עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Iko89,

פירקתי רשת מאולמניום מתנור ישן .. נראה לי שזה רשת משושים .. הינה תמונות : http://up47.siz.co.il/up3/zazdnox1ztye.jpg http://up34.siz.co.il/up1/zmjezmgmit05.jpg מי שמעוניין שיכתוב כאן ואני אמסור לו פרטי יצירת קשר.. אין לי מה לעשות איתה .. אני לא בחור של מודינג ..

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by thedag,

כבר פעם שניה שאני בונה את המקלט IR ולא מצליח לי... אולי הבעיה היא ברגליים או בקבל +- אני לא יודע.. יש לי קבל כחול כזה שכתוב עליו 4.7uF 50V העינית IR אותו דבר כמו במדריך המייצב מתח הוא L7805CV הדיודה היא אותה דיודה הנגד הוא אותו נגד אני כבר לא יודע מה לעשות אולי הבעיה היא במחשב? תודה.

• 4 תגובות
    • 786 צפיות
  3. המנורות מחוברות למין קופסה כחולה קטנה שיש בא מין כמה חורים קטנים וזה ניראה כמו כזה של מיקרופון..מהקופסה יוצא חיבור לספק ולסוייצ'. עכשיו כתוב על הקופסה שזה עובד גם על קולות משו כזה..עכשיו לא הבנתי בידיוק איך אני גורם לזה ליפעול על קולות .. האם אני צריך משו אחר במקום הסוייצ'?

• 4 תגובות
    • 725 צפיות
  4. Started by Jabberwock,

יש לי בעיות עם הדוחף מנוע L293D. אם אני מספק לו 5V הוא מוציא 3.75V זה בעיה ראשונה(חשוב לציין שכבר שמתי לו דוחף זרם). בעיה שנייה היא שאם אני נותן PWM(התדר של ה-PWM הוא 5KHz כפי שכתוב ב-Datasheet) בכניסות ה-Enable אז המנועים (שהם מניעים גלגלים של רובוט) "מצפצפים". עושים מין צליל דק אך חזק. לכן הבנתי שהוא בעצם גם מוציא מין PWM ביציאה במקום לתת מתח אפקטיבי. יש מין אלטרנטיבה לג'וק הזה? אני לא רוצה Arduino Shield. תודה לעוזרים.

• 4 תגובות
    • 2.4k צפיות
  5. Started by Arik.G,

פשוט יצירת אומנות ! אני מוריד את הכובע :-X זה הלינק לפרוייקט: http://www.bit-tech.net/article/114/ וכמה תמונות לטעימה ראשונית:

• 4 תגובות
    • 2.7k צפיות
  6. איך אני יכול להוסיף LED למאווררים שלי?? נראה לי שפעם ראיתי מדריך באתר אולי אני טועה ואם אין אז למישהו יש הסבר איך לעשות את זה? ;D

• 4 תגובות
    • 785 צפיות
  7. Started by 1900GT,

שלום, אני רוצה להעביר מכשיר DVD, ממיר ללוין, וידיאו , פלייסטיישן ומערכת למדף מתחת לטלויזיה. זה לא בדיוק מדף אלא חלל בתוך בטון (כמו שולחן משיש למעלה ולמטה מסגרת בטון) הבעיה היא המכשירים יגיעו לטמפ' גבוהות מכיוון שיש כניסה של אוויר רק מלפנים אז חשבתי אולי להוסיף מאווררים מאחור. השאלה אם לא תיהיה בעיה של סירקולציה כי יש כניסה יחידה של אוויר. החלל שיש שם הוא 70X46X32 (גובהXרוחבXאורך) והחלק הכי רחב הוא 33 ס"מ . אז איך אתם מציעים לעשות את זה ? בעקרון אני רוצה שהמאווררים יתחברו לכבל רגיל לשקע בבית. ועוד שאלה האם יש אפשרות נגיד להפעיל את המאווררים באופן אוטומטי כאשר הטמפ' שם מגיעה לחום מסוים? תודה מראש למגיבים

• 4 תגובות
    • 960 צפיות
  8. הסוללה של הפלאפון ניזונה/מספקת 3.7V ב1200mAH ואילו המטען מספק 5V ב350mA (יש הבדל בין mAH ל mA ? ) אז זה אומר שאם נגרום למטען להוציא 1200mAH אז הסוללה תיטען במהירות אופטימלית? מדובר במכשיר נוקיה עריכה: נכתב בטעות ביומני פרוייקטים, נא להעביר לאלקטרוניקה ומודינג, תודה.

