גר בראשון לציון.. מישהו מכיר חנויות טובות באזור הזה? ועוד שאלה.. האם עדיף לקנות באיביי את הרכיבים? או שבחנות יותר זול? תודה רבה!
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום ראיתי שאפשר ליצור דברים אדירים בעזרת הטכנולוגיה הזאת אין לי ניסיון ואני מתחיל ממש ממש מהתחלה למישהו יש מדריכים או מאמרים שיכולים לשתף אותי?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בעקרון אני רוצה לעשות כמה חורים במארז למאווררים ולעשות חלון מעוצב... הקטע הוא שאין לי שום כלי לעשיית מודינג עכשיו השאלה היא כזאת כמה עולה בערך הפריט והאם אפשר לקנות אותו בהום סנטר לפי ידיעתכם... מקדחה \ מבגרה ( מה עדיף ? לעשות חורים לברגים של המאוררים אפשר לעשות רק עם מברגה או אפשר גם עם מקדחה?) (יש המלצה למקדחה מסויימת? כמה שיותר זול) מקדח כוס דרמל( יש המלצה לדרמל מסויים? כמה שיותר זול) הכלי הזה שאפשר לעבוד בגמישות עם הדרמל דיסקים לדרמל הכלי שמשייפים עם הדרמל ( מגיע ביחד?) פרספקס ( מה הגדול שאני צריך לקנות? =X ) גומי U בבקשה תרשמו את המחיר של כל פריט בערך... זה ממש דחוף כי אני רוצה ללכת מחר לקנות תודה.
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אוקי כולם ! קבלו זה המארז שלי עכשיו שקיבלתי אותו היה בו מאורר אחד ציבועני מוציא אוויר קיצר הפכתי אותו שכניס אוויר אחרי זה יש מאוורר בצד שגם מוציא אוויר ויש לו שרוול למעבד קיצר שמעתי שהשרוול הזה לא טוב כי הוא חוסם זרימת אוויר וככה אז העפתי אותו והפכתי תמאורר שיכניס אוויר עכשיו הוספתי מאורר אחורי במארז שיוציא אוויר וסידרתי חוטים וככה הכול יפה מסודר ויפופי היום הכנתי סידירום נסתר כי הכונן dvd היה שחור אז הכנתי לו cd room נסתר יפה כזה שנראה כאילו אין כונן ושלוחצים על הפלסטיק יוצא המגש בקרוב אני הולך להחליף קירורים למעבד וכרטיס מסך ולהתחיל באובר קלוק עכשיו אני חושב לעשות כדי שהיה יפה אבל חלון = צד אחד מלספטיק שמעביר גרוע חום = טמפ יותר גבהות = פחות אובר קלוק…
-
- 11 תגובות
- 909 צפיות
-
-
ההודעה המקרוית שלי הייתה לגבי תאורת מולקס של סאנביים, עכשיו שגילתי שיש לי קצת כסף להשקיע במודינג החלטתי פשוט להחליף את כל המאוורים שלי (שכולם יצאו מספקים שונים,סתם שחורים ומשעמעים, וגם קצת רועשים...) , השאיפה היא להכניס שני צבעים עיקריים , כחול ואדום, כדי ליצור אפקט של הילה סגולה מהמחשב... אולי שילוב של UV ואדום יהיה יותר יפה...? וגם את התאורת מולקס הזו: http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6211#detailed בתמונה אפשר לראות את המארז שלי, כשכל צבע מיצג את צבע הלדים שעל המאוורר.... (מאוור שעל הגשר הצפוני לא יוחלף, לא ראיתי מאוור 40MM עם תאורה.. יש כזה..?) דעתכם..? איזה מאווררים לקנות? יש איזה סט או שמהו בסגנון שיחסוך קצת כסף..? בהמשך אני יעשה חלון לדלת.... זה יהיה ה…
-
- 27 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם אחרי הרבה זמן שאני מגלה התעניינות בארדואינו החלטתי לקנות סוג של ערכת מתחילים שכוללת כמה חיישנים ונורות וכמובן הבקר- uno r3 עכשיו בזמן שאני מחכה לערכה שתגיעה יש לי כמה שאלות: 1. על איזו שפה מבוססת התוכנה שבה כותבים את הקוד לבקר? 2. האם למישהו יש מדריכים או דרך טובה להתחיל עם אדרואינו? 3. אם יש לי מתג שהוא גם מתג וגם גלגלת שיכולה לשלוט על עוצמת האור למשל, האם אני צריך לחבר אותו לחיבור אנלוגי או דיגיטלי? תודה רבה!!
