עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by ariel-ro,

החיבורי USB הקידמיים שלי שבורים מבפנים ולכן אי אפשר להשתמש בהם. איך אני מחליף את החיבורים האלה?

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  2. שלום לכם חברים.. אני צריך כבל דחוף שצד אחד חיבור של טלפון וצד שני חיבור COM .. היה לי כזה ועכשיו הוא נאבד ואני צריך כזה דחוף.. יש למישהו מושג מאיפה להביא כזה? או איך להכין אחד? תודה

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by tomy669,

שלום, חובב אלקטרוניקה עם מעט ידע מעשי אך עם רק תיאורתי. רוצה להיכנס לתחום האלקטרוניקה והתכנות. הייתי שמח אם תוכלו לקשר אותי ללוחות Arduino Uno מומלצים למתחילים במחירים סבירים. כמו כן אשמח לעזרה ברכיבים נוספים שעלי לרכוש עם קניה של לוח כזה כמו, חוטים, לדים, נגדים וכד'.. תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by alfa100,

רכיב Tip 31 יעבוד אם בטריה של 9 וולט?

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by Lirux,

כשמחברים צג lcd לחשמל אז הוא אמור להראות 2 שורות שחורות מלאות... פעם הצג שלי היה מציג אותם ואתמול חיברתי אותו שוב והוא מציג רק שורה וחצי ככה.. ובדקתי עם הרב מודד שוב, והכל מחובר מצויין... מה עושים?

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by taotao,

חשבתי על רעיון למשהו שלפחות בשבילי הוא שימושי אני רוצה (אם זה אפשרי בכלל) לעשות כפתור ווליום למחשב שיהיה כמו הכפתורים של המאווררים כאילו אבל במקום שישלוט על המהירות של המאוורר שישלוט ישירות בווליום של המחשב במקום להיכנס כול פעם לתוכנה ולהנמיך עכשיו חשבתי על לא חייב דווקא כפתור עגול כאילו גם שטוח רגיל במארז של להגביר ולהנמיך יש מצב לדבר כזה ? :s05:

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by ModChiP,

אני רוצה לשלוט על כמה מאוררים שיש אצלי במארז. על אחד אני חייב לשלוט ועל השאר אם תהיה אפשרות לשלוט זה יהיה טוב. סך הכל יש לי 4 מאוררים במארז. מצאתי את זה. לפי מה שהבנתי אני יכול בעזרתו לשלוט על 2 מאוררים. האם יש אפשרות להחליף את החיבור של ה 3 פינים(חיבור של לוח אם) לחיבור פשוט של ספק כוח? וראיתי גם את זה האם יש אפשרות גם בו להמיר את החיבורים לחיבור של ספק כוח רגיל? האם קיים בקר שכזה שאפשר לחבר אותו לקדימה של המארז במקום לאחורה? תודה! האם אחד מהכבלים הבאים יעזור 1 2?

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by Cr4ck,

שלום רכשתי מאריהב משדר רדיו פשוט fm להרכבה עצמית הרכבתי על פי ההוראות ואת החלקים שקיבלתי , בצורה הטובה ביותר , חיברתי וציפיתי שהכל יעבוד כמצופה. אמנם , כשניסתי את המכשיר לראשונה הדבר היחיד שהצלחתי לעשות הוא "להשתיק את הרדיו" כל עוד המשדר דלוק , וכשאני מכבה הוא חוזר להרעיש. בנוסף הנגד המשתנה c7 שאמור לשנות את תדר השידור משתנה ללא הפסקה , הכוונה מסתובב בציר ללא גבולות , אני יכול לסובב אותו כמה שאני רוצה , ומשנה תדרים ללא רצף מסויים... מוזר או נורמלי? הוספתי תמונות אפשר לשים לב שחלק מהנגדים מחוברים הפוך מבשרטוט של אריהב , אמנם אינני בטוח אם יש לכך משמעות אשמח לשמוע סיבות אפשרייות לבעיה. תודה מראש אסף. [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by tulicooli,

טוב אז ככה אני ואבא שלי רוצים לבנות מארז מפרספקס ואנחנו לא יודעים איך לעשות את האחורה של המארז כאילו את כל החיבורים (יציאות usb, יציאות למסך,לעכבר וכו') למישהו יש רעיון? ואני צריך ספק טוב יש רעיונות? ושיהיה קטן ואיך אני יכול לעשות שיהיו לי 3 סידירומים? איך לחבר ולאן? ולא לדאוג בקשר לפרספקס אבא שלי יכול לעקם אותו תודה לעוזרים אפשר לפנות אלי באיסיקיו 174724290

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  10. http://www.pokia.com/ אני מניח שהוא מחבר את זה כמו שמחברים דיבורית (לי בפלאפון אין חיבור לאוזניות ויש בתמונות שם חיבור ישיר לדיבורית גם) למישהו יש רעיון? נראה ממש מגניב אני רוצה להכין לעצמי אחד