• 4 תגובות
    • 999 צפיות
  9. לכתחילה אזכיר ואומר שמדובר ב RF ולא ב IR. שלום לכולם!! אני בונה פרוייקט כלשהו (כתחביב) ואני נדרש להשתמש במשדר ומקלט. חשבתי על משדר ומקלט מסוג IR אך ירדתי מזה מהר מאוד מכיוון שאין ל IR יכולת לבצע 2 פעולות ויותר, לעומת ה RF שמסוגל לפעול בכמה ערוצים. נכון לפרוייקט שלי אני נצרך למשדר ומקלט RF לשני ערוצים בלבד. כעת לשאלתי: האם משהו יכול לתת לי מעגל חשמלי של משדר ומקלט ... אני צריך משדר ומקלט ברמה של מכונית על שלט ודברים כאלה לא משהו מסובך.

• 4 תגובות
    • 2.6k צפיות
  10. Started by Ash Binary,

אונליין UPS נשרף, אני מנסה לתקן אותו מה קרה כשהוא נשרף : ה UPS עבד תקין, היו כמה קפיצות מתח מהירות ואחריהם הפסקת חשמל. המחשב המשיך לעבוד מ UPS החשמל חזר, ה UPS ממשיך לצפצף ולעבוד מסוללה. בארון חשמל יש מפסק C16 מכובה אני מרים את המפסק, יש פלאש כחול גדול במפסק (בטח כמה מאות A) והוא קופץ שוב אני מרים אותו פעם שניה, אין פלאש בכלל והמפסק עלה ללא בעיה. ה UPS עדיין מצפצף ועובד מסוללה. בשקע שאליו ה UPS מחובר יש חשמל בתוך ה UPS : (מעגל בתמונה) F1 ו F2 - שתיהם F10A - שרופים NTC1 - נראה לי תקין (2.5 אום ויורד אם אני מחמם אותו אם המלחם) SU1 (מנורת גז) - מראה נתק, נראה שלם מבחוץ D1 - מיישר BR106 (10A 600V). אחת מהדיודות בתוכו מקוצרת ב 2 הכיוונים D2 - דיודת זנר כלשהיא - אין לי שמץ מה כ…

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. יש לי 2 רמקולים של מערכת סטריאו של AIWA. חבל לי עליהם ואני רוצה לבנות מגבר, משהו בסיסי מצידי עם כניסת PL אחת, כפתור POWER ו-VOLUME. כמובן אם זה יצא זול. איך מתחילים? מה צריך?

• 4 תגובות
    • 3.2k צפיות
  12. Started by Stanly,

אוקי אני מנסה עכשיו לבנות מאריך למטען של הפלא שלי (כיוון שהדיבורית כבר לא מתאימה לי למכשיר, אז לפחות שתטעין לי את המכשיר, יש לי ספיקר אז אני מסודר). לזכר של המטען (החלק שמחדירים למכשיר בכדי להטעין) יש מתכת בקוטר החיצוני ויש מתכת בקוטר הפנימי עכשיו אני צריך לדעת מה מחבר לארקה ומה מעביר את המתח. הפעולה עצמה לא צריכה להיות מסובכת, בסכ"ה יש להלחים קצת וזהו, אם למישהו יש לינק על החומרה של הפלא זה יעזור לי מאד.