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי אני מתחיל פרוייקט שבו אני בונה מארז שכולו פרספקט(שקוף) לחלוטין אני מעוניין לקבל הצעות מה כדי להוסיף למארז תודה ......איגור
-
- 14 תגובות
- 975 צפיות
-
-
היי . אני רוצה לדעת איפה אפשר לקנות ערכות חיתוך ליטוש ומה מחירן ??? אודה לכם מאוד 8)
-
- 6 תגובות
- 737 צפיות
-
-
מצטער אם זה ישמע קצת חובבני אבל ראיתי בגלריה וגם ביוטוב מה אנשים עושים וקיבלתי השראה. הבעיה? אני 100% מתחיל ואין לי ממש מושג איך דברים עובדים. אני יודע שיש את גוגל, אבל גוגל נותן כל כך הרבה אתרים שלך תדע מה אתה קורא, ובמקום להביא לי תועלת אני מקבל כאב ראש. אז אני מבקש הכוונה. עזרה לגבי ממה להתחיל, ואיך להתקדם משמה. מישהו יכול לעזור?
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי לד, יש לי רזיסטור שבא איתו. עכשיו: 1. האם זה חשוב לאן אני מחבר את הנגד? לפלוס או למינוס? 2. האם זה חשוב לאיזה כיוון יהיה הנגד? נגיד, הקצה שהכי קרוב לפס בצבע זהב צריך להיות מחובר ללד והצד השני למתח (+-, מה ששאלתי בשאלה מספר 1.) 3. האם אני יכול לחבר כמה לדים במקביל לדוגמא 3, ולחבר לכולם נגד אחד בתחילת המעגל? תודה =)
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
-
מישהו יודע אם הספק של המחשב מספק מתח כל שהוא כאשר המחשב כבוי??? תודה ויום ירושלים שמח! ניר
-
- 22 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, היה לי במצת שני מנורות לדים ופירקתי אותו בישביל המנורות (הוא גם ככה היה גמור והוא לא עלה לי כסף בכלל) לעניין, ראיתי שאת שתי המנורות מפעילות 3 בטריות עגולות שטוחות וקטנות( כמו בטריות של שעון יד רק יותר קטנות) הבטריות חוברו בתור מה שאפשר להבין מזה שבטריה אחת לא תצליח להפעיל את שניהם ושני בטריות יפעילו חלש ו3 יפעילו על מקסימום. הלדים פועלים על מתח של 3V איך אני מספק להם מתח כזה?
-
- 6 תגובות
- 763 צפיות
-
-
מתי לד נדלק הכי טוב? זה תלוי במתח עליו או בזרם שהוא מקבל? מתי לד נדלק יפה? (נגיד לד אדום רגיל) כשיש עליו מתח של X וולט או זרם של X אמפרים. למשל: לד מחובר לנגד בטור לספק של 5V. אני צריך לדאוג שעל הלד יפול מתח של X וולטים או שהזרם במעגל יהיה X מיליאמפרים?
-
- 2 תגובות
- 822 צפיות
-
-
שלום במשקף גלים, האם אנחנו צריכים לעבור ממצב x1 למצב x10 החל מתדר מסוים? אם כן, מהו התדר? תודה
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום אני לאט לאט מתקדם ומתפקס על איזה משקף גלים אני הולך לקנות, ובחלק מהדגמים, כשקונים אותם, אפשר לבחור איזה פרובים רוצים להוסיף. יש Oscillator אחד שמגיע עם שני זוגות של פרובים רגילים, ומאפשר להוסיף זוג אחד של פרובים מסוג x10. מתי בעצם הם שימושיים? לאיזה דברים? תודה רבה card
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מתכוון לעשות סליבנג לחוטים אז אני צריך שתמליצו לי ערכת סיוינג טובה רצוי זוהרת באור uv ... אני צריך גם מאורר 80 מילימטר (אני שם אותו מתחת לכרטיס מסך..)רצוי זוהר באור uv וחובה קטודת uv בישביל להאיר את כל העסק (צריך שתהיה עם שנאי והכל....) ואם נישאר כסף אחרי כל זה אז בכיף נ.ב הסכום הכלול של 250 שח צריך לכלול גם מישלוח!! כל המאוררים במארז שלי זוהרים באור כחול אז רצוי שתמליצו לי על דברים שמתאימים לזה בתודה שגיא
-
- 1 תגובה
- 735 צפיות
-
-
אני רוצה לעשות חלון בגג בכולו יענו ישאר כל צד 3 ס"מ מתכת... עכשיו מה העובי של הפרספקט צריך ליהיות? מה המחיר? ובאיזה מכשיר הכי מומלץ להשתמש לחיתוך מדוייק?
-
- 9 תגובות
- 838 צפיות
-