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by Xstyle,

טוב אז אני רוצה ליבנות את בקרת המאוררים הזות ובכול חנות דאני הולך אין שם את המוצרים איפה אני יכול להזמין הוא משהו כזה את המוצרים תירואה מה אני צריך מאורר 95 מל' לא משנה איזה אבל שיהי חזק שיוריד לפחות 3 4 מעלות+גריל בצבע כסף ועים יש רק שחור אז בלי גריל חמישה מפסקים תלת מצביים (on/off/on) עם שלוש רגליים. מפסק אחד דו מצבי (on/off) עם 3 רגליים. חמש דיודות (leds) דו-צבעיות. דיודה בצבע ירוק או כחול למפסק ראשי, בעלת רגלים של 2.1V כל אחת. תופסנים לדיודות או דיודות עם תופסן מובנה. נגדים. 11 X 1000 ohms בכל מתח וחמישה נגדים 33 ohms (3 watt). 10 דיודות חד כיווניות. חמישה מחברי מולקס זכר. מחבר מולקס נקבה. בערך 2 מטרים של חוטים.

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  12. Started by AvlK,

חתכתי בדלת המארז שלי חלון ואני מתכנן לשים פרספקס כדי לסגור את החור שנוצר , ישנה אפשרות לקדוח חורים בפרספקס ובמארז ובעצם לחבר עם ברגים , אני מעדיף לנסות להדביק (הפרספקס גדול מהחור בדלת המארז ב 1 ס"מ בכל המסגרת) יש איזשהו דבק טוב מספיק בשביל זה או שאני חייב להשתמש בברגים? תודה

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by m-o-r,

יש לי שני מכשירים שמתחברים בUSB מקלט אינפרא ומקלט של העכבר אני רוצה להרכיב את האינפרא בתוך המקלט של העכבר אני רוצה שרק כבל USB אחד יצא למחשב האם אני יכול לחבר את שניים בתוך המקלט את ה-Data -\+ (למקלט יש ספק כוח עצמאי)

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  14. הינה לכם מהתחלה ועד כימעט סיום הפרוייקט חלון במארז. וגם צריך כמה עצות שלכם. חיתוך הדלת עם ג'קסון ושיוף פינות : http://img163.imageshack.us/img163/3130/img2945fb0.jpg תצוגה כללית איך זה אמור להראות : http://img426.imageshack.us/img426/1646/img2949mk1.jpg הוספת גומיית H והכנסת הפרספקס ( אחרי הרכבה ) : http://img243.imageshack.us/img243/5702/img3043cz7.jpg עוד מבט מהצד כדי לראות את הפרספקס : http://img243.imageshack.us/img243/8931/img3044rz9.jpg ועוד מבט אחרון לתוך הפרספקס : http://img243.imageshack.us/img243/8460/img3046pp3.jpg א. ממבט כללי איך יצא? =] ב. אני מביא מקדח כוס ( עם חולםם ולא שורוקק חח ) ואני קודח חור של 80MM בגג המארז בכדי לשים מאוורר . השאלה שלי אם כדאי לי לקד…

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  15. הכותרת מספרת הכל .. או אם יש שיטה לפצל את החיבור מכוון שאני רוצה שתיהיה לי מדפסת וגם LCD.. ועוד שאלה קטנה כמה עולה מסך LCD בגודל הבא.. 15 על 13 (גובה) תודה לכל העוזרים אמיר.

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  16. דבר ראשון שנבין על מה מדובר הנה תמונות של המאווררים והחיבורים שלהם של ספקים ישנים מאוד 1. http://planet.nana.co.il/arie123/arie.jpg 2. http://planet.nana.co.il/arie123/arie1.jpg 3. http://planet.nana.co.il/arie123/arie2.jpg טוב אז דבר ראשון זה התמונה הראשונה כפי שאתם רואים מדובר בקדיחת חור במאורר כדיי לשים שם לדים איך אני מחבר את הלדים?למאוורר? איזה גודל של חור צריך לעשות? והאם הלד לא יהיה רופף(תלוי בחור לא?) תמונה 2:אין לי מושג מה אלה החיבורים האלה ובמדריך באתר לא הבנתי משהו עם כונן דיסקטים אם מישהו יכול לתת פירוט בבקשה אני ישמח וכמה כבר מאוררים אפשר להוסיף?כמה חיבורים יש? תמונה 3:רואים עוד חיבור האם החיבור הזה מתאים?לא נראה לי גם אבל הוא שונה מהתמונה ה-2 תודה מראש ולא ל…

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  17. אני קורא דיווחים לפיהם טוויטר שינתה את ה API ויש להתשתמש בשרתי משנה. הורדתי דוגמאות אך הן לא מתקמפלות. יש למישהו נסיון?