• 4 תגובות
    • 745 צפיות
  13. אני רוצה לעשות חור במרכז המארז, שיהיה שם את המאוורר הזה: http://www.ksp.co.il/hpart_uin.php?uin=3323 שיכניס אוויר.. 2 המאווררים שכרגע במארז, יוציאו אוויר... המחשב כרגע שקט, וחשוב לי שהוא ישאר ככה... המאוורר הזה מומלץ מבחינת רעש? ובקשר לחור... יש לי כזה כלי למקדחה בצורת עיגול... הוא נועד לעשות חורים כאלה בעץ, למשל בשולחן עץ.. זה יתאים או לא? והאם הרעיון שלי טוב או לא?

• 4 תגובות
    • 863 צפיות
  14. Started by BIGBENG5,

איפו אני משיג קתודות שמופעלות על ידי הקול באזור ירושלים? תודה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 783 צפיות
  15. Started by Director,

אפשר לעשות איתו איזה משהוא ?

• 4 תגובות
    • 871 צפיות
  16. חבר'ה קניתי את כל החלקים חיברתי את זה כמו התרשים ( למרות שהסתבכתי הרבה כי בניתי את זה עם מתריצה אם יש לכם על הדרך איזה מאמר איך להשתמש עם הדבר המסובך הזה אני אשמח) ו.... 1. חייב לד פנס כדי שזה יעבוד לפי המוזיקה כי חברתי לד רגיל והוא מידי פעם נדלק לא תמיד ואין שום הבהוב או דולק או כבוי? 2. בתרשים אני חייב לחבר בין C2 Q1 וR3 או שאני יכול לחבר ישירות את C2 וR3 בלי לחבר את Q1 ? 3. איך אני מחבר את המינוס של האודיו ושל הזרם בתרשים המינוס יוצא משני מקומות Q1 וQ2 הם מתחברים ומתוך שנייהם יוצא מינוס לזרם ומינוס לאודיו איך אני עושה זאת? זה התרשים שאני מדבר עליו http://www.siz.co.il/my.php?file=kv2mlg2ifm2n.jpg אם לא עובד http://www.siz.co.il/up/kv2mlg2ifm2n.jpg תודה רבה …

• 4 תגובות
    • 873 צפיות
  17. Started by tal_levi1000,

http://www.hwzone.co.il/guides.php?file=lcdguide3.php אחרי הטבלה של החיבורים כתוב לחבר את הפין 16 לפוטנציומטר ולהארקה השאלה שלי היא אם הפין 16 הולך בכל מקרה להארקה אז למה לחבר לו פוטנציומטר?? ובשביל מה בכלל פוטנציומטר מה הוא אמור לעשות?? על מה כבר הוא יכול לשלוט שם על כמות התאורה??

18. Started by dd7,

אני רוצה לעשות לוח מכוונים למארז של ווליום, טמפרטורה וכו' יש מדריך משו? אולי מישו פה יודע איך איזה חומרים צריך וכו'..

• 4 תגובות
    • 695 צפיות
  19. שלום לכולם מזמן לא העלתי שיפצור ;D תודו שהיתגעגעתם חח טוב בכול מקרה יש מארזים שבאים עם לד אולטרה ברייט לנורת הדלקה והארד דיסק אצלי זה לא בא ככה אני :-\ קבלתי אותו עם אחד אדום ואחד צהוב ירוק מבחיל כזה שכול מודר אמיתי פשוט שואל , למה לעזעזאל עשו לד בצבע ירוק צהוב מגעיל כזה?? אתמול שיניתי ושמתי שתי לדים אולטרה ברייט אחד לחשיבה כחול ואחד להדלקה אדום יצא נחמד והנה תמונה אך לא זה עיקר הכותרת הוא כמובן מהבהב אבל אני תפסתי אותו ברגע של עבודה שתוכלו ליראות http://img241.imageshack.us/my.php?image=0817082330mk9.jpg לאחד שעשיתי את זה בא לי חשק עז לשנות משהו בסידירום ולבנות לו גוף תאורה פצצתי נגשתי למטתי הנוחה הרמתי אותה ומתוך הכלים שיש בארגז שמה הוצאתי את המקדחה דרמל קונגו והשופ…

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by ElemenTal,

סימתי עכשיו להכין את זה: http://www.danielandrade.net/2005/12/06/howto-blinking-leds/ לא עובד בכלל (בשתי המצבים) כמה שאלות שאולי זאת הבעיה: כתוב במדריך - So you have to decide to get the left or right channel and connect with the left pin from the Tip31 ואחרי זה - You have to connect the ground from P2 connector to the right pin of the Tip31 - מה הם דפוקים ??? איזה מהם הוא הנכון ? לחבר את אחד הקטנים לשמאלי של TIP או את הגדול לימני של TIP ? שאלה שניה: איך אני יודע מה הוא הימני ב TIP31 ? אני חברתי כך: כשמה שכתוב אליו מופנה אלי אז חברתי אל הימני. אבל לפי זה זה מחובר לשמאלי, אז ה TIP31 בתמונה הפוך או מה ? ואז את הימני של ה P2 (שד"א גם פה אני לא יודע מה הימני והשמאלי …

• 4 תגובות
    • 850 צפיות
  21. Started by zenbaga-,

שלום לכם. רציתי לבנות קופסת DVD שהיא בעצם קופסא שכוללת ספק וכונן DVD שמודבק על הספק, הבעיה היא שלכונן DVD שיש לי אין יציאה של אוזניות ככה שאני מחפש מתאם של IDE (הכניסות "מידע" שמאחור) ל RCA (עיגולים צבעוניים) או סתם חור של אוזניות. אני בכלל לא בטוח שדבר כזה קיים, אם מישהו מכם יודע על דבר כזה או אפילו איפה אפשר להשיג דבר כזה אני אודה לו מאוד. תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by urinka,

אני זוכר שלפני איזה שנה או משהוא כזה מישהו ניסה לבנות פה כרסומת CNC האם יש מישהו בפורום שהצליח לבנות אחת כזו בבית ???? אם כן היתי מעונין לדעת ביזה מנועים הוא השתמש ? באיזה מעגל חשמלי הוא השתמש כדי למשק את המנועים למחשב ? ובאיזו תוכנה הוא משתמש ?

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  23. Started by nimrods,

יש לי שאלה בקשר ל Bluetooth ? האם יכולים לבנות בלוטוס בתוך המחשב ולא מחוץ למחשב נגיד לא מין ה-usb ואם כן אז אתם יכולים להוסף לפה מדריך אם יד למשהו כי חיפשתי ולא מצאתי תודה..!

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  24. אני מחפש לדים ultra bright 3mm (בארהיב יש רק 5mm) חיפוש לא העלה תוצאות...

• 4 תגובות
    • 878 צפיות
  25. לפני שבועיים קיבלתי פאנל חדש שהזמנתי ל nokia 3600 slide שלי. הרכבתי אותו (זה פאנל מלא שהרכבתו כרוכה בפירוק הטלפון כולו) ומאז אחד ממקשי הווליום לא עובד. המקש שלא עובד הוא הגברת הווליום. העוצמה בזמן שיחה מאוד נמוכה אם אני לא מגביר אותה, כך שאני מאוד צריך את המקש הזה. היום פירקתי אותו עוד פעם כדי לבדוק במה הבעיה. כפי שרואים בתמונה, הכפתור השמאלי בעל חלק מתכתי מעליו, כשהכפתורים החיצוניים (מפלסטיק) לוחצים עליו הוא בתורו עושה קצר לכפתור שמתחתיו וכך הכפתור עובד. אבל בכפתור הימני אין את הדבר הזה ממתכת, כנראה שלפני שבועיים הוא נפל לי. האם קיימים חלקים קטנים כאלו בחנויות? או שיש פתרון אחר לעניין? זה לא סביר להחליף את כל הטלפון בגלל כפתור קטן... אודה מאוד לעוזרים!

• 4 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.