18. אהלן, יש לי את ה-Chenbro Gaming bomb הכסוף, והכוננים הלבנים שיש לי לא נראים עליו הכי טוב, אז קניתי צבע כסף, ובאתי לפרק כונן אחד (יש לי כונן אחד CD-ROM sony x52, וכונן שני Lite On combo x52/x16) אז באתי קודם ל-sony רציתי לפרק לו את הפנאלים כדיי לצבוע אותם, הוצאתי אותו מהמארז, לחצתי על הקליספים שלו והשתחרר הפנאל הראשי, אז משכתי אותו ונמשך איתו גם המגש והכונן נהרס . אבל לא נורא, במילא הוא לא היה כ"כ שימושי, עכשיו אני רוצה לצבוע את השני, אבל אני צריך מדריך או הוראות או תמונות כלשהן של איך לפרק את הפנאלים של הכונן. כאילו קודם איך משחררים את הפנאל של המגש ואז את השני אני כבר יודע. אני לא רוצה להרוס עוד אחד כי האחד הזה יקר ו-PCH רחוקים לי וזה מכה כל פעם להגיע. (אני גר בירושלים)…

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by Gilo2005,

טוב אז ככה שלום לכולם רציתי לדעת איך אנשים מצירים ציורים כאלה יפים על המארזים שלהם האם זה שבלונות?? והאם אפשר לקבל מדריך כיצד לעשות את זה?? תמונה למי שלא מבין על איזה ציורים אני מדבר: http://exclaim.de/images/gallery/61_0.jpg

20. הם עובדים. ושמתי לב שכאשר אני מריץ TAT והמעלות עולות, הם עובדים מהר יותר. כלומר יש בקרת טמפרטורה אבל לא ע"י תוכנה. איך אני קורא את המהירות שלהם ומשנה אותה?

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  21. אני לא ממש אלקטרונאי גדול, אז אני מקווה שאני לא מדבר יותר שטויות ושהדבר אפשרי: יש לי במחשב מסך LCD שעד היום קיבל מידע מתוכנת crystalfontz שקיבלה מידע על טמפרטורות המעבדים מהחיישנים של לוח האם. לאחרונה הוספתי התקני xp-tmc (שמאפשרים לפתוח מכפלה בלוחות שחוסמים את זה). הבעיה שהם הגביהו את המעבדים מעל הסוקט ועכשיו חיישני הטמפרטורה של לוח האם לא יעילים יותר ואני צריך תחליף. אפשר כמובן לקנות מוניטור טמפרטורה מוכן, אבל כבר יש לי מסך LCD ואני לא רוצה לתקוע עוד אחד. מצד שני, יש לי בבית כל מיני חיישני טמפרטורה שהורדתי ממאווררים, מאיזה hardcano ששחטתי פעם וכ"ו. השאלה שלי היא, האם ניתן לקחת את החיישנים האלו ולחבר אותם איכשהו למסך ה LCD הקיים שלי, או אפילו ישירות למחשב דרך אחת היציאות …

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by ParanoidLoneWolf,

*נערך לעברית לנוחיות הקריאה השוטפת של חברי הפורום שלום, מאז שקניתי את המסך שלי רציתי לצבוע אותו, ולאחרונה החלטתי שהגיע הזמן. אני אשמח למידע בקשר לאיך אני צובע אותו, עם מה אני צובע אותו וכן-הלאה. תודה מראש

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  23. שלום לכולם אני עושה פרוייקט מיוחד שלאו דווקא קשור למחשב אלה עיצוב החדר בכל מקרה- יש את המעגל הפשוט של ההבהוב לדים עם הטרנזיסטור TIP31 ובו המקור החשמלי הוא מולקס (12V לצורך העיניין) ככה- יש לי שנאי של 12V אשר נותן 1000mA (הרבה יותר מהמחשב) האם יש בעיה בחיבור המעגל לשנאי? **יש לציין שיהיו בסביבות ה20-100 לדים עדיין לא הוחלט סופית וכל אחד בחיבור מקביל ולכל אחד נגד של 470OHM**

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by omrishalev,

כמו שאתם רואים אני כותב ומגיב כאן בשעות לא סבירות... התחלתי לעבוד במגרש של דוד שלי - איסוף ברזלים, אלומיניום וכו'. אחד הבחורים שהגיע למגרש ורצה למכור ברזלים הגיע עם מוניטורים ישנים אבל עם מארזים ממש ממש יפים - כמובן אם משקיעים עליהם אז הם יהיו יותר יפים בכל מקרה לקחתי אחד - תמונות בקרוב. השאלה שלי היא כזו: מהו מחשב HTPC. איזה סוג מחשב / פנטיום עדיף לפרוייקט כזה? איזה כרטיסים צריך בשביל זה? כרטיס TV וכו'. תודה על התשובות

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  25. אני הולך לקנות מחשב בקרוב עם המארז הזה , ANTEC P180 ששמעתי שמצויין , עכשיו אני צריך לדעת אבל איזה סירקולציה קיימת בו כמו שהוא מגיע מהמפעל ואיפה מומלץ להוסיף מאווררים , כמובן גם איפה לעשות חוריי איוורור וכאלה , איפה לעשות חורים למאווררים (תניחו שיש לי הרבה ) וכו' , תהיו יצירתיים קצת SPICE : המחשב הולך לעבור אוברקלוק , בזכותכם אולי אני אשבור שיאים על קרור אוויר

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.